Q&A pt. 3: about everything

  • 26.02.2016, 20:18

Hvilke fordeler og ulemper synes du det er ved å være samboer? Fordeler

♦ Vi kan sitte i hver vår ende av sofaen med hvert vårt syssel og likevel være "sosiale". Han kan jobbe med et treningsprogram og jeg kan blogge og innimellom har vi tid til ett kyss og en liten prat, og det synes jeg er fin hverdagsglede.

♦ Jeg er forferdelig husredd og det er ingenting som gjør meg tryggere enn å ligge inntil kjæresten min, så det er definitivt en fordel at vi får sove sammen hver natt. Og våkne sammen hver eneste morgen! Et skikkelig luksusproblem nå som han er bortreist..

♦ Han er min aller beste venn i tillegg til å være samboeren og kjæresten min, og det tror jeg man merker ekstra godt når man bor sammen. Vi e sikkert mentalt 12 år gamle begge to, for vi tuller og danser og synger og er barnslige hele tiden. Det er deilig!

♦ Jeg har blitt mer ansvarsfull. Tidligere sløste jeg helt hinsides med penger, det var alltid rotete og oppvasken fløt. Med en samboer ble plutselig "voksenlivet" en realitet og jeg har lært meg å leve deretter.

Ulemper

♦ Tiden man har alene er sjeldnere. Akkurat for vår del fungerer dette greit, for Jørgen er på skolen i åtte timer etterfulgt av lange treningsøkter, så jeg får god tid til å blogge og gjøre ting jeg synes er gøy, mens han gjør det samme. Det er viktig å ikke gå oppå hverandre til enhver tid!

♦ Man har alltid en å ta hensyn til. For eksempel kan jeg ikke helt spontant invitere til vors eller spillkveld med jentene, for jeg kan jo ikke bare kaste mannen på gata ;-) Har du bodd på hybel/kollektiv alene eller ble du samboer med en gang du flyttet hjemmefra? I huset til pappa og stemoren min er det et par hybler i kjelleren, så jeg bodde et år der med stebroren min. Vi er like gamle og hadde det gøy, men jeg ble aldri "voksen" av det. Det ga meg vel egentlig bare enda mer frihet til å rote, arrangere vors og spise søppelmat ;-) Hele poenget var jo at jeg faktisk skulle bo for meg selv, betale min egen mat o.l., men dersom jeg plutselig gikk tom for dopapir løp jeg jo bare opp til far i huset.. Det ble litt for enkelt, rett og slett. Jeg tror jeg trengte ordentlig avstand fra familien for å klare meg på egenhånd. 

Har du noen bra tips til å få kontakt med en gutt? Han er et år eldre, vi har en felles venn, men ting er ikke så enkelt for er bare venn med han på fb... Du, da ville jeg rett og slett bare tatt kontakt på Facebook. Hvis du synes det er for skummelt kan du jo spørre deres felles venn om Snapchaten hans og legge ham til der. Ingenting er enklere enn Snapchat og der kan du jo også sende "fellessnaps" for å sjekke om han svarer. Jeg har aldri fulgt noen typisk tradisjon på dette området og synes det er dumt at mange jenter henger seg opp i dette med at gutten må ta det første steget. Bare hopp i det, for du har ingenting å tape på det. Kanskje kan du være litt bråkjekk å innlede med et hei kjekken, for da er jeg sikker på at samtalen får en langt triveligere og morsommere flyt enn med et klassisk hei, som kan bety så mangt. Masse lykke til ♥

Har du noen tips til hvordan man kan komme seg ut av en vanskelig periode, og se litt mer positivt på livet? Jeg tror det beste er å ta en dag av gangen og alltid huske at livet består av opp- og nedturer. Ikke alle perioder i livet er rosenrøde og heldigvis for det, for de mest lærerike erfaringene sitter man igjen med etter nedturene livet har å by på. Når livet byr meg imot tenker jeg alltid at jeg er uovervinnelig og at ingenting kan knekke meg. Ved å tenke sånn føler jeg meg automatisk mentalt sterkere og vet at det eneste jeg kan gjøre er å være en fighter. Men, det er også viktig å ikke presse seg selv for hardt. Gråt litt, sov litt, kjenn litt på smerten - ta ting i ditt eget tempo uten at du tøyer strikken for langt. Èn dag må du uansett slå tilbake. Overalt hører jeg at i kjipe perioder er det lurt å omgås andre mennesker. Bruke dem som støtteapparater. For min del har dette aldri funket. Det har sikkert noe å gjøre med at jeg ikke liker at andre ser meg sårbar og trist, men i tillegg foretrekker jeg å jobbe med meg selv og min egen tankegang alene. Det beste tipset jeg kan gi er uansett: bare gi det tid, for sorg og/eller sinne er ikke noe man kan kontrollere, men uansett hvor klisjé det enn høres ut så leger tiden faktisk alle sår. Èn dag vil du føle deg lettere og det er viktig å huske på ♥

Hvilken musikk hører du helst på når du er alene? Fun fact: Jeg hører nesten aldri på musikk. Jeg sa opp Spotify'en min for noen måneder siden og det har gått overraskende bra. Jeg blir rett og slett litt sliten i hodet av det, haha. Men dersom jeg først hører på musikk foretrekker jeg rolig rap og Christina Aguilera. God miks ;-) Har et sånt nostalgisk forhold til den dama der som jeg aldri ser ut til å komme over.

Kan du vise frem yndlingsplagget ditt i klesskapet? I disse dager er det de vide buksene mine fra InWear (som dere har sett ørten ganger før) og Chewbacca. Sistnevnte er altså kallenavnet på fuskepelsen fra Samsøe ;-)Hvilken uvane irriterer deg mest hos andre? Tja, nå måtte jeg faktisk tenke. Jeg kommer faktisk ikke på noen uvaner, men jeg kan jo nevne et par ting. Når folk har snusen midt i leppa grøsser jeg litt, for jeg synes det er så stygt når den kommer til syne. Og så får jeg litt vondt inni meg når folk tar HELE jordbæret,  HELE sjokoladebiten eller HELE nachochipsen i munnen på én gang, fremfor å ta flere biter. Jørgen gjør det hele tiden og jeg skjønner ikke hvordan man klarer å nyte noe når man trøkker så hinsides store biter inn i munnen. JA jeg er sær.

Når er det beste tidspunktet på dagen å stå opp? 11:00! Et perfekt tidspunkt for den med et godt sovehjerte og som samtidig ønsker å få litt ut av dagen.

DA har jeg besvart alle spørsmål og håper alle sitter igjen litt klokere! Klem.
Silje Orre Olsen

26.02.2016 kl.21:07

oi, fint design! husker ikke sist jeg var innpå bloggen din, var fast leser før og ble glad når jeg fant deg igjen nå!:-)
KRISTINEAM

27.02.2016 kl.15:59

Silje Orre Olsen: Tusen takk! Skikkelig hyggelig å høre - deilig å ha deg tilbake på bloggen da:D
Eline Nordli -

26.02.2016 kl.21:12

Så fine svar. Jeg kjente meg veldig igjen i det første du skrev om fordeler og ulemper med samboer, alt i alt er det jo veldig fint og koselig! :-)
KRISTINEAM

27.02.2016 kl.15:59

Eline Nordli: Ja absolutt, jeg måtte tenke meg godt om før jeg kom på noen skikkelige ulemper, for det er virkelig bare deilig å bo med sin kjære:)
karro

26.02.2016 kl.21:22

Fant nettopp ut at du har startet å blogge i gjen, og jeg leste alle dine nye innlegg! Fikk en veldig rar men god følelse av å lese bloggen din igjen, nettopp fordi jeg leste den når jeg var yngre. Fikk en slags flashback følelse, herlig å ha skjønne deg tilbake igjen!
KRISTINEAM

27.02.2016 kl.15:59

karro: Åh så hyggelig å høre!! :-D Tuusen takk for det! Blir herlig å blogge for deg igjen:)
Christina Marie

27.02.2016 kl.00:01

Elsket svaret ditt til hvordan å komme seg ut av en vanskelig periode! Det var skikkelig godt å lese - og akkurat det jeg trengte å høre nå :-)

Måtte forresten le av svaret ditt på dette med uvaner hos andre, hahaha! Så søt du er!
KRISTINEAM

27.02.2016 kl.15:56

Christina Marie: Så bra det kom godt med Christina - håper alt er bra med deg:)
Hege Kristin

27.02.2016 kl.00:46

bra svar :)
KRISTINEAM

27.02.2016 kl.15:56

Hege Kristin: tusen takk for det:)
Martha

27.02.2016 kl.01:15

Kjenner meg så sykt igjen i det med musikk. Klarer meg så bra uten, og blir nesten gæren av tanken på å måtte høre på noe hele tiden. Blir stresset på musikkavhengiges vegne haha oi! :-) Bra vi er fler!
KRISTINEAM

27.02.2016 kl.15:56

Martha: HAhah ja ikke sant. Skjønner ikke de som er avhengige av å ha propper i ørene 24/7!
Jenny

27.02.2016 kl.02:31

Blir så utrolig imponert over hvor god kontroll du har på ting, både mentalt og generelt i livet! Blir virkelig imponert til å prøve å bli bedre til dette selv, for du er bevis på at det faktisk går an å være ung og ha livet ganske på stell! Forfriskende å ha noe å se opp til som fokuserer på litt andre ting enn det typisk mainstreame som suser rundt på nett om dagen! Usikker på om denne kommentaren ga noe mening, men føler allikevel det burde være sagt :) klem
KRISTINEAM

27.02.2016 kl.15:56

Jenny: Åh Jenny, denne trengte jeg skikkelig i dag ;-) Tuusen hjertelig takk, virkelig. Jeg prøver mitt beste hver dag og det er jo det som teller <3
Celine

02.03.2016 kl.01:15

"når folk tar HELE jordbæret, HELE sjokoladebiten eller HELE nachochipsen i munnen på én gang, fremfor å ta flere biter. Jørgen gjør det hele tiden og jeg skjønner ikke hvordan man klarer å nyte noe når man trøkker så hinsides store biter inn i munnen. JA jeg er sær."

hahahaha jeg kjenner meg så igjen. De få gangene jeg presterer å gjøre det selv blir jeg mer uvel enn tilfredsstilt om jeg kan si det på den måten. Kjæresten min gjør også det, og jeg blir faktisk stresset av å se på det!
KRISTINEAM

02.03.2016 kl.11:47

Celine: Hahaha... Aldri hørt om noen som er lik meg på dette området, så det var mildt sagt DEILIG at du delte at du er lik ;-) Hurra!!


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©