Hvorfor velger man utroskap?

  • 09.02.2016, 19:00

Vi hører om det hele tiden. "Han var utro mot dama si", "Han slo opp med henne fordi hun var utro" eller "Han er utro, men kjæresten vet det ikke". Og kanskje er det et tabubelagt tema for en grunn. Kanskje er det ikke noe jeg bør skrive om, for det er jo tross alt ikke mitt liv. Men jeg klarer ikke la være.

Vi er unge, blir forelska og får oss kjærester. Når vi er nyforelska ligger vi i skje, kliner til krampen tar oss, har sex tre ganger om dagen og sender milelange meldinger og hundre emojis til hverandre. Det er enkelt. Det er enkelt å være nyforelska, for det trengs ingen innsats. Vi bare lever på en svevende sky hvor vi omfavner det vi tror er kjærlighet. Men å være nyforelska er ikke kjærlighet. Kjærligheten er uovervinnelig, brutal, sterk, lidenskapelig, vond og fantastisk. Og det er kjærligheten mange ser ut til å streve med, for det er når forelskelsen går over til kjærlighet at mange tyr til et sidesprang.

"Cheating is easy. Try something more challenging.. Like being faithful"Har dere for sjelden sex? Trenger du oppmerksomhet? Føler du at partneren din ikke verdsetter deg? Sklir dere fra hverandre? Er du forelsket på ny? Det er åpenbart mange grunner til at så mange velger å være utro, men alt i alt bunner det jo i det samme: Det er et eller annet som ikke fungerer i forholdet. Og jeg bare tenker: Når man er ung, ikke har noen andre enn seg selv å tenke på og hele livet foran seg - hvorfor ty til utroskap? Hvorfor ikke gjøre det slutt? Å fortelle partneren sin at forholdet er over og at det rett og slett ikke føles verdt det lenger, det er så innmari mye bedre enn å drukne forholdet i løgner. For let's face it: Man kan ikke holde et sidesprang skjult i evig tid. Å fortelle kjæresten at det er slutt er åpenbart noe man vil unngå, men i dette tilfellet er the easy way out et alternativ som ikke engang burde vært lov.

Jeg har bare aldri skjønt det. Ingen har forklart meg det skikkelig heller, så kanskje det er derfor jeg har et så ensidig syn på det. Jeg bare skjønner ikke hvordan mennesker får seg til å gruse et annet menneske ned i bakken for egen nytelse. Merker man at det er noe som ikke stemmer i forholdet så gjør man alt i sin makt for å fikse det, sammen med partneren sin. Dersom man har gjort en innsats og likevel føler at forholdet er dødt, så går man videre. Man lusker seg ikke rundt med andre fordi man ikke tør å forlate partneren sin. Det er noe innmari feigt ved det, som jeg aldri helt vil klare å respektere og forstå.

For å være nyforelska er ingen stor sak, men å jobbe for et fungerende, langsiktig forhold bygd på tillit, respekt og kjærlighet er.
Stina

09.02.2016 kl.19:31

Har selv hatt en kjæreste som var utro mot meg, og kunne ikke sagt det bedre enn du akuratt gjorde! Klarer ikke se noen andre vinklinger på utroskap. Ingen skal ha rett til å gjøre slik mot en person
KRISTINEAM

10.02.2016 kl.22:38

Stina: Helt enig! Får helt vondt av det, altså. Situasjonen er liksom så urettferdig.
kristine

09.02.2016 kl.19:32

veldig enig!! bra skrevet:-)
KRISTINEAM

10.02.2016 kl.22:38

kristine: Tusen takk for det!:)

09.02.2016 kl.23:04

Jeg har vært ulykkelig i forholdet i noen mnd nå. Jeg har vurdert utroskap, så dette trengte jeg veldig. Jeg vet ikke hvorfor, men det er en lyst inne i meg. Vil være stormforelsket på nytt. Men jeg er feig. Jeg prøver ikke å fikse forholdet og jeg er så egoistisk at jeg ikke forlater han. Tusen takk, Kristine. ❤️
KRISTINEAM

10.02.2016 kl.22:38

Anonym: Åh, denne var god. Jeg er SÅ innmari glad for at jeg kunne "hjelpe", kun ved å skrive litt. Jeg håper det ordner seg med deg og kjæresten, eller at du får guts nok til å gå fra ham. Jeg lover at du ikke vil angre på å gjøre det på den riktige måten :-) Det er så innmari leit, urettferdig og sårende for den som blir bedratt.

10.02.2016 kl.00:13

Du er så god til å skrive, liker så godt alle personlige innleggene dine!
KRISTINEAM

10.02.2016 kl.22:37

Anonym: Det er så deilig å høre! Tusen takk :-D<3
Christina Marie

10.02.2016 kl.19:32

Amen. Er så enig! Klarer ikke forstå meg på folk som er utro. Må innrømme at jeg mister respekten for mennesker som kan gjøre noe så jævlig og egoistisk mot et annet menneske. I mine øyne finnes det ingen unnskyldning. Merker du at du er tiltrukket til noen andre eller er i ferd med å trå over steken - ja da slår du opp før du gjør noe dumt. Easy as that. Merker dette er et tema som engasjerer meg veldig, blir så sint av å tenke på det!
KRISTINEAM

10.02.2016 kl.22:35

Christina Marie: Er så enig! Jeg kommer aldri til å forstå det jeg heller. Det er et tema jeg engasjerer meg veldig for, i likhet med deg, men så er det i tillegg så tabulagt. Why, liksom?! Det er jo bare feil.
Anonym

12.02.2016 kl.00:10

Hadde selv en kjæreste som var utro, med flere forskjellige jenter over alle de fire årene vi var sammen. Så kjipt å høre at når jeg har prøvd så hardt for å få forholdet til å fungere så har han alltid hatt noen på si. Helt enig med deg og klarer ikke å forstå meg på mennesker som har samvittighet til å være utro og å fylle forholdet med løgner. Tusen takk.
Katrine

17.02.2016 kl.13:48

Selv om det er en uke siden dette innlegget ble publisert må jeg kommentere!

Eksen min var utro mot meg hele tre ganger. Og jeg fikk vite det etter jeg gjorde det slutt med han, nettopp fordi det ikke funket. Å få vite at han hadde vært utro såret meg så ekstremt mye, så hele bruddet ble ganske ille. Jeg slet masse. Nå er det 1 1/2 år siden det ble slutt, og jeg har ny kjæreste nå, det tok lang tid før jeg skjønte at jeg kunne stol på den nye kjæresten min, men jeg har vært ærlig fra start, om at jeg slet mye pga utroskap i det tidligere forholdet, og min nåværende kjæreste har hjulpet meg enormt mye!

Jeg vet selv at jeg aldri hadde klart å være utro, hvertfall med tanke på at jeg har opplevd å ha en eks som var utro.
KRISTINEAM

17.02.2016 kl.19:33

Katrine: Åh, jeg føler med deg Katrine. Men det er så fint å høre at du har det bedre i dag og har funnet deg en kjæreste som behandler deg bra. Ta godt vare på hverandre! :-) Og takk for kommentaren din, den satte jeg pris på :-)


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©