En ordentlig avskjed

 • 16.05.2016, 03:00

Jeg har tenkt hardt og lenge på hvordan jeg kan formulere meg på best mulig måte når jeg sier dette; jeg legger opp, for godt. Og det var ikke før nå, klokka tre på natta, når jeg egentlig hadde slukket lyset og gått til sengs, at jeg følte meg klar for å innrømme det ovenfor dere.

Det føles sprøtt å skrive dette i dag, for jeg skulle egentlig sagt det i 2014, da jeg først la bloggen på hylla. Jeg sa aldri takk og farvel til dere, og det har jeg alltid angret bittert på. Vanskelig for de fleste utenforstående å forstå, I guess - men dere, dere som har lest denne bloggen i alle disse år, dere forstår at en ordentlig avskjed og en skikkelig forklaring er på sin plass. Det er helt virkelighetsfjernt at jeg opp gjennom årene har blitt kalt et forbilde og en rollemodell. At dere har sendt meg håndlagde gaver og tegninger i posten. At dere har lagd fanvideoer av Kristineam på YouTube. At dere, mennesker jeg ikke egentlig kjenner, har hjulpet og rådet meg gjennom mer enn jeg noensinne vil kunne forstå. Og det er vel noe av grunnen til at jeg har valgt å legge opp.

Jeg er ikke den samme jenta lenger. Faktisk er jeg syv år eldre, enn da jeg opprettet denne bloggen. Den har gitt meg muligheter jenter flest bare kan drømme om, og det er jeg evig takknemlig for. Men med tid kommer kunnskap, klokhet eller bare et ønske om forandringer, jeg vet ikke, men jeg har i hvert fall kommet dit. Til en plass hvor jeg ikke lenger vil at dere skal stole blindt på det jeg og andre forteller dere. Til en plass hvor jeg ikke lenger synes det er givende å hverken skrive eller lese om fargerike smoothies og sponsede events. Det finnes så mye mer. Jeg leser mange blogger selv og det er ikke før de siste månedene at jeg har innsett at alt jeg leser er hjernedød underholdning. Jeg har ikke noe imot bloggerne som blogger sånn - jeg var jo sånn sjæl. Til nå. Nå vil jeg ikke ta del i det lenger.

En god venninne spurte: "Men kan du ikke bare blogge om det DU vil da, Kristine?". Jeg har tenkt tanken, men nei. Denne bloggen, Kristineam, er mote, polerte selfies og hverdagsvås. Jeg skal ikke prøve å gjøre den til noe annet enn det den er. Men jeg studerer journalistikk og én dag, når en tekst jeg har skrevet blir publisert i et medie, er den skrevet av Kristine Amalie Angvik. Det finnes ingen oppstilte antrekksbilder og danderte fruktfat den kan forbindes med. Det er bare en tekst og en byline. Og det er det jeg vil. Jeg vil ikke være Kristineam lenger, for tro det eller ei, det er dette navnet og denne bloggen jeg blir forbundet med - syv år etter den ble opprettet. Jeg trodde at bloggen kunne hjelpe meg mot en fremtidig karriere, som en slags CV, men jeg har innsett at jeg ikke vil ha en CV som utelukkende består av tull og vås. Joda, den viser mange av mine ferdigheter, men i langt større grad viser den bare én av tusen rosabloggere hvis talenter er å prakke på andre jenter et liv som ikke egentlig eksisterer. Jeg har en liten utfordring til dere og meg selv: Å lese mindre rosablogg. Mindre Isabel Raad. Mindre topp 20 på Blogg.no. Det er ikke fordi alt som skrives er hjernedødt, men fordi det finnes så mye mer. Det finnes mennesker der ute med fantastiske stemmer som ikke blir hørt fordi de overdøves av retusjerte ansikter og plastiske operasjoner. Det finnes dyktige skribenter som skriver viktige tekster om oss, samfunnet vårt, verdenen vår. Men vi ser dem ikke, fordi vi er for opptatt med å scrolle oss gjennom en feed utelukkende bestående av marmorbord, vitaminshots og falske øyevipper.

Trender, mote, klær, bilder og mat - det er, i liket med deres interesser, også mine. Jeg leser om det fordi jeg, til en viss grad, synes det er inspirerende. Men så kommer det til et punkt hvor det blir dominerende og avgjørende for hvordan jeg lever mitt eget liv, og da tenker jeg at det er på tide å lese litt mindre. Tror ikke dere? Alt dette kroppshysteriet, normaliseringen av plastiske operasjoner, bytting av extensions og øyevipper hver tredje uke - vi har bare lest litt for mye av det. Vi trenger en liten pause fra alt som er overfladisk og oppdiktet. Det gjør i hvert fall jeg. Jeg kommer aldri til å slutte å lese rosablogger, men jeg skal forsøke å lese mindre av dem. Jeg har ikke godt av det. Det har ingen. Og det er derfor jeg legger opp. Jeg vil ikke være med på det lenger.Tusen takk for at dere har lest bloggen min. Ikke bare nå - men tidligere. Jeg er glad for det, for innimellom alt vrøvlet jeg har kommet med, har jeg skrevet om og delt viktige budskap som jeg er sikker på at har hjulpet noen. For eksempel kan jeg stolt vise til to tekster jeg har lyst at dere skal lese enda en gang: "Du er ikke alene" og "Isabel, du var ikke ærlig. Du var PR-kåt". Det er veldig vemodig å gi slipp, for det er dette jeg kan. Men det er vel bare en trygghetsfølelse jeg må gi slipp på, I guess. Jeg vil ikke fortsette med noe bare fordi jeg kan, når det strider mot det jeg tror på. Alle disse bloggene, med det samme bisarre innholdet, det er ikke noe jeg liker lenger. I hvert fall ikke i så stor grad at jeg vil være en av dem selv. Jeg tror at dere har godt av å lese mindre av det. Og dermed mindre av Kristineam.

Så tusen takk for alt ♥ Jeg skal fortsette på boligjakten som rævkjører meg gang på gang, fullføre siste eksamen før ferie og jobbe som en helt for å tjene til livets opphold i sommerfeiren. Men først skal jeg feire 17. mai i Oslo med mennesker jeg er glad i, UTEN å blogge om jordbærdanderte champagneglass. Peace out, lovebirds!

Jeg vil ikke være en av dem

 • 26.04.2016, 15:35

Hei dere! Tusen takk for tålmodigheten deres. Og for at så mange av dere har tatt dere tid til å legge igjen en hyggelig kommentar. Jeg har lest alle sammen, men dessverre ikke hatt tid til å besvare noen riktig enda. Likevel, vit at jeg setter pris på det! Jeg tok, som alle rådet meg til, en liten pause fra boligkaoset og har de siste dagene tatt et skikkelig skippertak for å komme i mål med en grei eksamen. I går leverte jeg! Det føles innmari deilig.

På lørdag hadde jeg besøk av Hilde. Vi spiste wok og drakk rødvin. Som vi gjør best. Og innimellom alle samtaleemnene kom vi innpå dette med blogging. Hun fortalte at hun ikke lenger leste blogger, fordi alle var helt like. Det var nakne ben og en kaffekopp avbildet på hvitt sengetøy. Vi snakket om at det ikke går an å relatere seg til noe av det, fordi vi hverken har utført plastiske operasjoner eller råd til en Porsche. Det var jo egentlig en veldig simpel samtale. En sånn samtale som venninner flest har. Om det uoppnåelige, det liksom perfekte, "inspirasjonen" vi alle søker.

Jeg har tenkt mye på det i ettertid. Jeg vil ikke være en av dem. Nå tjener ikke jeg såpass med penger at jeg kunne reist verden over og ikke har jeg operert halve trynet mitt heller, men jeg er med på det. Dere. Den lille, men fantastiske leserskaren min - jeg er med på å påvirke dere, uvitende eller ei. Med bilder av danderte fruktfat og oppstilte antrekksbilder. Jeg trøkker i dere selfies og motetips og wanties og mat. Og dere sluker det. Selvfølgelig. Jeg gjør det jo sjæl. Henter inspirasjon fra andre bloggere som har kledd seg opp like lite variert, men kult som den forrige. Deler mine må-ha-plagg i klesskapet, mens halve Norges befolkning allerede sprader rundt i det samme. Sorte slengbukser, vide kåper, herreinspirerte boots.

Jeg vet ikke. Jeg har bare tenkt på det de siste dagene. Den helt simple samtalen med min aller beste venninne, den gjorde inntrykk. Jeg er ikke sånn. Jeg har aldri vært fan av pointy nails og smoothie med pappsugerør. Jeg spiser spaghetti med ketsjup til alle døgnets tider, bor på 34 kvadratmeter og får ofte mentale sammenbrudd fordi jeg føler at jeg ikke strekker til. Når tok jeg meg friheten til å dele noe annet med dere og lure meg selv til å tro at det var greit? Jeg har vokst så innmari mye de siste årene og dette er ikke lenger meg. 16 år gamle Kristine videoblogget med den største entusiasme, delte sminketips i hytt og pine og danderte hjerteformede agurkskiver på leverposteien. Vel. Jeg er 20 år nå. Og har vel vokst litt, I guess.

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette. Men dere kan jo tenke litt på det. Hvordan samfunnet har blitt i dag. Hvordan vi alle tar del i det og hvordan alle har skyld i at utviklingen fortsetter i samme bane, selv om vi alle hater det. Vi leser det. Vi sluker det. Klager på dagens samfunn. Og vi fortsetter.

Nå skal jeg komme meg på jobb! Tjene noen kroner til livets opphold. Og med dem skal jeg hverken kjøpe en bil i millionklassen eller marmorbord til spisestua. Jeg skal bruke dem på SSS. Snus, spaghetti og sparekonto. Peace out!

En utmattende prosess

 • 20.04.2016, 12:28

Hei jenter! ♥ De siste dagene har jeg levd i en stor boble av stress, rett og slett. På mandag dro vi på visning i noe vi trodde kom til å kunne være en potensiell leilighet, men det viste seg at den var perfekt. En innglasset balkong med parkett, en stor og romslig stue, nyoppusset bad og kjøkken, et eget rom for kontor og plass til bebyggelse av walk-in-closet/et soverom nummer to. I går var det budrunde og gjett hvem som vant?! Jeg var så innmari glad når jeg fikk bekreftelsen på melding - helt til jeg fant ut at forkjøpsretten ennå ikke var avklart. Nå mottok jeg akkurat en telefon fra megleren som sa at forkjøpsretten ble benyttet og at leiligheten ikke var min likevel.

Jeg var så klar. Det er helt umulig å by på, ikke minst (foreløpig) eie en leilighet, uten å bli glad i den. Jeg lover; den var ferdig innredet i hodet mitt. Da gjør det ekstra vondt å miste den. Jeg hadde sånn håpt at vi endelig hadde alt på stell slik at jeg fikk ro nok i kroppen til å kunne konsentrere meg om eksamen. Isteden fikk jeg en skikkelig knekk og jeg tror den er umulig å beskrive for den som ikke har vært i samme situasjon selv - man blir rett og slett litt utmattet og mentalt uvel av hele greia.

Jeg er skikkelig lei meg for at jeg presterer så dårlig her inne om dagen. Men jeg håper og tror at dere forstår. Hadde egentlig ikke lyst til å oppdatere dere på denne måten heller - med enda mer syting og pisspreik - men så innså jeg at det er jo den type blogger jeg alltid har vært. Jeg har alltid skrevet om de ufattelig irriterende i-landsproblemene mine til dere. Og dere har forstått. Relatert dere til noe av det, I guess. Denne gangen er det den spennende, men totalt utmattende leilighetsjakten som tar all min tid og stjeler nattesøvnen min. Det er så moro å lete, finne noe jeg liker, dra på visninger - men skikkelig vondt når jeg ser at én etter én faller mellom fingrene mine og går til noen andre. Og spesielt denne - den som faktisk var min.

De resterende timene av dagene forsøker jeg å bruke på eksamen. Det stresser livskiten ut av meg at jeg ligger sånn bakpå denne gangen, for det er ikke meg. Sannheten er jo at jeg rett og slett ikke klarer å yte 100% på skolefronten når alle tanker om leilighet gnager hull i hjernebarken min samtidig. Selv om jeg er skikkelig nedfor at the moment (føler seriøst at jeg sitter i begravelsen til leiligheten min), må jeg bare filleriste meg sjæl og begynne på nytt.

Peace out I love you

En gammel favoritt

 • 16.04.2016, 11:53

- all happiness depends on a leisurely breakfast -

Hei!  Takker så mye for tålmodigheten deres i disse dager - det er virkelig fint med forståelse når en ikke får tid til å rekke over alt! I dag tenkte jeg uansett å starte dagen med å titte innom her, før jeg går løs på eksamenen min. Har plassert meg i senga med alt jeg trenger for å overleve her i et par timer, for på stua hadde jeg ikke klart å konsentrere meg for alt i verden. Stakkars samboeren er syk, rastløs og vil ikke annet enn å dra på trening, så er spent på hvor mye uffing og offing jeg kommer til å høre fra stua i løpet av dagen.. ;-) Tenkte å ta han med på en luftetur når jeg trenger pause sjæl, da. Er jo så fint vær!En leser kommenterte at hun husket at jeg for mange år siden hadde anbefalt knekkebrød med italiensk salat, salami og agurk.. Haha, alt dere kommer opp med innimellom. Helskjønt! Uansett, jeg fikk jo veldig lyst til å prøve, for det hørtes jo veldig godt ut ;-) Så, nå er jeg altså småhektet på min gamle favoritt igjen. Haha herregud hvem bryr seg.

Hva skal dere i dag?

Trenger du leilighet?

 • 12.04.2016, 14:04

Hei dere! ♥

Som de fleste sikkert har fått med seg by now, er jeg på boligjakt. Per dags dato leier jeg og Jørgen en nydelig liten leilighet på Tøyen, men nå har vi bestemt oss for å ta det neste steget. Jeg kan jo forresten besvare et gjentagende spørsmål i felleskap i samme slengen: Vi kjøper ikke leiligheten sammen. Jeg vil kjøpe og så leier Jørgen hos meg. Vi har det veldig fint sammen og ser selvsagt for oss en framtid sammen, men vi vil ikke risikere å gå på en smell ang. boligkjøp, når det er veldig lett å unngå. Planen er derfor at jeg i første omgang kjøper alene og at han heller kjøper seg inn etter et par år! :-) Det er jo tryggest å være på den sikre siden når det er snakk om den største investeringen en person kan ta for seg, haha.

Uansett! Nå bor vi som sagt på Tøyen. Fire minutters gange unna T-banestasjonen og cirka seks minutter på T-banen inn til sentrum. Veldig, veldig sentralt, med andre ord. Jeg har jo lett etter en leilighet i dette området, men jeg har innsett at det er helt umulig å finne en såpass sentrumsnær leilighet til en overkommelig pris. For den som vil leie derimot, finnes det jo ingen stopper :-)Utleieren vår er virkelig verdens skjønneste og gjør alt i sin makt for å samkjøre med oss, så overtagelsesdatoen er veldig fleksibel for de nye som skal ta over. Rundt juni-juli er nok det mest optimale for alle parter, vil jeg tro :-) Så, ta gjerne kontakt med Anna for å avtale visning hos oss!Annonsen ligger på Finn.no HER.

Tips gjerne vedkommende dersom du kjenner et rolig par eller noe i duren som trenger leilighet! ♥ 

Resultat fra shoot

 • 07.04.2016, 11:39

Hei jenter!  Har dere hatt en fin onsdag hittil? Jeg har vært på skolen og på jobb. Ida er den snilleste og mest fotogene frøkna jeg kjenner, så i dag hjalp hun gledelig til for en godt gjennomført og artig shoot for Companys. I går kveld planla jeg åtte antrekk og i dag raidet vi butikken, pakket alt i store poser og poserte som bare bloggere kan på Operaen ;-) Jeg kan faktisk ikke tro at dette er en ny del av jobben min, for jeg synes det er så gøy! Også synes jeg det er helskjønt å ha en venn som stiller opp som modell på strak arm, men jeg håper jo at hun synes det er artig og at hun får litt utav det. Er det én ting jeg har lært er det at å gripe de mulighetene man får alltid er ett steg i riktig retning. Man danner seg jo alltids noen kontakter underveis, blir litt mer kunnskapsrik, har noe å henvise til og opparbeider seg bøttevis av erfaringer! Nå merker jeg at jeg sporer HELT av her, men det var altså et lite hverdagstips fra denne fruen ;-)

Nei, jeg er ikke helt fjern. Jeg vet at det er torsdag og i dag har jeg hverken vært på skole eller jobb. Avsnittet ovenfor var rett og slett innlegget jeg påbegynte i går, men aldri rakk å bli ferdig med før vi måtte løpe ut døra for å rekke en visning. Haha!Her er noe av resultatet fra shooten, though. Jeg ville ikke legge ut bildene av Ida uten samtykke, så det ble loads med meg, meg og meg isteden. Alt ovenfor er altså fra Companys og på Instagram heter vi @companysnorge ♥

Leiligheten vi så på var mildt sagt fin, men jeg tror det stopper der. Den blir nok aldri vår, dessverre. Men, det var nesten deilig å bare bli ferdig med det, innse at den kommer til å gå for langt over takst og ta et dypdykk ned i potetgullposen. Jeg var så innmari sliten når vi kom hjem og helt gelé i beina. Faktisk har jeg blødd et par dråper neseblod mellom slagene de siste dagene og jeg blør jo aldri neseblod. Jeg håper at det skyldes stress, for det er i hvert fall den snilleste forklaringen jeg har blitt fortalt ;-) Poenget var uansett at nå kan jeg se etter leiligheter med ny giv og nye øyne - vi har i hvert fall tre visninger vi vil stikke innom allerede på søndag.

Håper dere henger med meg! Klem 

En fin start på dagen

 • 05.04.2016, 10:51

"Hei vakre kristine! Jeg har alltid elsket bloggen din, og gledet meg til hvert nytt innlegg. Likevel har jeg aldri lagt igjen en eneste kommentar, noe jeg vil du skal tenke over. Jeg beklager at jeg aldri legger igjen kommentarer, men det er rett og slett aldri noe jeg husker eller tenker over! Derfor vil jeg gjerne bruke muligheten nå på å fortelle deg at du garantert er favorittbloggeren til en haug av jenter der ute, uten at du selv vet det. Av disse jentene er jeg inkludert! Jeg digger bloggen din fordi den er dønn ærlig, du skriver dødsbra og du har en fin miks av mote, hverdag og et normalt studentliv :) Mulig dette ble uoversiktlig og rotete, haha, men ville uansett fortelle deg at du er min favorittblogger, selv om jeg aldri har fysisk kommentert bloggen din her inne... Klem! Og ikke minst - masse lykke til på boligmarkedet :)"

Altså.. Å våkne opp til denne fra Marie var slettes ikke feil. Tusen takk for en fin start på dagen!  Jeg skjønner veldig godt at å kommentere går i glemmeboka, men jeg vil veldig gjerne takke dere som gjør det. Noen på daglig basis, andre en gang iblant. Det er så deilig med litt toveiskommunikasjon innimellom, hvor jeg føler at jeg lærer dere bedre å kjenne!

I går var en _travel_ dag og i korte trekk så den slik ut: Presentasjon av gruppeoppgave på forelesning → få finansieringsbeviset i boks → skaffe en privat visning på drømmeleiligheten → shoot til Companys' Instagram → lese 48 sider salgsprospekt → skrive førsteutkastet til det ferdige portrettintervjuet med Silje Sandmæl. Med andre ord; blogging uteble. Haha! Alt jeg holder på med i disse dager er heldigvis kjempegøy, så jeg forsøker å porsjonere tiden som best jeg kan, slik at hver "post" får nok av min tid ;-) Dette er dagens frokost! Et lite tips til alle studenter som liker avokado: Firstprice selger disse bittesmå til 3, 4 og 5 kroner per stykk (det varierer litt). Jeg regner med de fleste kan skrive under på at en stor avokado er way too much, men disse er akkurat passe i størrelsen og koster en slikk og ingenting. Dagens lille hverdagstips :-) Det er viktig med en god og mettende frokost før man tar fatt på en travel dag!

I dag skal jeg på jobb, så vi ses! 

My future home

 • 02.04.2016, 19:43

Hey guys ♥ Står alt bra til? Jeg og Jørgen planla en hinsides produktiv lørdag, men det gikk dessverre ikke helt etter planen, for nå er jo klokken allerede halv åtte?! Alt vi har gjort er å reklamere på en stekepanne (bitre gjerrigknarker, much), gjøre ærend på XXL, se x antall episoder SKAM og si opp leiligheten vår. Yes, you heard me! Jeg tok mot til meg og sendte en oppsigelsesmelding til utleieren vår og det var skikkelig vemodig, for hun er verdens snilleste og vi trives jo veldig godt her. Denne flyttebobla jeg har levd i ble plutselig veldig virkelig, så nå erre bånn gass og fullt fokus på leilighet, sånn at vi ikke ender opp hjemløse etter hvert begge to ;-)

Speaking of, jeg er jo så into it om dagen at jeg helt har glemt å tenke på det nesten artigste med hele prosjektet. Interiør! Jeg er så selvgod at jeg er selverklært ekspert på interiørfronten og gleder meg veldig, veldig til å innrede vårt nye hjem. Når jeg nå er igang med å kjøpe leilighet skal alt gjøres 100% riktig og det jeg går til innkjøp av vil jeg være sikker på at jeg har i mange, mange år. For eksempel ser jeg for meg at det kan være lurt å investere i en god seng og sofa! Og så er jeg jo ingen rich bitch heller, så det kan godt hende vi må ta til takke med pappesker som natt- og stuebord til jeg etter hvert får råd til å kjøpe det jeg virkelig vil ha, fremfor det første og beste. Å innrede sin egen leilighet ser jeg for meg at kan ta opptil flere år, men det er jo det som gjør det litt ekstra stas og spennende, er det ikke? :-) Sluttresultatet vil jo uansett være verdt det!

 Som den geeken jeg er har jeg nerdet meg frem til den vakre kollasjen ovenfor. Viktig å skissere litt ut i fra eget hode ;-) Jeg ønsker en kul, laidback, minimalistisk og ren stil i hele hjemmet, men det skal ikke være sterilt heller. Jeg digger for eksempel den skandinaviske stilen som herjer på alle interiørbrukere på Instagram, men noen ganger blir det bare too much. Det må jo gå an å bo der òg, tenker jeg! Dersom jeg hadde dratt på besøk til noen med hvit sofa, pynteputer av lin, kasjmirstrikket gulvteppe og et stuebord av marmorsten og gullstolper hadde jeg seriøst ikke turt å sette meg noen plass. Så, jeg kommer til å satse på en leken blanding av det rene skandinaviske og det kule, fargesprakende og litt urbane. Tenker at det kan bli dritkult!
  

Adlinks: Grå gulvlampe HER, bananvase HER, teppe HER, sort pute HER, peace-hånd HER, sidebord HER, gult duftlys HER.

Raidet selvfølgelig Miinto etter noen wanties også da ;-) Den derre bananvasen er så sjukt spesiell og jeg DIGGER den. Kan se for meg at den er en typisk ting Jørgen bare wtf er det der for, men jeg har i hvert fall forelsket meg helt i den og tenker at den hadde gjort seg utmerket på stuebordet. Og så er jeg forresten veldig glad for at jeg har handlet litt (for mye) interiør under leieperioden, for alt står i stil med det jeg tenker at kan fungere i neste hjem. Bortsett fra stuebordet though.. Jeg ELSKER looken på det, men Jørgen holder på å gå på veggen. Notis: Dersom du kjøper glassbord, vær klar over at alt du gjør og alt du spiser setter flekker ;-)

Beklager så meget dersom det blir for mye leilighetssnakk i disse dager, men det er jo tross alt det jeg tenker mest på og som opptar store deler av tiden min. Heldigvis synes jeg det er en spennende, lærerik og artig prosess! 

Hvor og hvordan jeg redigerer bildene mine

 • 01.04.2016, 19:30

Til jul fikk jeg en snerten iPad Mini og den bruker jeg til absolutt alt, men aller mest bilderedigering. Nå skriver jo jeg en blogg med mest fokus på tekst, men jeg synes det er viktig at bildene mine er av brukbar kvalitet og ser pene ut både alene og i kombinasjon med designet. Når jeg gikk på videregående brukte jeg Photoshop og Picasa 3 til å redigere bloggbildene mine, men Photoshop har jeg ikke lengre og Picasa 3 gir meg ikke resultatene jeg ønsker, så nå bruker jeg bare sistnevnte til å lage kollasjer. Det finnes jo mange redigeringsprogrammer online og jeg lover at jeg har vært innom det aller meste, men jeg har aldri blitt 100 prosent fornøyd med noen av dem.

Men, tilbake til iPaden! Etter denne godbiten ble min begynte jeg raskt å lete etter spennende apper, og en av dem som falt i smak var Lightroom. Såvidt jeg vet koster jo Lightroom en ganske god slant, men det gjør den altså ikke på iPaden min. Her er det uendelige muligheter, men det er likevel en fullt forståelig app ikke bare forbeholdt proffe. Me like!Jeg bruker som regel bare kategorien "Adjust". Her kan jeg redigere hvitbalansen, kontraster, skygger, farger, skarphet og mye, mye mer. Under "Presets" kan jeg legge på ulike effekter, vignetter og fargefiltre. Dersom man endrer lyset i for eksempel Picasa 3 vil bildet ofte bli kornete, miste kvalitet eller bli gult - i Lightroom har dette aldri skjedd.


VENSTRE: ORIGINAL · HØYRE: REDIGERT

Her har jeg jo ikke gjort store endringene, men jeg har gjort bildet speilvendt, tatt på vignetter, redigert kontraster, lys og skygger. Når det skal sies er jeg veldig fornøyd med mitt elskede Olympus Pen i utgangspunktet og ofte blir bildene så greie i seg selv at de ikke trenger all verdens redigering. Litt er jo likevel fint, bare for å tilføre litt mer stemning - som på bildet til høyre! 

Klem 

Ufrivillig aprilsnarr og intervju

 • 01.04.2016, 14:52

Hei fine  Og god første april! Er det noen som har blitt lurt i dag, kanskje? Min morgen startet brått, for idet jeg skulle fyke ut døra og på intervju, presterte jeg å røske med meg parfymeflaska mi. Den har overlevd minst tjue fall i sin levetid, men denne gangen gikk det selvsagt galt. Badet kan umulig være større enn en kvadratmeter og som om det ikke var trangt nok fra før, måtte jeg i morges sitte på alle fire i både glasskår og parfymesøl for å forsøke å vaske opp griseriet. Jeg sendte en melding til Jørgen for å advare ham om den intense lukten..

Meg: Husker ikke når du slutter på skolen i dag men just in case du kommer hjem når jeg ikke er her og lurer på hvorfor i helvete det STINKER dame i hele leiligheten; jeg mistet og knuste parfymeflaska mi.
Jørgen: Haha, bra aprilsnarr..
Kristine: *sender bilde av knust parfymeflaske*
Jørgen: Leste feil. Trodde det sto noe sånt som: "Hvorfor i helvete stinker det dame i hele leiligheten?!", som om jeg skulle hatt besøk når du ikke var der..

 FUSKEPELS TIGER OF SWEDEN
TRENCHCOAT SAMSØE SAMSØE
GENSER GINATRICOT
SKINNTIGHTS RICH & ROYAL
BOOTS SAMSØE SAMSØE
VESKE MULBERRY


Haha, uansett! Jeg kom meg tilslutt avgårde og i dag har jeg altså intervjuet Silje Sandmæl. Hun var så innmari hyggelig og åpen - en drøm å intervjue, rett og slett. I tillegg kom hun med så mange gode og enkle sparetips og jeg ble virkelig mer bevisst på mitt eget forbruk. Følte meg som en malplassert klovn iført merkeklærne mine, men det morsomme er jo at jeg faktisk hadde valgt ut et svært gjennomtenkt antrekk på forhånd. For eksempel tok jeg bare på meg nøytrale klær uten synlige logoer og så gikk jeg med veska bakfram, slik at logoen ikke syntes. Haha, jeg vet at jeg er ei skrulle, men jeg ville jo gjøre et godt førsteinntrykk og når man skal intervjue Norges mest økonomiske kvinnfolk så vil man jo ikke se ut som det motsatte ;-) Uansett, jeg gleder meg veldig til å skrive portrettintervju om henne og håper den ferdige saken blir fin. Vi fikk en veldig god tone og det tror jeg resultatet vil vise!

Nå skal jeg levere inn finansieringsbevis til banken (leilighetsjakt, here I come!), sortere råmateriale av intervjuet og deretter på tacodate med fine jenter. Det blir taco for tredje dag på rad, men det er jo så godt at who cares ;-)

Har du lurt eller blitt lurt av noen i dag? 

Leserspørsmål: Å flytte sammen med kjæresten

 • 31.03.2016, 19:04

Nå er det april allerede og for mange innebærer det planlegging av flytting til andre byer for å studere. Spørsmålet fra denne leseren tenkte jeg derfor at var greit å ta i et eget innlegg, for det er sikkert mange som har planer om å flytte sammen med kjæresten sin! 

Hei! Jeg skal reise bort for å studere til høsten. Det samme skal kjæresten min og vi tenker samme by. Vi har ikke vært sammen så alt for lenge, type 4 måneder. Er inne på tanken om å flytte bort sammen, men er så usikre på om det er en risk å ta? Kan du fortelle litt om hvordan det er å bo med kjæresten sin som student mtp økonomi, finne leilighet.. etc.? Tenker generelt rundt dette. Hvor lenge var dere sammen før dere bestemte dere for å flytte sammen?Jørgen og jeg hadde ikke vært sammen i mer enn et halvt år når vi bestemte oss for å flytte sammen. Vi hadde riktignok kjent hverandre i flere år før det og jeg visste veldig godt hvilken type mann jeg gikk til når vi først ble sammen. Jeg tror sistnevnte hadde litt å si når vi bestemte oss for å ta det neste steget, for jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at jeg ikke hadde flyttet sammen med hvem som helst. De grunnleggende byggesteinene som tillit og respekt er to nødvendigheter man bør være sikre på at eksisterer, og det er jo klart at dette er ting som opparbeides og kommer naturlig over tid, når man lærer hverandre å kjenne. Hovedgrunnen til at vi bestemte oss for å flytte sammen var jo selvsagt det faktum at vi begge skulle studere i Oslo. Jeg husker enda hvor innmari skummelt og nervepirrende det var, for det var jo tross alt et stort steg og dersom det skulle gå skeis mellom oss ville et samboerskap gjort ting enda vanskeligere. Men, etter hvert slo jeg meg til ro med tanken om at hvis vi ikke kan bo sammen nå, når kan vi vel noensinne det?

Å flytte sammen er selvfølgelig en risk å ta, men risken er like stor for dem som har vært sammen i fem år først. Faktisk vil jeg påstå at å flytte sammen såpass tidlig i forholdet kan være en fordel, fordi man lærer hverandre å kjenne ekstra godt med én gang. Jeg tar stor plass i senga, er elendig på kjøkkenet, husker aldri å ta ut stikkontakter før vi reiser, gidder ikke vaske brødkniven og går aldri med søpla, for eksempel. Dette er småting Jørgen ble vandt til med en gang og som derfor aldri har kommet som noe sjokk. Dessuten tror jeg det hjelper at vi begge utfyller hverandre på en sunn måte i form av ulike interesser. Han er på trening i 2-3 timer hver dag og da får jeg tid til å blogge, skrive og gjøre det jeg vil. Når jeg er på jobb er det han som har leiligheten for seg selv. Vi bor jo på 34 kvadratmeter så dersom vi hadde gått oppå hverandre dagen lang hadde vi sikkert gått på en smell for lenge siden.Leilighetsjakten var det jeg som styrte mest med, men bare fordi jeg synes sånt er gøy, haha. Jeg anbefaler deg å begynne letingen etter leilighet allerede nå, for å sette deg inn i markedet. For eksempel endte vi opp med en liten leilighet vi betaler 11 000 kroner for i måneden og dersom vi hadde satt oss mer inn i sakene først, hadde vi visst at vi kunne endt opp i en langt større leilighet til samme pris. Det gjelder bare å ha god nok kunnskap og være tålmodig. Vi hadde ikke mulighet til å reise til Oslo selv, men jeg fikk en venninne til å dra på visning for oss og i tillegg hadde jeg lagd ved snerten bolig-CV. Sistnevnte er utrolig smart og noe jeg anbefaler til alle - er ganske sikker på at det var den som ga oss såpass mange plusspoeng at leiligheten til slutt ble vår. Med tanke på økonomi har jeg og Jørgen en felleskonto hvor vi hver måned overfører 6200 kroner hver - disse pengene dekker leie, strøm, internett og fellesvarer (dopapir, håndsåpe o.l.), og utover dette har vi hvert vårt budsjett. I helgene lager vi ofte middager sammen, men i hverdagene spiser vi oftest våre egne middager og til ulike tider, i og med at vi har svært ulike timeplaner. Økonomisk sett kunne jeg aldri tenkt meg en annen løsning enn den vi har.

At Jørgen og jeg flyttet sammen er det beste valget jeg noensinne har tatt, for vi har det virkelig innmari fint sammen. Å gå fra kjærester til samboere er en stor overgang, men den beste jeg har opplevd hittil. Vi kan sitte i hver vår ende i sofaen mens jeg ser på Friends og han spiller på iPaden, og andre ganger tuller vi rundt som to små barn, har ordentlige datenights og ligger i hverandres armkrok. Når man er kjærester blir det jo mest av sistnevnte, så man lærer å omgås partneren på en helt annen måte i et samboerskap. Nå har jeg bare fortalt om mine egne erfaringer selvfølgelig, men jeg håper det var litt til hjelp likevel! Stol på magefølelsen din og ikke vær redd for å ta sjanser - men husk alltid at de grunnleggende byggesteinene bør være på plass og at dere ikke alltid kan leve på nyforelskelsen 

Lykke til!

Kanskje noen av dere vil dele noen erfaringer ved å bo/ikke bo med kjæresten?

Kaotisk boligjakt

 • 31.03.2016, 12:24

Hi lovelies  Tusen takk for alle råd og erfaringer på forrige innlegg! Nå som jeg allerede har dratt dere inn i min kaotiske boligjakt, kan jeg jo oppklare litt for ordens skyld. Haha! Jeg har nemlig forsøkt å sette meg inn i alt som har med boligkjøp å gjøre og følte jeg hadde relativt god peiling før møtet med rådgiver i går, men der tror jeg at det oppsto en eller to misforståelser underveis. Jeg ble nemlig fortalt at jeg ikke får lån med mindre jeg tjener minst 220 000 kroner i året, og det stemmer jo overhodet ikke overens med ting jeg har lest, hørt og sett. For med unntak av årslønna som er umulig å oppdrive som student, har jeg jo alt det andre som trengs for å kjøpe bolig. Jeg ble rett og slett veldig forvirret av hele samtalen og det er jo selvsagt ikke bare den stakkars rådgiveren sin feil, men jeg er i hvert fall i samtaler med andre fagfolk og er ganske sikker på at dette vil ordne seg likevel ;-) Så, vi krysser fingrene videre og så lover jeg å gi dere en update når ting er litt mer på stell, for det er åpenbart ikke bare jeg som er nysgjerrig på boligkjøp, boligjakt og alt annet som har med bolig å gjøre, hihi.

Uansett! I dag sto jeg opp 09:00 (helt nøyaktig, faktisk) og våknet for andre dag på rad av meg selv. Er det kanskje en oppegående døgnrytme jeg skimter, Kristine? ;-) Jeg tror kanskje det har noe å gjøre med marerittet jeg hadde, for fyttirakkern så svett og varm jeg var når jeg sperret opp øynene i morges. Jeg satt barnevakt for to små bebiser og plutselig kommer det ei kjerring som kidnapper en av dem. Marerittet besto altså av å forsøke å få den ene babyen tilbake, med den andre babyen fastspent i bæresele på magen. Haha! Upcoming supermum right here..

Jeg har spist den deilige frokosten som er avbildet i innlegget og brukt morgentimene på å forhåndsskrive ett utfyllende innlegg om nettopp mine frokostfavoritter.    Og så har jeg fått utlevert en jævel av en eksamensoppgave som jeg aller helst skulle tatt fatt i. Jeg er ordentlig motivert til å gjøre det bra, men først må jeg finne et intervjuobjekt som vil stille opp og det er vanskeligere enn det høres ut som. Profilerte mennesker og kjendiser har jo ikke all verdens tid å sette av til tjue år gamle studenter, haha..Håper dere får en nyydelig dag, så ses vi senere! 

Gjensyn med snowboardet

 • 24.03.2016, 19:50

Hei alle! Har dere det fint? Jeg håper og tror at det er flere enn meg som har tatt litt velfortjent fri fra blogglesing i disse dager. Jeg har i hvert fall vært alt for opptatt med å bare late rævva av meg til å oppdatere dere, haha! Før påskeferien var jeg innmari sliten både psykisk og fysisk - det tror jeg det var lett å merke mellom linjene på bloggen også. Selv om jeg elsker hverdagen min og alt den innebærer har det vært ubeskrivelig deilig å komme hjem og senke skuldrene. Jeg har spist masse god mat, spilt utallige runder brettspill og ledd med mine beste venner. Og i dag dro jeg til og med i bakken med Jørgen!

Jeg har ikke stått på snowboard på over fire år og det med veldig god grunn. Jeg er helt latterlig dårlig! Altså, sammen med en rekke kids på 2-4 år i barnebakken var det denne frøkna som klarte å falle i skiheisen. Haha! Og så klarer jeg jo selvsagt ikke svinge skikkelig med brettet, så jeg bremser meg ned alle bakkene og det tar jo mildt sagt på for leggene mine. At Jørgen, som verdens største skientusiast, holdt ut med dette nautet i bakken er faktisk ikke til å forstå. Han suser liksom fram og tilbake, baklengs, sidelengs og alt på en gang, mens jeg tryner hvert tredje minutt. Det skulle vært filmet!Nå blir det i hvert fall fire nye år til jeg og snowboardet ses igjen ;-) Trives aller best i sofakroken med potetgullskåla på fanget, jeg. I går dro vi på byen så formen i dag er litt down, men det passer meg helt ypperlig - finnes ingen bedre unnskyldning til å slappe av på sofaen, da. Tenkte å kjøpe med potetgull og dip (fordi jeg fikk så sjukt lyst på det etter jeg nevnte det i forrige setning, haha) og kose meg skikkelig med gubben i kveld.

Håper alle har en fantastisk påske! Stor klem!

Follow me on Instagram

 • 22.03.2016, 15:56

Hei fine! De av dere som følger meg på Instagram har sikkert lagt merke til langt hyppigere oppdateringer? I tillegg har jeg lagt fokus på mote og meg selv (haha) der inne, fremfor hverdagsbilder. Jeg liker den nye "stilen" jeg har på Instagram, for jeg synes det er så artig å poste slike bilder og i tillegg er det jo en perfekt markedsføringskanal for bloggen og det jeg vil drive med i tillegg. Dersom dere ønsker å følge meg på Instagram heter jeg kristineam ♥Det jeg dessverre synes har vært synd er at mine faktiske venner og folk jeg kjenner der inne har blitt nedspammet med moterelaterte bilder og endeløse selfies. Så, i dag tok jeg fatt i et miniprosjekt jeg har tenkt på i lengre tid og opprettet @kristineangvik. Her vil jeg poste bilder som jeg tidligere postet på @kristineam - det vil si de fine hverdagsøyeblikkene jeg deler med dem jeg er glad i. Jeg tenker jo at den moterelaterte brukeren som er forbeholdt bloggbilder og ei lang rekke selfies er mest relevant for dere å følge - der poster jeg nemlig antrekkene mine o.l. før de kommer på bloggen og sier ofte ifra når jeg har lagt ut et nytt innlegg på bloggen. Men, det er jo helt opp til dere selv! ♥

Til @kristineam er jeg ute etter inspirerende brukere som poster kule outfits og annet stæsj. Dersom du driver eller kjenner noen som driver en slik bruker - legg gjerne igjen navnet i kommentarfeltet mitt! Stor klem!
 

blogging 2009-style

 • 21.03.2016, 12:09

Hei venner! Jeg har akkurat fortært dagens første måltid og er mer enn klar for en fin dag i hjembyen. Skal møte jentene på kafé klokken to, men før den tid skal jeg innom Mia Bao for å hilse på gamlesjefen og handle inn siste rest til Jørgen sitt påskeegg i byen. Det blir så deilig å klemme litt på alle igjen! 


Haha, bloggbilder à la 2009. "I dag spiste jeg dette til frokost"..

Og i samme slengen tenkte jeg å anbefale dere et brettspill! Det heter Risk og er virkelig sjukt moro. Man får utdelt tropper og skal med dem forsøke å overta verden og ulike kolonier. Når familien fortalte om spillet rett før jul var jeg sjukt skeptisk, for det høres jo viiirkelig kjedelig ut og i tillegg er det et rent strategispill (not my cup of tea), men herlighet - virkelig dødsmorsomt. I går satt vi i mange timer, kombinert med hverdagsprat og et par glass vin. Etterlengtet familietid!Da har jeg altså ramset opp alt jeg har gjort og alt jeg skal gjøre. Med andre ord; blogget i skikkelig 2009-stil ;-) Noen ganger er det vel koselig det også, er det ikke? Jeg forsøker i hvert fall å utnytte tiden til det fulle når jeg først er hjemme, så da blir det jo gjerne litt oppramsing mellom slagene når jeg har tid. Håper alle får en helt super påskeferie, i både byen og på fjellet ♥

Århundrets vanedyr

 • 19.03.2016, 11:10Mornings! Nå er kjøleskapet så ribbet for mat atte hjelp. Jeg vil jo ikke kjøpe inn noe nytt fordi jeg reiser i morgen, så nå er det kun leftovers som gjelder. Brunost, liksom. Jeg greier ikke konsistensen på brunost, men når lillebror var på besøk var det alt han ville ha. Så, i dag ble det brunost og mitt aller siste egg til frokost, haha!

Leiligheten er så forbanna tom uten Jørgen her, så jeg gleder meg skikkelig til jobb klokken 12:00. Det er faktisk rart med det, for jeg sliter så innmari med å være alene etter vi ble samboere. Og det er jo ikke sånn at vi henger oppå hverandre 24/7, men det er vel noe med den tryggheten og stabiliteten jeg har blitt vandt til. Jeg er jo århundrets største vanedyr, så i natt fikk jeg faktisk ikke sove. Lå der i gud vet hvor mange timer og bare ble gæren. Etterhvert ble det jo sånn "fyfaen Kristine, kan du bare SOVNE?!", og så fikk jeg jo i hvert fall ikke sove ;-) You know the feeling. Uansett! Jobb fra 12:00-20:00 og etter det skal jeg bare pakke, sove og FLY avsted til Molde. Ønsker dere alle en helt super lørdag i sola!

Hva er dine planer for dagen?

Jakten på den perfekte body

 • 18.03.2016, 20:41

Hey gurls! ♥ Nå er jeg selverklært frisk og det føles helt fantastisk. Det var egentlig kun bloggarbeid som sto på planen i dag, men det er jo så fint vær at å sitte inne blir for dumt, så jeg tok turen til byen for litt ærender og småshopping isteden. Neste lørdag er det duket for hjemmefest med treningsklær som dresscode og jeg elsker jo temafester over alt på jord, så jeg hadde så innmari lyst på en knæsjfarget body. Jeg hadde gått rundt i flere timer og helt gitt opp jakten, men på mitt aller siste stoppested fant jeg heldigvis en knallgul variant som ga meg skikkelig 80's vibes ;-) Men herlighet, det er så innmari vanskelig å finne ting når man faktisk leter. Det er vel ikke bare jeg som blir gæren av sånt? 

Jørgen dro nettopp til Molde og jeg sprekker snart av misunnelse. Jeg hadde så lyst til å være med! Det er uansett en stund siden jeg har vært på jobb og én dag til med de aller fineste kollegaene mine skal jeg nok klare, før jeg setter ræva mi på flyet og vender snuten hjemover jeg også!Hadde ingen bilder å vise dere, så satte meg like så godt ned på badegulvet og knipset et par selfies. Tok omsider på en litt mer vårlig farge på neglene i dag, for de har jo vært sorte så lenge jeg kan huske. Og se! Nå begynner neglene mine å gro igjen. Jeg klarer hverken korte eller falske negler, så jeg forsøker alltid å spare til lange selv. Det er vanskeligere enn det ser ut til, for når én brekker må jo alle klippes ;-) Oh my, LIKE YOU CARE. Haha!

Idol og Angry Birds, here I come. Ha en kjempefin kveld videre, fineste ♥

Har dere hatt en fin dag?

Antrekksbildene som aldri kom på bloggen

 • 18.03.2016, 16:06

Jeg har sett andre bloggere gjøre det samme og let's face it: Det er deilig å se at de er like dødelige som resten av oss ;-) Det morsomste jeg gjør etter en antrekksshoot er å redigere bilder, for det er så sjukt mye lættis. Jeg tror jeg må være verdens minst fotogene menneske, for jeg tuller ikke når jeg sier at cirka 6 av 100 bilder som blir tatt, faktisk blir brukt. La meg ta dere med bak kulissene:Bildet til høyre.. Ah, jeg har så uendelig mange varianter av dem. Sånn ser jeg altså ut når jeg prøver å være fin samtidig som jeg prater. Men jeg lærer jo aldri, for jeg ender alltid opp med å se ut som en høne/gammel dame/Beagle. Er det forresten bare jeg som synes at alle disse tre har noe til felles? Jeg synes det et eller annet ved munnpartiet og kinnene når de blir dratt nedover, som gir meg skikkelig høne- oldis- og Beagle-vibes. Sistnevnte er altså en hunderase, for den som ikke visste det. (Jeg måtte Google selv lol).Det er jo ingen ukjent sak at jeg synes jeg er den morsomste personen jeg kjenner. Uheldigvis for meg er jeg helt alene om å mene nettopp det.

På de første antrekksbildene mine etter oppstarten på bloggen sa Jørgen: "Du smiler litt rart". Jeg bare: "Hæ? Hva mener du?", før han svarer: "Ja altså, det er jo ikke sånn der du smiler til vanlig". Husker jeg ble så sjukt fornærmet, men det er jo helt sant. På bildene i dette innlegget smiler/ler jeg altså med #nofilter, og kan vi alle bare være enige i at jeg ser ut som en døddrukken apekatt? Jeg har sånn cirka tre-åtte haker, alt ettersom, og så ler jeg ikke bare med trynet, jeg ler med kroppen. Jeg kaster hodet bakover, ler som en astmasyk gris og boltrer meg i hakeflesk. Sånn er altså virkeligheten, si.Jepp, det var det jeg hadde for denne gang! Håper innlegget falt i smak, selv om det er litt utenom det jeg ellers velger å poste her inne. 

Tips til innhold i påskeegget hennes

 • 17.03.2016, 20:10

Inneholder annonselenker

Jeg skrev jo et innlegg om hva du kan putte i påskegget hans, så i dag er det damernes tur ;-) Er du gutt/jente og trenger litt inspirasjon? Eller kanskje har du en bestevenn som fortjener et ekstra fint påskeegg i år? Det skal ikke så mye til for å smelte et jentehjerte. Jeg ville absolutt fylt påskeegget hennes med girly goodies, håndskrevne lapper og personlige gavekort.
  

Brevpapir by Malene Birger HER, duftlys HER, intimvask HER, Sensitive Gel HER, blindfold HER, Clarins lipgloss HER, neglelakk HER, truse HER, strømper med donuts HER, massasjeglid HER.

Hva med å legge ved et kort som forteller henne hvor mye hun betyr for deg og hvorfor? Eller kanskje kan du fylle påskeegget med favorittgodteriet hennes og legge ved et gavekort på en middag for to? Kliss, klass! I tillegg bugner det jo av funny og bruksvennlige intimgreier der ute, som er kjempepraktisk og veldig moro å få! Og når de kommer i slike rosa og søte innpakninger er de jo nesten ikke til å motstå i seg selv ;-)

Her i hus står taco på menyen! Jørgen reiser til Molde allerede i morgen, så en liten kjærestekveld med filmkos og favorittmiddagen må nesten til. I morgen har jeg helt fri og tenkte å bruke dagen på blogg, så dersom noen av dere har ønsker til spesifikke innlegg må dere gjerne dele dem med meg ♥ Tusen takk for kommentarene dere legger igjen her inne forresten - jeg setter innmari stor pris på det! Faktisk har jeg blitt ordentlig flink til å sjekke ut mange av bloggene til de av dere som kommenterer her inne, og la meg bare si; dere er flinke! 

Håper dere fant litt inspirasjon! ♥

Mine seks beste sparetips

 • 15.03.2016, 20:00

Jeg er ingen supersparer og i tillegg sløser jeg sikkert mer enn mange andre studenter, men med årene har jeg i hvert fall blitt bedre. På tross av at jeg jobber i klesbutikk og har en brennende trang til å oppgradere garderoben hver eneste dag, kjøper jeg så og si aldri noe nytt. Selv om det alltid har fristet med et kredittkort, kjenner jeg meg selv godt nok til at jeg har lovt meg selv å ikke gå til anskaffelse av ett. Og på generell basis bruker jeg langt mindre (8-10 000 kroner mindre, for å være eksakt) penger på én måned i dag, sammenliknet med i fjor. Jeg har rett og slett satt meg litt mer inn i økonomi og hva det innebærer, og selv om jeg aldri kommer til å bli en av de aller flinkeste, har jeg i hvert fall tatt grep om flere småting som sammen tidligere har resultert i store summer. Her kommer mine seks beste og enkleste sparetips!

Last ned appen "Mattilbud". Denne kan være skummel, for av og til ender man opp med å kjøpe ting man i utgangspunktet ikke var ute etter, kun fordi det var på tilbud. Uansett funker den som oftest fjell og ikke mot sin hensikt ;-) Den lister opp alle matbutikker og tilbudene de har hver uke. Jeg synes det er kjipt at Kiwi har en så innmari dårlig ordning der inne, med tanke på at det er butikken vi benytter oss av - likevel følger jeg ofte med på Coop Mega fordi de ofte kjører halv pris på grillet kylling. Haha! Er det altså én app jeg benytter meg av (foruten Instagram, Snapchat o.l.), så er det Mattilbud. Dersom man planlegger ukesmenyen sin med de ukentlige tilbudene i bakhodet, har man plutselig spart svært mye.⇒ Kvalitet foran kvantitet. Jeg blir dårlig av tanken på hvor mye jeg har sløst på plagg jeg ikke lenger bruker. Man tenker jo ofte at "herlighet, den koster jo bare 100 kroner, så det går fint..", men erfaringsmessig gir det bare tillatelse til et høyere forbruk sett i et større perspektiv. Grå og sorte tee's/topper, festkjoler, undertøy o.l. er ting jeg uansett sliter ut, så dette handler jeg billigst mulig (eksempel på nevnte plagg HER). Når det kommer til bukser, vesker, strikk og yttertøy handler jeg alltid kvalitet. Å handle én dyr genser fremfor fem billige er noe jeg startet med for et par år siden, og la meg bare si: Garderoben min har aldri vært mindre, ei heller aldri så gjennomført, tidløs og meg. Og så er det jo en realitet at vi gjerne tar ekstra godt vare på det som har kostet litt ;-) Så, spar heller til én ting du ønsker deg, fremfor å klatte bort penger i hytt og pine på "ting som ikke koster noe uansett".

Styr unna Coop Mega, Joker, Meny o.l. Her i huset handles det på Kiwi og bare Kiwi! Unntaket er som nevnt når det er tilbud på grillet kylling på Coop Mega ;-) Jeg er sjukt urutinert og lærer aldri at søndag = stengt, så av og til må jeg handle på Joker. Jeg får hakeslepp hver gang jeg kommer til kassen! Dersom du handler på en av de dyreste matbutikkene hver eneste dag, kaster du mye penger ut av vinduet. Rema 1000 og Kiwi is the shit, og det merker man raskt dersom man begynner å sammenlikne på sikt.

Bli Trumf-medlem. Som Trumf-medlem får du 1% Trumf-bonus når du handler dagligvarer hos kjeder tilknyttet Trumf. I tillegg har Kiwi nylig kommet med Kiwi PLUSS, som gir hele 7,5% Trumf-bonus på frukt og grønt. I tilknytning til dette punket gikk jeg inn på min egen side for å sjekke hvor mye jeg har "spart", og nå har jeg 294 kroner.  Jeg ser ikke poenget i å bruke bonusen før jeg har nådd minst 1000 kroner, men denne kan jeg altså ta ut i kontanter eller handle for. Det tar jo en god stund å spare opp en solid bonus, men det er jo verdt det likevel - og etter Kiwi PLUSS ble lansert har jeg "spart" betraktelig mye mer per handlerunde.
 Lag din egen lunsj. Den siste tiden har jeg blitt mye flinkere til å planlegge måltidene mine, slik at jeg ikke behøver å kjøpe mat på jobb og skole. På jobb har vi jo både micro og kjøleskap, så der finnes i hvert fall ingen unnskyldning til å ikke ta med egen mat. Dersom jeg skal spise spaghetti til middag lager jeg helt enkelt litt ekstra til lunsj dagen etter. Jeg tror ikke det finnes større sløseri enn det jeg og mange andre bruker på mat- og drikkevarer, for det er jo så enkelt å bare kjøpe noe på stedet. Når jeg jobbet på Mia Bao i Molde kjøpte jeg lunsj for 50-100 kroner hver jævla dag, i et helt år. Det er godt over TJUE TUSEN kroner, det. Smak litt på den, Kristine :-)

Lag din egen kaffe. Jeg hater heldigvis denne guggen av en drikke, men sett bort i fra meg bælmer jo hver eneste nordmann et par kopper hver eneste dag ;-) Og jeg tror ALDRI jeg har sett noen ta med sin egen! Hva er vel greiere enn å lage kaffen hjemme, helle den over på en snerten termos og ta den med på jobb/skole/møter? La oss si at én kaffekopp koster 20 kroner. Dersom man drikker to kopper om dagen utgjør det i underkant av 15 000 kroner i året. Og DEN kan dere smake litt på, alle kaffeelskere der ute :-)

Håper dere plukket opp noen tips! ♥

Kampen om den perfekte biffen

 • 15.03.2016, 12:38

Hey ♥ Har dere det fint? Jeg minner for tiden meg selv om en sliten, gammal røyker med både kols og astma, som i tillegg er helt tett i pappen. Hvor kom dette viruset fra, liksom? Jeg var jo helt i hundre på fredag og på lørdag våknet jeg plutselig opp med knusktørr hals og vondt svelg. I dag lagde jeg omelett og avokado til frokost og ble mildt sagt lei når jeg skjønte at jeg hadde kommet til det stadiet hvor jeg liksågodt kunne spist hundemat, uten å merke forskjell.

I går hadde jeg heldigvis forsatt smaksløkene i behold, og dere vet vel hvilken dag det var i går? ;-) Her i huset ble det i hvert fall servert biff med brokkolipuré og søtpotetsticks. Jeg KAN jo ikke å steke kjøtt og brenner alt som brennes kan, så i går så jeg på videoer og fremgangsmåter til "hvordan steke biff" i sikkert tjue minutter, før jeg satte igang. 

Er dere klar over hvor vanskelig det er å steke en biff helt perfekt? Jeg sto der og ropte: "Nå har du stekt i tre minutter, så PIPLE DA FOR FAEN!", "Kan du PLIS piple, din drittbiff??" og "Ikke bli brent, ikke bli brent!!". La meg påpeke at jeg ikke ropte til Jørgen, men til biffen. Altså, hvor sosialt tilbakestående går det an å bli? Haha! Uansett, gubben ble fornøyd med biffen og jeg ble skikkelig fornøyd med mitt første forsøk på brokkolipuré, så det ble all good! ;-)Selv om jeg egentlig burde vært sengeliggende i dag, har jeg litt for mye å gjøre til at jeg kan gro fast i senga. Jeg har en reportasje jeg må skrive til i morgen og i tillegg skal jeg på jobb, så jeg må egentlig bare.. Get to it. Skal bøtte nedpå en stor Redbull og trøkke i meg et par paracet, så går det så fint atte. Bare FIRE dager til påskeferie!

Og nå innså jeg at jeg klarte å vie et helt innlegg til biff...

Tips til innhold i påskeegget hans

 • 14.03.2016, 17:13

Inneholder annonselenker

Det er snart påske og allerede førstkommende søndag reiser jeg til Molde. Det skal bli helskjønt med familietid, avslapning, brettspill og venninnekos. Jeg har til og med gitt mitt æresord til Jørgen om at vi kan ta oss en tur i bakken, for han er jo verdens største skientusiast og jeg.. Vel, not so much. Men jeg har jo overraskende nok et nedstøvet snowboard i kjelleren, så det blir jo litt artig å prøve seg igjen ;-) Uansett! Med påskeferie følger også påskeegg og det har alltid vært noe jeg tar blodseriøst. Haha! Jeg elsker jo å sysle med sånne ting, så i fjor fikk kjæresten et påskeegg fylt til randen med godsaker.

Jeg vedder på at det er flere jenter som vil overraske kjæresten med et påskeegg i år, right? Min mann er ikke så fan av godteri, som et påskeegg jo oftest fylles med, men det gjør det bare enda artigere å lete etter innhold. Det er selvsagt tanken som teller og et egg fylt med godteri er mer enn bra nok, men jeg tenkte å tipse dere likevel, i tilfelle noen ønsker å gjøre litt ekstra utav det i år! Som sagt synes jeg det er sjukt funny å sysle med sånt og derfor gjør jeg heller aldri noe halvveis. Årets påskeegg skal bli 10 av 10!
  

Kortholder HER, lommelerke HER, caps HER, koffertvekt HER, Jelly Boobs godis HER, barberingsgele HER, kondomer HER, korsett HER, lommetørkler HER, proteinbar HER.

Hvem har sagt at påskeegget er forbeholdt snop? Mitt tips er å sprite opp egget ti hakk ved å tilføye litt funny og koselige elementer. Sexleketøy, dill og stæsj fra Kondomeriet, en liten gave og hjemmelagde gavekort er i mitt hode oppskriften på suksess. I tillegg kan du fylle egget med søte lapper, vetokort, massasjebonger og selvsagt; godis. Gubben min er som sagt ikke så glad i godteri, så i fjor kjøpte jeg en del proteinbarer o.l.

Alt i alt handler det egentlig bare om å gjøre påskeegget litt mer personlig. Kjøp hans favorittgodteri, stæsj han vil like, lag gavekort han vil sette pris på. Det er en så enkel, fin, funny og romantisk måte å vise hvor mye man setter pris på vedkommende ♥ Og så er det sikkert ikke alle som har (gutte)kjærester heller, så dersom dere ønsker det kan jeg godt lage en "jenteversjon" også?

Eksamen got me like

 • 10.03.2016, 15:43

Hei girls! ♥ Endelig tid til litt tørrprat igjen! Jeg har vel nevnt cirka 30 ganger hvor umotivert og lei jeg har vært i anledning eksamenen jeg sitter med, men i går kveld slo det meg plutselig at jeg må være ferdig med hele dritten i dag. Jeg samlet de skjønne vennene mine i en felleschat på Facebook og forlagte åpen idémyldring mens jeg poppet en pils og noterte som en gal. Det hjalp! Denne gangen kan jeg altså takke den flotte buketten av venner jeg har, når jeg forhåpentligvis får godkjent eksamen ;-) Det er lenge siden jeg har vært så stresset i skolesammenheng, for jeg har som regel grei kontroll. Huskeregel: En iskald Corona, ei notatblokk og vennene mine er oppskriften på suksess! 


instagram@kristineam 

Nå sitter jeg på biblioteket og finpusser på alt jeg skal levere. Å være ferdig føles helt fantastisk, for jeg er så innmari klar for helg. Lillebror fra Trondheim kommer på Oslobesøk i morgen og jeg gleder meg minst like mye som ham, så vi skal kose oss som best vi kan og nyte hvert minste lille sekund vi har sammen. But first: En real kjærestekveld med samboeren. Han har stått litt på vent i disse stressende dager, men NÅ er jeg klar for å knusekose og kickstarte helga med god middag, film og stearinlys. Lenge leve!

Noen som sitter i samme eksamensboble som denne frøkna? Isåfall, good luck to ya'll! ♥

Vårrengjøring i klesskapet

 • 08.03.2016, 20:15

SE! Jeg har ryddet i klesskapet! Jeg var jo ute på lørdag, så når Jørgen insisterte på en vaskesøndag var det klart at jeg takket nei. Men denne mannen er jo tydeligvis over gjennomsnittet glad i å vaske (til mann å være..), så det endte med at jeg tilbydde meg å vaske hele leiligheten alene på mandag, for å slippe å løfte en finger på søndag. Verdens dårligste deal, sa du? Vel, jeg fikk en rolig søndag og da var det faktisk ikke så aller verst å vaske leilighet i går ;-) Og så er det så deilig når man først har gjort det, for da blir man plutselig helt fanatisk. Jørgen kom hjem, skulle ta ut noe dypfryst og legge det til tining på kjøkkenbenken og bare: "Hm, hvor kan jeg legge maten for at det ikke skal bli rotete? Ah jo, jeg legger den i vasken". Haha!

Uansett, idet tredje vaskemaskin for dagen suste og gikk og leiligheten var strøken fikk jeg øye på min halvdel av klesskapet. La meg bare si det sånn: Jeg har ikke ryddet inni der siden jeg flyttet inn for et halvt år siden. Så, jeg tok mot til meg og røsket ut hver eneste fille på gulvet. Angret bittert rett etterpå, men da var det selvsagt for sent å trekke seg. Nå derimot, skal jeg ALDRI røre et eneste plagg igjen, i frykt for å ødelegge systemet ;-)Jeg har sortert så nøye atte hjelp. Alle plagg er sortert etter farge, hvor mye jeg bruker dem og årstid. Og det fikk meg forresten til å innse hvor lite farger jeg faktisk bruker. Du veit du er nøytral i stilen når den eneste fargeklatten av en klesbunke som eksisterer i klesskapet er tårnet med koseklær i nederste hylle. Og så fant jeg så mye som jeg helt hadde glemt også! Sånn som mine absolutte favorittsandaler og alle trusene mine. Sistnevnte var et seriøst problem, for etter endt vask har jeg bare trøkket dem inn i resten av rotet og det sier seg vel selv at det da er vanskelig å oppsøke dem. Nå har derimot alle kommet på plass i sin lille kurv og jeg fant ut at jeg har _mer_ enn nok undertøy ;-) Måtte faktisk kaste fire BH'er grunnet mangel på plass! (Og det faktum at jeg ikke bruker dem lenger, selvsagt..)Nei, dette var bare sinnsykt deilig! La det forbli sånn i minst en uke, Kristine, vær så snill!

Har du tatt vårrengjøringen i klesskapet?

Favoritter under 200-lappen

 • 07.03.2016, 19:45

Adlinks


 

1. Tight Neckline Top, 80 NOK
2. Nellie Lace Bra, 99 NOK
3. Rib Turtleneck Top, 74 NOK
4. Cami Strap Bodycon, 199 NOK
5. Rib Turtleneck Ls Top, 199 NOK
6. Lace Up That Top,179 NOK
7. High Neck Cropped Knit, 169 NOK
8. Toe Strap Sandal, 199 NOK
9. V Shape Bralette, 149 NOK
10. V Shape Panty, 89 NOK

Det verste og beste jeg vet er å komme over plagg som på bildet over. Enkle, som går til alt og som ikke koster en dritt. Det er jo skummelt! Jeg ble HELT forelsket i den rosa toppen (nummer seks), for i motsetning til mange andre lace up-tops gikk ikke snøringen på denne til langt under navlen. Tenk så fin til sommerbrun hud, de rosa sandalene og en highwaist denimshorts! Jeg lurer meg på om jeg skal unne meg noe av det ovenfor, for det koster jo tross alt en slikk og ingenting og i tillegg har jeg ikke shoppet på evigheter... ;-)

P.S. Den grå toppen (nummer en) er virkelig helt super! Jeg har den i sort, den koster 80 kroner og går til ALT. Bruker den mest på fest, for den er så grei med slengbukser, highwaist-skjørt, fuskepelser og alt annet som gjerne gjør litt utav seg. En helt enkel, must have-kinda thing! ♥ 

Noe du likte?

The Nighthawk Diner

 • 06.03.2016, 20:15

Dere vet følelsen man får dagen derpå? Den følelsen hvor ALT av mat frister? Vel, istedenfor å småspise på tørre knekkebrød og den andre kjedsomheten som gjemmer seg innenfor husets fire vegger, bestemte Hilde og jeg oss for å dra på The Nighthawk Diner. Vi hadde aldri spist der før, men hadde begge hørt mye bra om burgerne deres. For dere vet de sponsede annonseinnleggene som popper opp i Facebook-feeden og som er tilpasset ens egne interesser? Vel, i min feed har det vært MYE av The Nighthawk Diner og jeg har siklet ganske greit hver eneste gang en saftig burger har poppet opp.

Det var litt ventetid, men absolutt verdt det! Jeg har aldri vært i Amerika, men fikk veldig american vibes likevel ;-) En skikkelig sjarmerende diner med ansatte ikledd kule, old school uniformer. Vi bestilte "The Nighthawk Combo", som jeg vil tippe at var husets spesial. I tillegg slo vi til med deilige sjokoladeshakes, som var mer enn mettende nok i seg selv.

Medium stekt med smeltet cheddar, sprø bacon og chipotlemajones. Absolutt ikke feil på en dag som denne! De hadde så mye annet som fristet på menyen og vi spottet blant annet et par jenter som hadde bestilt amerikanske pannekaker med sirup og bacon, samt ferskpresset appelsinjuice. Jeg liker jo egentlig ikke pannekaker, men seriøst, det så så forbanna godt ut og vi bestemte oss for at vi skal tilbake en dag for å spise frokost the american way ;-)

Med studentbudsjett er det ikke mulig å dra dit så ofte, for vi betalte 270 kroner for burger og sjokoladeshake, men på en søndag som denne var det absolutt innafor. I tillegg er jo hele måltidet en eneste stor kalorifest, så kanskje like greit at man ikke har råd til å spise der hver eneste dag. Haha!Jeg skal bli flinkere til å utforske mer av det Grünerløkka har å by på, for det er jo en så fin plass. Skikkelig urbant og deilig! Hele området bugner jo av fristende spisesteder og jeg skal blant annet ta med meg Jørgen på Mucho Mas, som OGSÅ har poppet opp i Facebook-feeden min nå og da. Han er jo så glad i litt småspicy meksikansk mat, og her tror jeg de serverer taco, enchiladas og burritos på klassisk, meksikansk vis!

Mat, mat og atter mat, dere! Skriver jeg egentlig om noe annet?! Jeg ville vel egentlig bare tipse dere om The Nighthawk Diner, for dit kommer vi definitivt til å dra tilbake. Har du spist der før, kanskje?

Det er en første gang for alt

 • 06.03.2016, 16:07

Mine første selfies som ble postet på bloggen var de nydelige blinkskuddene nedenfor. Her var jeg 11-12 år og hadde nettopp startet opp kristineam.blogg.no.  Det er nesten et helt tiår siden, tenk det! Blogg var jo HELT nytt på denne tiden. Jeg gikk i syvende klasse og hadde akkurat begynt med litt maskara, og i motsetning til dagens 12 åringer ser jeg jo faktisk ut som en. Jeg er veldig glad for at jeg vokste opp med trampolinehopping, rollerblades, Nokia-telefoner og Super Mario, for jeg kan ikke engang se for meg hvor jeg hadde vært i dag, dersom barndommen besto av det samme presset dagens unge lever under i dag.

Den første gangen jeg fikk mensen var i femte, sjette eller syvende klasse. Jeg har virkelig verdens verste hukommelse, men jeg husker i hvert fall selve scenarioet og det vil jeg nok aldri glemme ;-) Vi var en liten jentegjeng (thank god) som satt på biblioteket. Jeg hadde på meg hvite jeans og var like lite prippen som i dag, så jeg lå selvsagt henslengt i sofaen med beina på vidt gap. Det var mildt sagt lite kult når den ene i gjengen påpeker den røde flekken på den hvite buksa mi..

Mine første komplekser var leppene mine. Jeg hadde alltid blitt litt ertet for dem, men jeg husker spesielt godt en episode som fant sted når jeg gikk i fjerdeklasse. Det var vinter, friminutt og alle lekte "Kongen på haugen". Jeg hadde aldri vært noe fan av å leke det i utgangspunktet, men prøvde forsiktig å klatre til toppen med vennene mine. Uten at jeg noensinne forsto hvordan, skal jeg ha klart å slå, dytte eller sparke en av klassens største hissigpropper i skrittet, og han ble så sjukt forbanna. "Kan vi ikke bare finne en nål, så kan vi sprekke hull på de store, stygge leppene dine?!" var én av mange fraser han ropte foran alle i skolegården. Med tiden lærte jeg å akseptere dem og i dag er jeg stolt over å ha fyldige lepper. Jeg måtte bare bli litt eldre, I guess.


Her hadde jeg ganske nylig flyttet til Molde i tiendeklasse. Det var en ny, spennende, fantastisk og jævlig tid, haha. Oda var en racer på Facebook og dokumenterte alt som dokumenteres kan, så disse fant jeg laaangt der nede i bildearkivet på FB.

Den første gangen jeg ble full var i tiendeklasse (?). Det var i hvert fall nyttårsaften og den andre gangen jeg i det hele tatt smakte på alkohol. Jeg er ganske sikker på at jeg på dette tidspunkt allerede hadde flyttet til Molde, men ville feire nyttårsaften i Trondheim med de gamle vennene mine. Uansett, vi hadde jo ikke den minste peiling på hvor mye alkohol det var vanlig å drikke og konsumerte vel noe alá seks cider, seks rusbrus og to øl hver. Jeg sov over hos venninna mi og løp på toalettet for å spy SYV ganger morgenen etter. Det var så ille! 

Mitt første kyss var med min daværende kjæreste i syvende. Hele episoden er episk! Vi hadde en hel gjeng rundt oss som hoiet og herjet og tvingte oss til å kysse - en av venninnene mine kysset til og med vår felles kompis, for å demonstrere "hvor lett det var", haha. Jeg var så innmari pingle på denne tiden og syntes hele greia var latterlig skummel, men det ble jo et kyss tilslutt ;-) Etter et par dager, på vei hjem fra skolen, sa han rett ut at han var lei av "sånne kjerringkyss" og at han ville kline. Jeg ble så lei meg! Mannet meg opp til å kline med han i mange, mange uker, for gutten sjæl var jo like redd for å ta initiativet selv, når det kom til stykket..


Denne svette pizzaskjorta ble ofte dokumentert på Instagram back in the days @ kristineam

Min første jobb var på Peppes Pizza! Jeg begynte der i tiendeklasse sammen med min fine bestis, Martine. Jeg følte alltid at jeg jobbet hardere enn lønningen viste, for lønna var virkelig råtten og det var mye løping, stress og kaos, men samtidig er jeg veldig glad og takknemlig for min aller første jobb. Ikke minst er jeg glad for at jeg jobbet ræva av meg i så ung alder bare for å FÅ en jobb i det hele tatt, for det er jo virkelig ikke enkelt når man er så ung. Arbeidserfaring og god arbeidsmoral er gull verdt. Remember that, kids ;-)

Håper dere likte innlegget! 

Boikotter utelivet i Oslo

 • 06.03.2016, 12:04

Hei søndag! O.M.G! La meg bare syte litt over gårsdagens bytur. Vi hadde jo planer om å dra på Heidis, som i følge mange av jentene er sykt lættis og har den beste musikken, og dit var det bestemt at vi skulle være allerede klokka TI for å komme inn. Når vi kom fram ventet en milelang kø og en vakt som fortalte at de ikke slapp inn flere folk før slaget elleve. Bummer! Vi ventet i en time før vi deretter ble fortalt at vi måtte belage oss på å vente en til halvannen time til. Altså, hva gir du meg? Det kan godt være at Heidis er bra, men dit skal i hvert fall jeg aldri tilbake ;-) Jeg quoter Hilde når jeg sier: "Dette var dyrebare timer med vors som vi ALDRI får tilbake..", haha. 

Ingrid, meg, Hilde og Tirill - my ladies ♥
Vi dro videre til Lawo og der var jeg i alá tjue minutter før jeg og Hilde fant ut at Mc Donalds var den eneste plassen vi ville være i hele verden, haha. Har jeg kanskje noen lesere som bor i Oslo som har mer erfaring med utelivet her enn meg? Finnes det noen oppegående utesteder i Oslo med bra musikk og god stemning, som IKKE innebærer å måtte stå i kø i 2,5 timer? Oh lord.

Tror bare jeg boikotter utelivet i Oslo og innfører ekstra lange vors isteden, hoho. Vors er LIVET! Jeg hadde det så fint med den store og fine buketten av Moldejenter i går, og det var virkelig deilig å se så mange av dem igjen ♥ 

Lesernes guilty pleasures

 • 05.03.2016, 14:58HAHA, jeg ler meg ihjel av dere. Finnes det en artigere leserskare enn min, egentlig? Jeg skrev jo et innlegg om mine egne quilty pleasures og spurte i samme slengen om deres, så her har jeg samlet dem i et eget innlegg slik at vi kan le litt sammen ;-) Trodde jeg skulle krepere av latter første gangen jeg leste om veganeren som ikke klarte å gi slipp på godterikrokodillene sine. Dere er gode!

Tips og råd: hvordan få jobb i klesbutikk

 • 04.03.2016, 14:00

Ada skriver: "Jeg har så lyst til å få en jobb i en klesbutikk, og tipper det er flere jenter der ute som kunne tenke seg det samme! Ville du laget et innlegg med tips til å faktisk skaffe seg jobben?? :D". Jeg har jobbet på Mia Bao i Molde og nå på Companys Byporten i Oslo. Her kommer mine tips og råd til hvordan du kan sikre deg jobben!

Legg sjela di i en god søknad og CV
Jeg har alltid levert både søknad og CV, stiftet dem sammen og ofte levert dem i en plastmappe. Dersom du ikke har peiling på hvordan man skriver en god søknad og en oversiktlig CV anbefaler jeg å Google det. I søknadene mine har arbeidsgiver alltid fått vite følgende: Hva jeg kan bidra med, hva jeg interesserer meg for, hvem jeg er, hva jeg ønsker av arbeidsplassen, min kunnskap om butikken/merkene og hvorfor akkurat jeg er riktig person for jobben. I CV'ene mine forteller jeg om tidligere arbeidsplasser, utdanning og relevante ting i stikkordform. Det er viktig at CV'en er oversiktlig og ikke fylles med svada. Et lite tips: Få gjerne noen du kjenner til å korrekturlese når du er ferdig, slik at du unngår unødvendige skrivefeil.Møt opp på arbeidsplassen
Førsteinntrykket har alt å si! Hvorfor sende søknaden via Mail når du kan dra innom butikken? Gå innom, hils på de ansatte i butikken med et stort smil og spør gjerne om daglig leder er tilstede, fordi du så gjerne vil levere en søknad. Jeg har sett alt for mange jenter komme innom butikken, POTTEsure og lite imøtekommende, fordi jeg ikke er daglig leder. Altså, du skal jo ikke bare imponere sjefen - også dine fremtidige kollegaer! Dersom sjefen er tilstede er det jo bare et lite pluss, men husk at det kan være like bra, om ikke bedre, at de ansatte forteller sjefen om den hyggelige jenta som kom innom for å søke jobb. Etter jeg ble ansatt på Mia Bao fikk jeg i etterkant vite at det var sånn jeg fikk jobben ;-) Og husk: Du søker jobb i klesbutikk, så kle deg deretter!

◊ Det hjelper med erfaring
Det er ingen hemmelighet at du har en enorm fordel dersom du allerede har jobbet i klesbutikk. Dette gjelder jo langt i fra alle, så da er det viktig at du viser hvorfor akkurat du kan danke ut alle som faktisk har denne arbeidserfaringen i ermet. Finn ut hva som er spesielt viktig for den spesifikke arbeidsplassen og se deretter hvilke av disse punktene du mestrer. Er du vanvittig utadvendt? Er du dønn ærlig? Har du tatt et salgskurs? Har du en populær Instagram-konto og tanker om hvordan du kan bidra til arbeidsplassen på denne fronten? Frem dine sterkeste sider og skill deg ut i mengden! Tenk kreativt.


Kle deg komfortabelt, men pent til jobbintervju. Et ekstra pluss dersom stilen din gjenspeiles i butikkens sortiment!

◊ Jobbintervju: vær deg selv
Det er ingen som gleder seg til et jobbintervju, for let's face it: Det er nervepirrende. Det viktigste er uansett å huske på å være seg selv! Vær ærlig om dine sterke og svake sider, le når du vil, still spørsmål når du er nysgjerrig, bruk kroppsspråk når det ellers ville vært naturlig for deg og prat like entusiastisk som ellers. Det er lett å tenke at personen ovenfor deg er skummel, men det er jo hun/han slettes ikke. Prat like løst og komfortabelt som når du prater med venninna di. På denne måten har du blikkontakt, en naturlig formidlingsevne og en prat i konstant flyt uten at du tenker over det. Det er jo når man TENKER på holdning, blikkontakt, gode svar, rusk i ansiktet og inspirerende spørsmål at man mister grepet. La det komme naturlig!

Noen ekstra tips i forkant av jobbintervju
- Kle deg pent, men komfortabelt (så du ikke tenker på den klamme skinntightsen og om leppestiften har farget av)
- Hils med et fast og behagelig grep og si gjerne "takk for sist!"
- Spis og drikk på forhånd (en rumlende mage er bare distraherende)
- Husk å være ren og pen ;-)
- Les deg opp om butikken, merkene de fører og deres visjoner (for du vil garantert få bruk for kunnskapen)

Et ekstra tips: Dersom intervjuet finner sted i nærheten av eller i butikken, dra gjerne innom ti til femten minutter før intervjuet starter. Da får du oftest tid til å slå av en liten smalltalk med de ansatte/sjefen og rekker å bli litt varm i trøya før selve intervjuet begynner. I tillegg kan du se på litt klær, brette noe som er uryddig o.l. - det viser at du er engasjert og det motsatte av "fashionably late", nemlig ute i god tid aka. noe som er svært viktig for arbeidsgiver.

Jeg håper dette var til hjelp! Og husk; jeg sitter selvsagt ikke med noen fasit.

Dinner at Olivia with Ida

 • 03.03.2016, 19:50

Hei fine! Jeg våknet akkurat etter en powernap. Å gå gatelangs i Oslo for å lete etter en bra location til antrekksbilder tok virkelig på ;-) Etter endt antrekksshoot plasserte vi rumpene våre på Olivia Aker Brygge for litt mat og vin i magen og det var virkelig deilig. Jeg og Ida er som knoll og tott, helt seriøst. Jeg quoter frøkna mi når jeg sier: "Jeg er en lady". Ida sitter rakrygget, elsker gourmet, tar små biter av maten og kler seg romantisk, mens jeg sitter med beina i kors i sofaen, trøkker i meg spaghetti og forteller at jeg aldri kunne funnet på å bruke mine egne penger på torsketunger og andre miniatyrretter til 500 spenn.

Utfordringen ble derfor stor når vi skulle finne en plass å spise. Ida ville spise fra lunsjmenyen på en eller annen Brasserie jeg ikke husker navnet på, mens jeg ville slå meg ned på en chabby plass som serverte asiatisk. Vi endte opp på Olivia og der tror jeg vi skled rett inn begge to, så det skal jeg huske på til neste gang vi skal ut å spise sammen ;-) Haha, jeg dør av kombinasjonen av oss to.

Det som i teorien skulle være en kaffe og en lunsj ble altså til middag og vin. Jeg klager ikke! Middag og vin er jo tross alt livet. Og så var det ekstra deilig å slå seg ned i varmen etter bildeknipsing og vandring i sørpe, sølepytter og annen jævelskap, med det fineste selskapet. Fun fact: Ida heter, i likhet med meg selv, Angvik og er firemenningen til min far! Hun har blitt en av mine beste venninner på studiet og føles nesten mer som enn søster enn en venn. Verden er liten, si!

Hva har dere gjort i dag?

Hva er dine quilty pleasures?

 • 02.03.2016, 18:46

Jeg ELSKER guilty pleasures og tenkte å samle opp noen av deres! Dersom det kommer mange nok kan jeg samle alle i et eget innlegg, og så er det selvsagt lov til å være anonym ;-) Personlig skal det sjukt mye til for at jeg i det hele tatt skal synes noe er pinlig eller flaut å snakke om, men nedenfor har jeg listet opp mine "verste" guilty pleasures, som jeg egentlig ikke synes er ille, haha. Andre bloggere sier det er en guilty pleasure å spise burger, kjøpe Se & Hør og høre på Justin Bieber liksom, så da har jeg konkludert med at hele Kristine Angvik er en eneste stor klump av guilty pleasures og intet annet.MY GUILTY PLEASURES

◊ Jeg har ingen TV-program jeg MÅ se, bortsett fra Paradise Hotel. Altså, makan til underholdning. Bråkjekke bærumsgutter, platinablonde brødhoder og festglade bartendere i én og samme mølje? Ja takk! Satt litt på spissen selvsagt, for en og annen gang dukker det jo opp relativt oppegående mennesker ;-)

◊ Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har Googlet meg selv, men det er i hvert fall ikke få. Selvopptatt, much? Det har riktignok oftest skjedd når jeg trenger eldre bilder av meg selv, sånn som til innlegget "Min stilforandring: 2009-2016", men uansett. Å Google seg selv er GØY.

◊ Dere vet de "ekle" videoene hvor folk popper gigantiske kviser? Jeg DIGGER dem og kunne sett på dem i evigheter. Jeg synes rett og slett ikke kvisepopping, kjønnsykdommer, infeksjoner, blod og annet gørr er noe ekkelt. Det er kun fascinerende i mine øyne! Ofte har jeg Googlet alt jeg nettopp nevnte for å studere litt nærmere, fordi jeg synes det er så interessant og kult, haha.

◊ Jeg har verdens dårligste musikksmak og finnes ikke interessert i musikk. Dersom jeg hører på noe synger jeg for full hals til Kanye West, The Notorious B.I.G, Spice Girls, Christina Aguilera og Britney Spears. Mine all time favorites er "Heartless" av Kanye West, "Wannabe" av Spice Girls og "Beautiful" av Christina Aguilera. Og så kan jeg jo selvsagt tekstene, så dersom jeg er alene står jeg gjerne med oppvaskkosten som mikrofon og synger for full hals.

◊ FINNES det noe bedre enn pommes strips fra Eldorado? For et års tid siden spiste jeg ofte en hel pakke til middag eller kveldsmat, uten noe annet til. Masse pommes strips og loads med salt, ketsjup og majones. Og bare for å nevne det: I én pakke er det 600 gram. Fyttirakkern, da hadde jeg det godt ;-)

Hva er dine guilty pleasures?

Sover fortsatt med puta mellom beina

 • 02.03.2016, 13:44

Hei fine! Jeg leste akkurat en kommentar fra en gammel leser som husket at hun for maange år siden hadde lest at jeg hadde en tvangstanke om å sove med dyna mellom beina. Etter hun leste dette innlegget begynte hun å tenke såpass mye på det at hun utviklet en tvangstanke om det samme og den dag i dag har hun den fortsatt. Jeg DØDE av latter! Er det mulig?! Og bare for å si det; jeg har fortsatt den samme tvangstanken. Nå har vi jo dobbeldyne og det er litt vanskelig å dra med seg halve dyna mellom beina, så jeg har en ekstra pute som jeg bruker isteden. Hahaha.. Takk for en god latter, skjønne du!

Og sånn sett bort i fra det: Jeg har trøkt i meg en deilig frokost (jeg lever og ånder for egg og smoothie, det har dere sikkert skjønt), sminket trynet mitt og er straks klar for å dra i et møte på Majorstua. Jeg og Jørgen har spilt et online tegnespill i en liten evighet (ja, vi er 12 år gamle begge to), så det skal bli deilig med litt god, gammaldags luft ;-)Etter møtet skal jeg ta det heelt piano. Blogge litt, jobbe med eksamen og lage spaghetti til middag. Jeg er klar for en skikkelig deilig onsdag og ønsker dere det samme! Stor klem ♥

Todays moodboard

 • 01.03.2016, 15:00

◊ GOOD VIBES ONLY ◊

Jeg både elsker og hater å scrolle meg gjennom WeHeartIt. På den positive siden sitter jeg alltid igjen med så mye inspirasjon, mens på den negative siden kreperer jeg seriøst av sult. HVOR finner jeg menneskene i verden som lager all denne sinnsyke maten? Jeg må alltid gå ordentlig inn i meg selv for å ikke lage en kollasj med bare mat. Se på disse burgerne, for eksempel. Jeg mener, de kan jo ikke være lagd av annet enn kjærleik, himmel og regnbuer.

Nok om det! Innimellom er det deilig å koble litt av for å finne inspirasjon i noe nytt, spennende og kreativt. Jeg tiltrekkes alltid (mat) farger, folks unike tegneevner og kunstneriske sider, interiør og kule tatoveringer. Jeg håper dere fant like mye inspirasjon i kollasjen som meg! Dette innlegget er forresten forhåndsskrevet, i likhet med det neste som blir publisert (deres hemmeligheter, del 5), for i dag er jeg på jobb fra 12:00-21:00. Når jeg kommer hjem skal jeg svare på kommentarene deres, for det har jeg ikke fått tid til det siste døgnet. Uansett er det utrolig trivelig og jeg vil bare si tusen takk for at dere tar dere tid! Klem ♥

Hva inspirerer deg?

Sunday brekkie

 • 28.02.2016, 13:41

Hei! Dette skal bli en produktiv søndag, for jeg har en del jeg må få gjort. Jeg og Jørgen skal bevege oss ut etter jeg har blogget for dere, for da står bildeknipsing for tur. Har en del bilder jeg skal ta i sammenheng med eksamensoppgaven jeg ikke har fått begynt på, så i dag ender jeg forhåpentligvis opp med noe brukbart. Uansett! Før alle gjøremål kommer alltid frokost og i dag ble det rundstykker med egg og blåbærsmoothie. Yummi.Jeg skal få tid til å lage ukens "1 plagg, 3 antrekk" til dere, så det kommer garantert i kveld. Ble et par dager på etterskudd, men sånn blir det jo bare av og til, når man plutselig får mer å gjøre enn først antatt ;-) Klem!

Hva gjør dere i dag?

Hvordan bli en bedre selger: tips og råd

 • 27.02.2016, 21:22

Dette innlegget er relevant for alle som jobber i klesbutikk og noen tips vil også være relevant for de aller fleste i servicebransjen. Jeg er ingen superselger og sitter selvsagt ikke med noen fasit, men jeg tenkte det kunne bli et fint og litt annerledes innlegg. Det har seg nemlig sånn at jeg er sykt opptatt av god kundeservice og at jeg ofte opplever at selgerne i butikk ikke ser meg. Jeg har blitt enda mer interessert i og opptatt av det etter jeg startet hos Companys på Byporten, for kollegaene mine er så vanvittig dyktige og god kundeservice er det aller viktigste hos oss. Ja takk til flere oppmerksomme, trivelige og hjelpsomme butikkselgere! ♥♦ Ønsk kunden velkommen
Kanskje kan du variere med et "hallo!" eller "heisann!" fremfor "hei hei", for det hører man overalt. Det er viktig å alltid ønske kunden velkommen, med et smil om munnen og blikkontakt. Dersom det er svært travelt i butikken og du ikke får sagt hei med én gang, kan du jo innlede med et: "Endelig fikk jeg tid til å si hei til deg! Er det noe jeg kan bidra med i dag, kanskje?" så snart du får tid. Og selvsagt; smile, være hyggelig og entusiastisk.

Finn ut hva kunden vil og har behov for
Etter å ha ønsket velkommen er det selvsagt på sin plass å finne ut noe mer om kundens behov. Vil hun bare titte? Ser hun etter noe spesielt? Dersom det er stille på kvelden og jeg får én kunde som åpenbart bare er ute etter en rask titt, spør jeg ofte: "Er du bare ute på en liten kveldstitt, eller?". Kunden svarer ja, og jeg følger opp med: "Åh, så deilig. Kos deg masse med det!". Ofte slår vi av en prat om trafikken på senteret, været ute, nye varer o.l. - dette gjør jeg for å bli bedre kjent med kunden og skape trygghet, slik at hun føler det er naturlig å ta kontakt med meg. Andre fraser jeg ofte bruker er: "Er det noe jeg kan bidra med for deg i dag, kanskje?" og "Er det noe spesielt du ser etter i dag?". Det er også veldig lurt å følge med på hva kunden gjør. Ser hun på et plagg? Komplimenter det! Leter hun etter en størrelse? Hjelp til! Titter hun på et plagg hun ikke når opp til? Ta det ned for henne uten å spørre. Ved å være aktiv og oppmerksom er det lettere å skjønne kundens behov og ofte resulterer det i lange, hyggelige samtaler hvor kunden blir tryggere på deg som selger og dermed handler.♦ Vær aktiv, men ikke innpåsliten
Det er lurt å lære seg å lese kundene, for alle har forskjellige ønsker og behov når de er ute på handletur. Noen søker umiddelbart hjelp, andre setter bevisst på seg headset og de aller fleste bare går litt rundt for seg selv. Dersom ei jente har musikk på ørene er jeg påpasselig med å si hei og tolke svaret hennes: Hvis hun smiler bredt og gjerne tar ut den éne proppen fortsetter jeg samtalen, men hvis hun nikker forsiktig og går videre vet jeg at det er fordi hun vil titte i fred. De aller fleste kunder sier at de bare vil titte, det er nok en helt naturlig refleks å si, men erfaringsmessig kan du enkelt gjøre titterunden om til et salg. "Åh, den buksa der er så god! Jeg har den faktisk på meg nå!" eller "Finner du noe spennende, eller? Det er jo så mye herlig i butikk nå!", er fraser en kan prøve seg på til en kunde som titter. Noen ganger vil man oppleve at kunden virkelig vil titte i fred, mens oftest ender det hele i en hyggelig prat, etterfulgt av et salg. Det er viktig å være aktiv, men ikke innpåsliten. Gi deg mens leken ennå er god, dersom kunden gir sterkt uttrykk for at hun vil være i fred.
 
♦ Bidra i prøverommet
Det er i prøverommet all magien skjer! Prøver kunden et skinnskjørt? Hent en bluse og en blazer som ville passet perfekt til. Prøver hun en kjole i sokkelesten? Tilby henne å prøve noen kule pumps for å komme opp i høyden. Står hun for seg selv i prøverommet med lukket gardin? Spør hvordan det går, om du kan hente andre størrelser, om du kan få se henne i genseren hun plukket med seg o.l. Jeg liker alltid at kundene mine kommer ut av prøverommet slik at vi kan snakke ansikt til ansikt og se på antrekket sammen, så ofte må jeg "hjelpe" dem ut ved å si: "Det er et større speil her du kan se i!" eller "Jeg er så nysgjerrig på den kjolen - kom ut slik at jeg får se!". Ved å være aktiv i prøverommet kan du alltid bidra dersom kunden trenger deg og hjelpe til på en måte som ofte kan føre til større salg. Det er også her man virkelig begynner å kommunisere sammen, om alt fra hva hvilken anledning antrekket skal brukes i til helt hverdagslige ting. Det fører til hyggelige samtaler, trygghet for kunden, mersalg og en fin handel hvor kunden føler seg verdsatt og sett.♦ Avslutt handelen på riktig måte
Skal kunden din kjøpe en kjole? Tilby henne strømpebukser. Ser hun på smykker mens du slår inn varene? Fortell om smykkene underveis, fortell om dine favoritter og foreslå gjerne et som passer antrekket hennes. Prøv å dekke kundens behov så godt det lar seg gjøre og spør gjerne om relevante ting i forhold til det hun kjøper. Ofte fører det til mersalg og en happy kunde. Win win! Husk å smile bredt, ønske henne en fin dag og avslutte med "ha det fint!". Dersom kunden har vært inne for å kjøpe kjole til en spesiell anledning, for eksempel et julebord, avslutter jeg handelen med: "Du, kos deg på julebord da!". Hvis man plukker opp det kunden sier underveis i handelen kan man ofte dekke flere behov og få en mer naturlig og personlig kjemi, som igjen fører til en tilfredsstilt kunde.

Jeg kunne sikkert fortsatt i det uendelige, men det er dette jeg synes er viktigst! Sett bort i fra humøret, selvsagt. Alltid smil, alltid vær hyggelig. Vi spretter gjerne litt rundt, nynner litt, danser litt, ler litt og roper litt - det skaper en så mye mer avslappet atmosfære. Det er skummelt å gå inn i en butikk hvor de ansatte står bak kassa, pottesure og med et slitent blikk - det er derimot gøy å gå inn i en butikk hvor det er god stemning og et avslappet, uhøytidelig miljø hvor det merkes at de ansatte på jobb koser seg.

Jobber du kanskje i klesbutikk selv?

TV-SERIER: 5 tips

 • 27.02.2016, 15:53

Hei fine! Jeg kom akkurat inn døra etter en kort arbeidsdag og skal straks slenge spaghettien i gryta. Luksus på en lørdag, si ;-) Sola i Oslo skinner som bare rakkern, himmelen er blå og alle rundt meg er Happy med stor H. Dessverre er jeg ikke helt der selv, for i dag har kroppen rett og slett sagt litt stopp. Jeg har en eksamen jeg ikke har begynt på hengende over meg i tillegg til lange og travle arbeidsdager og selv om jeg aller helst skulle kost meg skikkelig i dag, kjenner jeg at det beste er å samle litt krefter. Jeg skjønner ikke helt hvorfor eller når det skjedde, men det skal liksom ikke så mye til før jeg blir ordentlig sliten for tiden. Jeg tror det skyldes alt jeg tar på meg og ønsker å prestere bra på. I går takket jeg ja til å bli blogger og Instagram-ansvarlig for Companys og det gleder jeg meg virkelig dødsmye til, men det blir jo også enda en jobb jeg kommer til å gi 100% i. Misforstå meg rett, for denne jobben kunne jeg ikke gledet meg mer til å være ansvarlig for (det er jo midt i blinken for noe av det jeg ønsker å jobbe med som ferdig utdannet). Jeg bare vet at å holde styr på et fulltidsstudie, en jobb, min egen blogg og enda en jobb vil merkes litt på både sinn og kropp ;-) Men alt jeg tar på meg og alt jeg går inn for, det vet jeg at jeg klarer. Det er dette som gjør meg lykkelig, gir meg motivasjon og får meg til å prestere gull. Det er dette jeg vil drive med og jeg vet at hardt arbeid lønner seg, så da er det bare å slenge beina på bordet de få gangene jeg kjenner at jeg trenger det. Som i dag. Det skal bli så deilig!

Herregud, som jeg BABLER. Måtte bare lufte tankene litt. I anledning en avslappende lørdag tenkte jeg å komme med et par tips til TV-serier, for den som er like obsessed av å ha noe å følge med på som meg. I dette innlegget tar jeg med fem favoritter som ikke er så hauset opp og mye omtalt fra før, så sjansen for at alle ikke har sett dem faktisk er tilstede ♥

How to get away with murder

I denne serien følger vi en gjeng ambisiøse advokatstudenter og den svært dyktige jusprofessoren deres, Annalise Keating, som også jobber som advokat. I bakgrunnen følger vi studentene når de hjelper Annalise med å vinne mordsaker i retten, men hovedplottet er langt mer spennende. Jeg og Jørgen så denne sammen og vi likte den veldig godt begge to. En serie fylt med spenning, kjærlighet, drama og det åpenbare: hvordan slippe unna med mord.

New Girl

Etter et brudd med kjæresten flytter Jess inn i en loftsleilighet hvor det allerede bor en sammenspleiset gjeng bestående av tre single menn. Jeg synes det er rart at New Girl er en serie jeg virkelig liker, for jeg går sjelden etter serier som har hovedfokus på kjærlighet, vennskap og moro. Men denne er virkelig morsom. Jess er rar, merkelig og et friskt pust fra alt annet - så kombinert med de tre mannfolka som alle har hver sin spesielle personlighet, blir det bare bra. Anbefales for litt lett, deilig underholdning!

The Carrie Diares

Haha, finner man noe mer girly, egentlig? Dette er I HVERT FALL langt unna det jeg vanligvis ser på, men herregud, den er så fengende, på ett vis. Hele serien er vel egentlig bare et eneste stort tilbakeblikk til ungdommen hennes (før hun ble voksen og spilte i Sex and The City, altså), så det er jo innmari koselig, spesielt for Carrie Bradshaw-elskere ;-) En skikkelig jenteserie fylt med kjærlighet, drama, festing, venner og jakten på å finne seg selv. The usual i en jente sitt liv, med andre ord ;-)

Jessica Jones

Jeg elsker omtrent alt av Marvel - Jessica Jones er intet unntak! Hun jobber som en veldig dyktig, men også tiltaksløs, privatetterforsker. Med beina slengt over bordkanten og whiskey-glasset i hånda tar hun på seg oppdrag som gjelder utroskap. Etter hvert møter vi Kilgrave, en mann Jessica tidligere hadde rømt fra - nå er han altså tilbake i livet hennes og alt blir egentlig snudd på hodet etter det. En virkelig spennende serie! 

The Blacklist

Elizabeth Keen lever et tilsynelatende normalt liv med mannen sin og er nyansatt i FBI. Hele livet hennes blir forandret idet Raymond Reddington entrer FBI's hovedkontor på hennes første arbeidsdag, overgir seg og forlanger å snakke med intet andre enn nettopp henne. Og forresten: Raymond Reddington er på FBI's "Top ten most wanted"-liste ;-) Han er virkelig sylskarp og en fantastisk skuespiller, i likhet med Elizabeth. The Blacklist er er fylt med action, spenning og kjærlighet og passer til den som liker nettopp det :-)

Og så lurte jeg på: Har dere noen serietips til meg? Jeg har sett MYE, men er alltid på utkikk etter noe nytt. 

Q&A pt. 3: about everything

 • 26.02.2016, 20:18

Hvilke fordeler og ulemper synes du det er ved å være samboer? Fordeler

♦ Vi kan sitte i hver vår ende av sofaen med hvert vårt syssel og likevel være "sosiale". Han kan jobbe med et treningsprogram og jeg kan blogge og innimellom har vi tid til ett kyss og en liten prat, og det synes jeg er fin hverdagsglede.

♦ Jeg er forferdelig husredd og det er ingenting som gjør meg tryggere enn å ligge inntil kjæresten min, så det er definitivt en fordel at vi får sove sammen hver natt. Og våkne sammen hver eneste morgen! Et skikkelig luksusproblem nå som han er bortreist..

♦ Han er min aller beste venn i tillegg til å være samboeren og kjæresten min, og det tror jeg man merker ekstra godt når man bor sammen. Vi e sikkert mentalt 12 år gamle begge to, for vi tuller og danser og synger og er barnslige hele tiden. Det er deilig!

♦ Jeg har blitt mer ansvarsfull. Tidligere sløste jeg helt hinsides med penger, det var alltid rotete og oppvasken fløt. Med en samboer ble plutselig "voksenlivet" en realitet og jeg har lært meg å leve deretter.

Ulemper

♦ Tiden man har alene er sjeldnere. Akkurat for vår del fungerer dette greit, for Jørgen er på skolen i åtte timer etterfulgt av lange treningsøkter, så jeg får god tid til å blogge og gjøre ting jeg synes er gøy, mens han gjør det samme. Det er viktig å ikke gå oppå hverandre til enhver tid!

♦ Man har alltid en å ta hensyn til. For eksempel kan jeg ikke helt spontant invitere til vors eller spillkveld med jentene, for jeg kan jo ikke bare kaste mannen på gata ;-) Har du bodd på hybel/kollektiv alene eller ble du samboer med en gang du flyttet hjemmefra? I huset til pappa og stemoren min er det et par hybler i kjelleren, så jeg bodde et år der med stebroren min. Vi er like gamle og hadde det gøy, men jeg ble aldri "voksen" av det. Det ga meg vel egentlig bare enda mer frihet til å rote, arrangere vors og spise søppelmat ;-) Hele poenget var jo at jeg faktisk skulle bo for meg selv, betale min egen mat o.l., men dersom jeg plutselig gikk tom for dopapir løp jeg jo bare opp til far i huset.. Det ble litt for enkelt, rett og slett. Jeg tror jeg trengte ordentlig avstand fra familien for å klare meg på egenhånd. 

Har du noen bra tips til å få kontakt med en gutt? Han er et år eldre, vi har en felles venn, men ting er ikke så enkelt for er bare venn med han på fb... Du, da ville jeg rett og slett bare tatt kontakt på Facebook. Hvis du synes det er for skummelt kan du jo spørre deres felles venn om Snapchaten hans og legge ham til der. Ingenting er enklere enn Snapchat og der kan du jo også sende "fellessnaps" for å sjekke om han svarer. Jeg har aldri fulgt noen typisk tradisjon på dette området og synes det er dumt at mange jenter henger seg opp i dette med at gutten må ta det første steget. Bare hopp i det, for du har ingenting å tape på det. Kanskje kan du være litt bråkjekk å innlede med et hei kjekken, for da er jeg sikker på at samtalen får en langt triveligere og morsommere flyt enn med et klassisk hei, som kan bety så mangt. Masse lykke til ♥

Har du noen tips til hvordan man kan komme seg ut av en vanskelig periode, og se litt mer positivt på livet? Jeg tror det beste er å ta en dag av gangen og alltid huske at livet består av opp- og nedturer. Ikke alle perioder i livet er rosenrøde og heldigvis for det, for de mest lærerike erfaringene sitter man igjen med etter nedturene livet har å by på. Når livet byr meg imot tenker jeg alltid at jeg er uovervinnelig og at ingenting kan knekke meg. Ved å tenke sånn føler jeg meg automatisk mentalt sterkere og vet at det eneste jeg kan gjøre er å være en fighter. Men, det er også viktig å ikke presse seg selv for hardt. Gråt litt, sov litt, kjenn litt på smerten - ta ting i ditt eget tempo uten at du tøyer strikken for langt. Èn dag må du uansett slå tilbake. Overalt hører jeg at i kjipe perioder er det lurt å omgås andre mennesker. Bruke dem som støtteapparater. For min del har dette aldri funket. Det har sikkert noe å gjøre med at jeg ikke liker at andre ser meg sårbar og trist, men i tillegg foretrekker jeg å jobbe med meg selv og min egen tankegang alene. Det beste tipset jeg kan gi er uansett: bare gi det tid, for sorg og/eller sinne er ikke noe man kan kontrollere, men uansett hvor klisjé det enn høres ut så leger tiden faktisk alle sår. Èn dag vil du føle deg lettere og det er viktig å huske på ♥

Hvilken musikk hører du helst på når du er alene? Fun fact: Jeg hører nesten aldri på musikk. Jeg sa opp Spotify'en min for noen måneder siden og det har gått overraskende bra. Jeg blir rett og slett litt sliten i hodet av det, haha. Men dersom jeg først hører på musikk foretrekker jeg rolig rap og Christina Aguilera. God miks ;-) Har et sånt nostalgisk forhold til den dama der som jeg aldri ser ut til å komme over.

Kan du vise frem yndlingsplagget ditt i klesskapet? I disse dager er det de vide buksene mine fra InWear (som dere har sett ørten ganger før) og Chewbacca. Sistnevnte er altså kallenavnet på fuskepelsen fra Samsøe ;-)Hvilken uvane irriterer deg mest hos andre? Tja, nå måtte jeg faktisk tenke. Jeg kommer faktisk ikke på noen uvaner, men jeg kan jo nevne et par ting. Når folk har snusen midt i leppa grøsser jeg litt, for jeg synes det er så stygt når den kommer til syne. Og så får jeg litt vondt inni meg når folk tar HELE jordbæret,  HELE sjokoladebiten eller HELE nachochipsen i munnen på én gang, fremfor å ta flere biter. Jørgen gjør det hele tiden og jeg skjønner ikke hvordan man klarer å nyte noe når man trøkker så hinsides store biter inn i munnen. JA jeg er sær.

Når er det beste tidspunktet på dagen å stå opp? 11:00! Et perfekt tidspunkt for den med et godt sovehjerte og som samtidig ønsker å få litt ut av dagen.

DA har jeg besvart alle spørsmål og håper alle sitter igjen litt klokere! Klem.

DIY: Egne, minimalistiske postere

 • 26.02.2016, 13:28

I går hadde jeg og Jørgen vært sammen i ett år og det fortjente jo å gjøres litt stas på i form av noe personlig. Jeg digger jo Batman så meget at jeg har logoen tatovert på ankelen, mens Jørgen er sjukt begeistret for Supermann - det resulterte i to hjemmelagde postere som nå pryder gangen vår. Jeg liker minimalistisk og enkel veggpryd, så jeg valgte å fargelegge alt med svart tusj. HOMEMADE BATMAN & SUPERMAN POSTERS ∗

For å lage dine egne postere trenger du:
⇒ Hobbykartong (jeg kjøpte én plate på 50x70 hos bokhandelen for 20,-)
⇒ En god, svart tusj (jeg brukte nr. B fra Pilot, permanent ink)
⇒ Linjal, gråblyant og viskelær
⇒ Rammer (jeg kjøpte to stk. i 30x45 på fotobutikk til 189,- pr. stk.)
⇒ Motivet du vil tegneJeg målte opp bildestørrelsen på kartongen og klipte mine egne ark, før jeg satte igang å tegne med gråblyant. La meg bare si én ting: Supermann, med alle sine streker og buer og fjollete hulrom, var skikkelig trasig å tegne. Det gikk sånn nogen lunde tilslutt! Det er jo egentlig så enkelt som å etterligne motivet man ser på så godt det lar seg gjøre - men husk å måle med linjal på forhånd, slik at den ferdige tegningen ender opp på riktig plass og ikke for langt til høyre, for eksempel.Haha herregud, Jørgen hadde tatt med seg passeren sin til Molde så det var like før jeg gikk på veggen når jeg skulle tegne sirkelen rundt Batman. Jeg endevendte hele leiligheten etter en gjenstand som kunne gi meg riktig størrelse på sirkelen, for let's face it: Det er UMULIG å tegne en HELT rund sirkel. Jeg endte opp med å bruke bunnen av smoothiemaskinen vår, haha. Etter å ha fylt inn med svart tusj ble det jo litt skeivt likevel, men skitt au. Ingen skal studere på nært hold uansett ;-)

Resultatet:Ble skikkelig fornøyd, jeg! Og med navnene våre på posterne ble det jo litt mer personlig i tillegg :-) Man sparer jo faktisk en del hundrelapper på å tegne selv, dersom det er slike type bilder man har i tankene. Jeg svidde av nesten 800 kroner på plakatene vi har i stua og egentlig kunne jeg jo bare lagd noe lignende selv. Øvelse gjør jo mester, er det ikke det de sier? ;-)

Hva synes du?

Army green & braids

 • 25.02.2016, 20:01

Hei og god kveld! First thing first: Liker dere den nye headeren? I hope so! Magnus har lagd den og Albertine har satt den inn på bloggen. Denne frøkna klarer jo åpenbart ingenting sjæl, så det er deilig med hjelp fra dem som kan faget sitt ♥ Jeg savnet litt farge her inne og i tillegg var den forrige av så innmari dårlig kvalitet, så jeg håper vi er enige om at denne var bedre.

Jeg kom nettopp hjem fra jobb og tok nærmest svanestup ned i sofaen når jeg låste meg inn i leiligheten. Så sliten! Her blir jeg riktignok ikke sittende lenge, for jeg vil at leiligheten skal se strøken ut når Jørgen kommer hjem i morgen tidlig og i tillegg har jeg litt annet stæsj å fikse før jeg tar kvelden. Jeg prøvde meg forresten på det beste jeg fikk til av antrekksbilder på egenhånd, for nå har jeg jo ingen som kan stille opp som fotograf ;-) Antrekket i går besto av slengbukser og en grønn tee, samt fletter, som i seg selv gjør hele antrekket.BRAIDS ∗

Føler meg både badass og som en førsteklassing med disse flettene, men jeg liker å kle meg klassisk og laidback når jeg først har dem, hvis ikke kan det fort bli for mye "gangster" for min del ;-) Men, jeg elsker dem likevel og de har i alle år vært redningen når håret sier nei til alt annet.

You like?

Tips til sommerens reisemål: Lardos, Kiotari & Pefkos

 • 25.02.2016, 15:00

Kanskje har noen av dere begynt å planlegge reisemålet for sommeren 2016 allerede? Jeg skulle gjerne gjort det, men i år ser det ikke ut til at det blir noen sydenferie på oss, dessverre. Vi må begge jobbe for å tjene til livets opphold i sommer og i de ukene jeg får fri drar jeg helt sikkert hjem til Molde for å være med familie og kjæreste. Jørgen har jo jobb i Molde, så jeg har veldig lave forventninger til denne sommerferien og gruer meg egentlig mest. Men nok om det! Jeg ville uansett tipse dere om fjorårets reisemål, for den ferien var virkelig fin og jeg har så lyst tilbake ♥∗ LARDOS, KIOTARI & PEFKOS ∗

Jeg ville gi Jørgen en litt annerledes og minnerik bursdagspresang, så når jeg fant en billig tur til vakreste Hellas var det ingen tvil. Jeg hadde igrunn ingen forhåpninger til hverken hotell eller plass, for som sagt var turen billig og i tillegg veldig spontan. Men herlighet, det var så nydelig der! Jeg bestilte via Apollo.no og vi bodde på Elvita Hotel. Det lå tjue meter fra stranden, hadde basseng og en stor restaurant for frokost, middag og drinker. Jeg er en av dem som ikke er så nøye på hotellrom i utlandet, for det er tross alt ikke der jeg tilbringer tid uansett, men jeg ble virkelig positivt overrasket. Vi hadde en skjønn veranda hvor vi spiste frokost og spilte kort på kveldene, det var rent og pent og akkurat passe stort for et par. Eneste ulmepe var all myggen, men den kommer man vel sjelden unna uansett ;-)
Ved hotellet var det en rullesteinstrand, men i og med at vi begge liker sandstrender best leide vi oss en ATV med én gang. Det anbefaler jeg virkelig! I Hellas er det jo så mange skjulte kriker og kroker, så det er moro å utforske litt for å finne fram til det beste. Vi kjørte i femten minutter før vi fant en helt nydelig sandstrand med den skjønneste Beach Cluben, så der endte vi opp med å dra hver dag. Fruen som jobbet der lagde all maten fra campingvogna si og dit gikk vi flere ganger om dagen for å trøkke i oss gyros. Hun var så hyggelig og maten var deilig og typisk gresk!Hellas er uten tvil det vakreste landet jeg kjenner til. Billig mat og drikke, turkist hav, hvite og blå hus, deilig temperatur og best av alt: de mange, mange strandperlene man kan finne. Alt er så romantisk, fredfullt og behagelig der nede. Jeg anbefaler både destinasjonen og Elvita Hotel, dersom du/dere er ute etter en avslappende (og romantisk) tur. Og som nevnt helt i starten: Det er fullt mulig å finne rimelige reiser hit og til Hellas generelt. Let litt på Apollo og bestill med fordel fly og hotell i én og samme pakke.

Tusen takk for tips til innlegg Camilla S! Jeg håper du (og forhåpentligvis flere) ble litt klokere på valget som skal tas når det kommer til sommerens reisedestinasjon ♥

Har du lagt noen planer for sommeren 2016?

Til Kristine Amalie på 13 år

 • 24.02.2016, 20:15

Jeg tenkte kanskje at dette innlegget ville være fint å lese for dagens 13 åringer ♥​

1. Du trenger ikke forandre deg for å bli likt. Du endrer ofte både personlighet og væremåte avhengig av hvem du er med og det trenger du ikke. Å prøve å være noe du ikke er vil på lengre sikt gjøre deg sliten og enda mer usikker. Hvis gutten du liker ikke gir deg oppmerksomhet tilbake så er det så enkelt som at han faktisk ikke liker deg - dette uavhengig av hvordan du ser ut og oppfører deg. Det vil ikke si at du ikke er fin eller bra nok, du har simpelthen ikke møtt den riktige for deg.

2. Du trenger ikke tuppere håret og gå med tennissokker. Ja, jeg forstår at alle andre gjør det, men det betyr ikke at du må. Du har jo aldri likt å dra tennissokkene til langt oppunder kneskålene uansett? Og let's face it: Du mestrer ikke den derre tupperingsgreia heller. Du ser det kanskje ikke, men det er fint å skille seg ut, for all den tiden du bruker på å etterligne andre kunne du brukt på å finne deg selv.3. All motstand gjør deg sterkere. Klisjé, tenker kanskje du. Sant, sier jeg. Alle problemer føles som verdensproblemer når du er tretten år og alle følelser du sitter inne med er forsterket. All kranglingen på hjemmebane, den intense og hjerteknusende kjærlighetssorgen, husarresten og oppmerksomheten du aldri fikk. Alt er lærdom og vil komme godt med når du blir eldre.

4. Våg å følge drømmene dine. Javel, så vil alle andre dra på utveksling, reise jorda rundt eller bli noe sjukt fancy når de blir eldre, men det trenger ikke du. Du trenger ikke si til andre at du vil bli psykolog når du blir stor, når det eneste du vet om yrket er at det høres kult ut. Du liker å skrive, du. Du liker å male, tegne, lage moodboards og stalke Olsen-tvillingene. Og du liker å gjøre det hjemmefra. Du kunne aldri reist til et annet land, alene. Så hvorfor må det være så vanskelig for deg å si det høyt? Våg å følge drømmene dine selv om det ikke er det alle andre drømmer om. Du vil ikke angre.5. Fortsett å være en god storesøster. Du er flink, Kristine. Jeg skjønner at det er kjipt å passe lillebror mens vennene dine henger på fotballbanen og jeg skjønner at det suger å gå glipp av en bursdag fordi du må sitte barnevakt, men du vil være glad for det når du blir eldre. Det er viktig å ta vare på de små, for de ser opp til deg. Du er deres rollemodell og deres trygge havn. Du er verdens flinkeste storesøster og det vil lillebror alltid huske og være takknemlig for.

6. Viktigst av alt: Du trenger ikke stresse. Hva har du vel egentlig å stresse for? Ditt første kyss, den første gangen du drikker alkohol, den første gangen du har sex, den første gangen du får kjæreste, den første gangen du alt. Ikke stress med det. Alltid vent til du føler deg klar og sikker. Aldri la deg presse. Som tjueåring vil du se tilbake på ungdomstida di som et fjernt og lite tilbakeblikk - la det bety noe.

Irriterende og innpåslitne telefonselgere

 • 24.02.2016, 09:58

Hei og god morgen! Jeg er i ferd med å vie et helt blogginnlegg til noe helt teit nå, men dere vet når noe har irritert dere x antall ganger før det plutselig smeller? Well, this is me! Litt syting og klaging på morgenkvisten ♥

For seriøst, jeg må bare spørre: Dere vet de irriterende telefonselgerne som ringer non-stop og prakker på deg ting du ikke vil ha? Funker det? For personlig synes jeg markedsføringsstrategien deres er helt på trynet og jeg bare skjønner ikke hvordan denne innpåslitne og masete måten å selge noe på kan fungere. I går ble jeg IGJEN oppringt av Telenor og jeg kan sverge på at de har meg på hurtigtast, for seriøst, jeg får ikke fred. I går ble jeg så sur og oppgitt at samtalen mellom meg og den stakkars telefonselgeren ble langt i fra like hyggelig som han sikkert først antok at den ville bli. Den gikk nemlig litt sånn:

Kristine: Hei, Kristine Angvik.
Telenor-mannen: Hei, er dette Kristine Amalie Angvik?
Kristine: ... Altså, ja. Det er Kristine Angvik.
Telenor-mannen: Hei Kristine! Dette er fra Telenor. Jeg bare lurer på hvilket mobilselsk..
Kristine: Heihei. Du, jeg blir, uten å overdrive, ringt opp av dere hele tiden. Og jeg har Chess.
Telenor-mannen: Åja, er det lenge siden du ble ringt opp sist eller?
Kristine: Det kan ikke være lenge siden, nei. Som sagt, hele tiden.
Telenor-mannen: Hehe, alltid like kleint når det skjer. Det skyldes to grunner: Amatørene som ikke klarer å krysse ut de som har blitt ringt og i tillegg får vi alltid nye tilbud å komme med. Jeg har altså en enda bedre deal til deg enn sist du ble ringt.
Kristine: Hehe, okei. Men jeg har Chess, og jeg er veldig fornøyd altså. Og for å være helt ærlig; jeg gidder ikke bytte til Telenor fordi dere maser så sjukt mye. Jeg blir skikkelig lei og sliten av det.
Telenor-mannen: Hehe. Så du har fått et bedre tilbud fra oss men vil ikke bytte fordi du er sta?
Kristine: Ja.
Telenor-mannen: Kanskje det er på tide å bytte til Telenor da?
Kristine: ....


Møtte den innpåslitne telefonselgeren in real life, også.

Jeg mener, hva gir du meg?! Jeg mener det faktisk når jeg sier det: Jeg har ALDRI vurdert Telenor, nettopp fordi de ringer meg oftere enn alle andre på kontaktlista mi tilsammen. Unnskyld på forhånd hvis noen av dere jobber som telefonselgere altså - den stakkars Telenor-mannen har jo blitt lært opp til å være så innpåsliten en plass, så det er ikke direkte han jeg skylder på ;-) 

Bare jeg som blir helt gæren, eller?

Q&A pt. 2: about me

 • 23.02.2016, 20:10

Betyr navnet ditt noe spesielt? Du, det tror jeg ikke! Jeg har egentlig aldri spurt foreldrene mine, men regner kanskje med at jeg heter Kristine fordi faren min heter Kristian - og så vet jeg at mamma ville jeg skulle hete Amalie i tillegg, så kanskje kombinasjonen stammer derfra ;-) 

Er du fornøyd med livet? Åh, ja! Jeg har så mange fine mennesker i livet mitt som bare alltid er der og den trygghetsfølelsen er helt unik. Som ungdom hadde jeg det aldri helt fint og jeg tror at livserfaringer har vært med på å bygge og forme meg som person i senere tid. Det er skummelt å tenke sånn, men jeg føler meg nesten uovervinnelig sterk mentalt og har en virkelig sterk tro på at ingen eller noe kan knekke meg igjen. Jeg tror det kan hjelpe å ha en tankegang som min dersom man har det tøft, for det får en til å se litt lysere på livet. Alt blir mer betydningsfullt! Jeg har verdens snilleste samboer og kjæreste, venner jeg vet vil vare livet ut, en jobb og en inntekt, samt et studie jeg mestrer og liker. Det er deilig å føle at livet er på stell.Hva er favorittgodteriet ditt? Hockeypulver, tyrkisk pepper, friskis, helt sinnsykt surt eller salt smågodt og potetgull med dip. Sistnevnte er det det går mest i, egentlig. Jeg elsker potetgull! Fun fact: i motsetning til omtrent alle er jeg sjukt lite fan av både bakst og sjokolade. Nystekte sjokoladeboller er godt, men ellers tror jeg aldri jeg frivillig har kjøpt hverken sjokolade eller kanelsnurrer, liksom. Det er jeg glad for, for jeg har nok som det er med å overspise alt annet ;-)

Hvordan og hvorfor begynte du med snus? Som hos de fleste startet det med én snus her og der på fest, før det tilslutt eskalerte og ble avhengighetsskapende. Jeg tror jeg snakker for de fleste brukere av snus når jeg sier; ikke la det gå så langt! Jeg hadde aldri lyst til å snuse fast, men overgangen skjedde plutselig og var veldig ukontrollert. Èn dag har jeg selvsagt tenkt til å slutte, men etter mange forsøk har jeg innsett at det ikke funker med mindre man går helhjertet og 100 prosent inn for det. Per dags dato er jeg ikke helt der.

Hvordan har du det? Tusen takk som spør! Jeg har det utrolig fint, rett og slett. Altså, jeg lever ikke på en regnbue hvor utsikten er rosenrød og sånn ønsker jeg heller ikke å fremstille det, men jeg har det vel bare bra, I guess. Jeg føler meg heldig, verdsatt og takknemlig for alt jeg har.Har du noen måter du organiserer i klesskap, smykker og div, på badet og kjøkkenet? :) holder selv på å lage meg et fint system med bokser og slikt! Gjerne vis fram bilder om du har :D Haha, du skulle virkelig tatt et dypdykk inn i garderoben min. K-A-O-S. Jeg har veldig få smykker, så disse oppbevares bare i en egen toalettmappe. Og så har vi en stor, felles skyvedørsgarderobe i gangen/stua, men som sagt; ikke noe spesielt system der ;-) Skulle gjerne likt å hjelpe deg, though! Jeg håper jo at når vi en dag flytter får vi større plass til å lage noen finere løsninger :-)

Hvor vil du bo når du blir eldre? Da vil jeg flytte tilbake til Molde! Det er hjembyen min og den koseligste lille plassen jeg vet om. Å la mine (forhåpentligvis) fremtidige barn vokse opp der hadde vært fint, men alt kommer jo an på arbeidssituasjon og så videre. Umulig å planlegge, men jeg skal i hvert fall bosette meg der èn dag!

Hvilket plagg/ting har du lyst å investere i? Jeg sikler veldig på weekend-bagen til Louis Vuitton. Jeg har ingen bag som funker til håndbagasje og det er jo som regel det jeg reiser med. I tillegg går jeg mest med LV-veskene mine og da hadde det vært fint med en matchende bag, som jeg ser på som en ordentlig god investering jeg hadde hatt livet ut. Det er lov å drømme litt!Hvordan er det å bo i Oslo? Hva liker du best med Oslo, og hva er det du ikke liker så godt? Det er innmari fint å bo her! Før jeg flyttet hit så jeg på Oslo som en stor og upersonlig by, men det er det absolutt ikke. Jeg liker at man kan være "anonym" og at man alltid har det man trenger tilgjengelig. I tillegg bugner det av liv og muligheter her! Det jeg virkelig misliker er at jeg ikke har hele jentegjengen min i nærheten ;-)

Hva betyr de ulike tatoveringene dine? I "knekken" på armen min har jeg tatovert stjernetegnet til mor, far og meg selv. Romertallene på skulderen min er datoen jeg flyttet fra Trondheim til Molde. På underarmen har jeg en pil jeg har tegnet selv, som kort sagt betyr: Du må dras ned for å kunne skytes frem. Til slutt har jeg en Batman-logo på foten, og den har jeg bare fordi jeg digger Batman, haha. Alle er tatt i skrivende rekkefølge!

Kan du vise veskesamlingen din? Jepp, det kan jeg godt gjøre, hvis det er av interesse :-) Nå har ikke jeg sjukt mange vesker, altså - men de jeg har er jeg veldig glad i. Dette kan jeg ta i ett eget innlegg, så takk for tips!

Håper dere fikk svar på det dere lurte på!

Lag frokosten innbydende og frisk

 • 23.02.2016, 13:32

Hei! Og wow.. Tusen takk for responsen på forrige innlegg! Jeg hadde aldri trodd at det skulle nå ut til så mange, men la meg bare si at jeg er innmari glad for det. Vi lever i et samfunn hvor neste trend vil være enda mer skremmende enn den forrige og jeg synes oppriktig synd på ungjentene som opplever dette som normalt og "in". Når jeg var 13-14 år var jeg usikker, jævlig sårbar og forsøkte å please alt og alle. Og for å være helt ærlig: Det var skikkelig dritt. Men i dag handler det ikke om å stripe håret, putte papir i BH'en fra Hello Kitty og bli drita på én cider. Det handler om restylane, botox, fillers, hele trynet on fleek, silikonpupper, goals i sosiale medier og sist i rekka: rumpeforstørring. Sistnevnte og måten det ble lagt frem på fikk meg til å koke litt, rett og slett. Jeg vil ikke at min framtidige datter skal prøve å se ut som en tjueåring når hun er 13 år og jeg vil ikke at hun skal bryte ned sitt eget speilbilde fordi hun ikke har rumpa til Kim K (eller Isabel) og leppene til Kylie Jenner før fylte tjue.

Over til noe helt annet! I dag (og hver dag denne uka) skal jeg på jobb og da er det viktig med en god og mettende frokost. Jeg prøver å bli flinkere til å slutte med småspisingen min og det har virkelig hjulpet å spise noe fargerikt og innbydende på morgenkvisten.

I dag ble det knekkebrød med bløtkokt egg, en skål vaniljekesam med ulike bær og et glass smoothie. Ser det ikke deilig ut? Jeg har aldri vært noe særlig frokostmenneske og har alltid foretrukket middagsmat til alle døgnets tider, men de siste månedene har jeg blitt mer og mer glad i dagens første måltid, så lenge det ser innbydende og friskt ut! To tørre brødskiver kan liksom ikke sammenliknes, så dette er mitt lille hverdagstips i dag: Stå opp 10 minutter tidligere for å lage en miniutgave av en hotellfrokost ;-) Alarmen som skulle gi beskjed om at egget mitt var ferdigkokt ringte midt i øyebrynsformingen min og etter frokost satte jeg meg ned for å knipse et par bilder til dagens første innlegg. Det var da jeg la merke til de halvferdige brynene mine ;-) Haha. Nå skal jeg altså bare gjøre meg ferdig på badet og så ta turen på jobb. Vi har akkurat pakket bort hele salget og nå drukner butikken i vårnytt - så innmari deilig!

Kisses

Vi finner alltid en unnskyldning

 • 22.02.2016, 15:23

Jeg har eksamen. Men før jeg kan begynne er det en del ting jeg må få unnagjort først.

Som å moppe gulvet. Skure bort stearinrester fra det helsikes glassbordet vårt. Gi nytt vann til de allerede døde rosene mine. Brette ferdigvasket tøy. Se siste episode i sesong to av The Carrie Diaries. Se litt i veggen. Redigere disse bildene av meg selv, som jeg tok fordi jeg var så sjukt fornøyd med sminken. Blogge om hvor mye jeg har gjort i dag som ikke innebærer eksamensskriving, men nettopp unnasluntring. 

Dette er ikke meg i dag. I dag har jeg på meg Lanullva-genser og joggebukse, en sliten stålull-dott på toppen av hodet og mitt helt naturlige ansikt. Med en ny kvise som pynt på det hele, enda mer fabelaktig og formfull enn den forrige. Det skal sies at jeg har vurdert å sminke meg, sånn for å føye det opp på lista over ting man kan gjøre fremfor å bare begynne på det som må bli gjort.Kanskje i kveld. Kanskje ikke. Nå gidder jeg ikke prøve mer. Jeg finner alltid en unnskyldning likevel, som at jeg nå skal på butikken for å handle middag, lage den, spise den, ta oppvasken etter den og tilslutt sitte stille for å fordøye den.

Vi finner alltid en unnskyldning, ikke sant?
 

Bildedryss: gårsdagens festligheter

 • 21.02.2016, 12:28

Last night was so much fun!

I går feiret vi fineste Hilde og kvelden var så fin! Etter et stort og koselig jentevors tok vi turen på Horgans, som var stappfullt, men også veldig gøy. Jeg hadde med meg kamera hele kvelden og når jeg bladde gjennom i morges fant jeg en del brukbart til bloggen også ;-) Here it goes!

I dag er en _slapp_ søndag og i tillegg den siste dagen jeg får med samboeren på en liten uke. Vi har jo vinterferie til uka og han som ikke har jobb kan jo bare reise hjem til Molde, heldiggrisen. Uansett, det betyr ekstra kos og kvalitetstid i dag! Jeg skal lade opp batteriene litt mens vi ser på Friends og spiser frokost, og så skal vi ut på eventyr :-) Det er jo sol!

Hadde dere en fin lørdag?

Q&A pt. 1: school, work and my future

 • 20.02.2016, 17:00

Jeg har valgt å svare ordentlig utfyllende på alle spørsmål, så jeg deler dem heller opp i kategorier og ulike innlegg! På denne måten skal alle ha fått ett skikkelig svar på det de lurer på, og dersom noen fortsatt lurer på noe er spørsmålsrunden fortsatt åpen HER.

♦ SCHOOL AND WORK ♦

Hvilken butikk jobber du i? Trives du i klesbutikk? Jeg jobber på Companys på Byporten og trives kjempegodt! Companys-jentene er de aller fineste og sammen synes jeg vi utgjør et supeteam. Arbeidsmiljø har så mye å si, så det er jeg sjeleglad for. Jeg kunne aldri jobbet i en gigantkjede à la H&M, for jeg elsker å hjelpe kundene mine, yte god service, sette sammen antrekk og knytte bånd med dem. Jeg påstår ikke at kjedebutikkene ikke yter service, men det er på en helt annen måte. Kundene på Companys kommer ofte for hjelp og veiledning, og det er det som gjør jobben min så fin. Bare det å ha tid og mulighet til å slå av en prat og le litt, liksom!Hva skal du gjøre etter fagskolen? Jeg går på Høyskolen Kristiania, hehe. Men de tilbyr fagskolestudier også, altså! Og planene etterpå er veldig uklare, men jeg krysser jo fingrene for en jobb innen det jeg ønsker å drive med. Det er et tøft marked for journalister i dag og jeg forventer selvsagt ingen umiddelbar fulltidsjobb etter endt studie, men det er jo det jeg håper på likevel. Vi får ta det litt som det kommer ;-)

Hvilken butikk jobber du i og hvilke merker selger de? Som skrevet over her jobber jeg på Companys! En veldig fin butikk for kvinner i andreetasjen på Byporten. Vi fører Gestuz, InWear, Karen by Simonsen, Just Female, Moose Knuckles, byMAGMALOU, Eve Lom, Jofama, Bread & Boxers, Part Two, Second Female, Tiger Jeans, Soaked in Luxury, Markberg, SVEA, Edblad, Zabel og Maanesten. Jeg tror jeg husket alle nå! Companys finnes også i Ski og på Strømmen og Trondheim Torg. Merkene varierer litt fra butikk til butikk selv om vi har mye av det samme. Jeg vet at alle/flere av de andre butikkene i tillegg fører Designers Remix og Samsøe, blant annet.Kjenner du noen som går noe innen helse på Høyskolen Kristiania? Niks, det gjør jeg ikke! Det er et par moldensere som går på ulike linjer, men jeg tror ikke noen av dem tar noe innenfor helse.

Heii, superglad for at du er tilbake! Hvordan var det å starte på studiet? Var folk imøtekommende å lett å bli kjent med? Åh, så hyggelig å høre, tusen takk! Det var veldig deilig å starte på studiet, for jeg hadde jo tross alt motivert meg til det i "friåret" mitt, hvor jeg jobbet hver dag i klesbutikk. Den første uka på skolen besto av fadderuke, som jo gjorde det lettere å bli kjent med andre - det skal likevel sies at jeg føler jeg ble bedre kjent med folk når vi faktisk startet på skolen. Vi har små og intime klasser hvor alle kommer overens og det er superdeilig, men vi ble raskt delt inn i små arbeidsgrupper og jentene på denne gruppa har blitt til dem jeg henger mest med i dag, også på fritiden. Alle har vært veldig lett å bli kjent med og det tror jeg skyldes at alle sitter i samme båt. Man må jo bare steppe litt ut av komfortsonen når man starter med blanke ark og uten bekjentskaper, hehe.

Hei! Jeg lurte på om du kunne fortelle litt om studiet ditt? Vurderer å studere det samme, og setter pris på alle erfaringer jeg kan få høre om :)​ Hei til deg også! Jeg anbefaler deg å lese innlegget "Om høyskolen og studiet mitt", hvor jeg har skrevet et utfyllende innlegg om nettopp det :-)Hvor vil du med journalistikk-studiet ditt? Hva er drømmejobben? Tja, jeg vil jo bli en journalist da, hehe. Men jeg ønsker ikke å jobbe hos VG eller NRK, for eksempel. Drømmen er å bli motejournalist eller noe i duren. Det er vanskelig å beskrive drømmejobben min, for den innebærer så mange elementer. Jeg ønsker å leve av å skrive samt jobbe med mote, men jeg elsker å være kreativ innen grafisk design og sosiale medier, også. Den soleklare drømmen er jo derfor en kombinasjon av alt! Jeg vil sitte bak iMacen på kontoret mitt mens jeg skriver morsomme spalter om alt fra sex til interiør på budsjett, være med på å utforme designene på dem og samtidig drive Instagram-kontoen til magasinet, liksom. U feel me? Kanskje jeg bare skal bli gründer, lage mitt helt eget mote- og livsstilmagasin og utnevne meg selv som redaktør? Haha ;-) Som dere skjønner vet jeg jo hva jeg på sett og vis vil, men jeg må nesten bare vente å se på hva jeg faktisk får. Så lenge jeg får ha en arbeidshverdag fylt med kreativitet og utfordringer er jeg fornøyd!

Håper dere fikk svar på det dere lurte på!

Kisses

 

Saturday's breakfast

 • 20.02.2016, 12:51

Hei og god lørdag! Det er den første lørdagen på lenge at jeg har fri fra jobb, så i dag skal den nytes til det fulle. Klokken er nærmere ett på formiddagen og her i huset sto vi nettopp opp.. Jeg har fått et eller annet virus og hoster, harker og snufser om liv og død på nattestid. Men i natt sov jeg overraskende godt og det var deilig å utnytte det ;-)En deilig lørdag fortjener en deilig frokost! Måltidet på bildene over har jeg akkurat kastet i meg, og nå skal jeg bruke et par timer på bloggen før jeg drar til Hilde. Bestis feirer burdagen sin i dag og i den anledning vil jeg komme før burdagen for å drikke litt vin og hjelpe til å ordne det som ordnes kan. Vi har en kjempefin dag i vente, det vet jeg! :-)

Hva er dine planer for dagen?

Spørsmålsrunde

 • 17.02.2016, 21:07Jeg hadde jo aldri noen spørsmålsrunde når jeg startet å blogge, og selv om jeg føler at jeg har besvart en del i både innlegg og kommentarfelt tenkte jeg det hadde vært moro med en liten runde likevel. Jeg hadde jo en gang i tiden "ukens spørsmål", men spørsmålene er ikke like hyppige theese days så foreløpig har jeg latt være å kjøre denne egentlig morsomme spalten. Da håper jeg heller dere spør om akkurat det dere måtte lure på i dette innlegget, så skal jeg besvare så godt jeg kan. Klemmer i fleng!

you ask, i'll answer

En søvnløs natt

 • 17.02.2016, 12:49

Hei fine mennesker! Tusen takk for kommentarene dere har lagt igjen de to siste dagene, det gjør meg så glad! I går var jeg travelt opptatt fra morgen til kveld, med forelesning → jobb → kurs og når jeg omsider kom hjem klokken 00:00 fantes jeg ikke trøtt. Jeg satt i sofaen med blogg til 02:00, tvingte meg selv til sengs, kikket sist på klokken 04:00 og våknet 06:25 av mareritt og halsbrann. Har dere hørt noe så teit?! Men dette marerittet får jeg altså ikke ut av hodet, for jeg kunne sverget på at jeg var våken. Jeg "våknet" av hjærteskjærende og brutale manneskrik og husker at jeg dultet bordi Jørgen for å si: "Jeg tror det er en mann som blir voldtatt utenfor". Jeg var likevel så i tåka at jeg ikke reagerte med å stå opp og har i hele morges oppdatert VG for å finne ut om det har skjedd noe så insane på Tøyen i natt.. Ekkelt!

Med knappe to timer søvn trengte jeg en frisk og god frokost, så i dag ble det rugsprø med egg og en skål med mager vaniljekesam, kiwi og blå druer.Og så har jeg brukt resten av morgenen på å knipse litt bloggbilder, for jeg har inngått et samarbeid jeg skal fortelle dere om i neste innlegg. Det blir moro! I dag hadde jeg egentlig planer om å begynne på eksamensoppgaven jeg har fått utlevert, men dagen fikk aldri den pangstarten jeg håpte på og derfor tar jeg ting i et roligere tempo i dag: Research, idémyldring og litt blogg. Alt som kan gjøres fra sofaen, med andre ord. Håper alle får en fantastisk onsdag og hadde en litt bedre natt enn meg ;-)

Kisses

Dette er min personlighet

 • 16.02.2016, 20:00

Kanskje skyldes det at jeg trenger en bekreftelse på hvem jeg er og hva jeg liker, eller kanskje er det fordi jeg aldri blir helt klok på nettopp det, men persontypetester er virkelig noe jeg alltid har hatt sansen for. Jeg elsker jo tester generelt og kunne trykket meg gjennom hundrevis av spørsmål uten å gå lei, så kanskje har det noe med det å gjøre ;-) Uansett: Å ta en persontypetest for å lese litt mer om sin egen personlighet fra fugleperspektiv er ikke bare fint for ens egen del, men også svært relevant for en fremtidig arbeidsgiver! Det er vel i grunn også hovedformålet med slike tester, så jeg vil faktisk anbefale alle å ta en.

Når jeg likevel skulle ta en så tenkte jeg det var fint å dele "resultatet" med dere - det er jo en fin måte å bli kjent med meg på, uten at jeg bruker mine egne ord. Jeg har tatt hos både Jobbsafari og 16personalities (sistnevnte var best) og endte opp på samme resultat med begge.

Protagonist
Typekode: ENFJDette sier resultatet:

ENFJ-personligheter er fødte ledere, fulle av lidenskap og karisma. De utgjør omtrent to prosent av befolkningen og de er ofte å finne blant våre politikere, trenere og lærere. ENFJ-er strekker ut og inspirerer andre til å prestere og til å gjøre verden bedre. ENFJ-er er selvsikre, og dette gir dem innflytelse. De er stolte over å kunne veilede andre, og de liker å hjelpe mennesker med å utvikle sitt potensial og skape samarbeid for å gjøre samfunnet bedre.

Har tro på folk

Mennesker tiltrekkes av sterke personligheter og ENFJ-personligheter utstråler oppriktighet, omsorg og altruisme. De er ikke redde for å stå opp og si i fra når de føler noe bør bli sagt. De synes det er naturlig og enkelt å kommunisere med andre, spesielt ansikt til ansikt. Deres intuisjon hjelper ENFJ-er til å nå frem til andre ved fakta og logikk eller ved å spille på følelser. ENFJ-personligheter oppfatter raskt hva som motiverer andre. De klarer å koble sammen tilsynelatende løsrevne hendelser og knytte ulike ideer sammen, og deretter motivere mennesker rundt seg til å arbeide sammen mot et felles mål. Deres veltalenhet kan virke nærmest hypnotiserende.

ENFJ-er er genuint opptatt av andre. Noen ganger kan det bli litt for mye av det gode - når de har tro på noen, kan de bli for involvert i den andre personen og forvente for mye. Heldigvis pleier denne tilliten å være en selvoppfyllende profeti, fordi ENFJ-ers altruisme og oppriktighet inspirerer dem de bryr seg om til å yte sitt beste. Men hvis de ikke er forsiktige, kan de være for optimistiske. Noen ganger kan de presse andre til å strekke seg lenger enn den det gjelder selv er klar eller villig til å gå.

ENFJ-er må også være på vakt mot en annen felle: de har en enorm kapasitet til selvrefleksjon og til å analysere sine egne følelser. Hvis de blir for involvert i en annen persons problemer, kan du utvikle en slags emosjonell hypokondri. De gjenkjenner den andres problemer i seg selv og prøver å fikse noe ved seg selv som egentlig er i orden. Hvis de kommer til et punkt hvor de selv blir holdt nede på grunn av andres begrensninger, kan det undergrave ENFJ-ers evne til å se forbi vanskelighetene og til å kunne være til hjelp. Når dette skjer, er det viktig at ENFJ-er trekker seg tilbake og bruker evnen de har til selvrefleksjon til å skille mellom hva de egentlig føler selv, og hva som er et separat problem som de må se på fra et annet perspektiv. 

... Kampen bør ikke avskrekke oss fra å støtte en sak vi tror er rettferdig

Mennesker med ENFJ-personlighet er lidenskapelige altruister, noen ganger til det ekstreme, og de er antageligvis ikke redde for å ta opp kampen for folk eller ideer de tror på. Det er ikke overraskende at mange kjente amerikanske presidenter har ENFJ-personlighet. ENFJ-er ønsker å lede andre til en lysere fremtid, enten ved å lede en nasjon til velstand, eller ved å lede det lokale lille fotballaget til en avgjørende seier. Det er ikke sikkert dere orket å lese alt ovenfor, men det gjorde i hvert fall jeg. Og det er det jeg synes er så fint; jeg sitter igjen med en ordentlig god følelse i hele kroppen. Jeg kjenner meg igjen i absolutt alt resultatet sier at jeg er, og det er så fascinerende hvordan jeg ved hjelp av tilfeldige spørsmål kan "finne meg selv". Av og til trenger vi litt ny giv og tro på oss selv, og testen ga meg nettopp det. Jeg innser at jeg er én person av ørsmå 2% av hele befolkningen som er nettopp sånn, og at jeg trengs. Målene mine, all innsatsen og tiden jeg legger ned i ting, alt jeg vil oppnå og formidle - det er ikke bare forgjeves.

Jeg quoter Obama (som også er en ENFJ-er) og sier:

"The future rewards those who press on. I don't have time to feel sorry for myself. I don't have time to complain. I'm going to press on."

Har du tatt en persontypetest? Hvilket resultat fikk du?

Bildedryss: bryllupsmesse

 • 16.02.2016, 14:50

Jeg nevnte jo såvidt at jeg og Fride var på bryllupsmesse forrige søndag, og i dag vil jeg gjerne vise dere litt bilder. Det er ingen oss som skal gifte oss, altså - men Magnus, kjæresten til Fride, skulle fotografere på messen og sånn ble det til at vi endte opp ganske gifteklare vi også ;-) Neida, men herlighet, dere skjønner vel hva jeg mener når dere ser på bildene under? Det er jo helt umulig å ikke bli litt ør i hodet når man vandrer rundt i ett hvitt paradis omringet av vakre modeller iført nydelige bryllupskjoler. La oss bare si at jeg gleder meg til det blir min tur om et lite tiår!

Alle bilder i innlegget er tatt av Magnus Furset/CGBryllupsshowÈn ting skal uansett sies: Jeg skulle VIRKELIG ønske jeg tok på meg en "forlovelsesring" i forkant av messen, for alle var jo gifteklare. Jeg trodde jo kanskje at noen ville komme kun for inspirasjon og kosen sin skyld, men der tok jeg feil ;-) Jeg og Fride gikk rundt som to malplasserte naut og lette etter champagne, vi.

Kristine: Åh, for et fint magasin! Kan jeg ta med meg ett eller?
Fruen i standen med bryllupsmagasin: Kan jeg være så frekk å spørre om du egentlig skal gifte deg?
Kristine: ...

Fride: Woah, der var det fint!
Fruen i standen med bryllupslokaler: Ja, har du funnet lokale enda, da?
Fride: ...
Jeg fikk med meg et annet magasin, da. Og det var helt nydelig! Alt fra generelle tips til både brud og brudgom, bryllupstaler, utdrikningslag og andre ting jeg ikke engang visste at eksisterte. Dette ligger pent plassert i bladbunken her hjemme og jeg skal ta vare på det HELT til jeg gifter meg selv, haha. Aldri sett så mye inspirasjon og moro før! Tenk å være journalist i et magasin som det.. Det kunne jeg faktisk virkelig tenkt meg, etter å ha bladd i det!

Noen som har vært på bryllupsmesse før?

Interiør på budsjett #1

 • 14.02.2016, 19:59

Det er fullt mulig å innrede pent på budsjett, for i dag er det jo så mange butikker som tilbyr alt man trenger. Som studenter har vi omtrent alt på budsjett i leiligheten vår og når vi én dag kjøper vår egen kommer jeg til å kjøpe litt mer eksklusivt over tid. Da er jo planen å bosette seg for real, så da vil nok interiørshoppingen strekke seg over mange år :-) 

1-seter seksjon HER, metallhylle HER, putetrekk med paljetter HER, stuebord HER, lampe HER, oliventre HER, telysestake HER, lammeskinnspute HER, stearinlys HER, duftlys HER, speil HER, plakat HER, stripete matte HER, kubbelys HER.

Når jeg handler interiør drar jeg på IKEA, Kremmerhuset og Lagerhaus. Sistnevnte hadde jeg aldri hørt om før jeg snublet over den for et par måneder siden, og la meg bare si: Jeg er frelst. Når jeg handler på budsjett liker jeg jo uansett at det ser nogen lunde luksuriøst ut, så jeg ble mildt sagt happy når Lagerhaus kunne tilby meg gullbelagte te- og stearinlys. Jeg hadde jo lett så lenge! Butikken har alt av pent dilldall - minner egentlig bare om en større, billigere og mer moderne utgave av Kremmerhuset ;-) Tips tips!

Her er et knippe bilder av leiligheten vår! Alle møbler pluss noe pynt er fra IKEA, mens alt annet hovedsakelig er kjøpt på Lagerhaus og Kremmerhuset. Paljettputen fikk jeg av Sara til bursdagen min, den er også fra Kremmerhuset og i følge henne veldig harry, men jeg hadde siklet på den i evigheter ;-) So fancy!

Håper det var noe inspirasjon å hente!

Kiss

One, Two, Three, GO!

 • 14.02.2016, 15:00

Altså, what to do in Trondheim part 2: gokart!! Det var en usedvanlig sliten gjeng som i går tidlig sto opp for å kjøre gokart etter en heidundranes fest kvelden før, og helt ærlig fristet det lite å kjøre fort og svingete på akkurat dette tidspunkt, men ÅH, det var så gøy. Noe helt annet enn hva jeg hadde sett for meg! 

#squadgoals ;-)

Banen var full av skarpe svinger og ga oss en ordentlig god mulighet til å pådra oss nakkesleng ;-)Dette kunne jeg faktisk kalt en ordentlig treningsøkt, for fyttirakkern så stiv og støl jeg var etterpå. Ikke minst ble man jo helt utslitt av å bare.. kjøre og tenke! Men det var virkelig dødsgøy altså, herlighet. Hit vil jeg tilbake og det snarest!

Har du prøvd gokart?

This years valentine's gift

 • 14.02.2016, 10:17

God morgen! Jeg er det første dovendyret som våknet til live i dag, så nå fikk jeg omsider tid til å blogge litt hveragsprat igjen ;-) Jeg er jo i Trondheim med jentegjengen og vi har hatt det så innmari fint. Det er rart med det.. Hvor lenge vi har kjent hverandre og at vi på tross av nye vennskap og nye bosted har det aller, aller best når vi finner sammen igjen. Slike vennskap er gull! Timeplanen har gått i ett kjør, men den har heldigvis bare vært fylt med kos - og i dag er det plutselig tid for hjemreise og selv om det blir skikkelig vemodig å forlate jentene, gleder jeg meg til å se samboeren igjen :-)

14th february

Årets Valentines-gave fra meg er definisjonen på kliss, men jeg er jo litt sånn og dessuten tenker jeg at hvis det finnes én dag i året hvor slikt er innafor, så er det i dag ;-) "Open When"-kort og hans favorittparfyme var det han måtte lete seg fram til ved hjelp av et skattekart, haha. Evig barnslig og veldig glad for det!


En personlig og tidkrevende gave som passer perfekt til dagen i dag :-) Kanskje et tips til neste år, for noen?

Nå skal jeg rekke både frokost, kafé-date, en bryllupsmesse med Fride og en etterlengtet middag på Mr. Chong (verdens beste restaurant og buffet!) før jeg tar flyet hjem, så det er bare å sette i gang ;-) Haha, liker at tre av fire gjøremål i dag innebærer mat.....

Hva har du gitt eller fått til/fra din utkårede i dag?

What to do in Trondheim: Vitensenteret

 • 12.02.2016, 15:59

I dag tok jeg med meg lillebror til byen! Deilig med litt kvalitetstid når vi møtes så sjelden, for både søster og bror :-) Helt siden jeg var barn selv har jeg elsket å dra på Vitensenteret, så i dag gikk turen dit. Virkelig et tips til alle som både bor i byen og folk som reiser hit for en helg, for det er innmari moro for både store og små. 

Haha, dette bildet ass. Vi gikk forbi en skjerm som tok en scan av oss, og her kom det fram at søster på 20 år var veldig mye mer gira enn lillebror på 11 ;-)


Fineste lillebror (som har fått velge hårsveisen selv..)Nå er det ikke mange timene til jeg pakker bagen og setter kursen mot jentene mine. Det blir så gøy! Det blir pizza, kos og gjensynsglede med gjengen før resten av Molde kommer på vors. En veldig, veldig fin kveld i vente, med andre ord. Jeg gleder meg!

Hva skal dere i kveld?

Byvandring i Trondheim

 • 11.02.2016, 19:42


Hei og god torsdag! Håper dere har hatt en fin dag? :-) I dag tok jeg og mamma turen til byen - det er så innmari lenge siden jeg har vært i Trondheim og enda lengre siden sist jeg var på shopping her. Det er jo klart at sistnevnte var mer stas når jeg bodde i Molde og kunne reise hit, men sammenliknet med Oslo blir det jo bare mye av det samme. Jeg liker uansett utvalget og synes det er mye hyggeligere å titte for kosen sin skyld her enn i Oslo.

Butikken over her vil jeg faktisk tipse om. Den var så nydelig innredet og hadde et så kult lokale at jeg omsider så meg nødt til å ta opp kamera for å knipse litt. Masse interiør og klær i én og samme butikk - me like! Den heter Cornelias hus :-) Etter å ha vandret byen rundt skulle mamma absolutt vise meg de o store burgerne som selges på Super Hero Burger. Jeg går jo på denne dustete "dietten" min og var litt motvillig i starten, men mamma er god til å overtale og dessuten er det lov å kose seg litt ekstra når man er på "ferie" ;-) Jeg orker ikke å være så innmari streng på det når jeg er på besøk hos andre.
Og de var veldig gode, altså ;-)

Ønsker dere en kjempefin kveld! Enda mer mat står for tur her - taco denne gangen ;-) Og så har lillebror mast om å spille en runde Monopol, så jeg skal forsøke å innfri ønsket på tross av at jeg hater å spille med denne familien.. De har et så enormt konkurranseinstikt hele gjengen at å hverken vinne eller tape går greit. Haha, my worst nightmare!!

Kiss

Hvordan er det å bo i hovedstaden, kontra en liten by?

 • 11.02.2016, 14:40

"Lurte litt på om du kanskje ville skrive litt om hvordan det er å bo i Oslo som by, med tanke på at du ikke er derfra. Typ studentmiljø, bomiljø, om du trives osv. Er selv fra en liten by og har veldig lyst til å studere i Oslo, men er usikker på om jeg kommer til å trives :)" - Jenny

Dette skjønner jeg godt at du lurer på! Nå har jo ikke jeg bodd her lenger enn i et halvt års tid, men jeg kan jo komme med mine erfaringer hittil. For å flytte fra en liten by til en langt større, det kan være skummelt. Forandringene er mange, kanskje til og med overveldende, men som med alt i livet lærer man å tilpasse seg omgivelsene.Jeg bor på østkanten, nærmere bestemt på Tøyen, og trives. Det tar meg tre minutter å gå til T-banestasjonen og deretter 5 minutter før jeg står midt i sentrum. Fra folk flest hører man skrekkhistorier og endeløse rykter om hvor innmari shady det er å bo på østkanten, men voldtekter, drap og knivstikking skjer overalt i Oslo. Dette er det jo forøvrig også en veldig logisk forklaring på: Det over en halv million mennesker som bor her. Det som derimot var uvant i starten var kulturforskjellene. I blokka mi har jeg kun møtt to etnisk norske og det er et helt annet miljø på Tøyen sammenliknet med andre bydeler i Oslo eller også Molde, for den saks skyld. Det er utrolig deilig og befriende å være helt anonym. Det var ei dame som gikk på nærbutikken iført ansiktsmaske og turban på hodet. Tøyen life. Grunnen til at vi bosatte oss på Tøyen i utgangspunktet var fordi vi hadde svært lite kunnskap om både boligområder, boligpriser, miljø o.l. - alt vi egentlig visste var at vi måtte bo relativt nært sentrum, gjerne også nær en T-banestasjon. Jeg anbefaler deg å sette deg inn i boligmarkedet ved å aktivt sjekke Finn.no i de aktuelle områdene slik at når du først bestemmer deg for å leie/kjøpe, har du peiling på hva du ser etter.Studentmiljøet alle snakker om har jeg egentlig veldig lite erfaring med og kunnskap om. Jeg har vært på byen i Oslo én gang, om man ser bort fra fadderuka. I tillegg har jeg jo kjæresten som samboer og en del venner fra Molde som også har bosatt seg her, så jeg henger oftest med dem. Studievennene mine er fantastiske, de er jeg jo med hele tiden, men slike gode vennskap kommer veldig naturlig når man går i klasse sammen. Akkurat dette vil jeg gjerne si noen ord om: Ikke vær bekymret for å ikke få venner når du skal flytte til en ny by. Det er lett å føle seg utilpass, nervøs og malplassert, men det er viktig å huske på at alle rundt deg er i samme situasjon. I tillegg har jo de fleste skoler fadderuke, som i hvert fall på Høyskolen Kristiania var godt gjennomført og tilrettelagt for å bli bedre kjent med hverandre. Jeg har jo inntrykk av at studentmiljøet i Oslo er helt supert, jeg har bare ikke gått ordentlig inn for å teste det sjæl, på ulike studentmøter og skolearrangementer. Men muligheten er der jo for den som vil og trenger det.

Alt i alt vil jeg bare si: Jeg elsker Oslo! Og jeg som egentlig skulle til Trondheim og alltid hadde sett på Oslo som en altfor stor og upersonlig by. Hvert eneste lille område i Oslo, som Tøyen, Grünerløkka, Majorstuen og sentrum - alt minner meg om bittesmå byer med ulike miljø og atmosfærer. Forskjellene er så fine! Reiser man kollektivt har man i tillegg ALT man trenger i umiddelbar nærhet :-) Og det må jo være noe av det beste med å flytte fra en liten til en stor by: Du har alt. Alltid.

Håper du ble litt klokere nå, Jenny! Lykke til med valget :-)

Kiss

Inspirasjonsboost fra mammas hjem

 • 10.02.2016, 17:34

Hei dere! Nå sitter jeg med en utålmodig lillebror ved min side, for vi skal game oss svette på Sim City. Har dere prøvd det? I'm addicted! I tillegg har jeg spist meg stappmett på fiskeboller, som jeg til mammas store overraskelse ønsket meg til middag i dag ;-) Er så lenge siden sist jeg spiste det! Ah, it's good to be home.

Mamma har så innmari god smak i både klær og interiør - det er nok av henne jeg har arvet de fleste interessene mine. Jeg knipset et par bilder av den fine stilen her hjemme, kanskje det er til inspirasjon for noen? Det er det i hvert fall for meg!

Ønsker dere alle en kjempefin onsdag videre! Jeg for min del skal slappe helt av med familien - til og med bli med lillebror på svømmetrening i kveld. Han er jo så flink! Det blir moro å se :-)

Kiss

Essentials: Travel

 • 10.02.2016, 12:55


1. Sunnies fra RayBan 2. Den svarte lakken fra H&M er alltid med 3. In case of emercency 4. Clutch og lommebok 5. Håndkrem og min favorittgloss fra Clarins 6. Får alltid bruk for en 7. Sim City på reisen 8. Min must have concealer fra Babor 9. It's cold outside.

Utenlands eller innenlands -
this is my must have travel essentialsTips: Sliter du med tynne negler som brekker av alt og ingenting? Denne håndkremen er den eneste jeg har prøvd som faktisk funker. Når jeg sparer til lange og sterke negler smører jeg hendene og neglene godt og nøye med denne hver dag. Den gjør underverker :-) Og så kan den jo kjøpes på dagligvare til en slikk og ingenting ;-)

Nå vender jeg snuten mot Trondheim! Ønsker meg selv en riktig god flytur. Skrekken for å fly har nemlig blitt en realitet hos meg det siste året, uten at jeg helt vet hvorfor. Det blir uansett verdt det, for nå gleder jeg meg så innmari til å se både familie og bestiser igjen!! 

Kiss

Min stilforandring: 2009-2016

 • 07.02.2016, 12:34

Når man går på ungdomsskolen begynner man for real å tenke på sminke og klær. Eller, nå vet jo ikke jeg hvordan dagens fjortiser tenker, for i mine øyne ser de fleste 14 år gamle jenter langt eldre ut enn meg, med brows on fleek og designervesker. Men, når jeg var ung (haha shit, give me a break) var det fortsatt tennissokker, strikk på buksebeinet og buksetightser fra Ginatricot som gjaldt. Og jeg husker fortsatt hvor sjukt lyst jeg hadde til å gå i wedges, kåper med herreinspirerte snitt og tjukke belter i midja. For jeg leste jo moteblader på denne tiden og ikke minst ble jeg daglig eksponert for en moteinteressert mamma som dagligdags kledde seg opp i stiletthæler og silkebluser. Av og til fikk jeg låne en cardigan, et skjørt eller en neglelakk fra Chanel og da var jeg i himmelen. Jeg poserte som best jeg kunne og la ut bilder på bloggen - men turte aldri gå ut av døra.


2009

Bildene over er fra 2009, som vil si at jeg var 13-14 år gammel. Og selv om stilen min ikke viser tegn til noen moteinteressert jente, er det ikke vanskelig å se at det var nettopp det jeg var.. På innsiden. Jeg gjorde ikke annet enn å klippe i motemagasiner, lage inspirasjonsvegger, beundre Olsen-tvillingene, designe mine egne klær og tegne drømmegarderoben min. Og jeg var jo faktisk toppblogger på denne tiden (tro det eller ei.. Standaren har forandret seg, haha), og jeg husker fortsatt hvor smigret jeg ble når andre jenter fortalte meg at jeg hadde så innmari fin stil og at de ikke hadde guts nok til å dresse seg opp på samme måte. Jeg, som ikke turte å gå på skolen med halvparten av antrekkene jeg viste frem på bloggen, kom med tips til andre jenter i samme situasjon. Jeg måtte jo ha sett helt teit ut, for jeg ville jo så gjerne prøve meg på finere antrekk enn en tights og en tettsittende genser - så av og til la jeg til étt ekstra element i antrekket. Knehøye strømper utenpå tights. Et naglebelte utenpå skjorta. Wedges kombinert med buksetights og parkas. Det så jo helt på trynet ut, men jeg prøvde i hvert fall. Med små skritt.

Plutselig en dag skulle jeg flytte fra Trondheim til Molde, så jeg bestemte meg for at idet jeg satte foten i Molde by skulle jeg slutte å være redd for hva alle andre mente. Jeg bestemte meg for å fra dag én på den nye skolen gå i akkurat det som falt meg inn. Jeg ville ikke lenger gjemme meg i hettegensere, formløse tightser og Umbro-bukser. Det hadde aldri vært meg. Og kanskje var det å flytte til en ny by som først fikk meg til å gi litt mer faen, men jeg tror det hadde like mye med innstilling å gjøre, for nærmest over natta ble stilen min sånn:


2010-2012

Jeg gikk i tiendeklasse når jeg flyttet til Molde og turte å kle meg opp i det jeg selv ville. Vi var veldig få som gikk i høye hæler på skolen og jeg husker jo at jeg i starten ble sett på som en overlegen diva, men jeg var så innmari bestemt på å bare drite i det. Etter hvert som årene gikk ble det jo helt hverdagskost for folk flest å bytte ut skolesekken med veske, parkasen med jakke og svarte jeans med skjørt og strømpebukse. Jeg er glad for at jeg klarte å drite litt i det som var mainstream og heller fokuserte på det jeg likte aller mest; å sette sammen ulike antrekk. For I DAG kan vi jo spole tilbake og tenke at det ikke var så aller verst - men jeg vet at vi, hele gjengen og alle sammen, brydde oss for mye om å ikke skille oss ut. Ingen ville være den som ble pratet om.

Antrekkene jeg satte sammen i 2010-2012 er langt i fra måten jeg kombinerer klær på i dag, men for meg var det vendepunktet. Jeg elsker alle antrekkene fra back in the days, fordi jeg vet hvor mye selvtillitt og viljestyrke som lå bak. Jeg følte meg ofte både teit og dum som klakket rundt i høye hæler i gangene på skolen og som begynte å svi av tusenvis på dyre vesker. Men det var først når jeg begynte å ivareta og dyrke mine interesser at jeg ble tryggere på meg selv som person.


2016

Folk rundt meg, som ikke brenner like sterkt for min interesse, har alltid undret seg over at jeg "sløser" bort pengene mine på designerklær og dyre vesker. Jeg var jo ikke mer enn 16 (?) år gammel når jeg kjøpte min første Mulberry-veske for egne penger (i dag er det jo helt normalt, men..) - men det er nettopp derfor jeg blir så innmari glad og nesten stolt av meg selv når jeg i dag kan se på antrekk nummer to ovenfor her, at jeg holder den samme skatten i hånda. Jeg visste alltid hva jeg likte, det tok bare noen år før jeg turte å vise det. Stilen min i dag skiller seg ikke ut på noen måte, men den er meg. Den er til og med mindre vågal og spennende enn i 2010-2012, men det er det som er så fint: Jeg har eksperimentert i alle år og endelig funnet ut hva jeg føler meg mest komfortabel i. Å basere personlighet på klær høres for mange kanskje helt crazy ut, men jeg føler virkelig at jeg har funnet meg selv og kan uttrykke dette gjennom antrekkene mine.

Som tjueåring kunne jeg virkelig ikke brydd meg mindre. Både jeg og alle jeg kjenner har blitt trygge nok på oss selv til å gå i det vi vil. Men med nok erfaring innabords vet jeg jo at det ikke er like enkelt når man er 13-14 år. Så fra én moteinteressert til en annen: Ta steget. Er du 14 år, usikker og følger strømmen med alle andre? Bare ta en liten snarvei og dyrk dine interesser. I små steg eller kjempestore, alt ettersom. Det vil være skummelt og rart i starten, men mest sannsynlig ender du bare opp med å inspirere noen andre til å gjøre akkurat det samme :-) Bare se på meg og min stilforandring!

Håper dere likte innlegget!

Holmenkollen-kaos

 • 06.02.2016, 19:32


God lørdagskveld! Jeg kom nettopp hjem fra atter en fin dag på jobb. Halve Oslos befolkning har vel vært på Holmenkollen i dag? Haha. Jeg trodde seriøst jeg skulle svime av når jeg gikk av T-banen i morges, for det var SÅ MANGE MENNESKER med boblebukser, norske flagg i trynet og klirrende bæreposer at jeg såvidt kom meg fram i mengden. Jeg har hørt rykter om at utsikten var helt grusom, men jeg håper alle hadde en super dag der likevel! Jeg skulle gjerne vært der selv :-)


Idet jeg satte meg ned med tørre rundtstykker og to bananer til lunsj innså jeg at i dag måtte vi ha en skikkelig god middag. Den snille mannen min har derfor vært på butikken og kjøpt alle ingredienser vi trenger til hjemmelagde burgere- og potetsticks. Sistnevnte har blitt min spesialitet, I promise. I dag tenkte jeg å knipse bilder underveis slik at jeg kan legge ut oppskrift til dere senere!

Magen rumler, så vi ses i morgen :-) Kos dere i kveld, enten på byen eller i sofaen ;-)

Valentines day guide & gifts

 • 06.02.2016, 14:30

Valentines day nærmer seg med stormskritt og personlig elsker jeg denne dagen! Jeg synes det er så innmari fint at vi feirer kjærligheten litt ekstra en gang i året, for det er jo tross alt det aller fineste vi har i oss. Til min store fortvilelse får jeg ikke vært med kjæresten i år, men jeg tenkte uansett å komme med litt tips til hva dere kan gjøre på denne dagen, pluss at jeg har lagt ved en liten haug gaver og moro til inspirasjon for begge kjønn ;-)

Ha en spillkveld
Finn frem barnet i dere! Gå til innkjøp av et artig brettspill eller finn fram klassiske Monopol. Sett på deilig bakgrunnsmusikk, tenn stearinlys, fyll opp skåler med godis og glass med noe godt og sett i gang spillkvelden. Med alt av sosiale medier omkring oss er det så deilig og undervurdert å bare koble helt av med noe godt og gammeldags ;-)

Lag god middag sammen
Jeg og Jørgen er to små barn mentalt, så her om dagen hadde vi faktisk kokkekonkurranse. Vi hadde de samme hovedingrediensene og så var målet å overgå den andre på tilbehør, smak og presentasjon. Tips til å gjøre ellers kjedelige gjøremål litt morsommere ;-) Uansett: Gå til innkjøp av deilige ingredienser, sett på musikk og lag en velsmakende middag sammen. Kanskje dessert, også?

 

Lace Bra HERE, Bustier Set HERE, Lace Body HERE, Nightdress HERE, Robe HERE, Voluspa Candle HERE, Massage Oil HERE, Bodyglide HERE, Blindfold HERE

Dra på restaurant
Dersom dere ikke vil lage middagen hjemme, bestill bord på deres favorittrestaurant eller benytt anledningen til å teste ut en helt ny! Slår dere på stortromma kan dere jo få en kjempefin helaften kun på restaurant, ved å bestille forretter, hovedrett og en dessert på deling :-)

Lek og moro
Dra på Go Kart, spill et par runder bowling, dra på badeland eller ta en tur i skibakken. Kvalitetstid med moro involvert er alltid som balsam for forholdet.

Netflix and chill
Dersom dere ønsker en rolig kveld eller ikke er så gira på Valentines Day i utgangspunktet: Snurr film, spis dere mette på popkorn og kos litt innimellom slagene ;-) Det enkle er ofte det beste!


Trina Watch HERE, Bracelet HERE, Shaving Kit HERE, Penis Ring HERE, Beanie HERE, Belt HERE, Shirt HERE, Massage Oil HERE, Balla Powder HERE

Jeg håper dere plukket opp noen tips! Nå er jo innlegget hovedsakelig rettet mot par, men det er ingen som har sagt at man ikke kan feire med venner og/eller familie. Kjærligheten eksisterer overalt, hos og med alle :-) Gavetipsene over var for den som eventuelt måtte ønske det - personlig synes jeg et håndskrevet kort, en blomst eller noe annet lite og personlig er helt innertier. Det er jo ikke julaften, bare en symbolsk dag som markerer det vi trenger aller mest: Kjærligheten ♥

Hva skal du på Valentines Day?

Wine & Dine

 • 04.02.2016, 11:44

Jeg må innlede med å si: Jeg fant friskis!! Kiwi ved Ullevål sjukehus, veit dere. DER har de friskis. Så det ble kjeks med ost, rødvin, potetgull og to stk. friskis til snacks i går ;-)

De altfor fine vennene mine: Pernille, Hilde, Karen og Tirill ♥I går var GØY! Det som slår hardcore festing ned i støvlene, er spillkvelder med gode venner. Kanskje er det fordi jeg ELSKER å spille, ELSKER rødvin og ELSKER vennene mine - uansett er det så innmari deilig med kvelder som i går, hvor (de ikke-eksisterende) magemusklene får kjørt seg litt. Vi spilte Ryktet går og Alias, to av mine absolutte favorittspill! Jeg har aldri spilt Ryktet går med åtte stykker før, men det ble jo om mulig enda morsommere.

Plutselig var det tid for å ta bussen hjem (skole for folk flest i dag, si..), og det var først da jeg innså at jeg hadde bælma en hel vin og var ganske fin i formen. Full og opplagt satte jeg meg ned i sofaen mens jeg trøkte i meg en hel pizza og prøvde å henge med på Homeland. Jeg vet ikke om det var det faktum at jeg la meg ganske full som utløste det jævligste marerittet jeg noensinne har hatt, men i morges våknet jeg av at jeg hylgråt. Haha, herregud. Jeg var blodrød på øynene og tårene rant som aldri før. I marerittet hadde jeg klikka fullstendig på den ene venninna mi på en fest jeg arrangerte, fordi hun tok for stor plass i sofaen og dermed ikke tok hensyn til de andre (!?!?), og så hadde jeg funnet ut at hun var gravid med lille Nora og da knakk jeg helt sammen og ble spist opp av skyldfølelse og dårlig samvittighet. Altså, hva gir du meg?? Hahaha.

Hadde dere en fin kveld i går?

Om høyskolen og studiet mitt

 • 02.02.2016, 19:43

"Hei! Kan du lage et innlegg hvor du forteller om studiet ditt? Jeg har vurdert å søke det samme, men er veldig usikker. Har hørt en del negativt om NKH, derfor hadde det vært fint å høre din mening :) Jeg tenker å eventuelt søke i Bergen, tror du det er veldig forskjell fra skolen i Oslo?" - Lisa

Klart jeg kan fortelle litt om studiet mitt, Lisa! Dette kan kanskje bli tørrprat og et svært kjedelig innlegg for mange, men jeg liker å besvare leserspørsmål, så dersom dere lurer på noe kan jeg kanskje lage et innlegg om nettopp det neste gang ;-) Uansett, jeg regner med det er flere enn Lisa som sliter litt med å velge studieretning i et hav av muligheter, så i den anledning har jeg tenkt til å fortelle litt om høyskolen og studiet mitt. Mine erfaringer, selvsagt.

Bildene i innlegget er lånt fra Høyskolen Kristiania sin FB-side

Skolen endret nylig navn fra Norges Kreative Høyskole (NKH) til Høyskolen Kristiania - personlig synes jeg førstnevnte forklarte skolens opplegg og linjer bedre: Vi jobber kreativt. Jeg tar en bachelor i journalistikk og har lite peiling på de andre studiene som tilbys, men kan jo nevne noen jeg hadde vurdert dersom journalistikk ikke var aktuelt: Grafisk design, interiørarkitektur og markedsføring og merkevareledelse. I dette innlegget vil det jeg skriver kun være basert på mine erfaringer rundt journalistikk og skolens opplegg generelt, for de andre studiene har jeg som sagt ikke nok erfaring med til å kunne uttale meg om.

Det er mye selvstudium og færre undervisningstimer enn på fagskolestudiene. Vi har i gjennomsnitt tre forelesninger per uke, hvor hver forelesning er på tre timer. Altså, cirka ni timer med skole i uka. Det er likevel et fulltidsstudie, så de resterende timene skal jo brukes på nettopp selvstudium. For meg er dette ypperlig, men jeg skjønner at mange mener motsatt. Jeg sliter med å følge med i timen hvis det blir mye tørrprat og teori, så å jobbe på egenhånd kunne ikke passet meg bedre. I tillegg tror jeg vi jobber mye mer praktisk enn på offentlige skoler. Vi skriver på noe hele tiden og leser ikke mer pensum enn det som trengs til en drøfte-/analyseoppgave til eksamen. Dersom man begynner på Høyskolen Kristiania må man altså være forberedt på å jobbe mye praktisk og høre på lite teori. På denne måten lærer man raskere av sine egne feil, blir sendt rett ut i "realiteten" med én gang og øver på å bli en bedre skribent til enhver tid.

Vi har eksamen hver måned og dette er nok det tyngste - men for min del, også det beste og mest motiverende. Det vanligste er å ha et samlet antall eksamener før jul, for eksempel, men vi kjører en eksamen rett etter hvert emne. Eller "fag", om du vil. For eksempel er nyhetsjournalistikk, kreativ skriving, retts- og kriminaljournalistikk og publisering fire forskjellige emner. På én måte er det tungt å alltid ha eksamen hengende over seg, for man blir jo såvidt ferdig med den første før man setter igang med den andre, men jeg synes det er verdt det. Jeg slipper forvirring ved å tenke på flere fag samtidig, har ikke et skikkelig "skippertak" rett før jul og har alltid motivasjon til å dra på forelesningene, gjøre det jeg skal og prestere like bra som på forrige eksamen. Stoffet jeg skal lære og bruke er alltid ferskt i minne.


Vi skal jobbe praksis i to måneder i fjerde semester. Skolen samarbeider med mange medier, blant annet VG, TV2, Dagbladet og blader innen alle sjangre. Jeg kommer for eksempel til å søke praksisplass hos ulike magasiner (som Det Nye, Costume o.l.), som appellerer til mine interesser innenfor journalistikken. I to måneder jobber vi altså fulltid  og har en gylden mulighet til å imponere arbeidsgiver så meget at vi blir tilbudt en liten deltidsjobb eller andre oppdrag - det er jo fantastisk! Bare det at muligheten er der, er fantastisk.

Jeg synes alle emnene vi har hatt hittil har vært lærerike og givende, selv om et par emner med fordel kunne blitt lagt opp bedre. Jeg hadde for eksempel høyere forventninger til kurset i kreativ skriving (hvor du lærer mer om å skrive som en type forfatter), fordi jeg ikke følte undervisningen og ting vi lærte hang på greip med eksamen. Jeg fikk liksom ikke noe utav det. Nyhetsjournalistikk 1 og 2 var derimot veldig gjennomført, bra lagt opp og også det første og desidert tyngste vi tok fatt på. Kurven i antall arbeidstimer sank betraktelig etter endte emner med nyhetsjournalistikk, for å si det sånn ;-) Gøy med en pangstart hvor jeg følte jeg ble slengt rett ut i arbeidslivet. Jeg vil også påpeke at jeg tror det finnes noe alle vil interessere seg for (innen journalistikken, selvsagt) - vi lærer å skrive nyhetsartikler, å publisere på nett, designe egne aviser, skrive kreativt og så videre.

Men, det er dyrt å gå der. Semesteravgiften er på 45 000 kroner, det vil si 90 000 kroner på ett år. 270 000 kroner for å ta en bachelor over tre år. Det er dyrt. Vi får selvsagt støtte fra Lånekassen, men studielånet man sitter igjen med er det jo ingen som streber etter. På starten av hvert semester får studenter ved offentlige skoler utbetalt 20 000 (?) kroner og litt over 7000 kroner hver måned resten av året. Vi får utbetalt 50 000 kroner ved starten av hvert semester og litt over 7000 kroner hver måned resten av året. Forskjellen er at vi sitter igjen med 5000 kroner til "eget bruk" etter å ha betalt semesteravgiften til skolen, mens studenter ved offentlige skoler sitter igjen med sine 20 000 kroner til "eget bruk". De kan selv velge hvordan de vil håndtere disse pengene, men det smarteste er jo å forsøke å fordele pengene jevnt utover, slik at man ikke nødvendigvis trenger en deltidsjobb på si, eller i hvert fall like mange vakter/oppsparte midler. Jeg er ikke sikker på at alt det matematiske ovenfor er korrekt, men det er i hvert fall sånn cirka. Hovedpoenget er uansett det samme: Som elev på Høyskolen Kristiania sitter du igjen med et langt høyere studielån og mindre penger til "eget bruk" i selve studietiden. For min del er det verdt det, fordi jeg vet hva jeg vil. Jeg hadde derimot aldri begynt på denne skolen dersom jeg var usikker på hva jeg ville i livet eller hadde en følelse av at jeg kanskje kom til å droppe ut etter hvert. For min del er det en alt for dyr skole til at man kan være usikker. 

Jeg vet dessverre ikke hvordan høyskolen i Bergen er (kanskje noen går der og vil svare litt på det?), men jeg regner med det er cirka samme opplegget. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med både skole og studie og trives veldig godt. Vi har små klasser, ligger plassert midt i Karl Johan og har svært flinke forelesere.

Håper innlegget var til hjelp!

A Sunday well spent

 • 31.01.2016, 16:30

God søndag! I dag sto vi opp allerede klokken NI (ja det er veldig unormalt her i hus, på den helligste dagen i uka), for da kom en skjønn journalist innom for å intervjue oss og ta litt bilder til en bok hun lager. Om Tøyen! Det blir spennende å se resultatet. Og så skjedde det noe helt utenkelig, for jeg og Jørgen bevegde oss nemlig ut av bula vår!! Han er veldig friluft, ski, natur, bevege kroppen og hele den pakka der, mens jeg er mer sånn.. Sofasliting, TV-serier og loads med mat. Men, det hadde jeg virkelig bare godt av, for vi har kost oss veldig. Jeg håper flere søndager kan bli like produktive og koselige som denne! :-)

Vi dro på Operaen for å ta antrekksbilder og det var virkelig nydelig å sitte der ute med varm kakao (helt til jeg klarte å søle ut alt på trappa og frakken til Jørgen). Det er SOL ute! Det er så innmari deilig, om det så bare varer i noen dager. Jeg gleder meg så fælt til sommer, jeg.
Jeg bare: "Jørgen, kamera spiser først" og han bare: "Hæ fuck det".

Avsluttet spaserturen vår på Peppes Pizza, av alle steder. Jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger jeg har vært der etter jeg sluttet som servitør der i.. 2013? 2014? De har jo gjort overraskende mye med menyen, men vi endte opp med klassiske Rio Grande og Thai Chicken. Vanedyr ;-)

Hva gjør dere helst på en søndag? Sofasliting eller spaserturer? 

A letter to your 13 year old self..

 • 30.01.2016, 18:00

Jeg er litt smålei typiske "30 spørsmål", hvor bloggerne svarer på hva de spiste til frokost og hvem de snakket i telefonen med sist. Hva med noe litt mer interessant? Jeg googlet litt og fant en som skiller seg litt mer ut, så denne tenkte jeg å kjøre i dag :-) Morsommere når man faktisk må tenke litt før man svarer!

Something i'm really struggling with: Hvis jeg skal svare noe stort må det bli den skjeve fordelingen av alle godene i verden. At jeg, som du, ble født i Norge av ren tilfeldighet. At det er så enorme forskjeller på oss og unge på samme alder i et land noen timer unna med fly.

A favorite memory I have: Jeg velger Hellas med min kjære i fjor sommer. Hele uka, alt. Kortspill og vin på verandaen, cruising på den slitte ATV'en og seiling på den prikkete bademadrassen vår i havet.I never thought that blogging would: Jeg trodde aldri blogging ville bli så stort. Når jeg satt på jenterommet i 2009 og opprettet bloggen for moro skyld hadde jeg virkelig ingen anelse om at bloggnorge ville bli så stort. I dag betegnes det jo faktisk som det også: Bloggnorge. Så innmari stort og mektig! Det er mange som fortsatt bare tenker på selvbruning, bortkastede penger og rosa når det snakkes om blogg, men det er så mye mer enn det. Det har blitt en vanvittig stor portal for alt. 

This makes me crazy: Gal? Hm. Dere vet når dere ser en skuespiller i en film og dere husker vedkommende fra en annen plass? Når jeg ikke husker fra hvilken film eller navnet på skuespilleren blir jeg gæren. Det samme skjer når jeg ikke husker teksten på en sang jeg har på hjernen. Jeg bare MÅ finne det ut og gir meg ikke før jeg vet det.

The best advice I've ever been given: Det må vel bli noe så enkelt som "stå på, du klarer alt du vil". Kanskje ikke et råd i den forstand, men likevel noe jeg jobber etter hver dag. Jeg vil bevise ovenfor meg selv, familien min og alle andre at jeg kan klare det jeg vil.

A letter to your 13 year old self: Du trenger ikke stresse med å oppleve alt, for du er bare 13 år og har, tro det eller ei, hele livet foran deg. Du trenger ikke alltid følge strømmen og nikke til hva alle andre sier du bør gjøre. All motgang du møter kan du selv velge hvordan skal forme deg. Du kan enten bli spist eller bli sterkere. Velg sistnevnte, alltid. Og selv om du tenker at du aldri vil møte en bedre hverdag: Klamre deg fast til idéen om en.

One thing i'd like to be better at: Alt. Å skrive, å blogge, å selge riktige klær til riktig person. Være tilstede for familien min, kjæresten min og vennene mine. Være mer kreativ, åpen og selvstendig. Samtidig vil jeg bli bedre på å kunne løsrive meg litt fra alt jeg nettopp har nevnt. Å bli bedre til å tenke at jeg ikke alltid trenger å prestere 100 prosent. Det er ingen som forventer det.

My favorite quote and why: Jeg er ikke så fan av quotes, egentlig. Jeg husker dem aldri. Men jeg kan jo nevne den jeg har tatovert, haha. "An arrow can only be shot by pulling it backward. When life is dragging you back with difficulties, it means it's going to launch you into something great. So just focus, and keep aiming."My favorite posts i've written: Nå har jeg jo ikke rukket å publisere så mange innlegg enda, men de jeg er mest fornøyd med hittil er følgende: "Vi har alle en hjertesak, men min er ikke pelsdebatten", "Your secrets pt.1" (jeg elsker ektheten med disse) og "Er jeg perfekt nå?", hvor jeg redigerte meg selv til det ugjenkjennelige, men likevel slik mange jenter beskriver sitt drømmeutseende som i dag. Det fikk i hvert fall meg til å tenke litt - på hvilket teit skjønnhetsideal vi egentlig har.My best/worst traits: Jeg kan vel tolke dette som i handlinger eller personlighetstrekk, så jeg går for sistnevnte. Mine dårlige: Jeg er sta, har mange meninger (jeg ser på det som både positivt og negativt, men jeg skjønner jo godt at det er irriterende og overveldende for mange) og er veldig distré og fjern. Mine gode: Jeg er omsorgsfull, down to earth og målrettet.

If I were president: Haha, jeg må bare dele denne lille samtalen:

Jørgen står på kjøkkenet og trøkker i seg knekkebrød mens jeg sitter i sofaen og blogger.

Meg: "If I were president.. Hva sier jeg her? Haha"
Jørgen: "Blogg er det eneste sosiale mediet. Og ditt kampanjerop vil være: Blog is the future and the future is here". 

Haha, denne var vel litt intern. Jeg har nemlig prestert å si "blogg er framtida" til Jørgen en gang i tida, og etter denne uttalelsen har jeg mildt sagt fått høre det (han skjønner ikke bæret av blogg). Men altså, SÅ bloggete (fant på et eget ord) er jeg faktisk ikke. Jeg bare synes det er kult at det har blitt så stort. Og jeg vet ikke hva jeg ville gjort dersom jeg ble president - det er liksom FOR urealistisk, så jeg klarer ikke å sette meg inn i rollen.

My childhood was? Fylt med opp- og nedturer, veldig lærerik og en jeg dessverre husker ganske lite av.

Something I learned recently: At man ikke kan vaske stripete rosa og hvitt sengetøy med hvite sokker. Jeg siterer faktisk kjæresten på denne: "Du lærer noe nytt hver eneste dag". Bare tenk på det før du legger deg om kvelden! Hva har du lært i dag? Alltid noe nytt!

What I want to accomplish this year: Jeg er ikke så fan av nyttårsforsetter og kjenner meg godt igjen i qouten som sier: Almost time for that "new year, new me" bullshit", haha. Men jeg har da likevel noen små mål i hodet: Besøke familien min og vennene mine litt oftere, prøve å gjøre det like bra på skolen som hittil og opprettholde bloggingen som jeg liker den: Ærlig, inspirerende og ekte. Trening og sunt kosthold som mål har jeg lagt fra meg for lengst - er jeg den eneste som har innsett at slike nyttårsforsetter bare medfører skuffelse? Haha. Det får heller være en bonus hvis jeg noen gang skulle bli flink på den fronten ;-)Håper innlegget falt i smak!

Kiss

let's kick some ass

 • 30.01.2016, 12:30


God lørdag! Formen min er helt topp, så regner med jeg hadde spist noe dårlig. I dag er jeg i hvert fall mer enn klar for en kick ass-dag på jobb, hvor det er stor salgsinnspurt og mye moro på hele Byporten :-) I dag skal de åtte timene bare FLY unna! Jeg skal stikke innom butikken og kjøpe Redbull og smågodt - sistnevnte blir det alltid god stemning av på Companys ;-)


Har dere Mattilbud-appen? My best friend! Der får du opp ukestilbudene til de ulike butikkene. For eksempel hadde Coop Mega maasse store yoghurtbeger til 10 kroner, så da ble det yoghurt med müsli til frokost i dag. Jeg blir alltid så innmari mett av det, skjønner ikke hvorfor. Hadde det vært brødskiver isteden hadde jeg jo lett trøkt i meg 4 stykker... 

Ha en strålende lørdag!

Kiss

My tattoos

 • 29.01.2016, 16:30

En leser spurte om jeg kunne lage et innlegg med tatoveringene mine - this is it! Fire små, som alle er med på å gjøre Kristine enda mer Kristine. Det er det som er så kult med tatoveringer. Hvordan vi velger og vraker og designer blant alt en kan formidle på en menneskekropp. Jeg synes det er kunst, jeg. Selv om jeg ofte bare vil være #yoloswag og ta en sleeve eller en awesome hodeskalle på låret, er jeg ganske sikker på at det blir med disse. Alle betyr mye for meg på hver sin måte (bortsett fra Batman, han er bare Gud), så dersom jeg hadde tatt noe stort bare fordi det er kult tror jeg at jeg hadde angret senere. Men for all del; i mine øyne finnes det ikke noe mer sexy enn store, kunstneriske tatoveringer på classy ladies.

Har du noen tatoveringer? I såfall, av hva?

Få orden på livet ditt

 • 29.01.2016, 13:04

Altså.. I går kveld fikk jeg en plutselig knyttneve i magen og siden da har jeg vært helt utslått. Skjønner bare ikke? Jeg lå på sofaen, ble akutt kvalm, hang over toalettet en liten stund og måtte gå til sengs. I dag er det samme kjøret, men uten hodet i doskåla. Jeg sitter her og er sykt sulten, men uten noe matlyst - feel me? Det eneste som frister er smoothie, appelsin og pomfri..... Tre ting jeg åpenbart ikke har i hus, haha.

Men, når jeg likevel sitter og lager slitemerker i min egen seng, har jeg jo alltids tid til å blogge litt før neste runde med søvn ;-) I dag tenkte jeg å tipse om noe som har hjulpet meg helt latterlig mye i hverdagen!


Jeg er så innmari distré, så med tiden har jeg lært å elske å pusle med detaljer for å få litt system inn i hverdagen. Etter jeg fikk jobb i Oslo var det totalt kaos i planleggingen min, for jeg måtte alltid dobbelsjekke på timeplaner og vaktlister når jeg kunne jobbe og lignende. Så, jeg begynte rett og slett å lage min egen kalender på A4-ark! Denne henger på ytterdøra vår, slik at jeg alltid har den tilgjengelig. Jeg sjekker den når jeg står opp, før jeg legger meg og løper bare ut i gangen dersom noen spør om jeg har planer, om jeg kan jobbe o.l. 


For ekstra system bruker jeg oransje for å markere jobb, rosa på forelesninger, gul på eksamen og grønn på sosialt liv (som er ikke-eksisterende, haha). Etter hvert som jeg får timelister på jobb eller lager andre planer fyller jeg bare på kalenderen min. Jeg ønsker meg en fin almanakk i tillegg, men hadde aldri klart meg uten dette systemet, som seriøst har gitt meg mye bedre struktur og orden.

Så, er du som meg - distré og fjern? Lag en kalender du alltid har tilgjengelig. Det er seriøst oppskriften på et mer systematisk liv! 

Luksus

 • 28.01.2016, 12:09

Anbefaler seriøst disse baguettene! 8 kroner for en 2-pack på Kiwi #studentvennlig.


Hei og god morgen! Dette dovendyret har fri! Jeg elsker de få dagene hvor jeg har fri fra både skole og jobb - det er så luksus. Jeg har riktignok eksamen, men det er deilig å jobbe med den hjemme. Jeg skriver og jobber best her hjemme, i min lille, faste grop i sofaen. Så, det er her jeg skal sitte i dag - men først må jeg gjøre en liten innsats på ryddefronten. Vi får en fotograf hit på søndag, så i og med at jeg skal på jobb både i morgen og lørdag må det bli ryddig her i dag.

Ville egentlig bare titte innom for å ønske dere en fin dag :-) Sola SKINNER og himmelen er blå, så denne torsdagen kunne jo ikke vært bedre (selv om jeg ikke skal bevege meg ut av huset i dag.....). Ses!

Ikke klag dersom du ikke har jobb

 • 26.01.2016, 14:56

Hei og god tirsdag! Jeg har hatt en hittil svært rolig dag, for i dag har jeg fri fra forelesninger og annet skolerelatert mas. Jeg skal derimot på jobb klokken fire, så har litt å gjøre utover dagen likevel ;-) Dette med jobb og studier har jeg forresten tenkt en del på. Jeg har lest flere meningsinnlegg og bloggposter om jenter og gutter som "angriper" Lånekassen fordi vi visstnok får for lite stipend sammenliknet med hva det.. Tja, koster å leve. Vi bor jo i Norge, et svært rikt land og har ikke engang penger nok til å hjelpe studentene opp og fram?! Vel, her er jeg dypt uenig.

Tenk på ALLE studenter i Norge. Hvor mange er vi, egentlig? Alle får utbetalt rett over SYV TUSEN kroner i måneden (correct me if i'm wrong), og her.. Klager vi? For jeg vet at studietiden er slitsom, krever enormt med arbeid og tid - men jeg mener at dersom du er som meg: frisk, rask og med helsa i god behold, så får du ikke lov til å klage med mindre du har en jobb :-) Det er fullt mulig å skaffe seg en bolig hvor stipendet dekker både husleie og vel så det, så du forventer vel ikke ENDA flere tusen som skal dekke mat, sosialt liv og forbruksvarer? Og jo, det finnes jobber. Kanskje får du ikke drømmejobben servert, men med god innsats og åpne ører skal det være mer enn mulig å skaffe seg en jobb som gir et par tusen ekstra i måneden.

Work

Jeg mener ikke å være stygg eller respektløs, men jeg blir bare så oppgitt. Jeg vet også at situasjonen ikke er like enkel for alle, og det er for all del ikke dere jeg snakker om. Men som sagt: Friske, raske ungdommer med helsa i god behold tar vel ingen skade av en liten deltidsjobb, hvis behovet for ekstra penger er så stort. Studietiden innebærer hard jobbing og et lass viljestyrke for oss alle, så dersom du føler at du virkelig ikke har tid til en vakt eller to i måneden, får du heller legge opp budsjettet litt annerledes eller jobbe som en helt i feriene dine for å spare opp. 

P.S. Det er sinnsykt mange som trenger barnevakt, så hvorfor ikke sjekke ut tilbudet på denne fronten? Jeg skal til og med være så raus at jeg slenger med en link: HER kan dere søke om å bli barnevakt for de søte små, helt etter dine behov ;-) Det som bare skulle være et "hei"-innlegg ble plutselig langt mer enn bare det, men sånn er det bare. Jeg er vel bare oppgitt over mange norske studenter sin holdning til Lånekassen, for altså, de gir oss mye og fremfor å klage, burde vi vel heller være takknemlige for at vi i det hele tatt sitter med et så raust system. Det er i hvert fall jeg.

I DAG: TIME FOR TIME

 • 25.01.2016, 19:45

06:37: Alarmen ringte 06:30, men det er først nå jeg har klart å åpne øynene. Trekker tilbake det om at jeg ikke får sove, for fy faen nå er jeg trøtt.

07:26: Trosser meg gjennom sørpe, minusgrader og en flokk pottesure/trøtte mennesker for å komme meg på skolen. Forbereder meg i tillegg mentalt på å stå inne på T-banen som sild i tønne med resten av Oslo.

07:44: Ankommer klasserommet en halvtime før tida. Her er det ingen. Jeg dro tidligere hjemmefra for å la gjesten vår sove i fred, og betaler nå prisen. Får nesten vondt i hodet av stillheten.09:36: Pause i forelesningen. Henriette ler seg skakk på "Katten Pelle spiser kattemynte" på YouTube, mens jeg tvangsdrikker Redbull med zero calories og innser IGJEN hvorfor kalorier IS THE SHIT. Noe så motbydelig.

10:41: Ferdig på forelesning. Jeg og Ida går en tur innom Eger for å sikle på vesker, duftlys fra Jonathan Adler og andre ting vi ikke har råd til.14:09: Altså. Jeg dro hjem, forhåndsskrev et blogginnlegg og la meg til å sove. Når jeg har morgenforelesninger er det jo fortsatt tidlig på morgenen (for meg, ikke resten av bloggnorge naturligvis) når jeg er ferdig. Det er sjelden jeg har tid til å legge meg nedpå igjen, men i dag ble det nettopp sånn. Lenge siden jeg har vært så forbanna trøtt når jeg sto opp, så jeg kan i hvert fall tenke at det var noen velfortjente timer på puta.

17:26: Kommer på at jeg i dag skulle ha time-for-time og innser at jeg er sjukt dårlig på dette og har et alt for kjedelig liv til å engang prøve. Sitter i sofaen og ser på Homeland, tar opp kamera for å knipse en selfie, ser på bildet at jeg har fått sår på nesa og utslett på brystet og legger hele bildeprosjektet fra meg.


Trengte filter på Instagram for å gjøre dette nogen lunde publiserbart. Idet jeg skal lagre bildet trykker jeg feil og publiserer det. Story of my life.

18:05: ALLE burde se Homeland, for fyttirakkern så spennende. Og ja, dette betyr forresten at jeg fremdeles sitter foran TV-skjermen.

18:40: Jeg har omsider kommet meg opp av sofaen, tatt oppvasken og begynt så smått på middagen. Jeg og gutta skal egentlig bare chille (før de skal på Kevin Hart), så jeg tror jeg runder av her. Har visst ikke et like spennende liv som først antatt, når jeg ser det sort på hvitt. Bye.

10 fun facts about me

 • 24.01.2016, 20:15

- Hvis andre skulle fått ramset opp sin favorittmat hadde det gått i biff med fløtegratinerte poteter, tre-retters på en fancy restaurant eller hjemmelaget sushi (?). Haha, hva vet vel jeg? Dersom jeg skulle fått velge hadde jeg spist halvfabrikat og junkfood hver eneste dag. Min favorittmat er følgende: spagetti bolognese àla Kristine (Toro-saus, masse ost og ketchup), Whopper cheese meny på Burger King, pinnekjøtt, kålrabistappe, taco med ris, pommes strips fra Eldorado, beef chop suey, smoothie, kylling med bretagnesaus og agurk med Holiday-dip.

- Jeg kom på én til, i forbindelse med punktet over. Okei, dette er bare flaut i og med at kjæresten/samboeren min leser bloggen, MEN: Han spiser sunt og trener og hele den regla der (en dedikasjon og viljestyrke jeg ikke innehar.....), så for å ikke føle meg HELT dass når jeg får lyst på Burger King, har jeg av og til smugspist. HAHA. Seriøst. En gang kjøpte jeg med BK hjem, spiste på rekordfart og gikk ut med søpla rett etterpå så han ikke skulle se BK-posen liggende. Det er jo ikke det at han ikke synes det er greit, selvfølgelig - men jeg blir bare så flau. Nå sitter jeg forresten og ler, høylytt, av meg selv. Og jeg er alene.


To blinkskudd fra russetida

- Kom på ett punkt til, i forbindelse med punktet over, haha. Jeg synes, helt ærlig, jeg er den morsomste jeg vet om. Jeg kan le av mine egne spøker i en evighet. Jørgen sier ofte: "synes du at du selv er morsom nå?", fordi jeg gjør et eller annet hinsides teit, som jeg selvfølgelig synes er dritmorsomt, mens jeg venter på respons. Den ønskede responsen kommer sjeldnere, da.

- Jeg elsker kiwi, men denne frukten gir meg altså så jævlig med frysninger, til og med før jeg har begynt å spise. Dere vet når man spiser SYKT surt godteri, smaker på sitron og lignende? Ansiktsuttrykket og følelsen man får? Sånn er jeg med kiwi, og forsåvidt også fersk ananas. Hele prosessen med å spise en kiwi for meg er bare helt teit, men jeg elsker den.

- Jeg har en helt merkelig greie når det kommer til snus. Når jeg skal slappe ordentlig av og har rigga meg skikkelig til, tar jeg som oftest en snus i leppa. Da kommer denne godfølelsen (også kalt dårlig vane), og den ødelegges med én gang det skjer uforventede ting. Det kan være alt fra at jeg må reise meg opp for å gå på do eller at Jørgen gir meg et kyss. Til sistnevnte sier jeg bare: "nå ødela du snusen min", før jeg tar den ut, haha.

- Jeg sov med bamse helt til.. første videregående, eller noe i duren!! Dette høres sikkert helt skrudd ut, men: Jeg får veldig lett dårlig samvittighet, og hvis jeg f.eks hadde lagt meg og kom på at bamsen ikke lå i senga med meg, at han ikke hadde dyne over seg og lignende, MÅTTE jeg bare ta han inn i varmen. Ikke fordi jeg ikke fikk sove uten han, selvsagt - men jeg følte liksom at bamsen ble lei seg, HAHA. 

- Jeg HATER å gå på puddersnø. Dere vet følelsen man fikk når noen dro neglene nedover tavla på skolen? Jeg får samme følelsen når jeg går på puddersnø, som jeg forresten gjør HVER dag i disse tider. Konsistensen under skoa, lydene.. Uæh, jeg klarer det ikke. For hvert skritt jeg tar banner jeg innvendig.


Se på denne snøen. Oh, my eyes.

- Jeg kan være sykt emosjonell og grinete, men når det kommer til helt merkelige ting. Andre gråter av sterke dokumentarer, idet Jack dør i Titanic og lignende, mens jeg begynner å grine av sykt kleine scener i for eksempel Ugly Betty, Gossip Girl eller andre teite komedier. Har dere sett "Say yes to the dress"? Et skikkelig harry program som tilfeldigvis gikk på TV for noen uker siden og i mangel på annet å se på satte jeg meg ned for å følge en amerikansk kvinne sin jakt på den perfekte brudekjole. Idet hun bokstavelig talt sa "yes to the dress" begynte jeg å grine. Altså..

- Jeg har HELT dilla på lys. Duftlys, stearinlys og telys er muy importante. Vi har en puff på stua (dere vet de små "boksene/fotstøttene" som hører til godstoler og sofaer? haha), og mens andre oppbevarer ledninger, ladere, magasiner og annet viktig rot oppi her, har jeg dedikert vår puff til nettopp lys. Når man løfter lokket på puffen blir man helt blown away av den gode duften!!

- Jeg er generelt veldig lite fan av alle insekter og krypdyr, men edderkopper, maur og veps/bier gjør meg helt hysterisk. I fjor bodde jeg i en kjellerleilighet og det var så latterlig mange edderkopper der. Jeg husker én episode spesielt godt: Jeg hadde tatt en powernap, men idet jeg åpner øynene mine i halvsøvne ser jeg en svart flekk bevege seg kjempefort over magen min og oppover mot halsen/ansiktet mitt. Jeg DØDE. Seriøst. Har aldri vært så jævlig redd. Jeg begynner ofte å grine når en edderkopp kommer uforventet mot meg, og nekter å ta dem selv.

How I picture my future home

 • 24.01.2016, 16:25

Guilty pleasure: Sitte på Polyvore.com og screenshotte alt jeg ønsker meg, men aldri vil få råd til. Den rolige lørdagskvelden i går hvor vi skulle drikke litt rødvin og spille shuffleboard utviklet seg etter hvert til å bli.. Ja, alt annet enn det, egentlig. Når klokka var 01:30 fant vi ut at vi ville på byen, men det ble det jo selvfølgelig ingenting av, i og med at all kollektiv transport hadde tatt kvelden. Uansett, i går var GØY! Nå har både jeg og Polyvore grodd fast i denne senga, så skal straks få på meg fillene og ta turen til Hilde og Pernille.


Anbefaler faktisk Polyvore.com bigtime. Det er så deilig å bare drømme seg bort, sette sammen alt man har lyst på og lage stilige kollasjer utav det. I dag satte jeg sammen mitt fremtidige drømmehjem, for det ER jo lov å drømme ;-) Ses!

Still queen of Burger King

 • 23.01.2016, 19:54

God lørdagskveld! Jeg kom akkurat inn døra etter atter en fin dag på jobb. Kom på i går natt at jeg skulle på jobb i dag, så ble mildt sagt stressa for mange nok timer med søvn - det gikk heldigvis fint, for jeg finnes jo ikke trøtt om dagen. Skjønner ikke hva som skjer? Altså, ikke at jeg klager, men jeg har ikke vært trøtt på over to døgn og sovet deretter.  Bøttet nedpå med to Redbull i dag også, så nattesøvnen uteblir vel i dag også ;-) Det er forsåvidt helt greit, for i dag skal vi drikke vin, dra på Postkontoret og spille shuffleboard. Deilig lørdagskveld!I dag fikk vi påfyll av disse herlighetene! Jeg husker jeg angret sånn på at jeg ikke kjøpte dem, så når de ankom butikken i dag ble jeg mildt sagt happy. Her i huset går det kun i minimalistiske accessoar - noe annet blir bare liggende. 

Mine gamle lesere husker sikkert at jeg var dronninga av Burger King? Vel, jeg skulle ønske ting hadde forandret seg på denne fronten, but no. I dag ble det BK til lunsj! Kollegaene mine bare ler, for jeg er jo virkelig helt håpløs. Mens andre spiser seg mette på knekkebrød, salat og sushi på bakrommet, sitter jeg og trøkker i meg burger og pomfri. Livet er herlig, ass.Nå står gutta på kjøkkenet og kokkelerer frem taco, så burde vel kanskje hjelpe til*. Ha en nydelig kveld videre!

*Who am I kidding. Jeg legger meg på sofaen, slurper på rødvin og oppdaterer Sim City'en min. Håper ingen merker det ;-) 

Hotellfrokost

 • 22.01.2016, 11:18Dette minner meg om hotellfrokost. Feel me? Det er i hvert fall akkurat noe i samme duren det går i hos meg når jeg først får boltre meg på hotell. Bløtkokte egg, frisk frukt og deilig pålegg. Tips: Stå opp en halvtime tidligere for å tilberede og spise en god, mettende og frisk frokost. Det gjør så godt og er absolutt overkommelig å lage på en helt vanlig ukedag - alt trenger ikke være forbeholdt helgekos!

Jeg sto opp litt over klokka ti i dag, etter noen tunge timer på puta i natt. Det må være det faktum at jeg bøttet nedpå to Redbull i går som gjorde at jeg aldri ble trøtt i går kveld? Jeg satt i sofaen og stirret nærmest i veggen av kjedsomhet når klokka var halv to på natta, men fantes altså ikke trøtt. Vel - det gjorde ikke så veldig mye akkurat i går, for jeg hadde allerede bestemt meg for å droppe forelesningen i dag. Til fordel for... Vaskedag!! Haha fy. Vi får en kompis på besøk som skal sove her i et par dager og akkurat nå ser det bare veldig lite innbydende ut her, så jeg så meg nødt til å droppe skolen til fordel for vaskekluten i dag. Fra noe sykt morsomt til noe enda morsommere, liksom.

Ha en.. Oi shit, er det fredag?! JIPPI. Ha en STRÅLENDE fredag!!

Røde lepper er redningen til hverdags

 • 21.01.2016, 15:00


Jeg er veldig enkel på sminkefronten og bruker ikke annet til hverdags enn CC-cream, concealer, solpudder, brynpudder og maskara. Jeg har hverken tid eller ork til å stå lenger foran speilet om morgenen (misunner dere som elsker elsker elsker å sminke dere!), men jeg liker jo å se presentabel ut likevel. Leppestiften på bildet over er min absolutte redning i gjennomsnitt annenhver dag, hehe.

Det fine med denne er at man selv kan velge hvor intenst uttrykk man ønsker. Til hverdags feier jeg bare et raskt lag over leppene (som å ta på lipsyl), mens til fest (og disse bildene, for at fargen skulle vises ordentlig, haha) tar jeg på et godt lag med leppestiften og en lipliner, for et mer intenst resultat. 


1-2-3


Clinique chubby stick intense 07 broadest berry og Jordana easyliner Plush plum

Nå er sminken lagt og leppene malt røde - da er jeg mer enn klar for en fin dag på jobb! Jeg har forhåndsskrevet et innlegg jeg er ganske sikker på at dere vil like, så det vil publiseres mens jeg er på jobb. Ønsker dere en kjempefin torsdag videre, vi ses!

Taco på en onsdag

 • 20.01.2016, 20:26

God kveld! I dag er en GOD dag - fikk gjort så innmari mye som har hengt over skuldrene mine på skolefronten. Bøttet ned en Redbull i forelesningen (jeg som har hatet på Redbull helt til for et par uker siden har blitt helt frelst) og ble ferdig med alt jeg skulle gjort i over en uke på én dag. That feeling! I tillegg fikk jeg og Jørgen kjøpt oss ny blender. Dere vet de "Drink'n go"-blenderne? Vi har hatt to stykker på et halvt år, for de tåler jo ingenting. I dag investerte vi i en ordentlig god en, så slipper vi å cashe ut mer penger på små, ubrukelige ting. Jeg er jo helt avhengig av en smoothie hver morgen! SOM om dere bryr dere, haha.Vi har slått på stortromma og spist taco til middag i dag. Begge har fått helt dilla på disse små skjellene. Og så tenkte jeg å komme med et lite tips i tillegg: Prøv taco med ris! I miniskjellene får man dessverre ikke plass til risen oppi, men i lefser funker det fjell. Det er bare så innmari godt, men hver gang jeg deler denne FANTASTISKE oppfinnelsen med andre ser de bare rart på meg. Give it a try.

Nå skal denne deilige onsdagskvelden nytes videre (men først: oppvask......). Vi ser på "Bloodline", spiser godteri og drikker rødvin*. Serien er forresten utrolig bra - veldig mindfuck og spennende, anbefales på det varmeste!

Har dere gjort noe spennende i dag? Klem!

*JEG spiser godteri og drikker rødvin.

Our apartment

 • 20.01.2016, 15:48
Vårt lille krypinn er ikke større enn 34 kvadratmeter, men vi overlever, hehe. Det er da ganske koselig her likevel? Mannen i huset er (heldigvis) ikke så altfor opptatt av interiør, så jeg har fått frie tøyler når det kommer til innredning. Elsker kombinasjonen av sort, gull og ulike mønstre. Men selv om den første Oslo-leiligheten står meg nært og kjært er det ingenting jeg gleder meg mer til enn å kjøpe noe eget. Da vil man jo selvsagt tenke mer langsiktig og gå til innkjøp av møbler som kan være med en for resten av livet - det gleder jeg meg sånn til!

Jeg kommer til å kjøre samme type stil, men mer gjennomført. Når man leier får man liksom ikke gjort så mye (som å lage hull i veggene..). Og er det én ting jeg SKAL ha når jeg en dag har fått egen bolig, så er det søren meg oppvaskmaskin. Feel me? HerreGUD, jeg hadde spart så vanvittig mye tid. Å ta oppvasken er én ting, men motivasjonen jeg må samle opp først, ah, den tar tid.

Time for breakfast

 • 19.01.2016, 12:00God tirsdag! For øyeblikket sitter jeg i sofaen og oppdaterer dere mens naboen tar av til indisk musikk. Altså, det er så merkelig. Hver eneste dag fra 11:30 til 14:00-ish spilles det indisk på full guffe hos naboen til høyre, mens naboen i overetasjen noen timer senere topper det hele med litt god, gammeldags metal & heavy rock. Jeg er jo veldig ofte hjemme på denne tiden og blir seriøst gæren. Nå har Jørgen heldigvis kjøpt seg en høyttaler som overdøver alt, så nå er det sikkert naboene som røsker av seg håret de få gangene jeg gir en payback med Christina Aguilera, Britney Spears og Beyoncé.

Uansett! Jeg sto opp langt tidligere enn når dette innlegget ble publisert, for i dag har jeg et lass med skolearbeid å gjøre før jeg skal på jobb klokka fire. Skriver en artikkel om anabole steroider blant unge, men det skulle vise seg å være langt vanskeligere enn først antatt. I need to step up my game! Jeg har forhåndsskrevet et innlegg om mitt syn på restylane - dette vil bli publisert mens jeg er på jobb. Ha en fin dag!

During the past few years

 • 18.01.2016, 15:00

Før jeg blogger videre vil jeg gjerne takke litt! Det er fantastiske Albertine som står bak designet mitt - hun er virkelig dødsgod og i tillegg er hun alltid så skjønn og snill. Hun har fikset mange av mine tidligere bloggdesign og oppfyller alltid ønskene mine. Min snille kompis Magnus, som også er en veldig talentfull fotograf, hjalp en veldig desperat Kristine å spikre sammen en brukbar header. Og så - tusen takk til alle dere skjønne lesere som stakk innom her og la igjen en kommentar i går. Det var virkelig ikke forventet og gjorde meg derfor veldig glad. Det var jo så mange gamle lesere innom, jeg trodde aldri dere ville finne veien tilbake hit, så det blir moro å blogge for dere igjen!


Så, hvor skal jeg begynne?
Det har skjedd så mye siden sist! Jeg får litt vondt i magen når jeg tenker på hva jeg hadde tenkt til å gjøre med livet mitt etter videregående: Flytte til Trondheim og studere sosiologi på NTNU eller markedsføringsledelse på BI (var jo ikke sikker). Utover dette hadde jeg ingen sikre planer, annet enn å skaffe meg en liten deltidsjobb. Sånn ble det aldri, og det er jeg sjeleglad for.

Jeg endte opp med å ta et friår i Molde, hvor jeg jobbet på Mia Bao. Her lærte jeg masse om service, ulike brands og fikk enda større interesse for klær. Året etter flyttet jeg til Oslo. Her studerer jeg journalistikk på Høyskolen Kristiania, jobber deltid på Companys og bor i en liten, koselig leilighet med kjæresten min, Jørgen. Alt er så fint! Studiet passer meg virkelig perfekt, men i tillegg til å lære journalistikk, ønsker jeg mer innføring i motebransjen og større erfaring innenfor sosiale medier. Dette er jo alle faktorer jeg ønsker at skal medvirke i min fremtidige jobbhverdag. Det er derfor jeg, i tillegg til å studere, jobber på Companys og nå starter å blogge. Check, check and check! Med så mye på agendaen kan det bli slitsomt og travelt til tider, men jeg gjør alt i min makt for å jobbe meg mot en framtid jeg ønsker og liker.Jeg føler at jeg har funnet meg selv på tiden jeg har vært uten bloggen. Ikke fordi jeg ikke har hatt bloggen, men fordi jeg har vokst så mye selv. Jeg vet hva jeg vil med livet mitt, jeg vet hvor jeg står og hvor jeg har alle rundt meg. Det er en sikkerhet og en trygghet jeg aldri har kjent ordentlig på før. De gode vennene mine, samboeren min, som også er min beste venn og kjæreste, studiet mitt, Oslo, jobben min - alt har vært med på å gjøre meg sikker på meg selv, hva jeg kan få til og hva jeg vil i livet. Uten å høres forferdelig grå ut: Jeg føler meg mer voksen. Festing og fylla er ikke helt min greie lenger, for eksempel. Jeg som for bare noen år tilbake ikke gjorde annet enn å bælme hvitvin. Men som sagt, jeg er tryggere på meg selv og har vokst mye som person - det er en utrolig deilig følelse og en jeg ikke tenker over til daglig, men som bare ligger der. Som en trygghet.

Det har jo vært noen gamle lesere innom her, så dersom dere lurer på noe foreslår jeg at dere spør i kommentarfeltet. Jeg skal være helt SUPER på å svare dere der, dersom det skulle være noe. Og husk: Ønsker til innlegg (for eksempel ting dere likte før jeg la bloggen på hylla), tas imot med stor takk! Utover det kommer jeg bare til å blogge om det jeg vil - men absolutt i samme gate som før.

Hugs!

Back

 • 17.01.2016, 21:27

Etter et halvt års tenkepause har jeg bestemt meg for å sette meg på denne karusellen av en hverdag igjen. Et halvt år er mye tenking, så valget er mildt sagt vurdert opp og ned og frem og tilbake, men jeg har besluttet at det er det riktige å gjøre. Jeg har alltid elsket å skrive, dele, formidle - i tillegg, og kanskje aller viktigst, er dette noe i duren av det jeg ønsker å jobbe med som voksen. Jeg har vokst veldig på de nesten to årene bloggen ikke har eksistert i min hverdag, og jeg vet hva jeg ønsker av den nå. Den skal være med på å forme personen som én dag skal få seg drømmejobben, og med mine interesser vet jeg at en liten dagbok å vise til vil være bra.


Har gått til innkjøp av et sånn fancy kamera hvor jeg kan bruke mobilen eller Padda som selvutløser, how cool is that.

Jeg trenger å skrive fra meg en plass. Å skrive har alltid vært min terapi. Jeg mener så mye, har så mye jeg vil dele - det finnes ingen bedre mulighet enn å blogge. Når jeg la bloggen på hylla for nesten to år siden (uten engang å takke for meg, SÅ ufin var jeg jo faktisk), var jeg så innmari sliten og lei. Jeg hadde helt glemt denne skrivegleden bloggen tidligere ga meg. Denne gangen starter jeg med blanke ark, så alle tidligere innlegg er slettet (VELDIG vemodig å slette sju år gamle innlegg..). Denne bloggen skal bli mitt fristed, min lekeplass, sonen hvor jeg kobler av fra omverdenen og gjør det jeg kan best - og jeg gleder meg!

Dette blir kun for moro og erfaringens skyld, men jeg setter stor pris på kommentarer dersom du har noe på hjertet! Ikke minst vil jeg si til gamle, kjente lesere som muligens skulle forville seg inn hit: Beklager så mye for min ikke-eksisterende avskjed for nesten to år siden. Jeg gikk gjennom en slitsom, umotiverende hverdag med eksamenskjør, kjærlighetstrøbbel, russetid og lite blogglyst. Nå derimot, er alt så innmari fint og jeg gleder meg til å oppdatere for dere dersom det fortsatt finnes noen kjente fjes der ute ;-)

Ses!

KRISTINE ANGVIK

 • 17.01.2016, 20:42

Kristine Amalie Angvik, 20 y/o, Oslo.
En (rosa)blogger med stor interesse for mote og tekst. 

Kontakt: kristineam.blogg@hotmail.no

Hugs! 
Gavetips og kule gaver på CoolStuff.no

Ray-Ban 3025 Aviator Solbriller fra Sunglasses Shop


hits


INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©