Oppskrift: Middag til under 50-lappen

  • 02.02.2016, 14:43

Jeg har ikke vært helt i form den siste tiden, med magevondt, hodepine og kvalme, så når Jørgen også meddelte at han ikke følte seg helt i slaget bestemte jeg meg for å lage suppe. Det redder alt! Haha, neida - men det finnes i hvert fall ikke noe deiligere å spise, og kanskje sitter man igjen med en liten placebo-effekt ;-) 

Vi har en innvandrerbutikk like i nærheten og her handler jeg som regel alltid frukt og grønt. Mye bredrere utvalg og latterlig deilige priser. I tillegg kan man plukke det meste i løsvekt, som for eksempel gulrøtter. På denne måten får man brukt alt man kjøper og slipper å sitte igjen med ting som etter hvert må kastes :-) Både jeg og Jørgen er storspist, så jeg lagde en stor gryte hvor vi satt igjen med litt rester - dersom du spiser mindre kan du halvere oppskriften.

Du trenger:

♥ 3-4 poteter
♥ 3-4 gulrøtter
♥ 1 purre
♥ 1 liten hodekål
♥ 1 liten kålrabi
♥ grønnsaksbuljong/kjøttbuljong
♥ kjøttpølse (kan sløyfes)
♥ makaroni (kan sløyfes)
♥ salt og pepper

Kutt alle grønnsakene og legg dem i en stor kasserolle, før du fyller såpass med vann at alle grønnsakene blir dekt pluss litt til (jeg brukte 2 liter). Når det kommer til buljongen skal det egentlig være én terning per halve liter med vann, men jeg brukte til sammen 2 grønnsaksbuljonger og 1 1/2 kjøttbuljong. Terningene deler du bare i biter og putter oppi gryta - de vil smuldre opp når vannet begynner å koke. Kok alt på middels varme til grønnsakene er møre.Grønnsakssuppen (som nå er tilsatt pølse....) egner seg veldig godt som ett kjøttfri måltid! Jeg hadde planlagt å lage denne vegetar, men fant ut underveis at jeg hadde litt pølserester i kjøpeskapet som jeg måtte få brukt før utløpsdato. Denne kan jo selvsagt sløyfes! 5-8 minutter før servering kan du med fordel tilsette litt makaroni, det er så innmari godt i grønnsaks- og kjøttsuppe.

Buljongterninger hadde jeg tilgjengelig fra før, men grønnsakene på innvandrerbutikken kostet meg ikke mer enn 37 kroner. TRETTISJU. Det er ingenting for en mettende, smaksrik middag og rester til dagen derpå. I tillegg er det jo en middag som til og med de mest klønete får til å lage ;-)

Server med loff og tyttebærsyltetøy :-)

Bon appetit!
Elise Knutsen

02.02.2016 kl.14:50

Vil foreslå at du kan kalle det "etniske butikker", "utenlandske butikker" eller "internasjonale butikker" fremfor innvandrerbutikker, det er litt nedsette og så høres det ut som om de selger innvandrere. Ellers synes jeg det var et godt tips :)
KRISTINEAM

02.02.2016 kl.15:34

Elise Knutsen: Takker for tips! Personlig har jeg alltid kalt det innvadrerbutikker - ikke fordi det er nedverdigende på noen måte, men rett og slett fordi butikkene drives av innvandrere.

Wikipedia sier: En innvandrerbutikk er en butikk drevet av en innvandrer. Butikkene er mest kjent for å ha et bredt utvalg av frukt og grønt, men selger ofte andre varer i tillegg. Varene er ofte importert og har et mer eksotisk preg enn butikker med norsk standardsortiment. Populariteten blant etniske nordmenn stiger og det er blitt uttalt at «innvandrerbutikkene har lavere priser, bedre utvalg og høyere kvalitet på frukt og grønnsaker.

Og alle de store avisene som VG, Dagbladet, Adressa o.l. har også omtalt innvandrerbutikker som det det faktisk er: en innvandrerbutikk.

Jeg tror nok du tenker at "innvandrerbutikk" er et nedsettende ord fordi ordet "innvandrer" ofte blir omtalt negativt på forum, Facebook, i diskusjoner o.l. - dette har forøvrig ingenting med selve butikken å gjøre. Men jeg skjønner poenget ditt! :-)
Karina Larsen

02.02.2016 kl.15:00

Jeg leste alltid bloggen din før, ble skikkelig lei meg når du ble borte. Hehe. Så glad for at du er tilbake <3

Takk for tipset, ser herlig ut :)
KRISTINEAM

02.02.2016 kl.15:35

Karina Larsen: Det er utrolig koselig å høre! Tusen takk for at du leser bloggen, det setter jeg stor pris på :-) Så får du huske å si i fra hvis det er noe du savner eller skulle sett mer av her inne!
byAnne

02.02.2016 kl.15:03

Takk for tips :) Med tanke på kommentaren over, har jeg inntrykk av at de fleste sier innvandrerbutikker. Føler meg alltid teit når jeg sier det, men alle forstår hva jeg mener :P
KRISTINEAM

02.02.2016 kl.15:37

byAnne: Som jeg svarte Elise tror jeg ordet "innvandrerbutikk" kan tolkes negativt fordi ordet "innvandrer" ofte blir dratt opp i negative sammenhenger. Det er jo leit - men igjen: for min del, og også ellers hvis man tenker på den korrekte skriveformen, er innvandrerbutikk et helt OK ord å bruke i denne sammenheng :-) Så ikke føl deg teit når du sier det ;-)
Christina Marie

02.02.2016 kl.21:22

Åh, nå fikk jeg lyst på grønnsakssuppe!! Jeg elsker det, haha! Skulle ønske vi hadde en billig innvandrerbutikk her i lille Grimstad, but no...
diaryoftonya

03.02.2016 kl.14:33

åå endelig er du tilbake! Har savnet å lese bloggen din :D


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©