Dette er min personlighet

  • 16.02.2016, 20:00

Kanskje skyldes det at jeg trenger en bekreftelse på hvem jeg er og hva jeg liker, eller kanskje er det fordi jeg aldri blir helt klok på nettopp det, men persontypetester er virkelig noe jeg alltid har hatt sansen for. Jeg elsker jo tester generelt og kunne trykket meg gjennom hundrevis av spørsmål uten å gå lei, så kanskje har det noe med det å gjøre ;-) Uansett: Å ta en persontypetest for å lese litt mer om sin egen personlighet fra fugleperspektiv er ikke bare fint for ens egen del, men også svært relevant for en fremtidig arbeidsgiver! Det er vel i grunn også hovedformålet med slike tester, så jeg vil faktisk anbefale alle å ta en.

Når jeg likevel skulle ta en så tenkte jeg det var fint å dele "resultatet" med dere - det er jo en fin måte å bli kjent med meg på, uten at jeg bruker mine egne ord. Jeg har tatt hos både Jobbsafari og 16personalities (sistnevnte var best) og endte opp på samme resultat med begge.

Protagonist
Typekode: ENFJDette sier resultatet:

ENFJ-personligheter er fødte ledere, fulle av lidenskap og karisma. De utgjør omtrent to prosent av befolkningen og de er ofte å finne blant våre politikere, trenere og lærere. ENFJ-er strekker ut og inspirerer andre til å prestere og til å gjøre verden bedre. ENFJ-er er selvsikre, og dette gir dem innflytelse. De er stolte over å kunne veilede andre, og de liker å hjelpe mennesker med å utvikle sitt potensial og skape samarbeid for å gjøre samfunnet bedre.

Har tro på folk

Mennesker tiltrekkes av sterke personligheter og ENFJ-personligheter utstråler oppriktighet, omsorg og altruisme. De er ikke redde for å stå opp og si i fra når de føler noe bør bli sagt. De synes det er naturlig og enkelt å kommunisere med andre, spesielt ansikt til ansikt. Deres intuisjon hjelper ENFJ-er til å nå frem til andre ved fakta og logikk eller ved å spille på følelser. ENFJ-personligheter oppfatter raskt hva som motiverer andre. De klarer å koble sammen tilsynelatende løsrevne hendelser og knytte ulike ideer sammen, og deretter motivere mennesker rundt seg til å arbeide sammen mot et felles mål. Deres veltalenhet kan virke nærmest hypnotiserende.

ENFJ-er er genuint opptatt av andre. Noen ganger kan det bli litt for mye av det gode - når de har tro på noen, kan de bli for involvert i den andre personen og forvente for mye. Heldigvis pleier denne tilliten å være en selvoppfyllende profeti, fordi ENFJ-ers altruisme og oppriktighet inspirerer dem de bryr seg om til å yte sitt beste. Men hvis de ikke er forsiktige, kan de være for optimistiske. Noen ganger kan de presse andre til å strekke seg lenger enn den det gjelder selv er klar eller villig til å gå.

ENFJ-er må også være på vakt mot en annen felle: de har en enorm kapasitet til selvrefleksjon og til å analysere sine egne følelser. Hvis de blir for involvert i en annen persons problemer, kan du utvikle en slags emosjonell hypokondri. De gjenkjenner den andres problemer i seg selv og prøver å fikse noe ved seg selv som egentlig er i orden. Hvis de kommer til et punkt hvor de selv blir holdt nede på grunn av andres begrensninger, kan det undergrave ENFJ-ers evne til å se forbi vanskelighetene og til å kunne være til hjelp. Når dette skjer, er det viktig at ENFJ-er trekker seg tilbake og bruker evnen de har til selvrefleksjon til å skille mellom hva de egentlig føler selv, og hva som er et separat problem som de må se på fra et annet perspektiv. 

... Kampen bør ikke avskrekke oss fra å støtte en sak vi tror er rettferdig

Mennesker med ENFJ-personlighet er lidenskapelige altruister, noen ganger til det ekstreme, og de er antageligvis ikke redde for å ta opp kampen for folk eller ideer de tror på. Det er ikke overraskende at mange kjente amerikanske presidenter har ENFJ-personlighet. ENFJ-er ønsker å lede andre til en lysere fremtid, enten ved å lede en nasjon til velstand, eller ved å lede det lokale lille fotballaget til en avgjørende seier. Det er ikke sikkert dere orket å lese alt ovenfor, men det gjorde i hvert fall jeg. Og det er det jeg synes er så fint; jeg sitter igjen med en ordentlig god følelse i hele kroppen. Jeg kjenner meg igjen i absolutt alt resultatet sier at jeg er, og det er så fascinerende hvordan jeg ved hjelp av tilfeldige spørsmål kan "finne meg selv". Av og til trenger vi litt ny giv og tro på oss selv, og testen ga meg nettopp det. Jeg innser at jeg er én person av ørsmå 2% av hele befolkningen som er nettopp sånn, og at jeg trengs. Målene mine, all innsatsen og tiden jeg legger ned i ting, alt jeg vil oppnå og formidle - det er ikke bare forgjeves.

Jeg quoter Obama (som også er en ENFJ-er) og sier:

"The future rewards those who press on. I don't have time to feel sorry for myself. I don't have time to complain. I'm going to press on."

Har du tatt en persontypetest? Hvilket resultat fikk du?
Love

16.02.2016 kl.20:54

Er veldig interresert i slike tester og det er vell ingenting som er så interessant som å lese om seg selv (narsissist much?), og har tatt flere slike tester før. Tok testen nå nettopp for å se om noe har endret seg og fikk ENTP, noe jeg syns å huske at jeg har fått før. Det er merkelig hvordan du kan lese noe en annen person har skrevet "om deg" og faktisk kjenne seg så mye igjen, tror du kan lære en ting eller to av å lese slikt, mulignes bli litt mer oppmerksom på enkelte ting som du ikke har vært oppmerksom på før.
KRISTINEAM

17.02.2016 kl.00:05

Love: Haha!! Men ja, du har så rett! Hver gang jeg tar en ny test ender jeg alltid opp med samme resultat, men det er like moro å lese hver gang. Det gir jo et lite "boost" å få vite mer om seg selv, uten å måtte tenke seg fram til alt selv ;-)
julie

16.02.2016 kl.21:25

Ja, jeg er like stor fan av slike tester som deg! Veldig interresant at du skriver om dette, for da kan vi som lesere bli enda bedre kjent med deg! Hver gang jeg tar den 16 personalities-testen ender jeg faktisk opp på INTJ, som under 1% av kvinner i verden er! Beskrivelsen forklarer på veldig mange måter hvem jeg er, og gir meg i grunnen bekreftelse på at jeg jobber i rett retning her i livet :-D
KRISTINEAM

17.02.2016 kl.00:05

julie: Oi, så spennende Julie!! 1% av hele befolkningen, tenk det da! Det er jo utrolig interessant og morsomt :-D Og du har helt rett; den gir oss en bekreftelse på at den vi er og det vi jobber for er bra og "riktig"!!
Helena

16.02.2016 kl.21:46

Så gøy! Jeg har tatt 16 personalities før, og jeg ble INFP! Synes det er superinteressant å lese om:D
KRISTINEAM

17.02.2016 kl.00:04

Helena: Ja, det er så spennende!! Moro at du har tatt :-D
Christina Marie

16.02.2016 kl.21:56

Synes dette er superspennende! Utrolig gøy å lese noe som passer så godt overens med hvordan man føler seg. Har tatt den samme testen flere ganger og jeg er tydeligvis en ISFJ-er, en såkalt "forsvarer" - noe som utgjør 13% av befolkningen. Når jeg leste beskrivelsen fikk jeg helt frysninger fordi jeg kjente meg så igjen!
KRISTINEAM

17.02.2016 kl.00:03

Christina Marie: Ja, alt stemmer på en prikk - det er helt sinnsykt! Og moro! Veldig gøy å se seg selv fra "utsiden" på denne måten :-D
Celine

16.02.2016 kl.23:13

Så utrolig gøy! Gode tester er absolutt verdt å ta, det var faktisk gjennom en test jeg fant ut hva jeg ville studere og jeg er nå på andre semester på det studiet jeg ikke en gang hadde tenkt tanken på å studere :)

Jeg ble en ISFJ-er (såkalt "forsvarer") og alt stemmer jo på en prikk! :D
KRISTINEAM

17.02.2016 kl.00:02

Celine: Ja, det er så innmari smart! Og så utrolig moro at du fant drømmestudiet ditt på denne måten :-D Helt sykt hvordan alt stemmer på en prikk, altså!
Fride

16.02.2016 kl.23:30

Infp :D
Camilla

16.02.2016 kl.23:39

Åå det er så gøy med personlighetstester!! Jeg er forresten også ENFJ :D

Jeg tok "Jung personality test" og her kan du lese hva de skriver om oss; https://www.123test.com/report/AfwsC26LLm1rp47k.

Og så morsomt å finne kjæresten sin personlighetstype og søke på "relationship" mellom disse. Hvis du ikke har gjort det, søk på Pintrest, so much fun :D
KRISTINEAM

17.02.2016 kl.00:01

Camilla: Åh, interessant å lese hva 123test skrev også! Takk for det! Men kan du ikke forklare litt nærmere det med pinterest, kjærestens personlighetstype og hvordan man kan finne "likheten"? Jeg skjønte ikke heelt hva du mente og fikk veldig lyst til å vite mer!! Haha
Christina Marie

20.02.2016 kl.01:08

Gikk tilfeldigvis inn på kommentarfeltet på dette innlegget igjen og la merke til kommentaren din ovenfor, angående dette med forhold/kjærestens personlighetstype! Jeg og kjæresten tok begge testen og fikk resultater som passer perfekt, og så googlet jeg "isfj and istp relationship", og da fikk jeg opp masse ting, blant annet denne linken: http://www.personality-central.com/ISFJ-ISTP.html

... Og jeg må bare si at jeg anbefaler å Google deres personlighetstyper og se om det finnes en lignende link!! Hahaha, jeg holdt på å le meg ihjel når jeg leste på den, for ALT stemte på en prikk!! Alle småting som oppfattes som positivt/"joys" i forholdet vårt stod beskrevet der, og ikke minst alle de små problemene/"struggles"!! Hahaha, var helt nifst å lese. Anbefales :D
KRISTINEAM

20.02.2016 kl.14:26

Christina Marie: Åh, dette skal jeg teste, så tusen takk! Haha, Jørgen er en sånn som ikke helt tror på slike ting, men jeg er HELT motsatt. Er jo så gøy å lese om det på "avstand"!!
Elise Furland

20.02.2016 kl.09:11

Slike tester er så spennende! Man lærer seg liksom å kjenne fra et helt annet perspektiv! Jeg ble ESFJ, og føler igrunn beskrivelsen passet meg bra :)

"Folk med ESFJ-personlighet er populære. Det er ikke så rart, for de er varmhjertede, samvittighetsfulle og sosiale."
KRISTINEAM

20.02.2016 kl.14:27

Elise Furland: Ja, det er superspennende! Åh, høres ut som verdens godeste personlighet!! :-D


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©