Få orden på livet ditt

  • 29.01.2016, 13:04

Altså.. I går kveld fikk jeg en plutselig knyttneve i magen og siden da har jeg vært helt utslått. Skjønner bare ikke? Jeg lå på sofaen, ble akutt kvalm, hang over toalettet en liten stund og måtte gå til sengs. I dag er det samme kjøret, men uten hodet i doskåla. Jeg sitter her og er sykt sulten, men uten noe matlyst - feel me? Det eneste som frister er smoothie, appelsin og pomfri..... Tre ting jeg åpenbart ikke har i hus, haha.

Men, når jeg likevel sitter og lager slitemerker i min egen seng, har jeg jo alltids tid til å blogge litt før neste runde med søvn ;-) I dag tenkte jeg å tipse om noe som har hjulpet meg helt latterlig mye i hverdagen!


Jeg er så innmari distré, så med tiden har jeg lært å elske å pusle med detaljer for å få litt system inn i hverdagen. Etter jeg fikk jobb i Oslo var det totalt kaos i planleggingen min, for jeg måtte alltid dobbelsjekke på timeplaner og vaktlister når jeg kunne jobbe og lignende. Så, jeg begynte rett og slett å lage min egen kalender på A4-ark! Denne henger på ytterdøra vår, slik at jeg alltid har den tilgjengelig. Jeg sjekker den når jeg står opp, før jeg legger meg og løper bare ut i gangen dersom noen spør om jeg har planer, om jeg kan jobbe o.l. 


For ekstra system bruker jeg oransje for å markere jobb, rosa på forelesninger, gul på eksamen og grønn på sosialt liv (som er ikke-eksisterende, haha). Etter hvert som jeg får timelister på jobb eller lager andre planer fyller jeg bare på kalenderen min. Jeg ønsker meg en fin almanakk i tillegg, men hadde aldri klart meg uten dette systemet, som seriøst har gitt meg mye bedre struktur og orden.

Så, er du som meg - distré og fjern? Lag en kalender du alltid har tilgjengelig. Det er seriøst oppskriften på et mer systematisk liv! 
Vibeke Hermansen

29.01.2016 kl.13:21

Takk for flott tips=)
Aina Nilsen

29.01.2016 kl.15:35

Herregud, så sinnsykt gøy at du har begynt å blogge igjen! Husker jeg vant en konkurranse på bloggen din noen år tilbake hvor du sendte meg premien med en lapp hvor det sto at jeg var favorittleseren din *knis*. Gleder meg til flere BK- oppdateringer :-)
KRISTINEAM

29.01.2016 kl.16:27

Aina Nilsen: Haaha, så moro! Jeg husker jo faktisk navnet ditt, nå når jeg tenker meg om :-D Utrolig koselig å ha deg her inne igjen <3
Christina Marie

30.01.2016 kl.18:20

Uff, så fælt du ble så akutt dårlig! Godt du føler deg bra igjen nå :) Leste det i et nyere innlegg, hihi.

Angående kalender er jeg FULLSTENDIG avhengig av å ha en! Har en almanakk fra personlig almanakk, og uten den tror jeg ikke jeg hadde husket noen ting. Som du så fint sier er det oppskriften på et systematisk liv, haha :D


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©