Jeg vil ikke være en av dem

  • 26.04.2016, 15:35

Hei dere! Tusen takk for tålmodigheten deres. Og for at så mange av dere har tatt dere tid til å legge igjen en hyggelig kommentar. Jeg har lest alle sammen, men dessverre ikke hatt tid til å besvare noen riktig enda. Likevel, vit at jeg setter pris på det! Jeg tok, som alle rådet meg til, en liten pause fra boligkaoset og har de siste dagene tatt et skikkelig skippertak for å komme i mål med en grei eksamen. I går leverte jeg! Det føles innmari deilig.

På lørdag hadde jeg besøk av Hilde. Vi spiste wok og drakk rødvin. Som vi gjør best. Og innimellom alle samtaleemnene kom vi innpå dette med blogging. Hun fortalte at hun ikke lenger leste blogger, fordi alle var helt like. Det var nakne ben og en kaffekopp avbildet på hvitt sengetøy. Vi snakket om at det ikke går an å relatere seg til noe av det, fordi vi hverken har utført plastiske operasjoner eller råd til en Porsche. Det var jo egentlig en veldig simpel samtale. En sånn samtale som venninner flest har. Om det uoppnåelige, det liksom perfekte, "inspirasjonen" vi alle søker.

Jeg har tenkt mye på det i ettertid. Jeg vil ikke være en av dem. Nå tjener ikke jeg såpass med penger at jeg kunne reist verden over og ikke har jeg operert halve trynet mitt heller, men jeg er med på det. Dere. Den lille, men fantastiske leserskaren min - jeg er med på å påvirke dere, uvitende eller ei. Med bilder av danderte fruktfat og oppstilte antrekksbilder. Jeg trøkker i dere selfies og motetips og wanties og mat. Og dere sluker det. Selvfølgelig. Jeg gjør det jo sjæl. Henter inspirasjon fra andre bloggere som har kledd seg opp like lite variert, men kult som den forrige. Deler mine må-ha-plagg i klesskapet, mens halve Norges befolkning allerede sprader rundt i det samme. Sorte slengbukser, vide kåper, herreinspirerte boots.

Jeg vet ikke. Jeg har bare tenkt på det de siste dagene. Den helt simple samtalen med min aller beste venninne, den gjorde inntrykk. Jeg er ikke sånn. Jeg har aldri vært fan av pointy nails og smoothie med pappsugerør. Jeg spiser spaghetti med ketsjup til alle døgnets tider, bor på 34 kvadratmeter og får ofte mentale sammenbrudd fordi jeg føler at jeg ikke strekker til. Når tok jeg meg friheten til å dele noe annet med dere og lure meg selv til å tro at det var greit? Jeg har vokst så innmari mye de siste årene og dette er ikke lenger meg. 16 år gamle Kristine videoblogget med den største entusiasme, delte sminketips i hytt og pine og danderte hjerteformede agurkskiver på leverposteien. Vel. Jeg er 20 år nå. Og har vel vokst litt, I guess.

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette. Men dere kan jo tenke litt på det. Hvordan samfunnet har blitt i dag. Hvordan vi alle tar del i det og hvordan alle har skyld i at utviklingen fortsetter i samme bane, selv om vi alle hater det. Vi leser det. Vi sluker det. Klager på dagens samfunn. Og vi fortsetter.

Nå skal jeg komme meg på jobb! Tjene noen kroner til livets opphold. Og med dem skal jeg hverken kjøpe en bil i millionklassen eller marmorbord til spisestua. Jeg skal bruke dem på SSS. Snus, spaghetti og sparekonto. Peace out!
Tina

26.04.2016 kl.16:08

Bra skrevet!! elsket slutten:) og om det har noe å si, så liker jeg din blogg bedre enn topplisteskaren bestående av restylane, det "perfekte liv" og "forbilder" man ikke kan måle seg med sånn sett.
Inger Marie Hammer

26.04.2016 kl.16:19

Jeg er jo egentlig så enig, samtidig som jeg også er en av dem som blogger om alt det andre også gjør. Hvorfor tenker jeg ofte - jeg vil jo ikke være som alle andre..

Også jeg liker bloggen din mye bedre enn de andre på topplista(selv om jeg også leser bloggene deres..), du virker mye mer ekte!

Klem <3
Stine

26.04.2016 kl.16:20

Jeg liker bloggen din veldig godt!

Hvis jeg skulle sammenlignet den med f. eks Fotballfrue og Eirin Kristiansen, er det ikke tvil om hvem jeg liker best - nemlig deg :-) Det sier ganske mye da Caroline var en stor favoritt hos meg i veldig mange år!
Martha

26.04.2016 kl.17:59

Synes bloggen din skiller seg ut, jeg. Jaaa, du har noen typ spalter som er i akkurat samme gate som hos mange andre bloggere, men det er jo bare en liten del av greia di, slik jeg ser det. Ofte når jeg går inn på noen andres blogg, føler jeg for å klikke meg rett ut igjen, fordi det som møter meg blir så innmarri hvitt og rent og blankpusset. I overkant liksom. Bilder som kunne vært tatt av fotograf, med notatbøker og blomster og rene linjer. Assa... nei. Men slik er det ikke her hos deg :-) I alle fall ikke i overdreven grad, og det er supert! Synes det er jordnært og ekte her inne, liker å lese og følge med, så ikke tenk på at du høvler oss ned med dritt som ødelegger samfunnet. Det er det, som du sier, mange andre som gjør, men ikke du :-)
Lilly

26.04.2016 kl.18:08

Vær så snill: IKKE slutt igjen!!!!!!

Blogg om akkurat det du vil blogge om!
Celine

27.04.2016 kl.09:35

Så bra skrevet og jeg opplever deg IKKE som en av dem, helt ærlig og det har jeg aldri gjort heller. Det er bare et eller annet med deg som gjør at du skiller deg ut, og jeg føler at du er så ekte, du vil ikke legge skjul på ting, du er deg selv og deler bilder andre (topp)bloggere aldri ville delt fordi de kanskje ikke er "fine nok". Du virker SÅ jordnær! Og som du skriver selv, fokuserer du hovedsakelig på tekst og ikke bilder, go for it! Du har et liv jeg mye mer kunne relatert til enn andre (topp)bloggere og det er faktisk ganske deilig. Stå på med det du allerede driver med! :)
Kathrine Louise

27.04.2016 kl.18:40

For et godt innlegg Kristine! :) Liker bloggen din veldig godt, og er absolutt enig i at mange av bloggene bare blir likere og likere! Men merker det bare med min egen at man blir fort påvirket! Så ja, men vil nå si at du skiller deg ut fra mengden :)
Camilla

27.04.2016 kl.18:58

Jeg skjønner aboslutt hva du mener, men jeg leser din blogg fordi du skiller deg ut i mengden:) Man blir lei av at det er det samme som går igjen over alt av bilder, pose, styling og mat/sminke/trening. Men jeg er jo med på det jeg også, selvom jeg ikke blogger. Hvis jeg skal poste et bilde på insta så stiller jeg jo ting fint opp, eller sminker meg selv for å se fin ut. Det er en ond sirkel, som alle påpeker, men likevel følger slavisk...Vet ikke helt hvordan vi skal klare å komme ut av den egentlig:/
byAnne

30.04.2016 kl.23:54

Håper ikke du har tenkt til å slutte igjen :( Elsker bloggen din! <3
Christina Marie

05.05.2016 kl.18:41

Håper alt er bra med deg <3 Ta den tiden du trenger, kan være godt med en pause oppi alt sammen! Håper virkelig ikke du slutter helt, for som du vet er du min favoritt, hihi.
Hanna

13.05.2016 kl.21:58

Kjære Kristine, blir nesten litt bekymret når det er så lenge siden vi har hørt fra deg, så håper alt er bra med deg! Skjønner det må ha vært slitsomt for deg i det siste, og vil ønske deg lykke til med eksamener og eventuelt boligkjøp <3 You rock!! Klem


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©