1 plagg, 3 antrekk: denimskjorta

  • 05.04.2016, 19:00


Adlinks: Noisy May HER, Rut & Circle HER, NLY Trend HER og River Island HER

I denne ukens 1 plagg, 3 antrekk har jeg tatt for meg en tidløs klassiker og et klesplagg jeg er sikker på at de aller fleste eier: denimskjorta! Det finnes så innmari mange varianter. Lyse, mørke, utvaskede, løse, smale.. Listen er endeløs, men én ting er sikkert - det finnes en modell for alle. Personlig liker jeg dem litt oversized (som med alt annet..), men for at de likevel skal se pene ut med skjørt/shorts, er det aller best dersom de er rette i fasongen og har litt lengde. På denne måten er de dritkule hengende over bukser og funker i tillegg fjell oppi skjørt. Det finnes som sagt veldig mange typer å velge mellom, men jeg synes de mørke er finest (surprise). Det skal likevel nevnes at jeg falt pladask for lace up-varianten fra NLY Trend over her. Ser for meg at den hadde vært knallfin til brune bein, en frynsete veske, et skjørt og sandaler.

How to style it?

En denimskjorte er ikke forbeholdt hverdagsbruk, så her har jeg lagd et antrekk som passer like pent til fest som til en fin hverdag. Vi har vel alle stått i en situasjon hvor vi ikke ønsker å være overdressed, men likevel være pyntet? Kjør på med denimskjorta! Den har en sånn laidback coolness som spriter opp hele antrekket og gjør det litt mer casual. Jeg kombinerte den med et skinnskjørt, men andre skjørt funker like greit. Dersom denimskjorta di er tynn i stoffet er den mye enklere å bruke under stramme skjørt - hvis ikke ville jeg gått for et àla strutteskjørt. 


Det samme gjelder her.. Skal du være litt formell, uten å se ut som en 60-åring? Kjør på med denimskjorta! I tillegg synes jeg det er så lekent å kombinere ulike dresser. En gråmelert, ankelkort dressbukse med en standar, sort dressjakke ser mye yngre og kulere ut enn en helsort/helgrå dress. Og mens vi snakker om det; jeg anbefaler alle å kjøpe en dressbukse i denne fasongen. Jeg elsker min fra Karen by Simonsen (og det gjør kundene i butikken også!), for den er både pen og leken. Den bruker jeg til både hverdag og pent! Men ja, back to business. Denimskjorta er kulere enn en plain, hvit skjorte - MEN den fås jo i samme fasong, så jeg ville definitivt prøvd meg på denne looken dersom jeg skulle i et møte, i en formell setting o.l. Blir det too much så er det bare å droppe dressjakka - da har man et helt plain og pent hverdagsantrekk.
Coolness overload! Skinnbukse til denimskjorte er en klassiker i seg selv og jeg digger det. Faktisk var følgende et antrekk jeg så og si bodde i for et par års tid tilbake; denimskjorte, skinntights, en laang og grå cardigan, sneakers og skinnjakke. Cardiganen skapte et "lag" mellom skinnbuksa og skinnjakka, slik at det ikke ble FOR mye skinn. Nå nærmer vi oss vår og da er det mindre aktuelt med tykk ull, så en tynnere, fotsid cardigan eller en jakke i semsket skinn er noe jeg heller ville gått for. Kombiner med en caps for et ekstra lekent resultat :-) Jeg har lett etter en sort snapback med bøyd front i en evighet, men finner det jo fankern meg INGEN steder, haha! Gi gjerne beskjed dersom dere vet om ei sjappe som selger!

Done and done

Easy as that! Idet jeg startet på dette innlegget innså jeg at jeg faktisk har kastet denimskjorten min. Den kostet meg 39 kroner på salg på Cubus for mange herrens år siden og var helt perfekt i fasongen, men den var så slitt at jeg ikke lenger brukte den uansett. Så, i tre timer, mens jeg har skrevet dette innlegget, har jeg altså sippet over min egen skjorte, som by now er long gone. Det er ikke like gøy å kombinere kule antrekk med plagg man ikke eier selv, haha ;-) Vel vel, jeg kommer vel over den perfekte en gang!

Likte du noen av antrekkene?

1 plagg, 3 antrekk: pencil skirt

  • 16.03.2016, 20:20


Adlinks: Rib Pencil Skirt, Pencil Midi Skirt, Dove Skirt, Knitted Skirt.

Christina Marie ønsket å se blyantskjørtet i denne ukens "1 plagg, 3 antrekk", så det er nettopp det jeg har tatt for meg i dag! Personlig trives jeg aller best i blyantskjørt - miniskjørt har jeg for lengst tatt farvel med, men det handler vel mye om at jeg har blitt eldre, i tillegg til personlig smak og trendbildet. Uansett! Man assosierer ofte blyantskjørtet med kontorjobber og formelle anledninger, men det er virkelig så innmari mye mer det kan brukes til. Kort fortalt: Rock det opp! Det litt stive og kjedelige forsvinner så fort du tilføyer andre og litt mer rocka elementer til antrekket. En bomberjakke, et par sneakers, en frynsete veske eller en oversized collegegenser er virkelig alt som skal til.

I og med at blyantskjørtet ofte forbindes med nettopp stivt og formelt, har jeg i dette innlegget hatt størst fokus på det motsatte. Det vil jo selvsagt ikke si at det stive og formelle er feil - blyantskjørtet er jo faktisk superklassisk og opprinnelig ment å bruke til nettopp disse formål. For eksempel er det inmmari pent å bytte ut dressbuksa med blyantskjørtet, dersom man først har en jobb hvor drakt/dress er påkrevd. 

How to style it?
 I dag skinte sola som aldri før og jeg ble nesten litt våryr! Det var med stor glede jeg satte sammen antrekk som egner seg til litt mildere dager :-) Jeg elsker t-skjortene fra Calvin Klein og har ønsket meg en i en hel evighet, for de er akkurat passe sporty og klassiske og egner seg like godt under dressjakke som til en bomber. En så bruksvennlig t-skjorte ville jeg selvsagt sette ihop med blyantskjørtet! For å gjøre antrekket ekstra sporty har jeg lagt ved både sneakers, en bomberjakke og en frynsete veske. Hello spring!
My kind of outfit! Her valgte jeg å kombinere det klassiske blyantskjørtet med en oversized kåpe, hvite sneakers, caps, kule sunnies og en stripete, kroppsnær genser. Sistnevnte likte jeg så innmari godt, for maritimt ser aldri ut til å gå av moten og i tillegg får man nakne skuldre i denne varianten. Deilig med små twister som skiller den ut fra alle andre stripete plagg! Og så kom jeg over Hermes Clic Clac i rød og måtte bare ta det med i kollasjen. Det var så fint! Jeg har virkelig aldri fått en gave jeg er mer fornøyd med og og redd for enn nettopp det, for jeg er ikke så fan av masse dill og da er dette helt perfekt.
Blyantskjørtet kan selvsagt brukes til fest eller andre sammenkomster hvor man bør/vil "dress to impress"! Jeg valgte en topp med snøring og en stripete og oversized blazer for å tone ned det formelle uttrykket blyantskjørtet ofte gir. I tillegg fant jeg de råeste stiletthælene jeg noensinne har sett, men å kombinere med vanlige pumps eller sandaler funker selvsagt fjell. Jeg ble faktisk så forelsket i dem at jeg desperat forsøkte å lete etter merke og pris, men jeg fant ingenting. Bah! De koster sikkert flesk uansett, kjenner jeg Polyvore rett ;-) Uansett, dette antrekket kunne jeg definitivt gått i på fest, bursdag eller til og med på et skikkelig, heidundranes 60-års jubileum! ;-)

Done and done

Jeg håper dette var til hjelp og inspirasjon! Nå nærmer jo våren seg med stormskritt, så det er absolutt innafor å hamstre litt blyantskjørt. I tillegg er jo dette et type skjørt som egner seg like bra til en tynn strømpebukse som til bare legger, så jeg sier; go for it!

Hva vil du se i neste ukens "1 plagg, 3 antrekk"?

1 plagg, 3 antrekk: Over Knee Boots

  • 09.03.2016, 15:02


Adlinks: 1. Flat Thigh High Boot, 599,- ♦ 2. Lace Up Peep Toe Boot, 1395,- ♦ 3. Loja X, 4395,- ♦ 4. K Otk Boot, 649,-

Let's talk shoes! Jeg skjønner at knehøye boots kan være vanskelig å kombinere i ulike antrekk, for det kan fort se harry ut. Men herlighet, så mange fine varianter det finnes der ute. Jeg liker dem aller best i semsket skinn og med bittelitt hæl (helst tykk), og så synes jeg resten av antrekket bør være relativt laidback. Varianten over fra Primeboots har jeg siklet på så lenge jeg kan huske, de er RÅ. Og så kom jeg forresten over varianten med snøring - det er vanligvis ikke noe jeg kunne gått i, men med riktig antrekk er jeg sikker på at de rocker hele verden! En superlang, oversized skjorte og en lang, strikket cardigan hadde gjort susen, tror jeg.

How to style it?Dette er jo en klassiker til hverdags. En hvit skjorte, smale jeans og en tung, løs kåpe/trenchcoat. Dersom man er mer feminin i stilen er det jo bare å kjøre på med en smalere skjorte og en kåpe som er fasongsydd, men jeg synes det er kulere å kombinere knehøye boots til et litt mer rocka antrekk. Når det kommer til bukser ville jeg alltid valgt smale, nøytrale jeans og holdt meg unna løse jeans, jeans med mye spill i vasken o.l. Smale skinnbukser er også dødsrått å kombinere med knehøye boots, men jeg ville styrt unna sorte jeans, fordi det raskt kan gå veldig i ett med skoene. Huskeregelen er uansett: keep it simple! Det er tross alt bootsene som skal gjøre antrekket.


My personal favorite! Jeg falt sånn for denne kjolen, jeg. Helt perfekte snitt og akkurat passe løs. Jeg ville nemlig aldri kombinert lårhøye boots med en helt tettsittende kjole, for helt ærlig synes jeg det ser tacky ut. En litt løsere variant derimot; ja, takk! Dersom du føler at du drukner i kjolen er det ikke noe problem i å finne en kjole som har snøring eller bruke et belte - på denne måten får du fremdeles fremhevd midja. Denne konjakkfargen synes jeg er dødslekker mot sort, forresten. Glam it up!
Sist ut er skjørt, og her ville jeg egentlig bare husket på to ting: Ikke velg et åltrangt skjørt, og gå aller helst for en variant som har passende lengde. Med sistnevnte huskeregel mener jeg at skjørtet ikke bør gå nedenfor kneet (og dermed kutte skokanten) og heller ikke ha lengden til et miniskjørt. En glipp på 5-8 centimeter med hud er helt perfekt! Jeg føler jeg har gjentatt meg selv hundre ganger, men: Dersom skjørtet er for kort og/eller åltrangt kan resultatet se tacky ut. Velg med fordel derfor et løst skjørt og en stram overdel - gjerne med en oversized bomberjakke til. Kult og classy!

Done and done

Det er ikke til å legge skjul på at knehøye boots egner seg aller best til bar hud fremfor strømpebukse. Jeg er egentlig veldig lite fan av hudfargede strømpebukser, men med såpass høye boots går det jo helt fint. Og dersom temperaturen tilsier at det går fint, er det jo ingen som tar skade av 8 centimeter med bar hud heller ;-) Jeg ville uansett styrt unna sorte strømpebukser - da er det langt bedre å kombinere med smale jeans eller skinnbukser frem til vår- og sommermånedene melder sin ankomst for real. 

Håper dere likte innlegget!

1 plagg, 3 antrekk: skinnskjørt

  • 29.02.2016, 19:29


1. HER, 2. HER, 3. HER og 4. HER.

Skinnskjørtet er tidløst, klassisk og anvennelig. Det kommer i ulike fasonger og snitt, men jeg er størst fan av de helt enkle med litt lengde - som de to i midten på bildet ovenfor. I tillegg kan man velge mellom et skjørt i skinnimitasjon eller et i ekte skinn. Dersom du går for et skjørt i ekte skinn må du være forberedt på at det vil vie seg en god del ut og tilpasse seg kroppen din - det kan derfor være lurt å kjøpe det litt mer tettsittende enn det man ønsker at det skal være.

How to style it

Et kult hverdagsantrekk for den som ikke ønsker å være for pyntet. Kombiner skinnskjørtet med en kul skjorte, for eksempel en denimskjorte, og sneakers. Dersom skinnskjørtet er high-waist ser det som regel alltid best ut dersom overdelen er på innsiden av skjørtet, for da fremhever man midje og hofter. Jeg har i tillegg tatt med en body med noen kule detaljer på, for denne kunne med fordel vært brukt inni skjorta for litt ekstra detaljer (husk å kneppe opp de øverste knappene på skjorta, though). 
 Skinnskjørtet er en sikker vinner til fest! Igjen er high-waisten en perfekt mulighet til å velge magekorte topper uten at det ser billig ut. Vi har vel alle gått med en enkel topp og et sort skjørt på byen? Det er helt fint det, altså - men ved å bytte ut bomullsskjørtet med skinnskjørtet skiller man seg jo litt mer ut og har et mer pyntet, men fortsatt stilrent antrekk. Forresten! Jeg kom over disse pumpsene fra Valentino og synes de var SÅ lekre!! Den mest populære modellen føler jeg at jeg har sett 427387 ganger allerede, så det er kanskje derfor jeg ble helt forelsket i denne varianten. Ah.Enda et hverdagsantrekk. Med dette antrekket ville jeg igrunn bare vise dere at korte gensere er perfekt å kombinere med skinnskjørtet. Alt fra tjukk strikk til tynn bomull - så lenge man har den korte og småvide fasongen funker det. Er det ekstra kaldt kan man gjerne kaste på seg en lang og tjukk cardigan i tillegg. Med boots, ei lang kåpe og et deilig skjerf har man et casual og pent antrekk som funker fjell på denne tiden av året.

Litt på tampen her: For dere som har kommet med ønsker i ulike innlegg til plagg dere ønsker å se i denne spalten; gjerne skriv dem ned i dette kommentarfeltet. Jeg har dessverre mistet litt oversikten, så jeg skal heretter skrive ned alle ønskene deres på iPaden ;-) Klem!

Hvilket antrekk er din favoritt?

1 plagg, 3 antrekk: hverdagskjolen

  • 19.02.2016, 12:59


1. HER, 2. HER, 3. HER, 4. HER

En leser ønsket å se den såkalte hverdagskjolen i denne ukens "1 plagg, 3 antrekk". En hverdagskjole er intet mindre enn en kjole som kan brukes til hverdags, men jeg liker å si; en kjole som kan tones ned til hverdagsbruk og pyntes opp til fest. En kjole som går til alle anledninger! Jeg synes at disse typiske Bikbok-kjolene er veldig greie. Dere vet hvilke jeg mener? Ganske tettsittende, lårkorte, av og til en turtleneck og i alle regnbuens farger. De er helt enkle og er derfor så mye lettere å jobbe med.

How to style it


? THE EVERYDAY DRESS ?

I det første antrekket vil jeg selvsagt vise dere kjolen som den er! Jeg bruker ofte kjole til hverdags fordi helhetsinntrykket ofte kan fremstå mer pyntet, og så er det jo bare å leke seg frem til ulike antrekk derfra. Selv er jeg fan av nesten fotside cardiganer, men poncho er et alternativ som blir litt penere enn cardigan. Husk å fremheve midja med et tynt belte! Det er mange som skylder på at uvær og kulde er grunnen til at de ikke bruker kjoler på denne tiden av året, men i dag er vi så heldige at vi kan velge og vrake i strømpebukser. For meg holder det med tykkelse 60 på vinterstid, mens de fleste andre kjøper 80. Og i tillegg; på Companys har vi en föret strømpebukse med fleece. Altså, den er helt glatt, matt og svart på utsiden og innmari varm på innsiden. Denne anbefalte jeg til alle kjole-kundene mine på vinterstid ;-) Virkelig helt super og et tips til dere frossenpinner!? COMBINE IT WITH A SKIRT ?

Er det noe jeg bruker mer enn kjole, må det bli skjørt over kjole. Jeg går oftest for skjørt som ikke er helt tettsittende slik at det ikke baller og klumper seg opp. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg synes ofte antrekket blir litt mer avslappet når det kombineres med et litt løst skjørt, så når jeg "går tom" for eller ei lei av alle overdelene mine tar jeg heller frem en kjole! Det gjelder å bruke det man har! :-)

 


? ...OR A SWEATER ?

Eller gjør omvendt: Kombiner kjolen med en genser! På denne måten blir kjolen som et skjørt isteden :-) Her er det lurt å velge en litt oversized variant, slik at det ikke oppstår klumper, som nevnt over. Gjerne også en kort, slik at midja ikke forsvinner helt. Dersom kjolen har turtleneck eller noe annet enn en dyp utrigning kan det også ofte lønne seg å velge en genser med høy hals, slik at ikke kjolehalsen vises. Kombiner med sneakers og strømpis for et casual, men kult hverdagsantrekk!

Likte du noen av antrekkene?

1 plagg, 3 antrekk: wide pants

  • 12.02.2016, 20:45

1. HER, 2. HER, 3. HER, 4.HER

Ingrid ønsket å se slengbukser i neste ukens "1 plagg, 3 antrekk", so here it goes! ;-) I antrekkene valgte jeg å gå for den vide varianten, i og med at det er denne jeg foretrekker selv. Men man kan jo kombinere slengbuksa med akkurat det samme. Såkalte wide pants funker til ALT og er et soleklart must have i klesskapet for min del. Dersom jeg står fast på klesfronten slenger jeg bare på meg disse, sneakers og en t-shirt, og så er jeg good to go.

How to style it?Dette er min favoritt! Løse bukser kombinert med en kort og vid turtleneck, en oversized kåpe og sneakers er avslappet, komfortabelt og stilig. For mange kan det kanskje bli litt formløst, så da kan man jo eventuelt bytte ut den vide genseren med en stram turtleneck isteden - og selvsagt ha buksa utenpå genseren ;-) Et antrekk jeg bruker på alt fra skole til jobb og shopping, alltid safe.
Wide pants egner seg godt til fest og moro! For et litt mer feminint uttrykk kan man gjerne kombinere med en stram magetopp. Det som er så deilig med disse buksene er jo det (ofte) høye livet, så da er det helt safe å kjøre på med noe tettsittende uten at man blir alt for naken ;-) For et enda mer pyntet uttrykk kan man slenge på seg et par sandaler og en fuskepels.Enda et bankers hverdagsantrekk! En skjorte eller bluse funker godt til vide bukser, og her bestemmer man helt selv om man vil ha skjortekanten i eller utenpå buksa. Med løse bluser anbefaler jeg å putte kanten i linningen, mens med skjorter i oxford stoff kan det oftest være greit å ha den utenpå, da det tykke stoffet lett kan balle seg opp. En kort og kul skinnjakke og sneakers - off to work!

Done and done

Håper innlegget falt i smak! Som sagt; løse bukser er en redningen til en dårlig dag på klesfronten og funker alltid. Det finnes mange varianter og i ulike stoffer og fasonger: Personlig liker jeg dem tunge og glatte i stoffet, slik at de lettere kan kombineres til både pent og hverdags. Og husk: Dersom du har et plagg du ønsker å se i disse innleggene, noter det i kommentarfeltet ;-)

1 plagg, 3 antrekk: pologenseren

  • 05.02.2016, 14:37

1. HER, 2. HER, 3. HER, 4. HER

Martine ønsket denne uken å se hvordan man kan style en høyhalset genser, så det er nettopp pologenseren jeg tar for meg i dag. Husk å komme med ønsker i kommentarfeltet, så noterer jeg det :-) Det finnes jo et helt hav av pologensere der ute, alle i ulike fasonger og med forskjellige snitt - og så kommer det rett og slett litt an på ens egen stil hva man velger. Til forskjell fra de andre innleggene har jeg her brukt to ulike pologensere, en vid og en trang, men i samme type antrekk. De kan jo brukes så forskjellig! Så denne gangen er det vel egentlig 6 forskjellige antrekk fremfor 3 ;-) Noe for enhver stil og smak, håper jeg!

Let's get to the basics first

Som sagt finnes det hovedsakelig to ulike pologensere: vide og tettsittende. De vide liker jeg at henger utpå, men kanten kan med fordel stappes litt oppi skjørt- eller buksekanten. De tettsittende skal sitte inntil kroppen for en grunn, så her burde man style deretter. Velg skjørt og bukser med highwaist eller plagg hvor genseren kan være inni, ikke utenpå. Personlig synes jeg vide gensere er litt mer avslappet, mens de tettsittende blir litt mer klassiske.


How to style it?

Denimskjørt er i vinden for tiden og også disse kommer i ulike varianter. Jeg har valgt et vidt skjørt til den stramme genseren og et stramt skjørt til den vide genseren. Dersom man går for antrekket til venstre fremhever og former man fra livet og ned og dersom man går for antrekket til høyre fremhever og former man fra livet og opp. Dette gjelder i grunn alle typer skjørt. 
Akkurat til fest og svært pyntede anledninger ville jeg valgt en tettsittende variant, men dersom anledningen er litt mer casual kan man fint bruke begge varianter. Antrekket til venstre (minus veske og sko) er en ren kopi av antrekket jeg går i minst to ganger i uka, haha. Det er så tøft med en oversized polo og løse, vide bukser. Slike bukser kan man selvsagt også bruke til en tettsittende genser dersom man vil ha litt mer fremheving av figur, men jeg har brukt bukser som er strammere i lårene på antrekket til høyre for å skape enda mer framheving av figur. 
Tilbake til mine elskede boyfriend jeans, haha ;-) Jeg synes det er råkult å kombinere med en bred pologenser, men mot tettsittende pologensere føler i hvert fall jeg at det fort kan se harry ut. For some reason. Jeg har derfor valgt å kombinere den tettsittende varianten med bukser i samme fasong, men som er langt mer klassiske: chinos! En komfortabel, kul og klassisk variant dersom man vil gå i noe annet enn jeans.

Done and done

Hvis man prøver seg fram ser man at pologensere funker til så og si alt - det er helt sant ;-) Det blir som en helt vanlig genser, men med prikken over i'en. Personlig er jeg jo helt frelst og kjøper ikke andre gensere enn med krage i disse dager. Det skal sies at jeg har to stramme som aldri blir brukt, fordi jeg føler meg mer komfortabel i de vide variantene mine - men dette er jo opp til hver enkelt og hvilken stil man har. Klem!

1 plagg, 3 antrekk: boyfriend jeans

  • 29.01.2016, 20:07

HER, HER, HER og HER

Selv om det aldri ble noen god respons på forrige "1 plagg, 3 antrekk" håper og tror jeg innleggene settes pris på, i tillegg er det jo morsomt å styre med, så hvorfor ikke? I dag er det én uke siden sist og derfor står ett nytt plagg på agendaen: boyfriend jeans! En type jeans jeg av egen erfaring vet er jævlig slitsom å finne, men som funker til absolutt alt når man har en i garderoben. Dersom du finner en som sitter som et skudd men for eksempel ikke har hull, er dette veldig lett å fikse selv. Et raskt søk på YouTube viser deg hvordan! Da kan du i tillegg fikse en jeans som ingen andre har ;-)

How to style it?Første antrekk ut er et hverdagslig, men pyntet antrekk og egner seg godt til både skole, jobb, kafé og dates. Alt, i grunn. Jeg er veldig fan av hvit skjorte med boyfriend jeans (men jeg passer alltid på å ta litt av skjortekanten nedi buksa for å beholde fasongen), og for å røffe opp antrekket litt kommer skinnjakka godt med. Er det kaldt ute kan du med fordel slenge på deg en cardigan under jakka - denne burde aller helst være like kort som jakka eller en del lengre (som på bildet ovenfor). Mellomlengden kan fort se rar ut. Med boots blir antrekket litt mer pyntet, men dersom du ikke er fan av hæler funker slip-ons og sneakers like bra. 

 Etter at jeg flyttet til Oslo har jeg lagt litt av denne "gangster-stilen" til side (altså, ikke bokstavelig talt gangster, men betydelig mer laidback og chill enn antrekket over). Jeg vet ikke helt hvorfor, for det er ingen stil jeg føler meg mer komfortabel i. Litt av grunnen er at jeg ikke kan (eller vil, blir vel mer riktig) gå sånn på jobb. Når gradestokken i går viste plussgrader fant jeg omsider fram boyfriend-buksa og er mer enn klar for å ta den inn i varmen, spesielt til skole og hverdagslige gjøremål. Oversized baseball tee's og kåper med maskulint preg, kombinert med sneakers og kule accessories slår sjeldent feil, i mine øyne. Dersom jeansen din er lang kan du med fordel brette den opp slik at anklene vises godt - da slipper du å miste fasongen helt.Sist men ikke minst: buksa kan selvsagt også brukes til festlige lag! Her gjelder det bare å ikke ende opp harry. Sko som på bildet over er dødspent til boyfriend jeans og etter min mening way more classy enn vanlige, sorte pumps. En oversized blazer funker fjell, ensfarget eller mønstret, men dersom den er sistnevnte tilfører den jo mye mer spill og spenning til et ellers plain antrekk. For det er vel egentlig det som er lurest når det kommer til å bruke boyfriend jeans på fest eller andre festlige lag: Hold det enkelt og dra heller inn ett element som skaper litt liv. Buksa i seg selv er mer enn nok, så forsøk å holde resten av antrekket klassisk og stilrent - med mindre det er bad taste party ;-)

Done and done

Jeg håper innlegget ga dere litt inspirasjon! Boyfriend jeans er virkelig undervurdert og det perfekte plagg når man ønsker et kult, men komfortabelt antrekk. Så mye bedre enn åltrange jeans.. Feel me? Dersom du har ønsker til plagg neste uke, kom veldig gjerne med dem!

1 plagg, 3 antrekk: skinnbuksa

  • 21.01.2016, 19:30

Etter tilbakemelding fra dere fortsetter jeg med "1 plagg, 3 antrekk"-innleggene mine. Jeg synes jo sånt er så gøy! I tillegg har jeg jo jobbet med å veilede og hjelpe andre kvinner på klesfronten i ganske lang tid nå - det er noe med det å jobbe i en klesbutikk hvor service har alt å si, det gjør det så innmari gøy. Jeg elsker å stæsje opp andre! Så, dersom du har forslag til hva du vil se i neste "1 plagg, 3 antrekk" eller andre innlegg i samme dur - let me know! 1. HER (ekte), 2. HER (ekte), 3. HER (imitasjon), 4. HER (imitasjon).

Jeg starter med skinnbuksa, som jo er det mest fantastiske plagget en kan eie. Disse finnes i både tights- og bukseform, med og uten detaljer og ikke minst; i ekte skinn eller skinnimitasjon. Min jakt på den perfekte skinnbuksa har vært evigvarende, men både Samsøe og Gestuz sin skinntights passer meg godt, så jeg kommer til å investere i en av disse i nær fremtid. Enn så lenge klarer jeg meg fint med en tights i skinnimitasjon fra Rich&Royal, som nå dessverre synger på siste verset etter mange herrens bruk.

- Litt generelle tips - 

Dersom du skal investere en bukse/tights i ekte skinn kan den med fordel sitte som et pølseskinn når du kjøper den. Skinnet vil relativt kjapt utvide seg, myke seg opp og tilpasse seg kroppen din. Den verste tabben vil være å kjøpe den helt perfekt eller litt for stor, for da vil den mest sannsynlig bli litt eller alt for stor med tiden. Når du står i prøverommet skal det gjerne trekke godt overalt og bule litt der det trekker mest ;-) I tillegg anbefaler jeg å prøve, kjøpe, samt få veiledning i en butikk som har peiling og fokus på kundeservice - da er det enklere å finne en modell som passer akkurat deg, samt unngå tabbene ovenfor.

- Let's go -Et perfekt hverdagsantrekk! Det er sneakers og deilig strikk jeg oftest kombinerer skinnbuksa med - det blir med én gang mye mer pyntet enn med sorte jeans, for eksempel. I tillegg er det veldig komfortabelt, laidback og gjør seg til de fleste hverdagslige gjøremål. Skole, jobb, shopping eller kafébesøk - good to go! Dersom du har en strikket genser med dyp utringing, gå gjerne for sorte blonder under. It's all about the details.

 


Skal du på fest? Gå for skinnbuksa! Dersom buksa di har høyt liv kan du fint gå med kortere topper, og for å skape litt kontraster i antrekket kan du tone det ned med en fuskepels. Tips: For å unngå å se (med mindre du vil) "billig" ut, kan du gjerne kutte/legge til ulike elementer som balanserer hverandre. For eksempel: Har du kombinert skinnbuksa med en magetopp med dyp utrigning, ei stram skinnjakke og skyhøye pumps? Da kan det fort se litt småharry ut. For å balansere kan du droppe ett element, for eksempel skyhøye pumps, med sneakers. Da vil du fortsatt være pyntet, men litt mer laidback.
Også et hverdagsantrekk, men mer pyntet og klassisk enn det første. Å kombinere skjorter med skinnbuksa er ingen dum idé, og det morsomme er de ulike resultatene av et antrekk man sitter igjen med, kun etter få, enkle triks: Dersom du vil gå for et laidback og kult uttrykk denne dagen - kjør på med en oversized skjorte og la den henge løst over buksa. Dersom du vil ha et mer klassisk uttrykk - ta deler av skjortekanten nedi linningen på buksa. På denne måten får du med én gang mer fasong, som igjen fører til et renere helhetsinntrykk. Du kan altså gå rett fra jobbintervju til en avslappet date på kafé, med dette lille skjortetrikset.

- Done and done -

 Jeg håper dere likte dette innlegget! Husk at ei skinnbukse fungerer til absolutt alt, og er like tidløs og klassisk som "den lille sorte", skinnjakka og sorte pumps. Absolutt et plagg verdt å svi av noen tusenlapper på, dersom man er opptatt av kvalitet, klær i seg selv og den slags ;-) Klem!
Gavetips og kule gaver på CoolStuff.no

Ray-Ban 3025 Aviator Solbriller fra Sunglasses Shop


hits


INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©