My bag collection

  • 12.03.2016, 14:30

I spørsmålsrunden var det en leser som ønsket å se veskesamlingen min, så den tenkte jeg å vise dere i dag! Det er ingen hemmelighet at jeg er over gjennomsnittet glad i vesker, men jeg har ikke overveldende mange av dem - det har jeg aldri hatt hverken samvittighet eller økonomi til. Jeg blir litt forundret over jenter som kjøper seg svindyre merkevesker, kaller det en investering og selger dem et par måneder etterpå, for å kjøpe en annen variant som er "i vinden". Jeg tenker jo at når man først legger en del tusen i det, så er det fordi man har tenkt på den spesifikke vesken over lengre tid og er sikker på at den vil vare i mange, mange år. Det fine med en investering er jo nettopp det. Sånn har det i hvert fall alltid vært for meg og det er jeg veldig glad for. Det er ikke en uvane jeg har lagt til meg fordi jeg vasser i penger - det er en genuin interesse jeg har hatt siden jeg først begynte å tjene mine egne penger på Peppes Pizza i 2011 og kunne spinke og spare til jeg endelig fikk råd.

Mulberry Alexa var mitt aller første veskekjøp og jeg var så stolt! Jeg gikk i tiendeklasse og hadde spart i en hel evighet, så det var mildt sagt en fornøyd frøken som tok turen til Svarstad på Moa i Ålesund med både bankkort og en haug kontakter. Denne bruker jeg når jeg skal på shopping, gjøre ærend, på kafé- og restaurantbesøk, til venninner o.l. Den har ikke plass til Macbooken og bøker, men alt annet. Jeg har alltid likt Mulberry fordi veskene er så stilrene og klassiske, med små detaljer som skiller dem fra andre brands. Det skal likevel sies at det kun er Mulberry Alexa og Lily jeg har hatt lyst på i kategorien vesker - mens i kategorien tilbehør, der kunne jeg gjerne tatt alt ;-)

Markberg Anine Crossbody Bag er mitt nyeste veskekjøp og den kjøpte jeg fordi jeg sårt trengte en veske jeg kunne ta med på byen, fest o.l. Tidligere har jeg brukt Alexa'en til nettopp dette, men jeg synes den er for dyr til sammenkomster hvor det blir servert alkohol ;-) Markberg har jeg hatt et godt øye til siden jeg startet å jobbe hos Companys og jeg elsker den kule og litt røffe stilen over veskene de fører. Jeg forelsket meg helt i Anine fordi den er rund og i grovt, ruglete skinn. Perfekt til alle anledninger hvor jeg ikke trenger mer enn mobil, bankkort og annet småtteri!Louis Vuitton Neverfull kjøpte jeg i første- eller andreklasse på videregående og den har jeg blitt så innmari glad i. Jeg hadde siklet på farmor sin i evigheter og begynte å lete på Finn.no og Bazar.no (som nå er nedlagt) etter en pent brukt modell. Etter en good stund fikk jeg endelig fatt i en! Jeg bruker den på skolen, på stranda og som reiseveske, for den rommer virkelig alt jeg trenger og mer til. Jeg er veldig glad i Louis Vuitton og synes det er synd at det ofte blir assosiert med fake og harry, bare fordi det lages og selges så mange kopier. Det er jo tross alt et brand som har eksistert i mange, mange år og som virkelig har gjort suksess! Dessuten elsker jeg hvordan både yngre og eldre kan bære en Louis Vuitton - det skal godt gjøres å lage så klassiske, tidløse og spesielle vesker at alle aldersgrupper kan bære dem like kult!

Marc by Marc Jacobs Francesca kjøpte jeg omsider etter å ha lånt mamma sin mer enn jeg fikk lov til. Jeg elsker de røffe detaljene, den posete fasongen og det ruglete skinnet. I tillegg er den virkelig en drøm å bære på! Jeg kan fylle den med bøker og Macbook og kamera og alt, men den føles aldri tung å bære fordi den har så sinnsykt gode og stabile håndtak. Den er perfekt laidback for min stil og rocker alltid antrekkene mine fordi den er så stor og kul.Louis Vuitton Noé fikk jeg av mamma, bestefar og farmor til jul. Jeg hadde siklet på denne modellen helt siden jeg kjøpte Neverfull'en og visste alltid at jeg én dag kom til å kjøpe den. Plutselig en dag fant jeg en råtass av en vintagemodell og ønsket meg den umiddelbart til jul. Jeg har den største modellen og denne rommer både Macbook og matbokser, så den bruker jeg oftest på skolen. Det fine med Louis Vuitton er at jo eldre veskene er, jo finere er de - denne vintagemodellen er fra 1993 og dermed to år eldre enn meg, hihi. På tross av det er den like stabil som før, ser smashing ut og er i mine øyne perfekt slitt. Reimen man knyter igjen på toppen var derimot helt smuldret opp (forståelig nok, etter 22-23 år..), så jeg kjøpte en ny på Louis Vuitton her i Oslo.

Tiger of Sweden Sempliceli Bag fikk jeg kjøpe god som ny av gamlesjefen min, fordi jeg hadde siklet på den så lenge og den ikke fantes i butikk mer. Snakk om flaks! Den er svart, med hint av mørkeblått, offwhite og gull - og selvsagt i ruglete skinn. Denne rommer alt annet enn Macbook o.l., så jeg bruker den aller mest til hverdags. Den store lommen på baksiden skiller den fra en helt plain og sort veske, mens på forsiden er den nettopp det. Jeg bruker å variere og går med den både forfra og bakfram!

Noe du likte? ♥
byAnne

12.03.2016 kl.15:54

Jeg har hatt lyst på Mulberry Alexa siden du kjøpte den og viste den på bloggen! Prisen er litt for stiv for en student, men jeg har egentlig bestemt meg for å kjøpe den når jeg er ferdig med studiene(i 2010 da :P) Ellers liker jeg at du kjøper vesker, tar vare på dem og har dem i mange år. Jeg synes f.eks Badendyck har et helt vilt forbruk når det kommer til vesker :P Men det er min mening da :P
KRISTINEAM

14.03.2016 kl.17:12

byAnne: Prisen er litt stiv, men i gjengjeld har man den jo i alle år, så veskekjøp etter endt studietid høres absolutt fortjent ut ;-) Og ja, det finnes mange av dem med sjuke veskeforbruk og det kommer jeg aldri til å forstå selv..
Henriette Celin

12.03.2016 kl.16:17

Så flotte!

Spesielt den øverste svarte til venstre <3
Inger Marie Hammer

13.03.2016 kl.15:56

Så mange fine! Liker spesielt godt den lille svarte øverst! <3
xplor

13.03.2016 kl.17:11

Å, så heldig du er som har så mange fine vesker!! Elsker den første :-) Jeg håper du har en fin søndag, flotte deg <3
KRISTINEAM

14.03.2016 kl.17:10

xplor: I lige måde! En fin mandag, altså ;-) <3
Christina Marie

14.03.2016 kl.23:35

Kunne gledelig hatt alle disse veskene i garderoben min!!! Ååhh så FINE :-)
KRISTINEAM

15.03.2016 kl.13:57

Christina Marie: hihi <3

26.03.2016 kl.03:15

Hvilken neverfull har du? MM eller GM? <3
KRISTINEAM

28.03.2016 kl.00:23

Anonym: Åh, jeg er faktisk skikkelig usikker! Har aldri husket hva som er hva av PM. GM og MM - men jeg syyynes å huske at MM er den største? Uansett, jeg har den mellomstore! (Tror altså det blir GM).


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©