Restylane: en midlertidig trend

  • 19.01.2016, 17:00

Å sprøyte restylane i leppene er ikke lenger bare en mulighet for jenter som sårt trenger det for å drukne spesifikke komplekser. Det er trendy.

Jeg har ikke noe i mot jenter som tar restylane eller produktet i seg selv. Faktisk synes jeg det er tøft å leve i vår tid, hvor alt er nytt og spennende og ting tas til nye høyder hele tiden. Mennesker er vanedyr, men av og til må vi lukke øynene, trekke oss tilbake og innse at verden, samfunnet, mulighetene - de vokser i rekordfart. Det er betryggende å vite at restylane er der for kvinner som trenger det for å føle seg ordentlig vel i eget skall. I blant kan det være behov for å korrigere en medfødt form på leppene, for å oppnå bedre proporsjon i ansiktet. I blant kan restylane være et nødvendig produkt for kvinner som i en årrekke har slitt med komplekser for leppene.

Jeg har likevel aldri hørt noen innrømme at de har fikset på leppene fordi det er trendy og kult. Og jeg er veldig sikker på, uten at jeg sitter på håndfaste bevis, at flere jenter har tatt restylane fordi det i dag er kult med fyldige lepper. Og greit nok: Behandlingen er ikke permanent, men det er likevel en kostbar og unødvendig trend som sender ut dårlige signaler til de yngre generasjonene, ikke minst vår egen, hvor vi uvitende lærer oss selv at det ikke lenger holder å være tilfreds med kun oss selv, uten hjelpemidler.For ti år siden ble jeg mobbet fordi leppene mine var "for store" - i dagens samfunn trives leppene mine veldig godt, for i dag er det trendy med store lepper. For fem år siden skulle vi alle være tynne - i dag skal vi være slanke, men med sprettrumper, thigh gap og en trent, men ikke for trent mage. For to år siden skulle vi alle ha milelange, tjukke extensions festet til hårrøttene - i dag klipper alle håret kort og farger det grått. Skjønner dere hvor jeg vil hen? Trendene er i konstant bevegelse, så vi kan godt la oss friste, men vi kan ikke alltid gi etter. Det er lett å overbevise seg selv om at man sårt trenger restylane for å føle seg bedre, men som med alle andre kule og trendy ting, går det som oftest over. Og igjen: Da snakker jeg om jentene som ikke egentlig behøver restylane. Og det er dem det er flest av.

Poenget er vel bare: Å fikse på sitt eget utseende har etter min mening blitt hauset enormt opp i det siste. Det bekymrer meg vel mest at svært unge jenter, som jo blir eksponert for alt i disse tider, ønsker å følge trendene, blir inspirert og fascinert. Vi vokser av oss de fleste komplekser, gjør vi ikke? Det høres kanskje klisjé ut, men de fleste komplekser forsvinner med tiden. Man må jo bare rekke å leve lenge nok til å bli trygg på seg selv først. Jeg er sikker på at dersom ALLE på 18-19 år som enten har fått brystforstørrelse, tatt restylane eller operert et eller annet grunnet "komplekser" hadde ventet til fylte 25 år, hadde over halvparten valgt annerledes. Restylane, fillers og alle andre trendy kostbarheter som skal gjøre oss "penere" - de er jo egentlig ment for kvinner langt eldre enn oss, som ønsker å bevare den ungdommelige gløden vi allerede har.

Når og hvorfor ble det i det hele tatt trendy å fikse på seg selv? Finnes det ikke sunnere og mer givende trender å følge?
Anne Lene Nilsen

19.01.2016 kl.18:33

bra skrevet!
Marianne

19.01.2016 kl.20:29

Veldig bra skrevet, Kristine! Veldig enig i det du skriver.!
Josefine

19.01.2016 kl.21:38

Heeelt enig
Christina Marie

19.01.2016 kl.23:41

Utrolig viktig tema du tar opp! Helt enig med deg :) Har ei venninne jeg har kjent hele livet, som aldri før har hatt komplekser for leppene sine. Hun har helt normale lepper, store nok i massevis til sitt ansikt, men det siste året har hun snakket mer og mer om å ta restylane. Nå har hun bestemt seg, og jeg synes det er så trist! For jeg vet at det er mye fordi hun følger x antall instagramkontoer med pene jenter med "inspolips", og som du sier, fordi det er blitt en trend med store lepper og restylane. Skulle bare ønske hun så hvor fin hun var! Har ingenting imot restylane i utgangspunktet, og hadde hun hatt veldig små lepper hadde jeg nok forstått det mer, men synes det er så trist at vi føler vi må fikse på oss selv. Vi er bra nok som vi er, alle sammen!
Rikke

20.01.2016 kl.01:12

Veldig bra! Husker faktisk du skrev om dette med leppene dine på bloggen for en gooood stund tilbake.

Stå på!
KRISTINEAM

20.01.2016 kl.11:14

Christina Marie: Se, det er akkurat slike tilfeller som er så trist! Jeg skjønner at man blir påvirket av sosiale medier, men vi må bli flinkere til å stå opp for oss selv. Vi kan ikke la oss friste av absolutt alt som skrives og snakkes om. Jeg håper venninna di innser det etter hvert, også :-) klem!
Linda

22.01.2016 kl.18:07

Kjempe bra skrevet. Jeg har lenge hatt lyst på større lepper. Rett og slett fordi når jeg smiler, forsvinner overleppa mi. Men du har ett kjempe bra poeng, med at alle skal ha det fordi det er trendy. Håper bare trenden går tilbake til små lepper :D
KRISTINEAM

22.01.2016 kl.18:46

Linda: Du, den trenden kommer helt sikkert til å endre seg en gang - om ikke ganske snart! ;-) Vær fornøyd med deg selv, det må vi alle bli flinkere til! Du kan jo "trøste deg med" at kompleksene for overleppa er det med sikkerhet kun du som har lagt merke til, og at vi alle sammen har slike komplekser med oss selv.


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©