Oppskrift: verdens beste guacamole

  • 03.04.2016, 15:30

Gjett om det er noen som skal ha taco i dag, da ;-) Vi var en fin jentegjeng hos Hilde, Pernille og Tirill om dagen og da var det duket for taco, så jeg la fus på guacamolen i håp om å få tatt bloggbilder til dere, haha. Jeg har nemlig aldri likt guacamole (veldig rart, for jeg elsker avokado), men nå har jeg fått skikkelig smaken på det og min oppskrift er seriøst himmel på jord ;-) Jeg har fotografert leiligheten i dag og når jeg og Jørgen så igjennom bildene var det en fyr som mildt sagt ble sulten når vi kom over bildene av guacamolen, så søndagstaco står altså på menyen i kveld og det gjør ikke akkurat meg noe. Selv ikke for fjerde gang denne uka. Haha!

WHAT YOU NEED
AVOKADO
CHILLI (ELLER CHILLIFLAK)
HVITLØK (ELLER HVITLØKSKRYDDER)
SITRONPEPPER, SALT OG PEPPER
LETTRØMME
SITRONSAFT

Når jeg spiser alene bruker jeg én liten avokado og når jeg og Jørgen spiser sammen bruker vi to mellomstore. Denne gangen lagde jeg til seks jenter, så da ble det tre mellomstore. Mos avokadoen med gaffel eller stavmikser og smak til med resten. Når jeg lager til to personer bruker jeg cirka én spiseskje lettrømme, én spiseskje sitronsaft, en halv teskje salt, pepper, hvitløkskrydder og sitronpepper og én klype chilliflak. 



Jeg lover at det smaker! 




Maren

03.04.2016 kl.15:55

Åååhhh guacamole er så godt, denne skal jeg prøve:). Ønsker deg en hyggelig søndag videre:)
KRISTINEAM

03.04.2016 kl.17:11

Maren: Jaa i love it! I lige måde, søta!
Inger Marie Hammer

03.04.2016 kl.15:56

Det må jeg prøve - det så supergodt ut! Alltid best med hjemmelaga <3
KRISTINEAM

03.04.2016 kl.17:11

Inger Marie Hammer: Den er såå god og enkel! Og ja definitivt, ferdiglaget klarer jeg ikke ;)

03.04.2016 kl.16:15

Chiliflak? Hva er det? Haha, dumt spm. Elsker guacamole , men stress å kjøpe masse chili hver gang, så burde skaffet meg det der :)
KRISTINEAM

03.04.2016 kl.17:13

Anonym: Ingen dumme spørsmål :-D Chilliflak er rett og slett chilli på boks. Det finnes jo chillikrydder (det har du sikkert hørt om) hvor chillien er finhakket i krydder - chilliflak er akkurat det samme, men i litt større biter. De skal ha det på dagligvare, og hvis ikke kjøpte vi vår på en innvandrerbutikk! Virkelig godt og spicy :-D
Camilla i New York

03.04.2016 kl.16:37

Denne må jeg prøve neste gang taco står på menyen! :-)
KRISTINEAM

03.04.2016 kl.17:13

Camilla i New York: Ja do it!! :-)
byAnne

03.04.2016 kl.18:51

Jeg elsker guacomole, og hjemmelaget er helt klart ti tusen ganger bedre enn på boks. Anbefaler også koriander. Best med friske(sånn plante man får kjøpt på butikken), men krydder funker også. Koriander-plantene dør ganske fort, men nå har jeg faktisk holdt liv i min en stund så det har holdt til flere runder med taco :P
KRISTINEAM

04.04.2016 kl.14:20

byAnne: Koriander er notert! Også ser det jo så bra ut på kjøkkenbenken også ;-)
Kathrine Louise

03.04.2016 kl.19:51

Dette så utrolig deilig ut! Jeg liker egentlig ikke guacamole selv, men da ei venninne lagde det for en stund siden likte jeg det veldig godt! så kanskje jeg burde teste ut denne? :D Så i hvert fall veldig godt ut! :D
KRISTINEAM

04.04.2016 kl.14:20

Kathrine Louise: Test den så absolutt ut! Med litt rømme i blir den ikke så innmari intens på smak , heller litt "mykere" :-) Den er SKIKKELIG god, haha!

03.04.2016 kl.20:45

Okei , tusen takk 😀 da tror jeg det blir taco imorgen, med mye guacamole :D ingen blåmandag da nei :))
KRISTINEAM

04.04.2016 kl.14:18

Anonym: Haha, nei, med taco KAN det ikke bli blåmandag ;-) Kos deg med verdens beste guacamole!
byAnne

04.04.2016 kl.15:43

Haha det er veldig sant :P Hvis man klarer å holde liv i den da :P Men de første dagene ser den hvertfall veldig fin ut på benken :P






hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©