Isabel, du var ikke ærlig. Du var PR-kåt.

  • 22.02.2016, 19:27

Kjære Isabel

I følge Blogg.no har du over 50 000 unike lesere om dagen. På Instagram har du nesten 100 000 følgere. Under bildene dine finner vi bildetekster som: "I dag skal jeg fikse litt mer på ansiktet mitt. Større lepper og..:-)" og "Jeg opererer rumpen. #biggerass. Tre nye innlegg på bloggen i dag". Ungjentene kommenterer "du er så pen", "du er helt ubeskrivelig" og "perfeksjon", etterfulgt av gule emojis med hjerteøyne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
//Alle bilder i innlegget er hentet fra Isabel sin blogg

Jeg vet at du har silikonpupper, fillers, påstøpte negler og vippeextentions, som dessverre altfor mange i dag, men i går skrev du et blogginnlegg med overskriften: "Jeg legger meg under kniven: rumpeforstørring". Overraskende nok var det ikke selve inngrepet som sjokkerte meg, for jeg har helt ærlig sett meg lei av kirurgiske inngrep og plastiske operasjoner og føler folk fyller restylane i leppene like ofte som jeg pusser tenner. Det var måten du forsvarte innlegget på, som sjokkerte meg. For det er ikke til å stikke under stol at blogg har vokst og at det er enorme pengesummer å hente der, så det er jo klart at man som blogger prøver å være original for å tiltrekke seg en større leserskare, dersom hensikten er å ligge på topp. Jeg forstår det. Men Isabel, ikke lag et clickbait-innlegg du vet leserne vil trykke på, få dem til å koke av frustrasjon og si at du publiserte innlegget fordi du ville være ærlig om rumpeforstørrelsen din. Kan du ikke bare innrømme at minst 50 prosent av valgene du tok da du skrev overskrift og innhold ble basert på PR-kåthet? Du ville provosere, du ville havne på førsteplass og du ville at alle skulle dele og tagge og like og kommentere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I innlegget skriver du: "Jeg vil ikke at de yngre skal få det samme inntrykket som jeg hadde som liten - at mine idoler så slik ut naturlig. For det gjorde de ikke. De la seg under kniven, de også.". Men jeg må bare spørre: I et Norge hvor ungjentene allerede drukner i restylane-lepper, silikonpupper og retusjerte modeller, hjelper det virkelig å prakke på dem rumpeforstørrelser også? Skal vi gå bort fra idolene du så opp til som liten og heller se opp til en kropp som er 50 prosent naturlig og 50 prosent fikset på? Vil det hjelpe? Du skriver at du ikke synes hatet du mottar er fortjent, fordi det er din kropp og din avgjørelse. Og det er jeg helt enig i. Det kunne virkelig ikke brydd meg mindre hvorvidt du forstørrer rumpa di eller ikke, men det bryr meg at titusenvis av ungjenter som har deg som forbilde leser det. Tror på det. Inspireres av det.Det er så mange måter du kunne gjort det på, for å bare fått det til å fremstå litt bedre. "Jeg vet at det vil legges merke til og derfor skriver jeg det: Jeg skal ta rumpeforstørrelse. Mer enn det vil jeg ikke si og kommer aldri til å si om den saken", som en bisetning i et helt hverdagslig innlegg, for eksempel. Men du valgte å gjøre det til et desperat clicbait-innlegg for å sanke klikk. Og du gjorde det på usikre ungjenters bekostning.

Jeg når mest sannsynlig ikke ut til Isabel herself, men noe sier meg at hun ikke hadde tatt det til seg uansett. Men jeg ville nå ut til dere uansett: leserne mine. Dere som burde vite at det ikke trengs hverken silikonpupper eller rumpeforstørrelser til for å komme opp og frem. Og dere som tror på det. At all PR er god PR. For det er det ikke. Ikke når det går negativt utover andres speilbilder og avgjørelser. Det finnes ærlige måter å skille seg ut på - og Isabels innlegg var langt i fra ærlig. Det var PR-kåthet.
Gavetips og kule gaver på CoolStuff.no

Ray-Ban 3025 Aviator Solbriller fra Sunglasses Shop


hits


INSTAGRAM@albertiiine


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©