Min stilforandring: 2009-2016

  • 07.02.2016, 12:34

Når man går på ungdomsskolen begynner man for real å tenke på sminke og klær. Eller, nå vet jo ikke jeg hvordan dagens fjortiser tenker, for i mine øyne ser de fleste 14 år gamle jenter langt eldre ut enn meg, med brows on fleek og designervesker. Men, når jeg var ung (haha shit, give me a break) var det fortsatt tennissokker, strikk på buksebeinet og buksetightser fra Ginatricot som gjaldt. Og jeg husker fortsatt hvor sjukt lyst jeg hadde til å gå i wedges, kåper med herreinspirerte snitt og tjukke belter i midja. For jeg leste jo moteblader på denne tiden og ikke minst ble jeg daglig eksponert for en moteinteressert mamma som dagligdags kledde seg opp i stiletthæler og silkebluser. Av og til fikk jeg låne en cardigan, et skjørt eller en neglelakk fra Chanel og da var jeg i himmelen. Jeg poserte som best jeg kunne og la ut bilder på bloggen - men turte aldri gå ut av døra.


2009

Bildene over er fra 2009, som vil si at jeg var 13-14 år gammel. Og selv om stilen min ikke viser tegn til noen moteinteressert jente, er det ikke vanskelig å se at det var nettopp det jeg var.. På innsiden. Jeg gjorde ikke annet enn å klippe i motemagasiner, lage inspirasjonsvegger, beundre Olsen-tvillingene, designe mine egne klær og tegne drømmegarderoben min. Og jeg var jo faktisk toppblogger på denne tiden (tro det eller ei.. Standaren har forandret seg, haha), og jeg husker fortsatt hvor smigret jeg ble når andre jenter fortalte meg at jeg hadde så innmari fin stil og at de ikke hadde guts nok til å dresse seg opp på samme måte. Jeg, som ikke turte å gå på skolen med halvparten av antrekkene jeg viste frem på bloggen, kom med tips til andre jenter i samme situasjon. Jeg måtte jo ha sett helt teit ut, for jeg ville jo så gjerne prøve meg på finere antrekk enn en tights og en tettsittende genser - så av og til la jeg til étt ekstra element i antrekket. Knehøye strømper utenpå tights. Et naglebelte utenpå skjorta. Wedges kombinert med buksetights og parkas. Det så jo helt på trynet ut, men jeg prøvde i hvert fall. Med små skritt.

Plutselig en dag skulle jeg flytte fra Trondheim til Molde, så jeg bestemte meg for at idet jeg satte foten i Molde by skulle jeg slutte å være redd for hva alle andre mente. Jeg bestemte meg for å fra dag én på den nye skolen gå i akkurat det som falt meg inn. Jeg ville ikke lenger gjemme meg i hettegensere, formløse tightser og Umbro-bukser. Det hadde aldri vært meg. Og kanskje var det å flytte til en ny by som først fikk meg til å gi litt mer faen, men jeg tror det hadde like mye med innstilling å gjøre, for nærmest over natta ble stilen min sånn:


2010-2012

Jeg gikk i tiendeklasse når jeg flyttet til Molde og turte å kle meg opp i det jeg selv ville. Vi var veldig få som gikk i høye hæler på skolen og jeg husker jo at jeg i starten ble sett på som en overlegen diva, men jeg var så innmari bestemt på å bare drite i det. Etter hvert som årene gikk ble det jo helt hverdagskost for folk flest å bytte ut skolesekken med veske, parkasen med jakke og svarte jeans med skjørt og strømpebukse. Jeg er glad for at jeg klarte å drite litt i det som var mainstream og heller fokuserte på det jeg likte aller mest; å sette sammen ulike antrekk. For I DAG kan vi jo spole tilbake og tenke at det ikke var så aller verst - men jeg vet at vi, hele gjengen og alle sammen, brydde oss for mye om å ikke skille oss ut. Ingen ville være den som ble pratet om.

Antrekkene jeg satte sammen i 2010-2012 er langt i fra måten jeg kombinerer klær på i dag, men for meg var det vendepunktet. Jeg elsker alle antrekkene fra back in the days, fordi jeg vet hvor mye selvtillitt og viljestyrke som lå bak. Jeg følte meg ofte både teit og dum som klakket rundt i høye hæler i gangene på skolen og som begynte å svi av tusenvis på dyre vesker. Men det var først når jeg begynte å ivareta og dyrke mine interesser at jeg ble tryggere på meg selv som person.


2016

Folk rundt meg, som ikke brenner like sterkt for min interesse, har alltid undret seg over at jeg "sløser" bort pengene mine på designerklær og dyre vesker. Jeg var jo ikke mer enn 16 (?) år gammel når jeg kjøpte min første Mulberry-veske for egne penger (i dag er det jo helt normalt, men..) - men det er nettopp derfor jeg blir så innmari glad og nesten stolt av meg selv når jeg i dag kan se på antrekk nummer to ovenfor her, at jeg holder den samme skatten i hånda. Jeg visste alltid hva jeg likte, det tok bare noen år før jeg turte å vise det. Stilen min i dag skiller seg ikke ut på noen måte, men den er meg. Den er til og med mindre vågal og spennende enn i 2010-2012, men det er det som er så fint: Jeg har eksperimentert i alle år og endelig funnet ut hva jeg føler meg mest komfortabel i. Å basere personlighet på klær høres for mange kanskje helt crazy ut, men jeg føler virkelig at jeg har funnet meg selv og kan uttrykke dette gjennom antrekkene mine.

Som tjueåring kunne jeg virkelig ikke brydd meg mindre. Både jeg og alle jeg kjenner har blitt trygge nok på oss selv til å gå i det vi vil. Men med nok erfaring innabords vet jeg jo at det ikke er like enkelt når man er 13-14 år. Så fra én moteinteressert til en annen: Ta steget. Er du 14 år, usikker og følger strømmen med alle andre? Bare ta en liten snarvei og dyrk dine interesser. I små steg eller kjempestore, alt ettersom. Det vil være skummelt og rart i starten, men mest sannsynlig ender du bare opp med å inspirere noen andre til å gjøre akkurat det samme :-) Bare se på meg og min stilforandring!

Håper dere likte innlegget!
Simona Lovise

07.02.2016 kl.12:41

Så fint innlegg ♥
KRISTINEAM

07.02.2016 kl.16:59

Simona Lovise: Tusen takk <3
byAnne

07.02.2016 kl.13:28

Stilen din blir bare finere og finere! Husker mange av antrekkene fra 2010-2012 hvertfall! Husker jeg elsket den sorte blondetoppen og det beige skjørtet, og generelt stilen din på den tiden. Og selvfølgelig var jeg SÅÅ misunnelig på Mulberry clutchen og vesken. Alexa vesken i brun er har vært høyt oppe på ønskelisten min, og en dag skal jeg kjøpe den. Ha en fin søndag videre! ♥
KRISTINEAM

07.02.2016 kl.16:58

byAnne: Åh, takk for det Anne! :-D Hahah, én dag blir den nok din :-D Ha en fin søndag ja <3
Camilla

07.02.2016 kl.13:30

Jeg leste bloggen din før og har alltid synes du har en helt utrolig bra stil! Husker noen av antrekkene faktisk! Jeg er så glad for at du begynte å blogge igjen og bloggen din har på kort tid blitt en favoritt <3 Du er så flink til å skrive, tar fine bilder, veldig interresant og spennende innhold, du er personlig og tar deg selv uhøytidelig, og sist men ikke minst så fremstiller du ikke hverdagen som perfekt og en dans på roser! Du er rett og slett den ultimate blogger og jeg er så glad for at du studerer journalistikk for du har et stort talent for å skrive.
KRISTINEAM

07.02.2016 kl.16:58

Camilla: Made my day Camilla! :-D Virkelig deilig å høre at du er fornøyd med bloggen! Tusen hjertelig takk <3 Og så får du si i fra hvis det er noe du en gang skulle savne å lese om her inne!
Martine F. Wilhelmsen

07.02.2016 kl.13:39

Alt det du sier er utrolig sant!

Jeg husker at jeg leste bloggen din i 2012, og jeg så virkelig opp til deg - jeg gikk inn på bloggen din for å sjekke hva du gikk med og det var ikke sjeldent jeg tok til meg inspo til mine egne antrekk!
KRISTINEAM

07.02.2016 kl.16:57

Martine F. Wilhelmsen: Åh, så koselig å høre!! :-D Det betyr mye!
Celine

07.02.2016 kl.13:40

Husker godt de antrekkene fra år tilbake :D Så gøy å se forskjellen!
KRISTINEAM

07.02.2016 kl.16:56

Celine: Haha så moro at du husker! :-D
Christina Marie

07.02.2016 kl.16:50

Ååå, jeg husker seriøst alle de antrekkene fra 2010-2012! Så gøy å se tilbake på! :-) Husker jeg skrev ut masse bilder av deg med kule antrekk og brukte de når jeg lagde kollasjer osv som jeg hang opp på rommet, hahaha. Ble så inspirerert av stilen din! Så gøy å se hvor mye du har utviklet deg stilmessig på disse årene :-) Kan være jeg er helt på bærtur her, men jeg tror jeg husker at du lagde en topp når du var på et eller annet fashion-kurs i England eller noe?? Innbilte meg at det var den svarte blondetoppen!
KRISTINEAM

07.02.2016 kl.16:55

Christina Marie: ÅÅh så koselig at du husker! :-D Du, det stemmer at jeg var på fashion-kurs med EF i London, men der lagde jeg en (helt grusom) kjole, haha. Denne blondetoppen har jeg forøvrig lagd selv den også, så skjønner at du mikser! :-D
Maiken

07.02.2016 kl.18:50

Jeg husker såå godt 2010-2012! Åh, jeg satt alltid og bare beundret deg og antrekkene dine. Jeg tenkte ofte at "dette antrekket vil jeg også ha!" og husker selv jeg prøvde å kopiere flere av dem. Stilen din er så RÅ, og jeg elsker at du endelig blogger igjen (selv om jeg allerede har påpekt dette i en annen kommentar må jeg gjenta det, hehe) :-)
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.12:19

Maiken: Haha, så morsomt å høre!! Tusen takk <3

07.02.2016 kl.20:39

Jeg husker at jeg tok i bruk alle stiltipsene du kom med, og at klesstilen din var sååå fin! Har dessverre ikke kommet så mye lengere, for har enda ikke funnet min stil (?)
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.12:19

Anonym: Haha, det varmer hjertet mitt :-D Ting kan ta tid, men du finner nok stilen din etter hvert - det er bare å fortsette å prøve nye ting!!
Elisabeth Røste

08.02.2016 kl.11:49

åhh jeg husker så sykt at du var det største forbildet mitt når det gjaldt stil i 2010-2012! Forguda klærne dine hahah
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.12:20

Elisabeth Røste: Åå søt, såå hyggelig å høre!! :-D Håper ikke stilen er så aller verst nå heller da ;)


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©