Tips og råd: hvordan få jobb i klesbutikk

  • 04.03.2016, 14:00

Ada skriver: "Jeg har så lyst til å få en jobb i en klesbutikk, og tipper det er flere jenter der ute som kunne tenke seg det samme! Ville du laget et innlegg med tips til å faktisk skaffe seg jobben?? :D". Jeg har jobbet på Mia Bao i Molde og nå på Companys Byporten i Oslo. Her kommer mine tips og råd til hvordan du kan sikre deg jobben!

Legg sjela di i en god søknad og CV
Jeg har alltid levert både søknad og CV, stiftet dem sammen og ofte levert dem i en plastmappe. Dersom du ikke har peiling på hvordan man skriver en god søknad og en oversiktlig CV anbefaler jeg å Google det. I søknadene mine har arbeidsgiver alltid fått vite følgende: Hva jeg kan bidra med, hva jeg interesserer meg for, hvem jeg er, hva jeg ønsker av arbeidsplassen, min kunnskap om butikken/merkene og hvorfor akkurat jeg er riktig person for jobben. I CV'ene mine forteller jeg om tidligere arbeidsplasser, utdanning og relevante ting i stikkordform. Det er viktig at CV'en er oversiktlig og ikke fylles med svada. Et lite tips: Få gjerne noen du kjenner til å korrekturlese når du er ferdig, slik at du unngår unødvendige skrivefeil.Møt opp på arbeidsplassen
Førsteinntrykket har alt å si! Hvorfor sende søknaden via Mail når du kan dra innom butikken? Gå innom, hils på de ansatte i butikken med et stort smil og spør gjerne om daglig leder er tilstede, fordi du så gjerne vil levere en søknad. Jeg har sett alt for mange jenter komme innom butikken, POTTEsure og lite imøtekommende, fordi jeg ikke er daglig leder. Altså, du skal jo ikke bare imponere sjefen - også dine fremtidige kollegaer! Dersom sjefen er tilstede er det jo bare et lite pluss, men husk at det kan være like bra, om ikke bedre, at de ansatte forteller sjefen om den hyggelige jenta som kom innom for å søke jobb. Etter jeg ble ansatt på Mia Bao fikk jeg i etterkant vite at det var sånn jeg fikk jobben ;-) Og husk: Du søker jobb i klesbutikk, så kle deg deretter!

◊ Det hjelper med erfaring
Det er ingen hemmelighet at du har en enorm fordel dersom du allerede har jobbet i klesbutikk. Dette gjelder jo langt i fra alle, så da er det viktig at du viser hvorfor akkurat du kan danke ut alle som faktisk har denne arbeidserfaringen i ermet. Finn ut hva som er spesielt viktig for den spesifikke arbeidsplassen og se deretter hvilke av disse punktene du mestrer. Er du vanvittig utadvendt? Er du dønn ærlig? Har du tatt et salgskurs? Har du en populær Instagram-konto og tanker om hvordan du kan bidra til arbeidsplassen på denne fronten? Frem dine sterkeste sider og skill deg ut i mengden! Tenk kreativt.


Kle deg komfortabelt, men pent til jobbintervju. Et ekstra pluss dersom stilen din gjenspeiles i butikkens sortiment!

◊ Jobbintervju: vær deg selv
Det er ingen som gleder seg til et jobbintervju, for let's face it: Det er nervepirrende. Det viktigste er uansett å huske på å være seg selv! Vær ærlig om dine sterke og svake sider, le når du vil, still spørsmål når du er nysgjerrig, bruk kroppsspråk når det ellers ville vært naturlig for deg og prat like entusiastisk som ellers. Det er lett å tenke at personen ovenfor deg er skummel, men det er jo hun/han slettes ikke. Prat like løst og komfortabelt som når du prater med venninna di. På denne måten har du blikkontakt, en naturlig formidlingsevne og en prat i konstant flyt uten at du tenker over det. Det er jo når man TENKER på holdning, blikkontakt, gode svar, rusk i ansiktet og inspirerende spørsmål at man mister grepet. La det komme naturlig!

Noen ekstra tips i forkant av jobbintervju
- Kle deg pent, men komfortabelt (så du ikke tenker på den klamme skinntightsen og om leppestiften har farget av)
- Hils med et fast og behagelig grep og si gjerne "takk for sist!"
- Spis og drikk på forhånd (en rumlende mage er bare distraherende)
- Husk å være ren og pen ;-)
- Les deg opp om butikken, merkene de fører og deres visjoner (for du vil garantert få bruk for kunnskapen)

Et ekstra tips: Dersom intervjuet finner sted i nærheten av eller i butikken, dra gjerne innom ti til femten minutter før intervjuet starter. Da får du oftest tid til å slå av en liten smalltalk med de ansatte/sjefen og rekker å bli litt varm i trøya før selve intervjuet begynner. I tillegg kan du se på litt klær, brette noe som er uryddig o.l. - det viser at du er engasjert og det motsatte av "fashionably late", nemlig ute i god tid aka. noe som er svært viktig for arbeidsgiver.

Jeg håper dette var til hjelp! Og husk; jeg sitter selvsagt ikke med noen fasit.
Rikke

04.03.2016 kl.14:23

Kjempe mange fine tips.

Ha en fin helg :)
Celine

04.03.2016 kl.15:33

Utrolig mange gode tips, og veldig god søknad og CV :D
KRISTINEAM

05.03.2016 kl.16:10

Celine: Bra du likte dem!! :-D
Henriette Celin

04.03.2016 kl.16:07

En veldig fin søknad du hadde! og så mange gode og fine tips^^
KRISTINEAM

05.03.2016 kl.16:10

Henriette Celin: Takk for det!! :-D
Hege Kristin

04.03.2016 kl.20:29

bra tips! :)
Hanna Friis

04.03.2016 kl.21:50

Kjempebra tips uten om det vanlige! Dette skal jeg benytte meg av til høsten når jeg flytter for å studere og ønsker en ekstrajobb på siden:)
KRISTINEAM

05.03.2016 kl.16:10

Hanna Friis: Godt å kunne hjelpe!! :-D
Christina Marie

05.03.2016 kl.02:23

Utrolig gode tips!! :-) Du er virkelig reflektert og flink!! <3
KRISTINEAM

05.03.2016 kl.16:07

Christina Marie: Thank you thank you!! <3
Isabella

05.03.2016 kl.22:45

Dette hjalp meg veldig! Tusen takk for gode tips :-)
KRISTINEAM

06.03.2016 kl.18:48

Isabella: Så hyggelig å høre! <3


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©