Tre tips til hvordan du kan style skjorta

  • 18.02.2016, 15:15

Tipsene jeg nå har tatt for meg er helt basic, men fortsatt er det mange som ikke vet at de eksisterer. Det er en grunn til at den enkle, hvite skjorta kan brukes til absolutt alt: Man kan leke seg frem til ulike måter å style den på! Jeg håper innlegget faller i smak, selv om jeg irriterer meg grenseløst over bildekvaliteten (gleder meg til mer enn én time dagslys) ;-)

• How to style your shirt •

Åpen eller lukket skjortekrage?

Hvordan bruker du skjortekragen? Når du bruker skjorta under genser er det finest med en lukket krage, og dersom du skal noe formelt tar det seg oftest også best ut med kragen kneppet igjen. Er du derimot ute etter en litt mer laidback look synes jeg skjortekragen bør forbli åpen, men ikke såpass at kløfta vises. En til tre knapper åpne er mer enn nok for å gi antrekket en helt annen, mer tilfeldig, look.

Skjortekanten i eller utenfor bukselinningen? 

For å få mer fasong kan det ofte være lurt å ta skjortekanten ned i linningen på buksa, spesielt dersom skjorta er oversized. Dette kan gjøres på flere måter, men to av dem ser dere på bildet. Mange av kundene jeg har som mener de har for mye mage er svært skeptisk til skjortekanten i linningen, fordi de mener magen fremheves av det. Når jeg får vist dem i praksis har jeg aldri opplevd noen som ikke har blitt positivt overrasket over resultatet. For du trenger ikke nødvendigvis ta den midt på - det kan være like pent å gjøre det på siden, og så løst at det heller skjuler magen. I en stor og oversized skjorte mister man ofte mye av fasongen som ligger i midja, og derfor er dette et supert triks. Har du derimot genser over, er det penest dersom skjortekanten henger løst under.

Oppbrettede eller igjenkneppede skjorteermer?

Jeg bretter alltid opp ermene for et mer laidback sluttresultat. Jeg synes ofte det ser "kjerring" ut når skjorta bare henger der og dekker hele kroppen, så med én gang man bretter opp ermene tilføres det mer spenning til antrekket. Dette gjelder forsåvidt også når man for eksempel har cardigans over skjorta: Det er fullt mulig å fremdeles brette opp skjorteermet, sammen med cardiganermet. Alt blir litt mer sexy og tilfeldig! Går man derimot for en formell look eller har dressjakke/blazer over, er det penest med igjenkneppede ermer. 

Til hverdags, med tanke på skjortebruk, har jeg alltid skjortekanten i linningen, oppbrettede ermer og åpen skjortekrage. Classy, but cool.

Håper du tok til deg noen tips og triks!
eveliin

18.02.2016 kl.15:30

kule mter og style den p. fine bilder :D
KRISTINEAM

18.02.2016 kl.20:42

eveliin: Tusen takk for det! :-D
Hanna

18.02.2016 kl.19:01

Supre tips! Jeg plages skikkelig med at jeg fler meg "kjrring" med kragen pen, og manndig med kragen opp. Tror jeg rett og slett bare ikke kler skjorter, men skulle virkelig nske at jeg gjorde det, fordi det er jo s kult og tidlst!
KRISTINEAM

18.02.2016 kl.20:42

Hanna: h, s kjipt! Kanskje det bare er en skalt vanesak? Men igjen; det er jo alltids noe man ikke fler seg 100% i! Prv skjorter med fast V-hals eller rund hals :-)
Karina Larsen

19.02.2016 kl.12:33

Gy innlegg :)) Ha en kjempe fin fredag :)
KRISTINEAM

19.02.2016 kl.19:53

Karina Larsen: Tusen takk! Du ogs <3
Christina Marie

19.02.2016 kl.19:21

Gy innlegg! Dette likte jeg :-) Har ikke tenkt over hvor forskjellig uttrykket kan bli ved endre snne smting, s her fikk jeg noen gode tips!
KRISTINEAM

19.02.2016 kl.19:50

Christina Marie: Bra du likte det!! It's all about the details :-D


hits
Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik