Middag på budsjett: sweet chili wok

  • 09.03.2016, 20:07Jeg har alltid elsket wok og når jeg bodde hjemme lagde jeg alltid med kylling og en ferdig wokblandning, men i det siste har jeg eksprimentert litt og kommet fram til den beste woken jeg noensinne har smakt - som i tillegg ikke koster mer enn alá 50 kroner. Ytrefileten av svin (som er avbildet under) koster 60 kroner og kan deles opp i tre stykker, så den bruker jeg altså i tre forskjellige middager, sammen med grønnsakene. Jeg har aldri vært særlig glad i svin, men akkurat denne er supergod, synes jeg. Veldig mørt og deilig kjøtt, og uten fett og brusk ;-) Jeg har som sagt prøvd meg litt fram, men jeg synes woken blir aller best med alle ingrediensene ovenfor. Stek kjøtt og løk i 3-4 minutter før du tilsetter resten av ingrediensene og la det steke i cirka 10 minutter på svak/middels varme. Tilsett sweet chili saus fra Eldorado (til 13 kroner!) cirka 4 minutter før servering.Serveres med ris (eller nudler) og kikkoman! Yum. En veldig, veldig enkel middagsrett som jeg er helt sikker på at vil falle i smak :-) Men det aller beste er jo selvsagt dette fine kjøttstykket, som jeg priser meg lykkelig for at jeg (ehm, Jørgen) fant for et par uker siden. Dumme meg har aldri innsett at kjøttstykket har gått på kilopris, men når det ble slått inn på kassa ble det jo laangt billigere, hehe. Det koster jo en formue for kylling, så det kan jeg telle på én hånd hvor mange ganger jeg har spist siden jeg flyttet for meg selv. Men nå, KJØTT dere. Ah, deilig med et avbrekk fra all kjøttdeigen!Håper det smaker!

Forresten: Jeg har jobbet med eksamen i hele dag og en av oppgavene mine er å skrive en kort tekst med tittelen "Norway NOW", samt fotografere tre bilder til denne. Vi jobber med foto, så det er ikke teksten i seg selv som vil vektlegges mest, men bildene. Jeg har grublet og tenkt i en evighet og river snart av meg håret i frustrasjon. Hva er typisk norsk i dag, kontra back in the days? Alt jeg kan tenke på er sosiale medier og et endeløst kropps- og prestasjonspress, men jeg har kun i morgen på å skrive, samt fotografere, før eksamen skal leveres inn. Jeg må derfor fotografere noe som ikke krever mer enn et par timers arbeid, og DET mine venner, setter jo en grei stopper for det aller meste. Help me out, please!
eveliin

09.03.2016 kl.20:12

ååh nam det er så godt med wok :D det så skikkelig godt ut ha en fin dag takk for oppskrift:D
KRISTINEAM

09.03.2016 kl.20:22

eveliin: Det var like godt som det så ut som ;-) ha en fin kveld du også!
Oda

09.03.2016 kl.20:25

Hva med å sitte mye på telefonen? At alle har ørepropper i og liksom ikke snakker sammen? Bruker MYE penger? Andre sminke/hår trender? Gjøre "alt" for perfekt instabilde/følgerne er alt? Mange har sjukt fokus på trening/diett?

Noen ting jeg tenkte på:.. Men er nok vanskelig å evt vise i bilder da ....
Julie

09.03.2016 kl.20:28

Noen stikkord om hva jeg tenker er typisk norsk IDAG:

- alle er tilgjengelige hele tiden

- oppussing

- reise verden rundt, "backpacking"

- brødskiver
byAnne

09.03.2016 kl.20:31

Dette må jeg prøve ut, for jeg elsker virkelig wok!

Du kan jo ta en tur opp i kollen og ta bilder av folk som skal se på skiskytter VM :) Tar kanskje litt tid da :/ Lykke til hvertfall! :) <3
Lilly

09.03.2016 kl.21:48

Det må jo være bilder av to venninner/kjærester overfor hverandre på et middagsbord med nesa i mobilen. Vet ikke helt om det er typisk NORWAY, men det er i hvert fall typisk NOW.

09.03.2016 kl.21:48

Du kunne tatt bilder av bare nordmenn som symboliserer sånn det var før, og et bilde av Norge NÅ som er et langt mer flerkulturelt samfunn :-)
Guro Sofie

09.03.2016 kl.21:58

Slik jeg ser Norge nå har alle merkeveksker, dette gjelder alt fra 14 år gamle jenter til damer på 65+. Ellers er det jo mye som er nevnt
Henriette Celin

09.03.2016 kl.22:12

Det er så godt med wok! litt av en oppgave du har fått. Virker både spennende og krevende. Hm. Når jeg tenker typisk norsk (generelt), så tenker jeg bunad, tradisjoner, grøt, ski, brunost, osv. ^^

09.03.2016 kl.22:25

Det multikulturelle Norge er jo helt klart noe som skiller seg fra den etniske sammensetningen som var her tidligere!
Helene

10.03.2016 kl.14:10

Russetid er typisk norsk, og det har aldri vært mer i vinden enn det er nå!

kanskje litt vanskelig å fotografere men..

10.03.2016 kl.15:39

Nå er det kanskje litt sent å komme med forslag, men jeg slenger nå med mine tanker om du enda sitter fast med oppgaven!

Det som slår meg er at vi har blitt et mye mer multikulturelt samfunn enn det det var før. Vi har utrolig mange kulturer og nasjonaliteter i landet vårt, ikke minst religioner. Mange etniske nordmenn idag er jo ikke så ekstremt religiøse. Mens før var jo religion noe som stod veldig mye mer sterkt hos folk i Norge, der begge mine besteforeldre er kristne, mens idag så har jo det gått mer vekk og ting som dåp, bryllup og konifrmasjon har blitt mer en tradisjon.

Noe annet som slår meg er jo begrepet "oljebarna" før olja kom var det jo ikke noe veldferds Norge slik det er idag.

Så det går jo an å kombinere, kanskje ta et bilde av noen jenter/gutter som er på vei til skolen nå, feks noen som er veldig opptatt av sminke, teknologi osv. Og sette det opp mot et bildet fra gamle dager? Kan jo hende dine besteforeldre, eller noen andre du kjenner har bilder fra gamle dager der du kan se forskjellen.

Det hadde kanskje vært kult om du hadde gått i et strøk i Oslo som er sånn "utlendingsstrøk" tatt bilder av det og sette det opp mot hvordan det eventuellt så ut der før.
KRISTINEAM

11.03.2016 kl.13:58

Anonym: Tusen takk for det fine forslaget! :-) Nå er jeg jo forsåvidt ferdig (heldigvis), men jeg setter STOR pris på at du satte deg ned for å skrive til meg likevel. Jeg får huske på den til senere, hvis vi får noe lignende oppgave;)
Christina Marie

11.03.2016 kl.00:48

Jeg eeeelsker wok!! Er så utrolig godt, og man kan variere med grønnsaker/tilbehør/woksaus, så man blir ikke så fort lei heller! Skal definitivt prøve ut din variant :-) Superbillig, rask og sunn middag :D
KRISTINEAM

11.03.2016 kl.14:01

Christina Marie: Jeg også! Går aldri lei, for man kan jo, som du sier, variere med alt :-) Prøv ut min variant, for jeg vet du vil like den ;-)


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©