En utmattende prosess

  • 20.04.2016, 12:28

Hei jenter! ♥ De siste dagene har jeg levd i en stor boble av stress, rett og slett. På mandag dro vi på visning i noe vi trodde kom til å kunne være en potensiell leilighet, men det viste seg at den var perfekt. En innglasset balkong med parkett, en stor og romslig stue, nyoppusset bad og kjøkken, et eget rom for kontor og plass til bebyggelse av walk-in-closet/et soverom nummer to. I går var det budrunde og gjett hvem som vant?! Jeg var så innmari glad når jeg fikk bekreftelsen på melding - helt til jeg fant ut at forkjøpsretten ennå ikke var avklart. Nå mottok jeg akkurat en telefon fra megleren som sa at forkjøpsretten ble benyttet og at leiligheten ikke var min likevel.

Jeg var så klar. Det er helt umulig å by på, ikke minst (foreløpig) eie en leilighet, uten å bli glad i den. Jeg lover; den var ferdig innredet i hodet mitt. Da gjør det ekstra vondt å miste den. Jeg hadde sånn håpt at vi endelig hadde alt på stell slik at jeg fikk ro nok i kroppen til å kunne konsentrere meg om eksamen. Isteden fikk jeg en skikkelig knekk og jeg tror den er umulig å beskrive for den som ikke har vært i samme situasjon selv - man blir rett og slett litt utmattet og mentalt uvel av hele greia.

Jeg er skikkelig lei meg for at jeg presterer så dårlig her inne om dagen. Men jeg håper og tror at dere forstår. Hadde egentlig ikke lyst til å oppdatere dere på denne måten heller - med enda mer syting og pisspreik - men så innså jeg at det er jo den type blogger jeg alltid har vært. Jeg har alltid skrevet om de ufattelig irriterende i-landsproblemene mine til dere. Og dere har forstått. Relatert dere til noe av det, I guess. Denne gangen er det den spennende, men totalt utmattende leilighetsjakten som tar all min tid og stjeler nattesøvnen min. Det er så moro å lete, finne noe jeg liker, dra på visninger - men skikkelig vondt når jeg ser at én etter én faller mellom fingrene mine og går til noen andre. Og spesielt denne - den som faktisk var min.

De resterende timene av dagene forsøker jeg å bruke på eksamen. Det stresser livskiten ut av meg at jeg ligger sånn bakpå denne gangen, for det er ikke meg. Sannheten er jo at jeg rett og slett ikke klarer å yte 100% på skolefronten når alle tanker om leilighet gnager hull i hjernebarken min samtidig. Selv om jeg er skikkelig nedfor at the moment (føler seriøst at jeg sitter i begravelsen til leiligheten min), må jeg bare filleriste meg sjæl og begynne på nytt.

Peace out I love you
Kristin/Sparing

20.04.2016 kl.12:38

Så kjipt! Skjønner godt at tankene sitter på leilighet og leilighetsjakt. Men heldigvis, når du kommer så nær drømmeleiligheten en gang, vil det snart skje igjen. Og sittende i den leiligheten som blir din på ordentlig, vil du aldri tenke annet enn at det var den det skulle bli. En leilighet som blir et hjem, slår en leilighet i tankene ned i støvlene. Selv om det kanskje ikke kjennes slik ut akkurat nå. Masse lykke til med eksamen! Når presset skrus opp vil prestasjonene krype frem, uansett hvor bakpå du føler deg. Du er rå, og det kommer også eksamensresultatene til å bli, tror jeg :)
Celine

20.04.2016 kl.13:07

Så utrolig kjipt :( Krysser fingrene for at det går bedre neste gang!
Martha

20.04.2016 kl.14:21

Jeg tenker alltid, alltid hva enn det måtte dreie seg om at; finnes det én, så finnes det flere. Så, det finnes flere leiligheter du ser på som kommer til å være perfekt, og du kommer til å ha en av dem i din hule hånd på ordentlig. Snart! Ikke sant? :-) Og når du har den, så vil det være helt greit at denne glapp. Det er jeg sikker på! Når en dør lukkes, åpnes en annen (haha, veldig bokstavlig talt i denne sammenhengen)! Det blir bra :-) Lykke til med eksamen og alt :-)
Maiken

20.04.2016 kl.14:28

Slapp av, Kristine! Du oppdaterer bra nok, hvertfall med tanke på alt som opptar tiden din for øyeblikket :-)

Kjærlighetssorgen går snart over, det finnes flere fisk i havet hehe! Neida, men det ordner seg nok.
Ingvild

20.04.2016 kl.16:11

Stå på!!
Silje

20.04.2016 kl.16:18

Så kjipt! Vurderer å kjøpe leilighet i Oslo selv, er også student og kjæresten skal leie av meg. Driver å drar på visninger, men synes det er veldig dyrt for veldig lite.. Hvor mye er egentlig maksbeløpet ditt? Er så usikker på hvor mye lån jeg klarer med.. Jobber jo selvfølgelig, men likevel..:)
KRISTINEAM

24.04.2016 kl.13:46

Silje: Hei! Lånet mitt er 3 000 000 m/ fellesgjeld og omkostninger. Anbefaler deg å dra i banken og snakke med en rådgiver - gjerne før du drar på visninger - for å få et cirka anslag. Da vil det være mye lettere å sette seg inn i boligmarkedet og de leilighetene du kikker på. Det er generelt dyrt å bo i Oslo, men personlig kikker jeg litt utenfor sentrum (men med ganske umiddelbar nærhet til T-bane), for da er ikke kvadratmeterprisen i nærheten av det de er i sentrum.

Lykke til!
Camilla i New York

20.04.2016 kl.16:19

Huff, så kjedelig! :-(
byAnne

20.04.2016 kl.17:46

Huff, dette var utrolig kjipt da :( Får håpe at det kommer en ny drømmeleilighet snart :) Ha en kjempefin onsdag videre! <3
Tina

20.04.2016 kl.18:59

Huff, så utrolig kjedelig :( håper du finner en leilighet, som er minst like fin om ikke så alt for lenge! <3

20.04.2016 kl.19:04

Leilighetsjakt stjeler ALL tid. Får helt vondt av å lese dette, da det ikke er så lenge siden jeg selv var på jakt. Men at du faktisk vant budrunden da?!????! Så fælt!! Må bare si at den perfekte leiligheten VIL komme, selv om du nå tror at ingen leilighet vil bli like perfekt som den du mista. Og så må du vite at vi forstår hvorfor bloggingen ikke er 100 %. Du trenger ikke å være 100 % heller, og husk: Skole er viktigst! Klem <3
Camilla

20.04.2016 kl.21:12

Åååå! Ble glad på dine veier da jeg leste de første setningene, men tenkte at det nesten var for godt til å være sant, og det var det jo dessverre:( Men dere finner nok en annen leilighet som er enda bedre etterhvert!:)
lisebjork

21.04.2016 kl.01:40

Åh, så utrolig leit! Som flere over sier, det kommer flere leiligheter som du kommer til å se på som den perfekte! Jeg var helt knust i vinter da jeg ikke vant budrunden på leilighet jeg så på som perfekt. Takk og lov at jeg ikke vant den, for litt etter vant jeg budrunden på en som var enda mer perfekt! Lykke til videre, og du oppdaterer absolutt bra nok!
K

21.04.2016 kl.15:01

Hei! Jeg har et lite ønske ang. innlegg! Kunne du laget et lite innlegg om russetiden din?:D Det hadde vært såå gøy å lese!! Klem
Marie

21.04.2016 kl.16:17

Ikke få dårlig samvittighet over bloggingen, vi skjønner deg så alt for godt. Ta en velfortjent, kort pause! Bloggen din vil være like ettertraktet om tre-fire dager, så ikke stress med det. Prøv å ha fokus på eksamen, så kommer det nok enda en drømmebolig snart skal du se:) Stor klem, ønsker deg det beste!
Stine

21.04.2016 kl.17:07

Hei, hvordan har du klart å spare opp til å kjøpe egen leilighet? Har du spart lenge og eventuellt hvor mye sånn ca har du spart? :)

Lykke til videre! Den perfekte leiligheten er nok rett rundt hjørnet :D
KRISTINEAM

24.04.2016 kl.13:51

Stine: Hei! Når du kjøper leilighet må du ha minst 15% i egenkapital (dette varierer litt fra bank til bank, men hovedsakelig og aller oftest 15%). Jeg hadde ikke riktig så mye selv, så familien min stiller som medlånetaker. Da trengte jeg ikke den fulle egenkapitalen. Jeg anbefaler deg å dra i banken og snakke med en rådgiver, for det er innmari vanskelig å sette seg inn i alt på egenhånd. Lykke til :-D

24.04.2016 kl.12:19

Jeg har akkurat vært i denne prosessen selv, og forstår dette så godt! Man føler seg helt oppslukt og blir faktisk helt dårlig. Jeg vant også en budrunde, men så kom noen andre og bydde samme sum som meg, så da fikk de den?? Jeg trodde ikke det var lov og ble så lei meg og helt nedbrutt. Holdt på i over tre måneder, og den dagen jeg kjøpte ble jeg så dårlig. Jeg fikk tidenes hodepine og kastet opp i to timer. Føltes ut som alt stresset bare ramlet ut av kroppen. Virkelig en fryktelig slitsom tid! Nå er jeg i hus, og har fått tidenes mest perfekte leilighet - og det kommer du til å få også! Har ikke telling på hvor mange av de jeg var på visning på som var min drømmeleilighet og som jeg begynte å forestille meg hele livet mitt i, haha. Dagen kommer for deg/dere også! Bare vær tålmodige :-)
m

24.04.2016 kl.13:48

Jeg må bare si en ting: uansett hva som skjer, så er helsa viktigst. Det er ikke meningen at vi skal sette oss ut for så mye at vi ikke klarer å slappe av når dagen er over. Bare tenk litt over det, jeg trenger selv å lære det. Stress kan ødelegge så ufattelig mye.
Julie

24.04.2016 kl.16:47

Hei Kristine!

Jeg er litt usikker på om du har skrevet et innlegg om dette tidligere, men jeg spør her i kommentarfeltet alikavel! Det falt meg naturlig å stille akkurat deg spørsmålet, fordi du er så flink å reflektere og skrive om meningene dine!

Hvordan er det egentlig å bo/studere/leve i Oslo? Blir det for stort, eller er mulighetene man får i en storby bare helt fantastiske? Jeg skal starte på jusstudiet til høsten, og må snart velge om det blir Oslo eller Bergen øverst på lista. Det skremmer meg litt at Oslo er så mye større enn Bergen, men samtidig drar ALLE andre fra nordvestlandet (føler jeg) til Bergen. Er usikker på hvilken by jeg bør velge..
Frida

26.04.2016 kl.14:45

Hei, det samme skjedde med meg sist uke... Jeg vant endelig en budrunde og var så lettet etter flere måneder med visninger og x-antall budrunder. Så ble den selvfølgelig tatt på forkjøpsrett.... Markedet i Oslo er helt sinnsykt for tiden og jeg håper så inderlig å få meg leilighet snart! Vi kjenner nok på samme frustrasjon, desverre. Håper det løser seg for deg også snart! :-D

Ha en fortsatt fin mandag og vær tålmodig, for din tur kommer nok snart!
Silje

01.05.2016 kl.17:17

Hei igjen! Ja, jeg har vært hos rådgiver og alt med lån er i boks! Men jeg fikk inntrykk av at et lån på noe mye over 2mill er utelukket, og det finnes jo ikke OK leiligheter til den prisen. Hvordan fikk du så mye? Og hvor mye må du betale i mnd da, hvordan finansierer du det? Jeg jobber jo også, men man tjener jo ikke såå godt på en deltidsjobb😳


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©