Q&A pt. 1: school, work and my future

  • 20.02.2016, 17:00

Jeg har valgt å svare ordentlig utfyllende på alle spørsmål, så jeg deler dem heller opp i kategorier og ulike innlegg! På denne måten skal alle ha fått ett skikkelig svar på det de lurer på, og dersom noen fortsatt lurer på noe er spørsmålsrunden fortsatt åpen HER.

♦ SCHOOL AND WORK ♦

Hvilken butikk jobber du i? Trives du i klesbutikk? Jeg jobber på Companys på Byporten og trives kjempegodt! Companys-jentene er de aller fineste og sammen synes jeg vi utgjør et supeteam. Arbeidsmiljø har så mye å si, så det er jeg sjeleglad for. Jeg kunne aldri jobbet i en gigantkjede à la H&M, for jeg elsker å hjelpe kundene mine, yte god service, sette sammen antrekk og knytte bånd med dem. Jeg påstår ikke at kjedebutikkene ikke yter service, men det er på en helt annen måte. Kundene på Companys kommer ofte for hjelp og veiledning, og det er det som gjør jobben min så fin. Bare det å ha tid og mulighet til å slå av en prat og le litt, liksom!Hva skal du gjøre etter fagskolen? Jeg går på Høyskolen Kristiania, hehe. Men de tilbyr fagskolestudier også, altså! Og planene etterpå er veldig uklare, men jeg krysser jo fingrene for en jobb innen det jeg ønsker å drive med. Det er et tøft marked for journalister i dag og jeg forventer selvsagt ingen umiddelbar fulltidsjobb etter endt studie, men det er jo det jeg håper på likevel. Vi får ta det litt som det kommer ;-)

Hvilken butikk jobber du i og hvilke merker selger de? Som skrevet over her jobber jeg på Companys! En veldig fin butikk for kvinner i andreetasjen på Byporten. Vi fører Gestuz, InWear, Karen by Simonsen, Just Female, Moose Knuckles, byMAGMALOU, Eve Lom, Jofama, Bread & Boxers, Part Two, Second Female, Tiger Jeans, Soaked in Luxury, Markberg, SVEA, Edblad, Zabel og Maanesten. Jeg tror jeg husket alle nå! Companys finnes også i Ski og på Strømmen og Trondheim Torg. Merkene varierer litt fra butikk til butikk selv om vi har mye av det samme. Jeg vet at alle/flere av de andre butikkene i tillegg fører Designers Remix og Samsøe, blant annet.Kjenner du noen som går noe innen helse på Høyskolen Kristiania? Niks, det gjør jeg ikke! Det er et par moldensere som går på ulike linjer, men jeg tror ikke noen av dem tar noe innenfor helse.

Heii, superglad for at du er tilbake! Hvordan var det å starte på studiet? Var folk imøtekommende å lett å bli kjent med? Åh, så hyggelig å høre, tusen takk! Det var veldig deilig å starte på studiet, for jeg hadde jo tross alt motivert meg til det i "friåret" mitt, hvor jeg jobbet hver dag i klesbutikk. Den første uka på skolen besto av fadderuke, som jo gjorde det lettere å bli kjent med andre - det skal likevel sies at jeg føler jeg ble bedre kjent med folk når vi faktisk startet på skolen. Vi har små og intime klasser hvor alle kommer overens og det er superdeilig, men vi ble raskt delt inn i små arbeidsgrupper og jentene på denne gruppa har blitt til dem jeg henger mest med i dag, også på fritiden. Alle har vært veldig lett å bli kjent med og det tror jeg skyldes at alle sitter i samme båt. Man må jo bare steppe litt ut av komfortsonen når man starter med blanke ark og uten bekjentskaper, hehe.

Hei! Jeg lurte på om du kunne fortelle litt om studiet ditt? Vurderer å studere det samme, og setter pris på alle erfaringer jeg kan få høre om :)​ Hei til deg også! Jeg anbefaler deg å lese innlegget "Om høyskolen og studiet mitt", hvor jeg har skrevet et utfyllende innlegg om nettopp det :-)Hvor vil du med journalistikk-studiet ditt? Hva er drømmejobben? Tja, jeg vil jo bli en journalist da, hehe. Men jeg ønsker ikke å jobbe hos VG eller NRK, for eksempel. Drømmen er å bli motejournalist eller noe i duren. Det er vanskelig å beskrive drømmejobben min, for den innebærer så mange elementer. Jeg ønsker å leve av å skrive samt jobbe med mote, men jeg elsker å være kreativ innen grafisk design og sosiale medier, også. Den soleklare drømmen er jo derfor en kombinasjon av alt! Jeg vil sitte bak iMacen på kontoret mitt mens jeg skriver morsomme spalter om alt fra sex til interiør på budsjett, være med på å utforme designene på dem og samtidig drive Instagram-kontoen til magasinet, liksom. U feel me? Kanskje jeg bare skal bli gründer, lage mitt helt eget mote- og livsstilmagasin og utnevne meg selv som redaktør? Haha ;-) Som dere skjønner vet jeg jo hva jeg på sett og vis vil, men jeg må nesten bare vente å se på hva jeg faktisk får. Så lenge jeg får ha en arbeidshverdag fylt med kreativitet og utfordringer er jeg fornøyd!

Håper dere fikk svar på det dere lurte på!

Kisses

 
20.02.2016 kl.20:00

Gode svar! fint at du svarer så utfyllende :D
KRISTINEAM

22.02.2016 kl.11:58

Anonym: Tusen takk! Ja, jeg håpte kanskje det ble best :-D

20.02.2016 kl.23:47

håper du en dag får drømmejobben din 😘
KRISTINEAM

22.02.2016 kl.11:57

Anonym: Åh, det håper jeg også. Tusen takk <3
Christina Marie

22.02.2016 kl.17:23

Ååh så gøye svar! Klarer ikke komme på noen spørsmål jeg, men spennende å lese hva andre finner på å spørre om, haha :-)
Caroline

25.02.2016 kl.00:29

Å, da har vi noe ala samme drømmeyrke virker det som! :-D Jeg er ferdig med videregående nå, og er veldig usikker på hva jeg skal velge bare, for jeg føler det yrket er så vanskelig å oppnå.. Som du sier, man må vente å se hva man faktisk får.. Så ja, jeg er litt pysete av meg, noe som er sykt dumt siden alle yrkene jeg kunne tenke meg er slike "vanskelige" ting, heh.. Har du lest bloggen til Caroline Skjelbred? Hun jobber som stylist og motejournalist i ELLE og jeg syntes det er så inspirerende å lese bloggen hennes! Hun har virkelig drømmehverdagen i mine øyne. Hun er jo med på alt fra shoots og fashion week til å sitte på kontoret, også har hun gått på Parsons, som også er drømmeskolen min, haha! Stå på videre Kristine, du er flink <3
KRISTINEAM

25.02.2016 kl.22:46

Caroline: Vi får nok til det vi vil, hvis vi bare jobber hardt nok for det! :-D Og nei, jeg har ikke lest bloggen hennes, men den skal jeg definitivt sjekke ut!! Høres jo helt fantastisk ut! :-D Og så håper jeg du en dag kommer inn på Parsons, for det er viktig å følge drømmene sine <3 Tusen takk for nydelig kommentar, klem!


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©