Oppskrift: verdens beste guacamole

  • 03.04.2016, 15:30

Gjett om det er noen som skal ha taco i dag, da ;-) Vi var en fin jentegjeng hos Hilde, Pernille og Tirill om dagen og da var det duket for taco, så jeg la fus på guacamolen i håp om å få tatt bloggbilder til dere, haha. Jeg har nemlig aldri likt guacamole (veldig rart, for jeg elsker avokado), men nå har jeg fått skikkelig smaken på det og min oppskrift er seriøst himmel på jord ;-) Jeg har fotografert leiligheten i dag og når jeg og Jørgen så igjennom bildene var det en fyr som mildt sagt ble sulten når vi kom over bildene av guacamolen, så søndagstaco står altså på menyen i kveld og det gjør ikke akkurat meg noe. Selv ikke for fjerde gang denne uka. Haha!

WHAT YOU NEED
AVOKADO
CHILLI (ELLER CHILLIFLAK)
HVITLØK (ELLER HVITLØKSKRYDDER)
SITRONPEPPER, SALT OG PEPPER
LETTRØMME
SITRONSAFT

Når jeg spiser alene bruker jeg én liten avokado og når jeg og Jørgen spiser sammen bruker vi to mellomstore. Denne gangen lagde jeg til seks jenter, så da ble det tre mellomstore. Mos avokadoen med gaffel eller stavmikser og smak til med resten. Når jeg lager til to personer bruker jeg cirka én spiseskje lettrømme, én spiseskje sitronsaft, en halv teskje salt, pepper, hvitløkskrydder og sitronpepper og én klype chilliflak. Jeg lover at det smaker! 

Frokostfavoritter

  • 02.04.2016, 15:30

Hele livet har jeg vært en av dem som trøkte i seg ei tørr brødskive med leverpostei på vei til skolen, for å stå opp femten minutter tidligere for en god og næringsrik frokost var selvsagt lite aktuelt. Jeg elsker jo å sove den dag i dag, men på høyskolen har jeg heldigvis både færre og senere forelesninger sammenliknet med skoledagene på videregående. Nå har jeg ork og tid til å sette av noen ekstra minutter på morgenen og det er jeg veldig glad for - frokost er tross alt dagens første og viktigste måltid etter x antall timer "fasting" om natten. Dersom du er en av dem som klarer å stå opp bittelitt tidligere for en mer avslappende og god start på morgenen: Her er mine frokostfavoritter, selvsagt i selskap med en episode Friends ;-)
 COLORFUL SMOOTHIES

Eplejuice, en banan og valgfri frosne bær. Mango og bringebær er favoritten, men ofte går det i jordbær og blåbær fordi det er billigst. Jeg lager smoothie til frokost i gjennomsnitt 2-3 dager i uken, og da kommer det veldig an på hva studentbudsjettet tillater. Tidligere brukte jeg også vaniljeyoghurt i og det er kjempegodt, men ikke noe jeg orker å bruke penger på per dags dato. Med yoghurt får smoothien en mer sorbet-lignende konsistens.K
NEKKEBRØD MED EGG


Haha, jeg er så glad i egg atte hjelp. Det ser dere sikkert på bildekollasjen ovenfor ;-) Favorittene til frokost er bløtkokte egg eller speilegg på knekkebrød. Jeg er sjukt glad lyst brød, men forsøker å spise det minst mulig og derfor kjøper jeg alltid heller inn Wasa Sport eller Rugsprø. To typer knekkebrød som begge er næringsrike og mettende. Tips: Dersom du er lei av svett gulost på brødskiva i matpakken din kan du med fordel koke et par egg kvelden før, legge dem i kjøleskapet og dandere matpakken med hardkokte egg morgenen etter. Jeg synes i hvert fall det er kjempegodt, veldig lettvint og en god erstatning for annet pålegg en gang i blant.

F
ARGERIK VANILJEKESA
M

Jeg synes vaniljekesam smaker godt med alle typer bær og frukter, men favorittene er druer og kiwi. Den magre vaniljekesamen har en tykk og mektig konsistens, så hovedregelen min er alltid å tilsette minst én "våt" frukt eller bær. For eksempel druer, appelsiner eller kiwi. Deretter kan jeg pløye på med bringebær og blåbær, som jeg alene synes at blir for tørt. Uansett! En fargerik skål med vaniljekesam og müsli er mer enn nok til frokost i seg selv, men aller helst kombinerer jeg både det og noe annet - som ett knekkebrød, for eksempel. Da lager jeg heller bare mindre porsjoner av alt og får variasjon og flere spennende elementer på frokosttallerken :-) Tips: Dersom du har mikrobølgeovn (omg, det savner vi!) anbefaler jeg å tine frosne bringebær før du heller dem over i vaniljekesamen. Resultatet er både varme og kalde bær med litt saus, mmm... Også mye billigere enn ferske bær!

Hva spiser du helst til frokost?

Hverdagens rutiner

  • 30.03.2016, 12:08

Hello ladies ♥ Onsdag allerede! Nå sitter jeg på skolebenken og etter endt forelesning har jeg bare ærender på planen. Jeg har jo alltid sagt at jeg i sommer ønsker å kjøpe leilighet, men herregud, tiden går så fort og nå er det jo plutselig straks sommer. Jeg har forsøkt å sette meg inn i boligmarkedet som best jeg kan på egenhånd og har i tillegg oppdatert Finn.no relativt hyppig i flere måneder for å se på hva som legges ut og til hvilken pris. Uansett! I dag skal jeg dra innom banken for å se på hvilke muligheter jeg har. Er veldig spent på om jeg i det hele tatt har muligheten til å kjøpe, men det får jeg jo forhåpentligvis svar på i dag. Fingers crossed!

I går var jeg jo på jobb og det var innmari deilig å være tilbake igjen! Det kom faktisk en liten jentegjeng innom hvor minst en av dem leste bloggen min, så det var veldig hyggelig. Det var altfor mange kunder i butikk til å slå av en ordentlig prat, men jeg fikk i hvert fall solgt henne den samme dressbuksa som jeg selv bor i ;-) Nå mistet jeg helt sporet her, though. Poenget var at å komme tilbake på jobb var overraskende deilig og ga meg mersmak på rutiner og min egen hverdag. Etter endt påskeferie var jeg redd for at jeg bare skulle savne Molde, familien, vennene mine og det idylliske ferieliv, men den gang ei. Jeg synes det er ordentlig digg å være tilbake i Oslo med kjæresten min og gjøre alt det jeg liker best. Blogge, selge klær, skrive. 

Dette ble frokosten min før forelesning i dag! Når jeg ikke begynner på skolen før 11:45 får jeg alltid tid til å lage en digg frokost og spise den mens jeg ser på Friends. Veldig deilig å starte morgenen sånn, for det utgjør en så stor forskjell for resten av dagen! I dag ble det to knekkebrød med speilegg, avokado og et glass smoothie. Sistnevnte er en variant jeg har lagd i alle år, da den smaker himmelsk og ikke koster skjorta ;-)

ENKEL FROKOSTSMOOTHIE
· en banan
· litt eplejuice
· fryst mango og bringebær
Håper dere får en kjempefin dag! Klem ♥
Hilser forresten til #henriboss

Middag på budsjett: sweet chili wok

  • 09.03.2016, 20:07Jeg har alltid elsket wok og når jeg bodde hjemme lagde jeg alltid med kylling og en ferdig wokblandning, men i det siste har jeg eksprimentert litt og kommet fram til den beste woken jeg noensinne har smakt - som i tillegg ikke koster mer enn alá 50 kroner. Ytrefileten av svin (som er avbildet under) koster 60 kroner og kan deles opp i tre stykker, så den bruker jeg altså i tre forskjellige middager, sammen med grønnsakene. Jeg har aldri vært særlig glad i svin, men akkurat denne er supergod, synes jeg. Veldig mørt og deilig kjøtt, og uten fett og brusk ;-) Jeg har som sagt prøvd meg litt fram, men jeg synes woken blir aller best med alle ingrediensene ovenfor. Stek kjøtt og løk i 3-4 minutter før du tilsetter resten av ingrediensene og la det steke i cirka 10 minutter på svak/middels varme. Tilsett sweet chili saus fra Eldorado (til 13 kroner!) cirka 4 minutter før servering.Serveres med ris (eller nudler) og kikkoman! Yum. En veldig, veldig enkel middagsrett som jeg er helt sikker på at vil falle i smak :-) Men det aller beste er jo selvsagt dette fine kjøttstykket, som jeg priser meg lykkelig for at jeg (ehm, Jørgen) fant for et par uker siden. Dumme meg har aldri innsett at kjøttstykket har gått på kilopris, men når det ble slått inn på kassa ble det jo laangt billigere, hehe. Det koster jo en formue for kylling, så det kan jeg telle på én hånd hvor mange ganger jeg har spist siden jeg flyttet for meg selv. Men nå, KJØTT dere. Ah, deilig med et avbrekk fra all kjøttdeigen!Håper det smaker!

Forresten: Jeg har jobbet med eksamen i hele dag og en av oppgavene mine er å skrive en kort tekst med tittelen "Norway NOW", samt fotografere tre bilder til denne. Vi jobber med foto, så det er ikke teksten i seg selv som vil vektlegges mest, men bildene. Jeg har grublet og tenkt i en evighet og river snart av meg håret i frustrasjon. Hva er typisk norsk i dag, kontra back in the days? Alt jeg kan tenke på er sosiale medier og et endeløst kropps- og prestasjonspress, men jeg har kun i morgen på å skrive, samt fotografere, før eksamen skal leveres inn. Jeg må derfor fotografere noe som ikke krever mer enn et par timers arbeid, og DET mine venner, setter jo en grei stopper for det aller meste. Help me out, please!

A colorful breakfast bowl

  • 03.03.2016, 12:49? MAGER VANILJEKESAM ? MÜSLI ? KIWI ? BRINGEBÆR ? BLÅBÆR ? BLÅ DRUER ?

Dette var bare helt nydelig! Som en del av frokosten spiser jeg som regel alltid en liten skål med mager vaniljekesam som er toppet med en eller to typer bær eller frukt, men i dag hadde jeg så lyst på både kiwi, bringebær, blåbær og druer, så da ble det nettopp det. En stor skål fylt med alt. Det ble syrlig og søtt og så innmari deilig! Forresten, er det bare i Oslo det SNØR? Jeg er så klar for vår og fikk mildt sagt sjokk når jeg gikk ut i går og alt var hvitt. Uansett! Nå skal jeg trosse kulden og møte Ida på Oslo S, for vi skal ha en aldri så liten antrekksshoot ;-) Har husket å pakke på meg lag på lag på lag så jeg ikke fryser ihjel.

Kisses

Oppskrift: hjemmelagde potetsticks

  • 09.02.2016, 14:00

Jeg har jo skrytt så innmari av mine hjemmelagde potetsticks, så i dag får dere oppskrift! 

Her har vi brukt både søtpotet og potet, så kan man jo velge hva man liker best selv og lage ut i fra det. Vi brukte én gigantisk potet og en søtpotet og resultatet ble et alt for fullt stekebrett (love them carbs) ;-) Egentlig skal potetene akkurat dekke stekebrettet, slik at de blir ordentlig sprø. Remember that!

Skrell potetene og skjær sticks. Tørk dem i tørkepapir slik at de ikke er fuktige før du legger dem i brødposer. I posen heller du olje, oregano, salt og pepper (og gjerne litt maisenna dersom du lager søtpotet-sticks) før du blåser posen opp. Rist potetene rundt om i posen til alt av krydder og olje er jevnt fordelt. I teorien kan du krydre og olje når potetene ligger på stekebrettet, men dersom du blander alt på forhånd er du sikker på at alle potene får sin dose nammis på ;-)

Stek på 225 grader i cirka 40 minutter (steketiden varierer ut i fra hvor mange poteter du har på brettet, hvilken ovn du har o.l. - så følg med underveis!)


Easy as that! Server med en ordentlig fet burger ;-)

Oppskrift: Middag til under 50-lappen

  • 02.02.2016, 14:43

Jeg har ikke vært helt i form den siste tiden, med magevondt, hodepine og kvalme, så når Jørgen også meddelte at han ikke følte seg helt i slaget bestemte jeg meg for å lage suppe. Det redder alt! Haha, neida - men det finnes i hvert fall ikke noe deiligere å spise, og kanskje sitter man igjen med en liten placebo-effekt ;-) 

Vi har en innvandrerbutikk like i nærheten og her handler jeg som regel alltid frukt og grønt. Mye bredrere utvalg og latterlig deilige priser. I tillegg kan man plukke det meste i løsvekt, som for eksempel gulrøtter. På denne måten får man brukt alt man kjøper og slipper å sitte igjen med ting som etter hvert må kastes :-) Både jeg og Jørgen er storspist, så jeg lagde en stor gryte hvor vi satt igjen med litt rester - dersom du spiser mindre kan du halvere oppskriften.

Du trenger:

♥ 3-4 poteter
♥ 3-4 gulrøtter
♥ 1 purre
♥ 1 liten hodekål
♥ 1 liten kålrabi
♥ grønnsaksbuljong/kjøttbuljong
♥ kjøttpølse (kan sløyfes)
♥ makaroni (kan sløyfes)
♥ salt og pepper

Kutt alle grønnsakene og legg dem i en stor kasserolle, før du fyller såpass med vann at alle grønnsakene blir dekt pluss litt til (jeg brukte 2 liter). Når det kommer til buljongen skal det egentlig være én terning per halve liter med vann, men jeg brukte til sammen 2 grønnsaksbuljonger og 1 1/2 kjøttbuljong. Terningene deler du bare i biter og putter oppi gryta - de vil smuldre opp når vannet begynner å koke. Kok alt på middels varme til grønnsakene er møre.Grønnsakssuppen (som nå er tilsatt pølse....) egner seg veldig godt som ett kjøttfri måltid! Jeg hadde planlagt å lage denne vegetar, men fant ut underveis at jeg hadde litt pølserester i kjøpeskapet som jeg måtte få brukt før utløpsdato. Denne kan jo selvsagt sløyfes! 5-8 minutter før servering kan du med fordel tilsette litt makaroni, det er så innmari godt i grønnsaks- og kjøttsuppe.

Buljongterninger hadde jeg tilgjengelig fra før, men grønnsakene på innvandrerbutikken kostet meg ikke mer enn 37 kroner. TRETTISJU. Det er ingenting for en mettende, smaksrik middag og rester til dagen derpå. I tillegg er det jo en middag som til og med de mest klønete får til å lage ;-)

Server med loff og tyttebærsyltetøy :-)

Bon appetit!

Tips: perfekt eggerøre

  • 28.01.2016, 16:09


Har dere sett noe så enkelt?! Pappa lager den beste eggerøren, alltid så myk og luftig. I julen fikk jeg omsider vite at "hemmeligheten" bak perfekt eggerøre er matfløte fremfor vann! Stek på lav varme i 2-3 minutter for å få den luftig og myk. Mmm.. Hva med å prøve denne i helga? 
Gavetips og kule gaver på CoolStuff.no

Ray-Ban 3025 Aviator Solbriller fra Sunglasses Shop


hits


INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©