Til Kristine Amalie på 13 år

  • 24.02.2016, 20:15

Jeg tenkte kanskje at dette innlegget ville være fint å lese for dagens 13 åringer ♥​

1. Du trenger ikke forandre deg for å bli likt. Du endrer ofte både personlighet og væremåte avhengig av hvem du er med og det trenger du ikke. Å prøve å være noe du ikke er vil på lengre sikt gjøre deg sliten og enda mer usikker. Hvis gutten du liker ikke gir deg oppmerksomhet tilbake så er det så enkelt som at han faktisk ikke liker deg - dette uavhengig av hvordan du ser ut og oppfører deg. Det vil ikke si at du ikke er fin eller bra nok, du har simpelthen ikke møtt den riktige for deg.

2. Du trenger ikke tuppere håret og gå med tennissokker. Ja, jeg forstår at alle andre gjør det, men det betyr ikke at du må. Du har jo aldri likt å dra tennissokkene til langt oppunder kneskålene uansett? Og let's face it: Du mestrer ikke den derre tupperingsgreia heller. Du ser det kanskje ikke, men det er fint å skille seg ut, for all den tiden du bruker på å etterligne andre kunne du brukt på å finne deg selv.3. All motstand gjør deg sterkere. Klisjé, tenker kanskje du. Sant, sier jeg. Alle problemer føles som verdensproblemer når du er tretten år og alle følelser du sitter inne med er forsterket. All kranglingen på hjemmebane, den intense og hjerteknusende kjærlighetssorgen, husarresten og oppmerksomheten du aldri fikk. Alt er lærdom og vil komme godt med når du blir eldre.

4. Våg å følge drømmene dine. Javel, så vil alle andre dra på utveksling, reise jorda rundt eller bli noe sjukt fancy når de blir eldre, men det trenger ikke du. Du trenger ikke si til andre at du vil bli psykolog når du blir stor, når det eneste du vet om yrket er at det høres kult ut. Du liker å skrive, du. Du liker å male, tegne, lage moodboards og stalke Olsen-tvillingene. Og du liker å gjøre det hjemmefra. Du kunne aldri reist til et annet land, alene. Så hvorfor må det være så vanskelig for deg å si det høyt? Våg å følge drømmene dine selv om det ikke er det alle andre drømmer om. Du vil ikke angre.5. Fortsett å være en god storesøster. Du er flink, Kristine. Jeg skjønner at det er kjipt å passe lillebror mens vennene dine henger på fotballbanen og jeg skjønner at det suger å gå glipp av en bursdag fordi du må sitte barnevakt, men du vil være glad for det når du blir eldre. Det er viktig å ta vare på de små, for de ser opp til deg. Du er deres rollemodell og deres trygge havn. Du er verdens flinkeste storesøster og det vil lillebror alltid huske og være takknemlig for.

6. Viktigst av alt: Du trenger ikke stresse. Hva har du vel egentlig å stresse for? Ditt første kyss, den første gangen du drikker alkohol, den første gangen du har sex, den første gangen du får kjæreste, den første gangen du alt. Ikke stress med det. Alltid vent til du føler deg klar og sikker. Aldri la deg presse. Som tjueåring vil du se tilbake på ungdomstida di som et fjernt og lite tilbakeblikk - la det bety noe.
Camilla S

24.02.2016 kl.20:35

Veldig bra innlegg! Og jeg kjenner meg mye igjen og skulle ønske jeg også visste dette som 13-åring <3 Men bedre å lære sent enn aldri! Jeg så et bilde i et innlegg litt tilbake fra en ferietur til Rhodos(?) eller en annen gresk øy og lurte på om du kunne skrive om denne ferieturen? Kanskje flere som trenger litt ferietips i februarkulda :)
KRISTINEAM

24.02.2016 kl.22:32

Camilla S: Tusen takk Camilla <3 Du, tusen takk for tips til innlegg! Jeg fikser det til i morgen ;-) Klem

24.02.2016 kl.21:32

Veldig bra innlegg! Håper mange 13 åringer ser dette og ellers andre som trenger å lese dette
KRISTINEAM

24.02.2016 kl.22:31

Anonym: Tusen takk for det! :-D Det håper jeg også!
Ellen

24.02.2016 kl.22:50

Dette var fint å lese selv som 18-åring! Man blir jo eldre og forandrer seg, og fint er jo det også. Mye lærdom i fortiden!
KRISTINEAM

25.02.2016 kl.22:48

Ellen: Så bra du likte det Ellen! Og ja, det har du helt rett i ;-) klem
Hege Kristin

24.02.2016 kl.23:19

bra innlegg !
KRISTINEAM

25.02.2016 kl.22:47

Hege Kristin: Tusen takk :D
Ingrid

25.02.2016 kl.00:41

Litt utenfor temaet, men kan du lage et innlegg om hvordan man skal style skinnjakken? Føler meg som en "bikerbabe" ofte når jeg prøver på skinnjakken, så den blir lite brukt.. Men du er jo flink med klær så kanskje det kan være et innlegg? :)
KRISTINEAM

25.02.2016 kl.22:44

Ingrid: Det er notert til neste ukens "1 plagg, 3 antrekk"! :-D Takk for tips!
Jenny

25.02.2016 kl.00:54

Så utrolig fint innlegg! Veldig viktige ting som jeg prøver å prakke på lillesøsteren min, føler det du skrev om her er så viktig å huske på! Er så morsomt å tenke tilbake på alt det rare man tenkte og gjorde når man var yngre, og hvor mye vi faktisk utvikler og forandrer oss!
KRISTINEAM

25.02.2016 kl.22:44

Jenny: Tuusen takk for det, Jenny! Åh ja, det er så altfor mye å se tilbake på - alt fra lærdom til fine minner :)
Christina Marie

25.02.2016 kl.01:13

For et fint innlegg! Ble helt rørt, jeg :-) Merker jeg er så utrolig glad for at tenårene er over! For en slitsom (men fin) tid. Morsomt å tenke på alle småting som har vært med på å forme meg til den jeg er i dag. Og punktet ditt med at all motstand gjør deg sterkere traff meg skikkelig, for dette er så viktig å huske på! Merker at jeg trenger å minne meg selv på det fortsatt ;-)
KRISTINEAM

25.02.2016 kl.22:40

Christina Marie: Haha <3 Ja herlighet, det er mye som henger igjen fortsatt - noen ting former jo en som person for resten av livet og all lærdom er god lærdom! :-)


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©