Til enstøingen

  • 26.01.2016, 19:45

I dag deles alt. Ufiltrert. Folk skriver om aborter, voldtekter, selvskading og sexlivet sitt. Hva jeg tenker om denne type utlevering av privatliv er en helt annen sak, men jeg kan i hvert fall si dette: Oppi alt kaoset har jeg savnet å lese noe som ikke bare går på egenterapi og/eller klikk, men som faktisk kan være en liten oppmuntring i noens hverdag. Litt støtte. En klapp på skuldra. En luftklem.
Dette innlegget er til deg. Du som ikke har noen venner på skolen, som aldri har blitt flørtet med, som aldri har vært på jentekveld. Eller du som føler deg som en enstøing. Du som har en helg haug venner du egentlig ikke har noe forhold til, du som alltid blir nedprioritert og utelatt. Du som bare later som. På barneskolen, på ungdomsskolen, til og med på videregående, er det alltid et konstant jag. Du vil være jenta alle snakker om, hun som blir invitert på alle bursdager og fester, hun som blir bært på en gullstol av alle gutta. Selvfølgelig vil du det. Hvem vil vel ikke? Uvitende eller ei, alle søker det samme.

Det skjærer i hjertet når jeg hører om jenter som blir mobbet for vekt, hudfarge eller materialistiske verdier. Det er så vanskelig for folk utenfor å føle på den samme smerten, men kan dere ikke bare prøve? Forestill deg ensomheten, ydmykelsen, frykten - alt de føler på, men ikke får til å gjøre noe med. Forestill deg å leve i et sort hull, hvor ingen hjelper deg opp eller i det hele tatt ser at du ligger. Forestill deg hvordan det føles å ville ta sitt eget liv. Hvor desperat man er etter noe bedre. Bare litt glede. Litt oppmerksomhet. Ett "hei".

Men kjære enstøing,
det kommer en dag hvor du kan endre alt.Jeg skal ikke si at du skal gå med hevet hode, ta tilbake din plass i klassen og få selvtillitt over natta. Det kommer mest sannsynlig ikke til å skje uansett. Men, det kommer en dag hvor du vil få muligheten til å endre alt. Hvis du konsentrerer deg om skolen, prøver å holde hodet kaldt, endrer tankegangen din til at motgangen gjør deg sterkere - alt vil være med på å forme en person som en dag kan utrette store ting. Skriv ned målene dine for livet og aldri gi slipp på dem.

Vil du designe din egen kleskolleksjon? Bli psykolog? Reise verden rundt? Bli redaktør i en internasjonal avis? Hold kortene dine tett til brystet, jobb for dem hver dag, aldri gi opp. En dag kan du bevise at du alltid var god nok. Det var bare menneskene som var for opptatte av seg selv og sitt som aldri så det. 

Bare litt tankespinn på en helt vanlig tirsdag, xo.
26.01.2016 kl.20:33

Tusen takk

26.01.2016 kl.21:34

sååå glad du er tilbake! takk for fin tekst
Christina Marie

26.01.2016 kl.22:25

Du er god tvers gjennom, du! <3 Husker du hadde flere slike innlegg når jeg leste bloggen din før, og jeg husker jeg elsket dem. Du skriver så utrolig godt, og jeg er sikker på at du treffer mange - kanskje en av leserne dine trengte å høre akkurat dette i dag. Elsker virkelig bloggen din! Skulle ønske jeg kjente deg, haha <3
Siril

26.01.2016 kl.22:59

Flott innlegg Kristine! :) Kjekt med bloggere som er litt nede på jorden sammen med alle oss andre, og kan skrive om slike viktige tema på en så velformulert måte! You go guurl!
KRISTINEAM

28.01.2016 kl.00:51

Siril: Tusen takk for det! Viktige tema som trenger litt belysning kommer det alltid til å være fokus på her inne :)
Espolin

26.01.2016 kl.23:01

Hei, om du har lyst på gratis redigering av bilder eller header til bloggen, ta en titt på www.espolin.net :) Vi er en ny oppstartet side.
KRISTINEAM

27.01.2016 kl.01:39

Christina Marie: TUSEN takk Christina Marie! Jeg blir så glad for å høre det - og jeg vil gjerne takke deg for at du tar deg tid til å kommentere hvert eneste innlegg. Herlighet, det er så nydelig gjort. Skulle ønske jeg kjente deg også!! Haha. Klem <3
Love

27.01.2016 kl.07:58

Så utrolig bra skrevet! Jeg tror det er så sinnsykt mange fler enn det vi innser som trenger å høre akkurat disse ordene, noen som virkelig trenger en oppmuntring i hverdagen.


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©