Uken som gikk #2

  • 07.02.2016, 17:34

Ukens høydepunkt må bli vin- og spillkvelden hos Hilde, Tirill og Pernille på onsdag! Jeg tror aldri noen kan forstå hvor høyt jeg faktisk verdsetter og elsker slike kvelder, det er helt spesielt, haha. Jeg bare elsker, elsker, elsker å spille!! Og så er det ingenting som er morsommere enn å spille OG være med gode venner, SAMTIDIG!!Ukens kjiping er min, fra og med i dag, 14 uker lange "diett". Jeg vil hverken bidra til eller snakke om faktorer som kan føre til eller settes opp mot kroppspress, men jeg kjenner at jeg må få syte fra meg her, bare denne éne gangen, nå som vi først er inne på "ukens kjiping" and all.. ;-) Jeg er veldig lite fan av å veie meg, for det er jo bare en evig ond sirkel, men etter å ha sett kroppen utvikle seg til det nærmest ugjenkjennelige fant jeg, med hjelp av vekta, ut at jeg har gått opp TI kilo på et halvt år. Jeg har alltid vært normalvektig i forhold til min høyde og vil gjerne fortsette å være nettopp det, så da synes jeg det er helt innafor å ty til enkle grep. Jeg har jo levd på Burger King og annen junk så lenge jeg kan huske, men med årene har jeg åpenbart vokst fra meg den derre "legger aldri på meg"-egenskapen ;-) Jeg kommer aldri til å bli ei som lever på grønnkål og acai-smoothies, så "prosjektet" går i bunn og grunn ut på å spise.. Normale mengder med mat, haha. Jeg er jo så innmari storspist og det er nettopp det jeg vil endre på. Ingen drastiske tiltak, altså! Eller..... Å ikke spise BK til frokost og tredoble porsjoner med spaghetti til middag er faktisk tiltak for meg, derav "ukens kjiping" ;-)


Mer av dette..... Men kanskje med en oppskrift som ikke fyller hele kjøkkenbenken, si ;-)

Ukens cravings er fastelavnsboller! Jeg har mast om disse kremfylte bollene i lang tid, ikke minst hadde jeg jo store planer om å bake dem i dag, men sånn ble det dessverre ikke. Hør her: Joker er den eneste søndagsåpne butikken vi har, så i god tro om å handle både bolle-ingredienser og middag, gikk jeg dit. Jeg ville gjerne ha beef chop suey til middag og visste at Joker hadde tilbud på biff i helgene. I kjølerommet lå det, som forventet, mørbradbiff merket med 19 kroner per stykk. Når jeg skal betale sier kassadamen at det blir 70 kroner for biffene og videre går samtalen sånn:

Meg: "Men det står 19 kroner?"
Kassadamen: "Hvor?"
Meg: "Eh.. I kjølerommet, hvor biffen ligger, på prislappen?"
Kassadamen: "Det tilbudet gikk ut i går"
Meg: "I går? Men hvorfor står det at de koster 19 kroner, da?"
Kassadamen: "De gikk ut i går"
Meg: "Okei, da skal jeg ikke ha noe. Jeg kan legge varene tilbake, jeg"

Så går jeg, da. Mot kjølerommet. På veien møter jeg butikksjefen. Samtalen lød slik:

Meg: "Du. Når det står 19 kroner på prislappen, skal jeg ikke da få dem til 19 kroner?"
Butikksjefen: "Det tilbudet gikk ut i går"
Meg: "Ja, det har jeg hørt. Men det STÅR jo 19 kroner. Dere må jo fjerne det da?"
Butikksjefen: "Hvor står det?"
Meg: "Altså.. Der biffen ligger"
Butikksjefen: "Hvor?"
Meg: *Peker i retning kjølerommet*
Butikksjefen: *Går på kjølerommet, setter seg ned foran biffen og ser ut som et spørsmålstegn*
Meg: Det står der, 19 kroner *peker på prislappen*
Butikksjefen: I dont understand norwegian
....

Okei, jeg er klar over at jeg var en JÆVLIG kunde og faktisk måtte et eller annet ha klikket i hodet mitt på dette tidspunkt for vanligvis hadde jeg ristet litt på hodet, betalt for biffen og vendt snuten hjemover, men uansett: Det hele endte i Toro tomatsuppe til middag og null fastelavnsboller.

Ukens serie er Carrie the Diaries! Haha, skikkelig utypisk meg å se på noe sånt, men fyttirakkern så søt, fengende og livlig den er. Skikkelig girly!

Ukens antrekk må bli dette under her, fordi det var blå himmel, sol og rause plussgrader!

Ukens innlegg er "Du er ikke alene". Jeg hadde aldri forutsett at så mange ville ta seg tiden til å lese, dele og kommentere det - men det varmer virkelig hjertet mitt. Ikke minst lillebror sitt, som var veldig fornøyd med innlegget og den positive responsen på det. Tusen takk!

Ukens tanke har vært det eventuelle livet etter døden. I know, jeg er rar, men seriøst. Selv om jeg er konfirmert i kirken og en dag vil gifte meg der har jeg ingen håndfast tro. Jeg kan egentlig svært lite om religion i utgangspunktet og er veldig åpen for alt. Når det kommer til livet etter døden, altså. Og i det siste har jeg tenkt veldig på hvor usannsynlig jeg synes det er at vi blir gravd under bakken og bare.. Ligger der helt til vi smuldrer opp. Skjer det ikke noe mer spennende enn som så, liksom?! Jeg tror faktisk muligheten er der for at sjelene våre flyr ut av kroppen og opp i en "after life-himmel". Der lever vi videre og er i tillegg nødt til å se ned på menneskene vi elsker - som alle lurer på hva som skjer etter døden. Og da ser jeg for meg hvor frustrerende det må være å være i after life-himmelen, for du kan jo ikke svare!!

Hvordan har din uke vært?
Celine

07.02.2016 kl.17:51

Altså, du var ikke en jævlig kunde i mine øyne. Slikt er jo bare dødsirriterende, de jobber i butikken og da er jo en av deres oppgaver å oppdatere priser osv. Jeg hadde blitt like irritert :)
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.12:18

Celine: Haha ja, altså - jeg visste jo at jeg hadde krav på dem til 19 kroner, så var vel derfor jeg ble stående å diskutere. Men det var så veldig utypisk meg, liksom ;-)
Inger

07.02.2016 kl.17:51

Åå jeg har hatt akkuratt de samme tankene om livet etter døden selv! At man må se ned på de man elsker og som savner en, og hvor frustrerende det må være å ikke kunne si noe til dem.

Forresten så vil jeg også takke deg for innlegget du skrev om studiet ditt. Jeg har selv lenge vurdert å studere journalistikk,og har også hatt lyst å studere i Oslo, og innlegget ditt fikk virkelig åpnet øynene mine for Høyskolen Kristiania. Nå skal jeg undersøke og tenke litt mer før jeg bestemmer meg for noe, men det gav meg i hvert fall et godt alternativ!
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.12:18

Inger: Ikke sant!!

Du, så hyggelig at du likte innlegget om studiet! Håper du blir klokere på det endelige valget ditt og så er jeg glad for at jeg kanskje kunne bidra litt :-) Lykke til!
Martine

08.02.2016 kl.09:56

Du har krav på å få biffen til 19kr. Så lenge det står at de koster 19kr, så skal du få dem for det. Det er loven.

Hilsen fra ei som har jobbet i butikk.
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.12:20

Martine: I knoow, derfor det var så innmari irriterende!! haha
Martha

08.02.2016 kl.18:36

Synes det er helt innafor å legge om spisingen sin på den måten du tenker å gjøre det på. Hvis man er misfornøyd med en rutine man har, så må man jo endre den. Men på disse antrekksbildene synes jeg du ser så flott og tynn ut og har verdens fineste bein! Så jeg kan bare ikke fatte hvordan -10 kilo på deg kan være haha! Mener ikke noe som helst negativt, men bare shiiiet 10 kilo!? Det er jo mye og utgjør jo en stor forskjell. Synes bare du ser SÅ #goals ut på bildene du legger ut. Alt handler jo om hvordan man føler seg og trives, men før du tar av må vite at du ser stunning ut altså :-)
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.18:44

Martha: Åh, du er nydelig, tusen takk! Du, jeg synes også det er helt greit å skrive som jeg gjorde, for det er jo ingen usunn oppfordring, i grunn. Jeg har levd et liv bestående av junkfood nesten hver eneste dag og det er ikke sunt for noen som helst ;-) Når det skal sies: Vi ser vel svært sjelden at ANDRE har lagt på seg, hehe. Jeg derimot, ser det veldig godt. Jeg kan godt kle meg i store overdeler (sånn som teddyjakka i dette innlegget) for å "forminske" beina mine, men til syvende og sist er det jo jeg som ser meg selv i speilet hver dag - uten klær :-) Men du, TUSEN takk for en sjarmerende kommentar, den trengte jeg ;-)
Martha

08.02.2016 kl.18:50

Ja, det er jo helt sant. Det er du som ser deg selv hver dag og kjenner kroppen din, selvfølgelig :-) Også har jeg et inntrykk av at man fort ser tynnere ut på bilder? Det føler i alle fall jeg om meg selv, og spesielt beina. Men følte du måtte vite at du i alle fall ikke SER usunn ut (for andre) slik du er nå. Men det høres absolutt fornuftig ut å legge om litt. Lykke til da! :-)
KRISTINEAM

08.02.2016 kl.19:25

Martha: På bilder kan man jo posere seg frem både slankere og mer formfull, det er det ingen tvil om ;-) Men som sagt: Hvordan man kler seg har mye å si! Ei tynn strømpebukse kombinert med en oversized jakke får selvsagt beina til å se tynnere ut, haha. Takker uansett for komplimentet!! Jeg vet jo at jeg ikke er "stor", jeg er jo også fortsatt normalvektig, men når man ikke lenger føler seg tilfreds i egen kropp er det på tide å gå litt til verks - spesielt når det bare skyldes dårlige vaner ;-) Klem!
Christina Marie

08.02.2016 kl.22:58

Så gøy å lese! Føler med deg på dette med "diett" og vektøkning, haha! Har gått opp en del de siste årene selv, og er nødt til å passe på! Har egentlig alltid lagt lett på meg da, så der er/har du vært heldig. Nå skal det sies at du ser smashing ut likevel, og jeg hadde aldri i livet tenkt at du veier 10kg "for mye"! :-) Haha.

Jeg ler meg ihjel av dette med biffen! For noen merkelige butikkansatte! Herregud, hahaha. Jeg jobber selv i matbutikk, og står det 19kr på prislappen, så skal kunden ha det for 19kr, uavhengig av om tilbudet egentlig er gått ut. Jeg hadde nok vært mye verre enn deg og ikke gitt meg før jeg fikk det for den prisen som stod i hylla, hahaha. Rett skal være rett!

The Carrie Diaries er forresten kjempesøt! Skikkelig girly og feelgood serie :-)
KRISTINEAM

09.02.2016 kl.00:19

Christina Marie: Du, jeg angrer faktisk skikkelig på at jeg ikke kranglet mer på den biffen, altså. Det var ikke SÅ jævlig viktig med biff til middag, liksom - men det er jo en prinsippsak, nesten. De var så innmari ufine, så dit skal jeg aldri tilbake! (helt til neste søndag når jeg har glemt å vært på butikken dagen før ;))

ELSKER The Carrie Diaries! Ah, Sebastian og Carrie er til å smelte av ;-)


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©