3 sminketabber du bør unngå

  • 05.02.2016, 18:45

Å lære nye tips og triks på sminkefronten synes i hvert fall jeg er superstas, så i dag tenkte jeg å opplyse om tre sminketabber du bør unngå. Mange vet jo sikkert alt fra før, men kanskje lærer noen noe nytt :-) Og just in case noen lurer: Ja, jeg har store planer om å nappe denne skogen av øyebryn snart ;-)Mistake: Using Mascara on Your Lower Lashes

Ikke bruk maskara på de nedre vippene dine og/eller svart eyeliner på våtkanten. Dersom du kun påfører maskara på de øvre vippene og bruker vippetang vil du få et langt mer åpent blikk - å påføre på de nedre vil få deg til å se trøtt og eldre ut. Ekstra tips: Bruk en hvit eyeliner på den nedre våtkanten (som på bildet). Dette vil gi en illusjon av større øyne. Ekstra, ekstra tips: Dere har vel hørt myten om to lag med maskara? Feil! Eller, det kan jo selvsagt diskuteres, men jeg leste nettopp en artikkel om at det var 30 lag som gjaldt og da ble jeg mer selvsikker på at det jeg alltid har gjort er riktig ;-) Jeg tar nemlig 30 lag, kjappe og presise, før noe rekker å tørke. Jeg drar sikk-sakk fra kanten og opp de første fem og deretter legger jeg bare hurtige strøk fra midten av vippene og opp tjuefem ganger. Det er i hvert fall sånn jeg oppnår det beste resultatet på meg selv :-)
Mistake: Choosing a Too Dark Eyebrow Pencil

Mange velger en for mørk farge på øyebrynspudder/penn i forhold til sin naturlige brynfarge. Hovedregelen er at du skal velge en farge som er en eller to nyanser lysere enn din naturlige brynfarge. Jeg har svært mørke hår og bruker "Mid Brown" fra H&M. Ekstra tips: Har du ikke bryngelè? Bruk hårvoks! Jeg synes ikke bryngelè holder hårene ordentlig på plass utover dagen og begynte nylig å stjele litt voks fra samboeren. Påfører enkelt og greit med børsten på øyebrynspennen. Funker fjell!

Mistake: Applying Lipstick Straight from the Tube

Man skal aller helst påføre leppestift med en finger. Spesielt med alderen vil kantene på leppene mykne ut, da er det bedre å påføre med en myk og rund pekefinger slik at man unngår harde linjer. Så: Påfør farge med leppestiften i sentrum av leppene dine og bruk pekefingeren til å blende videre. Ekstra tips: Jeg pleier alltid å ta et papir og kysse ordentlig på det slik at all overflødig leppestift går bort med én gang.

Fra sminketabber til noe helt annet: Nå skal jeg på spill- og vinkveld, atter en gang! Jeg er ferdig med eksamen og har fri fra jobb, så i dag har jeg vært klistret bak dataskjermen i hele dag, mens jeg har forhåndsskrevet innlegg på innlegg til dere. Så til dem som har lurt på hvordan jeg får tid til å bare oppdatere med "kvalitetsinnlegg", er det nettopp derfor. All min ledige tid ;-) Det er jo så gøy! Og så setter jeg sånn pris på når dere tar dere tiden til å kommentere her inne, virkelig. Tusen takk! Spesielt på innlegget om Asperger syndrom i går - det betydde masse. Nå suser jeg ut! Ha en fin kveld :-)

Kiss
Tiril Størset

05.02.2016 kl.18:49

bra innlegg, synes øyenbrynene dine var fine jeg:)
KRISTINEAM

06.02.2016 kl.09:35

Tiril Størset: tusen takk Tiril!!! :-D
Christina Marie

05.02.2016 kl.19:06

Så morsomt innlegg! :-) Selv bruker jeg mascara på de nedre vippene mine, fordi jeg føler meg mye finere da! Men hver sin smak :-) Du er flink som bruker så mye tid til bloggen! Håper du føler du får igjen for det. Er sikker på at du kan oppnå store ting med bloggen etterhvert, du leverer kvalitet og er så kreativ og god! Kos deg en haug på spill- og vinkveld, fine Kristine :-)
KRISTINEAM

06.02.2016 kl.09:37

Christina Marie: Åh, takk Christina! Jeg føler selvsagt at jeg får igjen noe for å legge såpass med tid i bloggen :-D
Viktoria

06.02.2016 kl.05:48

Har du kilder til dette?
KRISTINEAM

06.02.2016 kl.09:40

Viktoria: Jeg har jo lest det ett sted, men nå husker jeg dessverre ikke hvor. Har notert ned på iPaden når jeg finner morsomme tips og triks gjennom tidene :-D Alle disse så jeg vel på Pinterest ellernoe, hvis jeg ikke husker helt feil!
Linda

06.02.2016 kl.13:13

Det er mye lettere å bruke en lipliner for å så fylle inn leppene med en leppekost :)

Maskara trikset er lurt bare fordi med små øyne, og brynsfargen skal være enten to farger lysere eller mørkere enn hårfargen din.

Drevet med sminke i alle år, og gikk på skole for det. Men som oftest er disse reglene en guideline for at du ikke skal gjøre feil :)
KRISTINEAM

07.02.2016 kl.13:00

Linda: Takk for tips, Linda! Tipsene er selvsagt ikke for ALLE, men det er det ingenting i verden som er ;-) Så moro at du driver med sminke - det er jo så gøy :-)
martine

06.02.2016 kl.14:04

Tuusen takk for tips!! Elsker sånne små lifehacks
KRISTINEAM

07.02.2016 kl.13:01

martine: haha, goood!! da er vi enige ;)

08.02.2016 kl.00:15

heh, hvis jeg skulle farget øyenbrynene mine to nyanser lysere enn min naturlige farge så ville du ikke sett at jeg hadde øyenbryn i det hele tatt :p
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.12:19

Anonym: Haha - sjekk tipsene til sminkøren over her: da kan du ta to nyanser mørkere enn hårfargen din! :-D
Linni

10.02.2016 kl.18:30

Så fine tips, Kristine! Det stemmer som de sier over meg her. Dersom man har brunt/svart hår bør øyenbrynene være to nyanser lysere. Som blondine bør brynene være to nyanser mørkere. Jeg er interessert i sminke, og har lært dette gjennom diverse makeoverprogram på TV, og sminkekanaler på youtube.

Klem :)
KRISTINEAM

10.02.2016 kl.22:36

Linni: Hei Linni! Tusen takk for videre tips! :-D Og så gøy at du har plukket opp så mye helt på egenhånd! klem
Laura

18.02.2016 kl.22:44

jeg bruker sort eyeliner på våtlinja og maskara på de nederste vippene. Ser mye bedre ut på meg. Sminke er veldig individuelt og det er ikke noen regler, sminke er gøy og man sminker seg slik man vil og synes er finest på seg selv.
KRISTINEAM

18.02.2016 kl.23:17

Laura: Jeg brukte også maskara på de nedre vippene og eyeliner på våtlinja for et par år siden; når jeg sluttet med det innså jeg at jeg fikk ett mer våkent blikk uten og at det hele dreide seg om vaner. Nå sier ikke jeg at du burde slutte, tvert i mot, og så har du jo kanskje større øyne enn meg også! :-) Du har helt rett i at sminke er individuelt, og nei, det finnes i teorien ingen regler, men i følge profesjonelle er det jo enkelte tips å plukke opp innimellom :-) Dersom du ikke føler at du trenger dem er det helt topp, men av erfaring vet jeg at mange liker det, inkludert meg selv. Sminke er jo som du sier bare gøy, og jeg synes i hvert fall det er gøy å lese om det man kanskje ikke visste ;-) Uansett; smink deg som du vil du, selvfølgelig!


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©