Lag frokosten innbydende og frisk

  • 23.02.2016, 13:32

Hei! Og wow.. Tusen takk for responsen på forrige innlegg! Jeg hadde aldri trodd at det skulle nå ut til så mange, men la meg bare si at jeg er innmari glad for det. Vi lever i et samfunn hvor neste trend vil være enda mer skremmende enn den forrige og jeg synes oppriktig synd på ungjentene som opplever dette som normalt og "in". Når jeg var 13-14 år var jeg usikker, jævlig sårbar og forsøkte å please alt og alle. Og for å være helt ærlig: Det var skikkelig dritt. Men i dag handler det ikke om å stripe håret, putte papir i BH'en fra Hello Kitty og bli drita på én cider. Det handler om restylane, botox, fillers, hele trynet on fleek, silikonpupper, goals i sosiale medier og sist i rekka: rumpeforstørring. Sistnevnte og måten det ble lagt frem på fikk meg til å koke litt, rett og slett. Jeg vil ikke at min framtidige datter skal prøve å se ut som en tjueåring når hun er 13 år og jeg vil ikke at hun skal bryte ned sitt eget speilbilde fordi hun ikke har rumpa til Kim K (eller Isabel) og leppene til Kylie Jenner før fylte tjue.

Over til noe helt annet! I dag (og hver dag denne uka) skal jeg på jobb og da er det viktig med en god og mettende frokost. Jeg prøver å bli flinkere til å slutte med småspisingen min og det har virkelig hjulpet å spise noe fargerikt og innbydende på morgenkvisten.

I dag ble det knekkebrød med bløtkokt egg, en skål vaniljekesam med ulike bær og et glass smoothie. Ser det ikke deilig ut? Jeg har aldri vært noe særlig frokostmenneske og har alltid foretrukket middagsmat til alle døgnets tider, men de siste månedene har jeg blitt mer og mer glad i dagens første måltid, så lenge det ser innbydende og friskt ut! To tørre brødskiver kan liksom ikke sammenliknes, så dette er mitt lille hverdagstips i dag: Stå opp 10 minutter tidligere for å lage en miniutgave av en hotellfrokost ;-) Alarmen som skulle gi beskjed om at egget mitt var ferdigkokt ringte midt i øyebrynsformingen min og etter frokost satte jeg meg ned for å knipse et par bilder til dagens første innlegg. Det var da jeg la merke til de halvferdige brynene mine ;-) Haha. Nå skal jeg altså bare gjøre meg ferdig på badet og så ta turen på jobb. Vi har akkurat pakket bort hele salget og nå drukner butikken i vårnytt - så innmari deilig!

Kisses
Q. Vyvy

23.02.2016 kl.13:52

Ser digg!! Ha en super dag søta :-)
KRISTINEAM

23.02.2016 kl.15:16

Q. Vyvy: Tusen takk for det, gode du - i lige måde!! :-)
sceneteppe

23.02.2016 kl.15:35

Så herlig!
Marie Svensson

23.02.2016 kl.19:07

Begynte bare å sikle litt etter smoothie nå, NAM!! Ha en fortsatt fin tirsdag, fine du :-)
KRISTINEAM

23.02.2016 kl.21:43

Marie Svensson: Haha, da får du lage det i morgen ;-) Ha en kjempefin kveld, du også!!

23.02.2016 kl.19:55

Bær med vanlijekesam er så utrooolig godt!
KRISTINEAM

23.02.2016 kl.21:43

Anonym: Åh ja, det er så nammis! HELT hekta for tiden :-)
Hege Kristin

23.02.2016 kl.22:49

nam, så godt ut!

bruker å lage smotthie så ofte som mulig:)
KRISTINEAM

23.02.2016 kl.23:32

Hege Kristin: Åh, deilig! Det er godt å høre:)
Christina Marie

23.02.2016 kl.23:00

Ååeh den frokosten så digg ut! :-) Fikk lyst på smoothie og bær nå, naam! Jeg er egentlig et skikkelig frokostmenneske, men kombinert med at jeg er tidenes B-menneske som HATER å stå opp før klokken elleve, så blir det aldri noen fancy frokost på meg. Ofte hopper jeg over den (ops) og spiser en tørr brødskive eller en Skyr i første forelesningstime, eller så jeg er heldig og klarer å stappe i meg en tørr skive eller to mens jeg løper rundt som en gal, hahaha. Å spise en god frokost er jo så verdt å stå opp 20 minutter tidligere for, men neida. At jeg aldri lærer!
KRISTINEAM

23.02.2016 kl.23:31

Christina Marie: Hahaha. Jeg er også TIDENES B-menneske, men jeg har heldigvis god nok tid på morgenen til å lage skikkelig frokost likevel. Dersom jeg har grytidlige morgenforelesninger står jeg opp sammen med typen (som drar hjemmefra en halvtime tidligere enn meg) og på denne måten får jeg tid til frokost. Og ellers har jeg jo enten sene forelesninger eller fri, og da er det i hvert fall ikke noe problem. Heldig sånn sett! Men jeg skjønner godt hva du mener altså - søvn er LIVET ;-)
maren

24.02.2016 kl.01:23

ser ut som en god smoothie, men vil ikke si at egg og melkeprodukter er sunt! fokuserer du på mer plantebasert mat vil du få så mye mer energi, helsefordeler og unngå dyremishandling:/

I usa er det faktisk ulovlig å kalle egg "sunt" eller "næringsrikt" tenk på det, bare en tanke jeg deler!

https://www.youtube.com/user/NutritionFactsOrg/search?query=egg

Jeg er glad du blogger igjen, leste bloggen din mye før :)
KRISTINEAM

24.02.2016 kl.01:36

maren: Tusen takk for kommentaren, Maren! :-) Og for opplysningene!

Et kokt egg inneholder cirka 64% fett, 33% protein og 3% karbohydrater (lifesum) - sammenslått med mager vaniljekesam som inneholder mye protein og karbohydrater og en smoothie fylt med protein utgjør det en perfekt kombinasjon for meg og mitt kosthold i disse dager. Jeg skal nemlig litt ned i vekt og må spise litt annerledes enn til vanlig for å få det til, og av erfaring er det dette kostholdet som får meg dit. Men jeg setter uansett pris på tilbakemeldingen din og vil selvsagt forsøke å spise mer plantebasert. Jeg er veldig glad i frukt og grønt, også ;-) Klem


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©