1 plagg, 3 antrekk: pencil skirt

  • 16.03.2016, 20:20


Adlinks: Rib Pencil Skirt, Pencil Midi Skirt, Dove Skirt, Knitted Skirt.

Christina Marie ønsket å se blyantskjørtet i denne ukens "1 plagg, 3 antrekk", så det er nettopp det jeg har tatt for meg i dag! Personlig trives jeg aller best i blyantskjørt - miniskjørt har jeg for lengst tatt farvel med, men det handler vel mye om at jeg har blitt eldre, i tillegg til personlig smak og trendbildet. Uansett! Man assosierer ofte blyantskjørtet med kontorjobber og formelle anledninger, men det er virkelig så innmari mye mer det kan brukes til. Kort fortalt: Rock det opp! Det litt stive og kjedelige forsvinner så fort du tilføyer andre og litt mer rocka elementer til antrekket. En bomberjakke, et par sneakers, en frynsete veske eller en oversized collegegenser er virkelig alt som skal til.

I og med at blyantskjørtet ofte forbindes med nettopp stivt og formelt, har jeg i dette innlegget hatt størst fokus på det motsatte. Det vil jo selvsagt ikke si at det stive og formelle er feil - blyantskjørtet er jo faktisk superklassisk og opprinnelig ment å bruke til nettopp disse formål. For eksempel er det inmmari pent å bytte ut dressbuksa med blyantskjørtet, dersom man først har en jobb hvor drakt/dress er påkrevd. 

How to style it?
 I dag skinte sola som aldri før og jeg ble nesten litt våryr! Det var med stor glede jeg satte sammen antrekk som egner seg til litt mildere dager :-) Jeg elsker t-skjortene fra Calvin Klein og har ønsket meg en i en hel evighet, for de er akkurat passe sporty og klassiske og egner seg like godt under dressjakke som til en bomber. En så bruksvennlig t-skjorte ville jeg selvsagt sette ihop med blyantskjørtet! For å gjøre antrekket ekstra sporty har jeg lagt ved både sneakers, en bomberjakke og en frynsete veske. Hello spring!
My kind of outfit! Her valgte jeg å kombinere det klassiske blyantskjørtet med en oversized kåpe, hvite sneakers, caps, kule sunnies og en stripete, kroppsnær genser. Sistnevnte likte jeg så innmari godt, for maritimt ser aldri ut til å gå av moten og i tillegg får man nakne skuldre i denne varianten. Deilig med små twister som skiller den ut fra alle andre stripete plagg! Og så kom jeg over Hermes Clic Clac i rød og måtte bare ta det med i kollasjen. Det var så fint! Jeg har virkelig aldri fått en gave jeg er mer fornøyd med og og redd for enn nettopp det, for jeg er ikke så fan av masse dill og da er dette helt perfekt.
Blyantskjørtet kan selvsagt brukes til fest eller andre sammenkomster hvor man bør/vil "dress to impress"! Jeg valgte en topp med snøring og en stripete og oversized blazer for å tone ned det formelle uttrykket blyantskjørtet ofte gir. I tillegg fant jeg de råeste stiletthælene jeg noensinne har sett, men å kombinere med vanlige pumps eller sandaler funker selvsagt fjell. Jeg ble faktisk så forelsket i dem at jeg desperat forsøkte å lete etter merke og pris, men jeg fant ingenting. Bah! De koster sikkert flesk uansett, kjenner jeg Polyvore rett ;-) Uansett, dette antrekket kunne jeg definitivt gått i på fest, bursdag eller til og med på et skikkelig, heidundranes 60-års jubileum! ;-)

Done and done

Jeg håper dette var til hjelp og inspirasjon! Nå nærmer jo våren seg med stormskritt, så det er absolutt innafor å hamstre litt blyantskjørt. I tillegg er jo dette et type skjørt som egner seg like bra til en tynn strømpebukse som til bare legger, så jeg sier; go for it!

Hva vil du se i neste ukens "1 plagg, 3 antrekk"?
eveliin

16.03.2016 kl.20:32

så fine antrekk. flink du er til å style de:D ha en fin kveld:D
KRISTINEAM

17.03.2016 kl.15:05

eveliin: Tusen takk for det!:-D Ha en strålende dag!
byAnne

16.03.2016 kl.20:34

Ååå jeg elsker disse innleggene! Har faktisk ingen blyantskjørt selv.

Husker du hadde slike innlegg for mange år siden, men med dine egne klær i 3 ulike antrekk. Kunne du gjort noe lignende igjen? :)
KRISTINEAM

17.03.2016 kl.15:07

byAnne: Så bra du liker dem Anne :-D Det stemmer at jeg brukte mine egne klær når jeg først kom opp med denne spalten for mange år siden, men da hadde jeg også tiden til å gjøre det. Nå har jeg dessverre en langt strammere timeplan og bloggen er bare én av hundre ting jeg styrer med, så jeg har faktisk ikke tid til å sette sammen, løpe ut å fotografere og redigere bilder til disse innleggene selv :-/ Skikkelig kjipt, men sånn er det jo bare. Håper likevel at denne varianten er bedre enn ingenting! :-D klem
Christina Marie

16.03.2016 kl.23:34

Jeg hoppet seriøst av glede da jeg så du hadde skrevet dette innlegget!!! :D Og du skuffet ikke!! Mitt favorittplagg EVER er blyantskjørt, og jeg har i det siste vært litt tom for inspirasjon og måter å style det på. Dette var midt i blinken! Kunne lett gått med alle tre antrekkene, og jeg elsket dem alle, så jeg klarer ikke velge en favoritt! Må forresten gå til innkjøp av en topp med snøring ser jeg, det var så kult til skjørtet :-) Og den stripete blazeren.... Me waaant
KRISTINEAM

17.03.2016 kl.15:09

Christina Marie: Ååh, så bra! Hihi, da regner jeg med du fant litt inspirasjon og at min jobb er gjort ;-) Elsker blyantskjørt selv - perfekt klassisk og laidback, på én og samme tid :-)
Camilla

17.03.2016 kl.00:03

Så glad for disse innleggene:D Masse inspo!
KRISTINEAM

17.03.2016 kl.15:09

Camilla: Så godt å høre, Camilla! :-D

17.03.2016 kl.16:24

hvis ikke du har gjort det, kunne du kanskje laget neste om kjoler? sånne bombullskjoler som man kan bruke til hverdags, synes det er så vanskelig å style dem så det ikke blir for pynta:)
KRISTINEAM

17.03.2016 kl.17:04

Anonym: Hola! Det har jeg faktisk gjort og det kan du lese her: http://kristineam.blogg.no/1455719588_1_plagg_3_antrekk_hve.html

Klem!
byAnne

17.03.2016 kl.17:01

Skjønner den veldig godt :) Har hele tiden ideer til bloggen selv, men tiden strekker ikke til.
KRISTINEAM

17.03.2016 kl.17:05

byAnne: Tror alle kjenner på den iblant :/ Vi får bare gjøre det beste utav det :-D
byAnne

17.03.2016 kl.17:06

Ja <3
Frida Fjellheim

24.03.2016 kl.10:54

Så kule antrekk! Likte veldig godt det midterste :D
KRISTINEAM

25.03.2016 kl.21:33

Frida Fjellheim: Tusen takk! :-D


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©