1 plagg, 3 antrekk: denimskjorta

  • 05.04.2016, 19:00


Adlinks: Noisy May HER, Rut & Circle HER, NLY Trend HER og River Island HER

I denne ukens 1 plagg, 3 antrekk har jeg tatt for meg en tidløs klassiker og et klesplagg jeg er sikker på at de aller fleste eier: denimskjorta! Det finnes så innmari mange varianter. Lyse, mørke, utvaskede, løse, smale.. Listen er endeløs, men én ting er sikkert - det finnes en modell for alle. Personlig liker jeg dem litt oversized (som med alt annet..), men for at de likevel skal se pene ut med skjørt/shorts, er det aller best dersom de er rette i fasongen og har litt lengde. På denne måten er de dritkule hengende over bukser og funker i tillegg fjell oppi skjørt. Det finnes som sagt veldig mange typer å velge mellom, men jeg synes de mørke er finest (surprise). Det skal likevel nevnes at jeg falt pladask for lace up-varianten fra NLY Trend over her. Ser for meg at den hadde vært knallfin til brune bein, en frynsete veske, et skjørt og sandaler.

How to style it?

En denimskjorte er ikke forbeholdt hverdagsbruk, så her har jeg lagd et antrekk som passer like pent til fest som til en fin hverdag. Vi har vel alle stått i en situasjon hvor vi ikke ønsker å være overdressed, men likevel være pyntet? Kjør på med denimskjorta! Den har en sånn laidback coolness som spriter opp hele antrekket og gjør det litt mer casual. Jeg kombinerte den med et skinnskjørt, men andre skjørt funker like greit. Dersom denimskjorta di er tynn i stoffet er den mye enklere å bruke under stramme skjørt - hvis ikke ville jeg gått for et àla strutteskjørt. 


Det samme gjelder her.. Skal du være litt formell, uten å se ut som en 60-åring? Kjør på med denimskjorta! I tillegg synes jeg det er så lekent å kombinere ulike dresser. En gråmelert, ankelkort dressbukse med en standar, sort dressjakke ser mye yngre og kulere ut enn en helsort/helgrå dress. Og mens vi snakker om det; jeg anbefaler alle å kjøpe en dressbukse i denne fasongen. Jeg elsker min fra Karen by Simonsen (og det gjør kundene i butikken også!), for den er både pen og leken. Den bruker jeg til både hverdag og pent! Men ja, back to business. Denimskjorta er kulere enn en plain, hvit skjorte - MEN den fås jo i samme fasong, så jeg ville definitivt prøvd meg på denne looken dersom jeg skulle i et møte, i en formell setting o.l. Blir det too much så er det bare å droppe dressjakka - da har man et helt plain og pent hverdagsantrekk.
Coolness overload! Skinnbukse til denimskjorte er en klassiker i seg selv og jeg digger det. Faktisk var følgende et antrekk jeg så og si bodde i for et par års tid tilbake; denimskjorte, skinntights, en laang og grå cardigan, sneakers og skinnjakke. Cardiganen skapte et "lag" mellom skinnbuksa og skinnjakka, slik at det ikke ble FOR mye skinn. Nå nærmer vi oss vår og da er det mindre aktuelt med tykk ull, så en tynnere, fotsid cardigan eller en jakke i semsket skinn er noe jeg heller ville gått for. Kombiner med en caps for et ekstra lekent resultat :-) Jeg har lett etter en sort snapback med bøyd front i en evighet, men finner det jo fankern meg INGEN steder, haha! Gi gjerne beskjed dersom dere vet om ei sjappe som selger!

Done and done

Easy as that! Idet jeg startet på dette innlegget innså jeg at jeg faktisk har kastet denimskjorten min. Den kostet meg 39 kroner på salg på Cubus for mange herrens år siden og var helt perfekt i fasongen, men den var så slitt at jeg ikke lenger brukte den uansett. Så, i tre timer, mens jeg har skrevet dette innlegget, har jeg altså sippet over min egen skjorte, som by now er long gone. Det er ikke like gøy å kombinere kule antrekk med plagg man ikke eier selv, haha ;-) Vel vel, jeg kommer vel over den perfekte en gang!

Likte du noen av antrekkene?
Vanessa

05.04.2016 kl.19:00

Likte godt antrekkene :)
Henriette Celin

05.04.2016 kl.20:23

Så stilig! Likte best det første, både med skjørt og den superfine kåpen :-D

05.04.2016 kl.20:48

Brandy melville har sorte capser med bøyd brem!!
KRISTINEAM

08.04.2016 kl.16:01

Anonym: NOTERT :-D
Camilla i New York

05.04.2016 kl.21:16

Likte en og tre best! :-)
Christina Marie

06.04.2016 kl.00:29

Du er så ufattelig flink med klær!!! Herregud, jeg blir like imponert og inspirert hver gang et slikt innlegg blir postet :-) Er ikke særlig fan av denimskjorte, men fy søren så stilige antrekk du klarer å sette sammen likevel!
KRISTINEAM

08.04.2016 kl.16:01

Christina Marie: ÅÅh, du kan å varme hjertet mitt ;-) Tuusen takk!!

13.04.2016 kl.00:12

Fuskepels neste? :D


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©