Hvor og hvordan jeg redigerer bildene mine

  • 01.04.2016, 19:30

Til jul fikk jeg en snerten iPad Mini og den bruker jeg til absolutt alt, men aller mest bilderedigering. Nå skriver jo jeg en blogg med mest fokus på tekst, men jeg synes det er viktig at bildene mine er av brukbar kvalitet og ser pene ut både alene og i kombinasjon med designet. Når jeg gikk på videregående brukte jeg Photoshop og Picasa 3 til å redigere bloggbildene mine, men Photoshop har jeg ikke lengre og Picasa 3 gir meg ikke resultatene jeg ønsker, så nå bruker jeg bare sistnevnte til å lage kollasjer. Det finnes jo mange redigeringsprogrammer online og jeg lover at jeg har vært innom det aller meste, men jeg har aldri blitt 100 prosent fornøyd med noen av dem.

Men, tilbake til iPaden! Etter denne godbiten ble min begynte jeg raskt å lete etter spennende apper, og en av dem som falt i smak var Lightroom. Såvidt jeg vet koster jo Lightroom en ganske god slant, men det gjør den altså ikke på iPaden min. Her er det uendelige muligheter, men det er likevel en fullt forståelig app ikke bare forbeholdt proffe. Me like!Jeg bruker som regel bare kategorien "Adjust". Her kan jeg redigere hvitbalansen, kontraster, skygger, farger, skarphet og mye, mye mer. Under "Presets" kan jeg legge på ulike effekter, vignetter og fargefiltre. Dersom man endrer lyset i for eksempel Picasa 3 vil bildet ofte bli kornete, miste kvalitet eller bli gult - i Lightroom har dette aldri skjedd.


VENSTRE: ORIGINAL · HØYRE: REDIGERT

Her har jeg jo ikke gjort store endringene, men jeg har gjort bildet speilvendt, tatt på vignetter, redigert kontraster, lys og skygger. Når det skal sies er jeg veldig fornøyd med mitt elskede Olympus Pen i utgangspunktet og ofte blir bildene så greie i seg selv at de ikke trenger all verdens redigering. Litt er jo likevel fint, bare for å tilføre litt mer stemning - som på bildet til høyre! 

Klem 
facelessfashiion

01.04.2016 kl.20:17

Takk for tips :-)
Christina Marie

01.04.2016 kl.21:22

Åå, tusen takk for tips! :-) Den appen skal jeg uten tvil laste ned på nettbrettet mitt! Ble litt nysgjerrig når du skrev du hadde et Olympus Pen kamera, ettersom jeg har store planer om å kjøpe meg Olympus Pen E-PL7 når jeg får feriepenger! Er det dette du har? :-) Kunne du kanskje tenke deg å skrive litt om kameraet ditt? :-)
KRISTINEAM

02.04.2016 kl.18:27

Christina Marie: Jeg har Olympus Pen E-PL7 og er kjempefornøyd! Dersom du bare er "hobbyfotograf" som på mitt nivå holder det med linsen som følger med, men jeg vil bare nevne at 45mm objektivet er HELT fantastisk og gir utrolig pene portretter. En venn av meg har det og det sikler jeg virkelig på ;-) Sånn ellers er det jo bare å scrolle seg nedover bloggen, for absolutt alle bilder som er lagt ut er tatt med Olympusen :-) Veldig enkle innstillinger og de aller fleste bildene er faktisk bare tatt med auto-innstillingen. Dog. er de andre innstillingene veldig lette å sette seg inn i, i tillegg til at det finnes mange kule effekter en kan shoote med. Det aller beste må jo likevel bli den vendbare selfieskjermen, hihi ;-) Jeg kjøpte dette kameraet fordi det tar gode bilder uten at kameraet tar så stor plass. Hadde aldri orket å drasse på en stor speilrefleks. SÅ, med tanke på pris, bildekvalitet og nettopp størrelse, er det absolutt verdt det for min del!:)
Julie

01.04.2016 kl.21:45

Tusen takk for tips! Det blir aldri til at jeg kjøper meg de redigeringsappene som koster penger, så hvis dette er gratis på iPad er det jo helt supert <3 Det er utrolig hvor bra slike apper kan være!
KRISTINEAM

02.04.2016 kl.18:24

Julie: Jeg er helt lik - gidder ikke bruke penger på noe sånt, når det finnes så gode alternativer. Lightroom på iPaden er virkelig gull!!
Hege Kristin

01.04.2016 kl.22:07

kult! :)
byAnne

01.04.2016 kl.22:45

Tusen takk for tips :)
Christina Marie

02.04.2016 kl.19:33

Tuusen takk for utfyllende svar! Nå ble jeg enda mer sikker på at jeg skal kjøpe det :-)
KRISTINEAM

03.04.2016 kl.17:08

Christina Marie: Ikke noe problem! :-D


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©