Er jeg perfekt nå?

  • 28.01.2016, 20:00


Når jeg ser på disse bildene blir jeg helt ærlig kvalm av jenta til høyre, men det er ikke til å stikke under stol at dette er jenta som hadde dratt likes på Instagram (selv med min eksepsjonelt dårlige redigering).

Jeg har gjort trynet mitt smalere, leppene større, nesa smalere, øynene større, fjernet rynker og porer, rettet på øyebryn, jevnet ut huden og redigert kontraster, kurver, lysstyrker og farger for å se mest mulig porselen ut. Og dere kan si hva dere vil, men vi vet alle at det meste av det jeg har redigert på er noe alt for mange unge i dag legger seg under kniven for å fikse på ordentlig. Hvis dere ikke hadde hatt bildet til venstre å se på (og redigeringen var bedre) hadde jeg vel ikke vært så veldig langt unna flere jenter sitt drømmeutseende i dag, vel? Jeg vet svaret, og det er nettopp det som gjør det så skummelt.

Så, jeg spør: Er jeg perfekt nå? Jeg vet at svaret ditt vil være nei, så hvorfor vil du bli sånn?
28.01.2016 kl.20:31

Mye finere før redigeringen!
Love

28.01.2016 kl.21:33

Det er helt sykt hvor langt enkelte går for å bli "perfekte". Du kan ta på deg så masse sminke og fikse på alt du vil, men om du ikke kan se deg selv i speilet og si til deg selv at du er vakker, kommer du deg ingen vei. Jeg skjønner jo at enkelte har komplekser, men å endre på utseende i steden for å jobbe med hvordan du føler deg er nesten en litt sånn "lettvint" løsning. Alle har komplekser, alle er usikkre på seg selv, men du kan faktisk gjøre noe med det uten å skape et helt urealistisk mål.

Vi klager jo hele tiden på media som skaper et urealistisk skjønnhetsbilde, men etter facebook og instagram så er det vi som har utviklet det videre. Vanlige jenter som legger ut redigerte bilder av seg selv, der de poserer for å få bena til å se smalere ut og rumpa til å bli større. Det er trist at det er dette samfunnet har komt til idag og ingen burde føle at dette er noe de må gjøre.
KRISTINEAM

28.01.2016 kl.21:39

Love: Jeg er helt enig med deg, og jeg synes det er et tema som burde settes mer i lyset. Jeg ligner jo ikke engang på meg selv på bildene til høyre - det er trist at mange unge opererer seg til det ugjenkjennelige for å døyve komplekser. Som du sier synes jeg det er en alt for lettvint måte å håndtere dem på.
hedda

28.01.2016 kl.23:36

så nettopp på instagram at du har begynt å blogge igjen, wihuu!! du er flink, stå på<33
KRISTINEAM

29.01.2016 kl.12:12

hedda: tuusen takk for det!! :-D <3
Christina Marie

29.01.2016 kl.00:59

Først og fremst: du var SÅ mye finere før redigeringen!!! Du er helt nydelig! Håper du er klar over det <3

Synes det er utrolig trist hvordan flere og flere jenter streber etter "det perfekte". For hvem bestemmer egentlig hva som er perfekt? Er det ikke lenger godt nok å være den man er? Har ingenting imot at noen velger å legge seg under kniven, men synes det er kjempetrist at det er slik det er blitt. Tenk å føle at man må bruke 50 000 på å fikse på nesa fordi man føler den er "for bred" for eksempel? Åh, det er galskap!! Skulle ønske alle kunne se seg selv gjennom øynene til andre. Forhåpentligvis ville vi forstått at vi er gode nok som vi er, og at vi ikke trenger å fikse på noe som helst for å bli "perfekt".

Ikke at det har noe med innlegget å gjøre sånn egentlig, men jeg føler ikke man kun kan skylde på samfunnet heller. Jeg tror det viktigste er å jobbe med seg selv, for alt ligger i hodet. Det er ingen lett jobb, og det tar tid og må jobbes med hele tiden, men jeg håper man til slutt kan slå seg til ro med at man er den man er, og vi ser ut som vi gjør, og sånn skal det være. Håper jeg snart kommer dit selv <3
KRISTINEAM

29.01.2016 kl.12:10

Christina Marie: Haha, ja altså, jeg håper jo at jeg var finere før redigeringen ;-) Jeg forsøkte bare å fikse på alt som i dagens samfunn "er populært å fikse på". Når man da ser originalen og den redigerte utgaven SAMMEN synes jeg bilder sier så mye mer enn 1000 ord. Hvorfor vil folk operere seg så langt bort fra ens ekte utseende? Det er for lettvint!

Det er sant som du sier: Alt ligger i hodet og det er ingen lett jobb. Men igjen; kanskje den viktigste jobben vi har når det kommer til oss selv. Jeg håper du kommer dit snart <3
sigrid

29.01.2016 kl.01:04

Mye finere før redigering! Jeg skulle ønske at flere jenter så at det "perfekte" ikke er så utrolig perfekt likevel.

Du er pen tvers gjennom og du (som alle andre jenter) trenger ikke å redigere ansiktet eller kroppen din på noen som helst måte!
KRISTINEAM

29.01.2016 kl.12:08

sigrid: Ikke sant! Det var typ. hele poenget med innlegget - vise hvor stor forskjell det er på bildene når de settes sammen på denne måten, og at resultatet, sammenliknet med originalen, kanskje ikke er så "perfekt" likevel? For man ser det jo bedre på andre, men tenker at på en selv vil det være bedre. Det er så trist.


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©