Hvordan er det å bo i hovedstaden, kontra en liten by?

  • 11.02.2016, 14:40

"Lurte litt på om du kanskje ville skrive litt om hvordan det er å bo i Oslo som by, med tanke på at du ikke er derfra. Typ studentmiljø, bomiljø, om du trives osv. Er selv fra en liten by og har veldig lyst til å studere i Oslo, men er usikker på om jeg kommer til å trives :)" - Jenny

Dette skjønner jeg godt at du lurer på! Nå har jo ikke jeg bodd her lenger enn i et halvt års tid, men jeg kan jo komme med mine erfaringer hittil. For å flytte fra en liten by til en langt større, det kan være skummelt. Forandringene er mange, kanskje til og med overveldende, men som med alt i livet lærer man å tilpasse seg omgivelsene.Jeg bor på østkanten, nærmere bestemt på Tøyen, og trives. Det tar meg tre minutter å gå til T-banestasjonen og deretter 5 minutter før jeg står midt i sentrum. Fra folk flest hører man skrekkhistorier og endeløse rykter om hvor innmari shady det er å bo på østkanten, men voldtekter, drap og knivstikking skjer overalt i Oslo. Dette er det jo forøvrig også en veldig logisk forklaring på: Det over en halv million mennesker som bor her. Det som derimot var uvant i starten var kulturforskjellene. I blokka mi har jeg kun møtt to etnisk norske og det er et helt annet miljø på Tøyen sammenliknet med andre bydeler i Oslo eller også Molde, for den saks skyld. Det er utrolig deilig og befriende å være helt anonym. Det var ei dame som gikk på nærbutikken iført ansiktsmaske og turban på hodet. Tøyen life. Grunnen til at vi bosatte oss på Tøyen i utgangspunktet var fordi vi hadde svært lite kunnskap om både boligområder, boligpriser, miljø o.l. - alt vi egentlig visste var at vi måtte bo relativt nært sentrum, gjerne også nær en T-banestasjon. Jeg anbefaler deg å sette deg inn i boligmarkedet ved å aktivt sjekke Finn.no i de aktuelle områdene slik at når du først bestemmer deg for å leie/kjøpe, har du peiling på hva du ser etter.Studentmiljøet alle snakker om har jeg egentlig veldig lite erfaring med og kunnskap om. Jeg har vært på byen i Oslo én gang, om man ser bort fra fadderuka. I tillegg har jeg jo kjæresten som samboer og en del venner fra Molde som også har bosatt seg her, så jeg henger oftest med dem. Studievennene mine er fantastiske, de er jeg jo med hele tiden, men slike gode vennskap kommer veldig naturlig når man går i klasse sammen. Akkurat dette vil jeg gjerne si noen ord om: Ikke vær bekymret for å ikke få venner når du skal flytte til en ny by. Det er lett å føle seg utilpass, nervøs og malplassert, men det er viktig å huske på at alle rundt deg er i samme situasjon. I tillegg har jo de fleste skoler fadderuke, som i hvert fall på Høyskolen Kristiania var godt gjennomført og tilrettelagt for å bli bedre kjent med hverandre. Jeg har jo inntrykk av at studentmiljøet i Oslo er helt supert, jeg har bare ikke gått ordentlig inn for å teste det sjæl, på ulike studentmøter og skolearrangementer. Men muligheten er der jo for den som vil og trenger det.

Alt i alt vil jeg bare si: Jeg elsker Oslo! Og jeg som egentlig skulle til Trondheim og alltid hadde sett på Oslo som en altfor stor og upersonlig by. Hvert eneste lille område i Oslo, som Tøyen, Grünerløkka, Majorstuen og sentrum - alt minner meg om bittesmå byer med ulike miljø og atmosfærer. Forskjellene er så fine! Reiser man kollektivt har man i tillegg ALT man trenger i umiddelbar nærhet :-) Og det må jo være noe av det beste med å flytte fra en liten til en stor by: Du har alt. Alltid.

Håper du ble litt klokere nå, Jenny! Lykke til med valget :-)

Kiss
Thea

11.02.2016 kl.15:42

Skjønner ikke, postet du ikke akkurat dette innlegget for en liten stund siden? Godt svar da, ble bare litt forvirret :-)
KRISTINEAM

11.02.2016 kl.16:31

Thea: Innlegget som ble postet var ikke ferdigskrevet.. Hehe. Jeg kom borti publiserknappen, men slettet det med en gang jeg la merke til det. De fleste fikk nok ikke lest det :-) Håper ikke det gjorde noe!
Jenny

11.02.2016 kl.17:05

Tusen takk for så godt svar! Alltid betryggende å høre fra en som har vært i noenlunde lignende situasjon :) Setter virkelig pris på at du tar deg tid til å svare ordentlig på det leserne lurer på!
KRISTINEAM

11.02.2016 kl.19:49

Jenny: Så bra du likte innlegget!! Håper du ble litt klokere :-D

11.02.2016 kl.20:16

Hvis du kunne valgt å flytte til en annen plass enn østkanten, hvor ville det isåfall vært?
KRISTINEAM

11.02.2016 kl.20:50

Anonym: Hm, jeg har flere områder jeg har sett på, men det er jo vanskelig å velge noe i og med at jeg ikke har så mye erfaring med andre områder annet enn å ha tittet litt. Majorstuen, Grünerløkka, Ullevål, sentrum o.l. er noen jeg ser litt på :-)
Thea

11.02.2016 kl.20:46

Aha, skjønner! Nei, så klart ikke :-)


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©