Frokostfavoritter

  • 02.04.2016, 15:30

Hele livet har jeg vært en av dem som trøkte i seg ei tørr brødskive med leverpostei på vei til skolen, for å stå opp femten minutter tidligere for en god og næringsrik frokost var selvsagt lite aktuelt. Jeg elsker jo å sove den dag i dag, men på høyskolen har jeg heldigvis både færre og senere forelesninger sammenliknet med skoledagene på videregående. Nå har jeg ork og tid til å sette av noen ekstra minutter på morgenen og det er jeg veldig glad for - frokost er tross alt dagens første og viktigste måltid etter x antall timer "fasting" om natten. Dersom du er en av dem som klarer å stå opp bittelitt tidligere for en mer avslappende og god start på morgenen: Her er mine frokostfavoritter, selvsagt i selskap med en episode Friends ;-)
 COLORFUL SMOOTHIES

Eplejuice, en banan og valgfri frosne bær. Mango og bringebær er favoritten, men ofte går det i jordbær og blåbær fordi det er billigst. Jeg lager smoothie til frokost i gjennomsnitt 2-3 dager i uken, og da kommer det veldig an på hva studentbudsjettet tillater. Tidligere brukte jeg også vaniljeyoghurt i og det er kjempegodt, men ikke noe jeg orker å bruke penger på per dags dato. Med yoghurt får smoothien en mer sorbet-lignende konsistens.K
NEKKEBRØD MED EGG


Haha, jeg er så glad i egg atte hjelp. Det ser dere sikkert på bildekollasjen ovenfor ;-) Favorittene til frokost er bløtkokte egg eller speilegg på knekkebrød. Jeg er sjukt glad lyst brød, men forsøker å spise det minst mulig og derfor kjøper jeg alltid heller inn Wasa Sport eller Rugsprø. To typer knekkebrød som begge er næringsrike og mettende. Tips: Dersom du er lei av svett gulost på brødskiva i matpakken din kan du med fordel koke et par egg kvelden før, legge dem i kjøleskapet og dandere matpakken med hardkokte egg morgenen etter. Jeg synes i hvert fall det er kjempegodt, veldig lettvint og en god erstatning for annet pålegg en gang i blant.

F
ARGERIK VANILJEKESA
M

Jeg synes vaniljekesam smaker godt med alle typer bær og frukter, men favorittene er druer og kiwi. Den magre vaniljekesamen har en tykk og mektig konsistens, så hovedregelen min er alltid å tilsette minst én "våt" frukt eller bær. For eksempel druer, appelsiner eller kiwi. Deretter kan jeg pløye på med bringebær og blåbær, som jeg alene synes at blir for tørt. Uansett! En fargerik skål med vaniljekesam og müsli er mer enn nok til frokost i seg selv, men aller helst kombinerer jeg både det og noe annet - som ett knekkebrød, for eksempel. Da lager jeg heller bare mindre porsjoner av alt og får variasjon og flere spennende elementer på frokosttallerken :-) Tips: Dersom du har mikrobølgeovn (omg, det savner vi!) anbefaler jeg å tine frosne bringebær før du heller dem over i vaniljekesamen. Resultatet er både varme og kalde bær med litt saus, mmm... Også mye billigere enn ferske bær!

Hva spiser du helst til frokost?
Jesus 4 a Reason

02.04.2016 kl.15:42

Ååh nam dette så godt ut. Og så sunt og så kreativt :-) elsker sånne ting:-) ønsker deg en fin dag fine deg <3

// Benedicte
KRISTINEAM

02.04.2016 kl.18:18

Jesus 4 a Reason: Tusen takk for det! Klem <3
Celine

02.04.2016 kl.16:10

Haha jeg klarte meg ikke i mer enn to uker før jeg måtte skaffe meg mikrobølgovn. Er helt avhengig! Skjønner ikke at folk klarer seg uten, haha! Mange delikate frokoster her, enkle, men delikate :D Gode tips!
KRISTINEAM

02.04.2016 kl.18:18

Celine: Det er det absolutt FØRSTE vi skal kjøpe når vi flytter ut herfra, for her er det rett og slett mangelen av plass det står på ;-)
Camilla i New York

02.04.2016 kl.17:52

Akkurat nå lever jeg på studentbudsjett i New York, så her går det veldig mye i knekkebrød med diverse pålegg, en yoghurt og melk! :-)
KRISTINEAM

02.04.2016 kl.18:18

Camilla i New York: Det høres da absolutt innafor ut det! <3
Henriette Celin

02.04.2016 kl.18:04

Utrolig fine og gode frokoster, takk for tips!

Jeg spiser helst yoghurt med bær, havrepannekaker, eller et godt brød med leverpostei ;-)
KRISTINEAM

02.04.2016 kl.18:17

Henriette Celin: Åh, brød med leverpostei er LIVET <3 Brødet må selvsagt være helt ferskt og med deilige skorper ;-)
Henriette Celin

03.04.2016 kl.11:46

SV: Ja, sant! Enig i det ;-)


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©