En ordentlig avskjed

  • 16.05.2016, 03:00

Jeg har tenkt hardt og lenge på hvordan jeg kan formulere meg på best mulig måte når jeg sier dette; jeg legger opp, for godt. Og det var ikke før nå, klokka tre på natta, når jeg egentlig hadde slukket lyset og gått til sengs, at jeg følte meg klar for å innrømme det ovenfor dere.

Det føles sprøtt å skrive dette i dag, for jeg skulle egentlig sagt det i 2014, da jeg først la bloggen på hylla. Jeg sa aldri takk og farvel til dere, og det har jeg alltid angret bittert på. Vanskelig for de fleste utenforstående å forstå, I guess - men dere, dere som har lest denne bloggen i alle disse år, dere forstår at en ordentlig avskjed og en skikkelig forklaring er på sin plass. Det er helt virkelighetsfjernt at jeg opp gjennom årene har blitt kalt et forbilde og en rollemodell. At dere har sendt meg håndlagde gaver og tegninger i posten. At dere har lagd fanvideoer av Kristineam på YouTube. At dere, mennesker jeg ikke egentlig kjenner, har hjulpet og rådet meg gjennom mer enn jeg noensinne vil kunne forstå. Og det er vel noe av grunnen til at jeg har valgt å legge opp.

Jeg er ikke den samme jenta lenger. Faktisk er jeg syv år eldre, enn da jeg opprettet denne bloggen. Den har gitt meg muligheter jenter flest bare kan drømme om, og det er jeg evig takknemlig for. Men med tid kommer kunnskap, klokhet eller bare et ønske om forandringer, jeg vet ikke, men jeg har i hvert fall kommet dit. Til en plass hvor jeg ikke lenger vil at dere skal stole blindt på det jeg og andre forteller dere. Til en plass hvor jeg ikke lenger synes det er givende å hverken skrive eller lese om fargerike smoothies og sponsede events. Det finnes så mye mer. Jeg leser mange blogger selv og det er ikke før de siste månedene at jeg har innsett at alt jeg leser er hjernedød underholdning. Jeg har ikke noe imot bloggerne som blogger sånn - jeg var jo sånn sjæl. Til nå. Nå vil jeg ikke ta del i det lenger.

En god venninne spurte: "Men kan du ikke bare blogge om det DU vil da, Kristine?". Jeg har tenkt tanken, men nei. Denne bloggen, Kristineam, er mote, polerte selfies og hverdagsvås. Jeg skal ikke prøve å gjøre den til noe annet enn det den er. Men jeg studerer journalistikk og én dag, når en tekst jeg har skrevet blir publisert i et medie, er den skrevet av Kristine Amalie Angvik. Det finnes ingen oppstilte antrekksbilder og danderte fruktfat den kan forbindes med. Det er bare en tekst og en byline. Og det er det jeg vil. Jeg vil ikke være Kristineam lenger, for tro det eller ei, det er dette navnet og denne bloggen jeg blir forbundet med - syv år etter den ble opprettet. Jeg trodde at bloggen kunne hjelpe meg mot en fremtidig karriere, som en slags CV, men jeg har innsett at jeg ikke vil ha en CV som utelukkende består av tull og vås. Joda, den viser mange av mine ferdigheter, men i langt større grad viser den bare én av tusen rosabloggere hvis talenter er å prakke på andre jenter et liv som ikke egentlig eksisterer. Jeg har en liten utfordring til dere og meg selv: Å lese mindre rosablogg. Mindre Isabel Raad. Mindre topp 20 på Blogg.no. Det er ikke fordi alt som skrives er hjernedødt, men fordi det finnes så mye mer. Det finnes mennesker der ute med fantastiske stemmer som ikke blir hørt fordi de overdøves av retusjerte ansikter og plastiske operasjoner. Det finnes dyktige skribenter som skriver viktige tekster om oss, samfunnet vårt, verdenen vår. Men vi ser dem ikke, fordi vi er for opptatt med å scrolle oss gjennom en feed utelukkende bestående av marmorbord, vitaminshots og falske øyevipper.

Trender, mote, klær, bilder og mat - det er, i liket med deres interesser, også mine. Jeg leser om det fordi jeg, til en viss grad, synes det er inspirerende. Men så kommer det til et punkt hvor det blir dominerende og avgjørende for hvordan jeg lever mitt eget liv, og da tenker jeg at det er på tide å lese litt mindre. Tror ikke dere? Alt dette kroppshysteriet, normaliseringen av plastiske operasjoner, bytting av extensions og øyevipper hver tredje uke - vi har bare lest litt for mye av det. Vi trenger en liten pause fra alt som er overfladisk og oppdiktet. Det gjør i hvert fall jeg. Jeg kommer aldri til å slutte å lese rosablogger, men jeg skal forsøke å lese mindre av dem. Jeg har ikke godt av det. Det har ingen. Og det er derfor jeg legger opp. Jeg vil ikke være med på det lenger.Tusen takk for at dere har lest bloggen min. Ikke bare nå - men tidligere. Jeg er glad for det, for innimellom alt vrøvlet jeg har kommet med, har jeg skrevet om og delt viktige budskap som jeg er sikker på at har hjulpet noen. For eksempel kan jeg stolt vise til to tekster jeg har lyst at dere skal lese enda en gang: "Du er ikke alene" og "Isabel, du var ikke ærlig. Du var PR-kåt". Det er veldig vemodig å gi slipp, for det er dette jeg kan. Men det er vel bare en trygghetsfølelse jeg må gi slipp på, I guess. Jeg vil ikke fortsette med noe bare fordi jeg kan, når det strider mot det jeg tror på. Alle disse bloggene, med det samme bisarre innholdet, det er ikke noe jeg liker lenger. I hvert fall ikke i så stor grad at jeg vil være en av dem selv. Jeg tror at dere har godt av å lese mindre av det. Og dermed mindre av Kristineam.

Så tusen takk for alt ♥ Jeg skal fortsette på boligjakten som rævkjører meg gang på gang, fullføre siste eksamen før ferie og jobbe som en helt for å tjene til livets opphold i sommerfeiren. Men først skal jeg feire 17. mai i Oslo med mennesker jeg er glad i, UTEN å blogge om jordbærdanderte champagneglass. Peace out, lovebirds!
Ingrid

16.05.2016 kl.08:59

Ånei så trist at du slutter! Men det er bra at du er modig nok til å gjøre det du selv synes er riktig og at du tør å ha egne meninger. Synes det er bra at noen bloggere kommer med slike mer "voksne" innlegg sånn som dette og mange av de andre innleggene dine den siste tiden. Det får meg til å tenke større og bedre. Takk for mange år med gode blogginnlegg og masse inspirasjon Kristineam(alie angvik), og lykke til videre <3
Ingvild

16.05.2016 kl.09:29

Kommer til å savne deg!

16.05.2016 kl.10:02

<3 Kommer til å savne deg!
Kristin/Sparing

16.05.2016 kl.10:13

For å gjenta meg selv: Du kommer til å bli en fantastisk journalist. Nå er vel jeg en av dem som har kost meg absolutt mest med de "ikke-rosa" innleggene dine, og jeg gleder meg til å lese mer fra din penn fra rollen som ansatt eller frilans journalist. Det står stor respekt i å gi slipp på noe der man har både stor leserskare og full kontroll. Det vitner om en jente med bein i nesa som står opp for sine prinsipper. Selv om jeg kommer til å savne den flotte bloggen din, er jeg på mange måter glad for at du tar denne avgjørelsen. Det viser, for min del, at jeg fikk helt rett i mine antakelser at dette var en av de beste "rosa" bloggene, fordi den slett ikke var rosa. Batman forever, ses plutselig :) OG; lykke til med drømmeleiligheten, den er rett rundt hjørnet!
Alise

16.05.2016 kl.10:29

Nei, sååå trist! Men samtidig, så forstår jeg også. Håper du fortsetter på instagram, for vi vil jo vite hvordan det får og hvordan du har det (og se den nye leiligheten!!)! Klem til deg!
Carina

16.05.2016 kl.10:59

Kommer til å savne deg! Du har en av få blogger som faktisk er verdt å lese, så det blir litt trist, men det er beundringsverdig at du tar det steget og står for dine egne verdier.
Marianne

16.05.2016 kl.11:14

Kommer til å savne deg! Har fulgt deg i alle år. Men lykke til videre <3
Thea

16.05.2016 kl.11:39

Kommer til å savne deg... <3

16.05.2016 kl.12:40

Masse lykke til videre, jeg vet framtiden din blir bra! Takk for masse bra lesing, både i siste tid og for flere år siden! You go girl
Christina Marie

16.05.2016 kl.12:46

Nå ble jeg faktisk skikkelig trist! Føler du har vært en slags "venninne" som det har vært skikkelig koselig å følge, og spesielt koselig har det vært å ha små "samtaler" i kommentarfeltet. Men jeg forstår deg godt, og jeg er glad du tok farvel i stedet for å bare forsvinne slik som sist <3 Jeg ønsker deg alt godt videre, og så håper jeg at jeg av og til ser livstegn fra deg på feks instagram <3
KRISTINEAM

20.05.2016 kl.21:27

Christina Marie: Du har vært så innmari god i ALLE år Christina!! Tusen takk for alle kommentarer og gode ord - vit at jeg setter enormt pris på det :-) Masse lykke til videre!!
Martha

16.05.2016 kl.12:53

Dette var kjipt! Men jeg forstår deg, og er veldig enig. 1. januar 2015 logget jeg ut av alle rosablogger. Og jeg holdt meg unna i et halv år, til jeg begynte å kjede meg for mye igjen. Så var jeg tilbake på karusellen av unyttig underholdning. Du skilte deg ut da, jeg likte ektheten din. Men forstår at du ikke kan gå mot deg selv og gjøre dette for andres skyld. Lykke til med alt videre, både bolig, studier og karriere. Du kommer til å gjøre det bra! (no pressure altså hehe) Takk for et godt produkt! Klem
Martha

16.05.2016 kl.12:57

Dette var kjipt! Men jeg forstår deg, og er veldig enig. 1. januar 2015 logget jeg ut av alle rosablogger. Og jeg holdt meg unna i et halv år, til jeg begynte å kjede meg for mye igjen. Så var jeg tilbake på karusellen av unyttig underholdning. Du skilte deg ut da, jeg likte ektheten din. Men forstår at du ikke kan gå mot deg selv og gjøre dette for andres skyld. Lykke til med alt videre, både bolig, studier og karriere. Du kommer til å gjøre det bra! (no pressure altså hehe) Takk for et godt produkt! Klem
Julie

16.05.2016 kl.13:02

Vil faktisk bare gråte nå... Hadde ikke fått med meg at du hadde begynt å blogge igjen, så finner jeg bloggen din nå...

Har heldigvis mange blogginnlegg å lese!

Følg drømmene dine <3
KRISTINEAM

19.05.2016 kl.17:53

Julie: Åh, så kjipt å høre Julie! Men du - nå har du en del måneder å lese alt jeg har blogget om ;-) Hihi! Klem til deg <3
Sara H

16.05.2016 kl.13:20

Kjære Kristine<3

Det står respekt både av valget du gjør om å legge opp men også for det arbeidet du har lagt ned i ordene som har blitt formidlet på denne bloggen opp gjennom årene.

Håper du finner drømmeleiligheten, kommer deg gjennom eksamenstiden, får en fin sommer med både jobbing og helst litt fri også!

DU Kristine er et forbilde fordi du velger å si det usagte om dagens rosabloggere og fordi du denne gangen ikke forlater oss(de trofaste leserne dine som flere ganger har lurt på når du kommer tilbake etter pausene du har tatt deg helt siden starten av bloggen da du gikk på ungdomsskolen).

Kjære Kristine, jeg ønsker deg alt godt i fremtiden og takker deg for avskjeden.

Du vil bli savnet i den norske bloggsværen<3
KRISTINEAM

19.05.2016 kl.17:48

Sara H: Tusen hjertelig Sara! Settes stor pris på <3 Ønsker deg alt godt tilbake - tusen takk for noen herlige år!!
Camilla

16.05.2016 kl.14:37

Syns det er dumt at du slutter, men det står respekt av at du gjør det fordi du ikke vil være med på den rosa karusellen lenger. Husker jeg turte å gå med høye hæler offentlig pga du gjorde det, og fikk masse inspirasjon fra deg. Du og bloggen vil bli savnet! Får stikke innom Companys hvis jeg er i Oslo en dag, og håper du er på jobb da:D

Har selv hatt en liten pause fra blogger, og klikket meg inn for et par dager siden, men da jeg leste satt jeg og tenkte "Hva er vitsen?" Jeg husker sjelden det jeg har lest, og det gir meg ikke annet enn følelsen av at jeg også burde se sånn ut, spise sånn eller kle meg sånn. Så å trappe ned blogglesing tror jeg er veldig smart.

Lykke til videre med alt du foretar deg! Blir gøy å se hvor du ender opp, for du har potensiale til hva som helst:)
KRISTINEAM

19.05.2016 kl.17:48

Camilla: Åh, for en fin kommentar! Den satte jeg ordentlig pris på, så tusen takk <3 Stikk gjerne innom Companys hvis du er i Oslo!
Anna

16.05.2016 kl.15:23

Det var trist å høre, men du må gjøre det som er riktig for deg! Takk for mange fine år og masse god lesning<3
KRISTINEAM

19.05.2016 kl.17:47

Anna: Tusen takk selv, for at du har tatt turen innom her i så mange år! :-) <3
Charlotte

16.05.2016 kl.17:03

<3<3<3
Stina

17.05.2016 kl.22:58

Stå på Kristine! Du er flink, jeg gleder meg til den dagen jeg ser navnet ditt på papiret;)

18.05.2016 kl.20:01

So trist ❤️❤️
Camilla i New York

20.05.2016 kl.05:24

Synes det er utrolig trist at du slutter. Jeg har fulgt bloggen din i mange år og ble utrolig glad for at du startet igjen, men på den andre siden skjønner jeg deg utrolig godt. Jeg blogger jo selv, men i utgangspunktet bare fordi jeg har bodd i New York de siste månedene. Selv liker jeg å lese litt andre blogger som Annikken Jørgensen fordi hun gir så mye mer av seg selv. Jeg er ikke en kjent blogger og det er jeg glad for, for jeg nyter det å ha en mindre synlig blogg! På samme tid vil jeg ikke være som alle andre. Jeg håper etter hvert at jeg tørr å gi litt mer av meg selv og da mener jeg på den siden som ikke er polert med fine bilder og et perfekt liv! Masse lykke til videre i livet Kristine, jeg vet du kommer til å gjøre det bra! Stå på :-)
Elise

21.05.2016 kl.17:29

Digge dæ og alt du står for. Takk for alle dem inspirerende innleggan du har skreve gjennom tida. Du e et forbilde, uten tvil, om ikke mer etter det her!
Malin

23.05.2016 kl.08:38

Åj, dette var faktisk litt overraskende. Veldig kjedelig at du skal forlate bloggverden, da jeg har fulgt med deg hele tiden. Har alltid likt deg godt og syntes du ikke har vært lik de andre rosabloggerne. Husker for flere år siden da jeg selv blogget. Da kommenterte du plutselig bloggen min, og jeg ble hoppende glad. Forstår avgjørelsen din, men har fortsatt et håp om at du kommer tilbake en gang. Tusen takk for nå:-)
Lisa

27.05.2016 kl.01:34

❤️❤️❤️ Jeg heier på deg! Lykke til videre, forbli den fine jenta du er! Stor klem:)


hits
Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©